Regisztráció Blogot indítok
Adatok
beácska

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lassan vége a téli parlamenti szünetnek, azaz egyre közelebb lépünk a tavaszi ülésszak két meghatározó vitájához: az ígért reformokról és az új alkotmányról. A kormány hamarosan konkretizálni kezdi azokat a lépéseket, amelyeket ugyan soha nem fognak megszorításnak nevezni,…..
beácska 2011.02.04 20:30:15
@beácska: Török Gábor téged már nem is hívnak a köztévébe, csak minden műsorba a Giró-Szász kollégádat? És hogy lehet bírni azt, hogy valaki 7-kor, 8-kor és 9-kor három különböző helyen beszéljen ugyanarról?
beácska 2011.02.04 10:05:44
@Ordnassac: Biztos forrásból tudom. Egy Századvéges kollégája mesélte meglehetősen részletesen. Sajnos a Feri nem veszi észre hogy ez mennyire árt neki. Nem a tanácsadó post hanem az hogy letagadja. Az előbb monomániásnak nevezett a blogján és azt írta hogy már régen válaszolt a kérdésemre, de ez sajna nem igaz. Segítsetek nekem feltenni neki egy eldöntendő kérdést mert engem kitiltott én már nem tehetem fel: résztvevője-e a Habony Árpád nevével fémjelzett tanácsadói csapatnak igen vagy nem? Erre még nem válaszolt.
Miközben idehaza Selmeczi Gabriella kirobbanó örömmel jelenti be a „nyugdíjvédelmi program sikerét”, s abban az értelemben feltétlenül igaza is van, hogy a kormány – meglepetésre - a magánpénztári rendszer elleni támadás során csak apróbb sérüléseket…..
beácska 2011.02.03 23:05:02
@Hepci: Baromira nem ugyanarról van ám szó. Én kedvesen kértem Ferit többször is hogy tárja a nyilvánosság elé ezt a kapcsolatát, ne sunnyogja el mert attól nem lesz kevesebb, sőt több lesz szerintem. Erre az volt a válasz hogy előbb kimoderált, majd most kitiltott. De még hiszek benne hogy csak fél Habonyéktól ezért nem meri nyilvánosságra hozni, de ha sokan kérik szerintem meg fogja tenni. Feri nem egy Gréczy Zsolt, semmilyen tekintetben!
beácska 2011.02.03 23:13:15
@a-kis-herceg: Nincs ám igazad, mert Kumin Feri nem ilyen srác. Emlékszem, hogy még ATVs korszakában is bátran ment szembe a balos dumákkal, és gyakran azt mondta amit gondol. Biztos vagyok benne hogy ő most is őszintén elmondaná amit gondol, csak a munkaadói nem engedik.
Az Európai Unió hétköznapi megfigyeléseink és élményeink tükrében leginkább valamiféle túlságosan bürokratikus szuperintézménynek tűnik, ahol a döntéshozókat az uborka görbületének problémái tarják lázban. Nem gondolom, hogy a magyar tévénézők többsége gyakran…..
beácska 2011.01.22 17:49:16
@kumin: Nem, nem válaszoltál Feri. Azt írtad, hogy a Századvégben dolgozol, de ezt eddig is tudtuk. Én úgy hallottam, hogy a Századvég elemzőjeként Te benne vagy Habony Árpádnak a csapatában, amely Orbán Viktornak ad tanácsokat. Erre kellene mondanod, hogy cáfolod, ha nem igaz. Cáfolod? Ilyen egyszerű ez, ne bújj el előle, ennél sokkal őszintébbnek és nyíltabbnak gondollak. Példát mutathatnál másoknak is ezzel.
Kumin szerint Beköszönés 2011.01.05 12:42:00
  Igyekszem komolyan venni a blog címét, és erre bíztatom minden jövendőbeli olvasómat és kritikusomat is. Nem véletlen a névválasztás. Azt szerettem volna nagyon egyértelművé tenni, hogy az itt megjelenő írásaim kifejezetten szubjektív műfajt képviselnek. Sem feltétlen…..
beácska 2011.01.13 16:56:28
@kumin: Köszi a választ Feri. De akkor mi az igazság, meséld el, légyszi! Ezek szerint nem igaz, hogy Habony Árpád csapatában dolgoznál?
beácska 2011.01.13 20:33:48
@kumin: Nem fogod vagy nem akarod? Miért nem vagy büszke arra, hogy tagja vagy ennek a Fideszes tanácsadó körnek? Én a helyedben büszke lennék rá, ahogy Rád is az vagyok :-)
beácska 2011.01.14 16:28:49
@kumin: Miért cseszegetés az hogy feltettem egy szimplán megválaszolható kérdést? Nem értem, hogy miért nem válaszolsz erre. De talán őszintébb leszel ha én elárulom, hogy nyertél. Valóban a Századvégbe jártam, még te is tanítottál és nagyon szerettem az óráidat. Most már válaszolsz? Tényleg Habony Árpáddal dolgozol? Egyszerű eldöntendő kérdés ez Feri.
w Egy másik ünnep óhajtása 2007.03.15 08:30:00
Idén száznegyven éve, 1867 június 8-án játszódott le a kiegyezési folyamat zárójelenete: az elbukott szabadságharc és évtizedes elnyomás után a magyar nemesség elfogadta a Habsburgok autonómia-ajánlatát. Következett fél évszázad békeidő, a századfordulóra földalatti…..
beácska 2007.03.16 11:25:22
Ezt el kell olvasni:

Dévényi István,
hetijegyzet@hetivalasz.hu 7. évfolyam 11. szám, 2007.03.15.

Zászlólevonás

DÉVÉNYI ISTVÁN: ZÁSZLÓLEVONÁS: Néhány napja írtam, hogy az Árpád-sávos zászló most épp se nem történelmi lobogó, se nem az új nácik szimbó-luma, hanem a Gyurcsány-ellenes mozgalom leg-népszerűbb emblémája, de már ezen is túl vagyunk. Folyt.


Az édeskevés, ha Deutsch-Für Tamás Petőfi Sándornak álcázva, önmaga számára is nehezen dekódolható virágnyelven full píszi megemlékezésre szólítja föl a népet. Ettől még a nemzeti ünnepnek annyi. A dolgok ugyanis végérvényesen és kibogozhatatlanul összekuszálódtak, s immáron se örülni, se ünnepelni, de még csak hőzöngeni sem lehet egy egészségeset. Mert nehéz tiszta szívből arra gondolni, hogy "Gyurcsány, takarodj!", amikor ugyanezt skandálva gyermek-néptáncosokba és színművészekbe, zenészekbe fojtják a kulturális produkciót a kizárólag a balhé kedvéért Árpád-sávos zászlókkal parolázó lakosságtársaink.

Döbbenetes volt nézni a Nemzeti Múzeum lépcsőjén fellépő fiatalokat, ahogy őszinte rettegéssel és értetlenül szemlélik a dühödt tömeget. Vagy Szabó Gyulát hallgatni, amint meséjével megpróbálja elnyomni az indulattól fortyogó hangos egybegyűltek pfújolását.

S a Petőfi-szobornál még ennél is szomorúbb forgatókönyv szerint zajlottak az események, hiszen a népítéletnek alávetendő politikusok már rég eltávoztak a térről, amikor a Múzeumkertből átrándult hepajalakulatok az ünnepi rendezvény közreműködőit szapulták lankadatlan lendülettel. Liberális szemét! Hülye buzik! - ordították a piros-fehér csíkos zászlóerdőből a színpad felé, ahol kiváló táncosok mutattak be egy kiváló darabot. A műsorban egyébként néhány jó barátom is fellépett, mind lelkes jobboldali máskülönben, majd megkérdem őket, milyen volt a "mieink" előtt szerepelni.

Néhány napja azt írtam, hogy az Árpád-sávos zászló most épp se nem történelmi lobogó, se nem az új nácik szimbóluma, hanem a Gyurcsány-ellenes mozgalom legnépszerűbb emblémája. De már ezen is túl vagyunk, mert az Árpád-sávos március 15-én ismét új jelentés kapott, s a bunkóság jelképe lett. Ennek szellemében tessék ezentúl lengetni.