Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Egy tanár

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A válság eldurvulását volt szerencsém napról napra végigkövetni, és egy egészen érdekes fejleményre lettem figyelmes. Fél évvel ezelőtt több guru is azt szajkózta, hogy venni kell a részvényeket, akár a kenyeret, hiszen 2009 elején vagy legfeljebb 2009 második felétől…..
Egy tanár 2009.02.17 19:23:33
fölött (2tt) bocs.

@Hungeralien: Eszes nép, inkább azt mondanám, tanítok és jártam egy -két helyen a világban, biztosan állíthatom, nincs nagy gond. A gond csak az, hogy akinek tényleg van agya, az külföldön kapacitál belőle, akinek meg csak részben, az azon töri a maradék eszét, kit hogy vághat át, mit hogy játszhat ki. Aztán össze is szokott jönni. Nézd meg, bármi újat vezessenek be, nincs olyan amit ne tudnának megbugázni, ellopni, hamisítani, másolni, utánozni, kiügyeskedni-hihetetlen ez a találékonyság.
Egy külföldi országban úgy adódott egy szitu, hogy az iskolában papírsárkányt kellett csinálni. Nekiálltam, fúrtam-faragtam vágtam, felnéztem, és mindenki engem nézett, mert nem vártam meg a közös munkakezdést, ahol lépésről lépésre elmondták volna mit mikor hova kell tenni és ragasztani. El is szégyelltem magam, és fél órán át ültem szégyenkezve, míg a német szülők nagynehezen összehozták szerencsétlen papírsárkányukat, szóval kínos volt, de fél siker, hogy hülye magyarként ennyivel gyakorlatiasabb voltam mint ők. Kicsi példa, lehet rossz is, de valami ilyen leleményességre gondoltam, mikor legalább egy jó tulajdonságot akartam írni népemről.
Egy tanár 2009.02.17 19:48:12
@Hungeralien:
Na, Eiffel tornyot is láttam, nem nagy ügy, a nagy, ahogy naggyá tették.
Másik-bugáznak, mert ilyen az élet itt. Bugázna a német is meg a francia, ha havi jövedelmét forintba számolná.
Én nem azt írtam, hogy büszke vagyok rájuk, hanem azt, hogy a magyar fifikás-gazdasági és társadalmi helyzetéből adódóan sajnos ezt a fifikát rosszra használja.
Kicsi ország lévén, nem lesz itt Apolló progi, ezt csinálta az USA. Helyette itt feltalálták a gyufát, a bűvös kockát, a C-vitamint, Teller Ede Houdini , sőt a Zeppelin feltalálója is eredetileg magyar, matek-kémia olimpiát nyertek idén magyar diákok, uniós országok közül az éremtáblázatban elsők lettek. Szóval nem állnánk rosszul, ha embereket nem az ügyeskedés vinne előre, hanem a megérdemelt normális havi járadékuk.
És igen, ne légy büszke a simlis magyarra, mert én sem vagyok.
Egy tanár 2009.02.17 20:12:18
@Hungeralien:

Relatív minden, kinek mi tetszik-nekem pl. az Országházunkhoz nincs hasonló.
Még ebben a nagy szarságban is, nekem az a legszebb.
Máskülönben saját lelki békémre törekszem és akkor mindegy hol élek.
Túlélt már ez a nép, háborúkat nem is egyet, egymás felé kell fordulni és kevesebbet költeni haszontalan dolgokra, értékeket keresni és találni, elismeri és tisztelni a másikat.
Örülök, hogy olvashattalak benneteket jó kis utazás volt.
Jó éjszakát mindenkinek!
Úgy látszik, földrajzos napunk van ma, most jelezte egy kollégánk, hogy az RTL esti híradójában Szellő "kimért" István éppen azt darálta a kamerába bele, hogy ...kijelölte utódját a dél-koreai Kim-Dzsong Il és döntését tudatta a párttal is, miközben a feje…..