Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Párton-kívüli

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A székek királya, a királyok széke. Ez a Thonet szék. Gyártója, a több mint 190 éves múltra visszatekinthető német Thonet most, egy évszázados profiljától merőben eltérő területen jelentkezik izgalmasan új innovációjával. A 2010. március 4-én megnyitott 80. genfi autószalonon fog debütálni az a…..
A Centrum már akkor is bírságol, ha az autós a várakozási idő túllépése után átparkol egy másik helyre, és ott új jegyet vesz. A Centrum Parkoló Kft. újabb bizonyítékát adta annak, hogy miért kéne végleg eltűnnie a föld színéről. A minap ügyem volt a Batthyány tér…..
Párton-kívüli 2010.02.22 15:17:14
@fagzal:

Nagyon sok mindent írhatnék erről a semmire nem alkalmas cégről. (Bocs a pénz zabrálására alkalmas.)
De kurva kíváncsi lennék, hogy ki a tök állapította meg azt a normát, hogy nekem vagy bárki másnak mennyi idő alatt kell teljesítenem a "Cooper tesztet" Fiatalabbaknak csak annyit, hogy ez a Cooper 1968-ban készített egy tesztet, hogy mennyi idő szükséges a 60 és 100 stb méterek lefutásához. Valamivel korrektebb lenne lemérni, két - három MŰKÖDŐ óra közötti mértani középpontot, na ezt a távolságot mérjék meg mennyi idő alatt lehet megtennie egy fájós lábú kb. 65- 75 éves nőnek, úgy, hogy közben 65 % esélye van arra, hogy közben pénzt is kell váltania.
Egyébként ha bár ki feljelentést tervez ezen (népművészeti jellegű általában agyagból kiégetett, tejföl tárolására szolgáló) cég ellen, bennem társra talál.
Rövidebben menjenek a picsába, most.
Reckl Amál blogja Csodavárás 2010.01.03 13:33:27
Az év eleji optimizmus jogosságát nem áll szándékomban senkitől sem elvitatni, olyan ez, mint a malacsült, ilyenkor jár. De azon a messiásváró derűn, amely a jobboldali sajtóban, tévéjben tapasztalható kissé megdöbbentem.A dolgot a ma már leplezetenül elfogult köztársasági…..
Párton-kívüli 2010.01.03 17:16:48
@csorsza: Sajnos te képviseled a "stílusoddal", a bugyuta lánglelkűségeddel azt a fajta FIDESZEST akitől sokakat kiráz a hideg. Te ne kérjél ki magadnak semmit a Fidesz nevében, mert hála istennek nem te vagy a Fidesz. Viszont nézeteidet, és a reakciódat illetve igen közel állsz ahhoz a jobbikhoz amivel nem szeretnéd ha összekevernék a kedvenc pártodat! ????.
Egyébiránt az írás ha tetszik neked ha nem JÓÓÓÓÓÓ.
Ezt a fotósorozatot a Dazed Digitalnak készítették, "We can be heroes" címmel.Sok értelmét nem látom, de érdekesnek tartom ezeket a képeket.Mintha a régi korok harcosainak páncélját idézné a 2. kép... talán így értették a címet.Ti milyen címet adnátok a…..
Nem jelentős, de gyönyörű fejlesztés. Az LG átlátszó billentyűzetű mobilt mutatott be. Állítólag még az idén piacra dobják, nem is kell olyan sokat várni rá, még a második negyedévben kapható lesz. Must have.Via CrunchGear..
Párton-kívüli 2009.02.25 00:57:11
@Johnny336: Igen arra szükség is van, hogy fel tudd írni a telefonszámokat egy papírra.De az ifon és az OMNIA közötti külömbség nem a cerka, hanem, hogy az egyik egy eredeti fejlesztés a másik meg egy utánzat. Tudod Renault-Dacia,
Még jó, hogy annak idején írtunk a Tűzvonalban-ról Hogyvoltot, így nem kell visszanézni rohadt sok részt, hogy felelevenítsük, mi történt anno. Azt is úgy kell előkaparni a memóriánkból, hogy a főszereplőt Bordásnak hívták. Lényeg, hogy mától hosszú szünet után jön a…..
Párton-kívüli 2009.01.11 00:27:55
@spamdog: Enged meg , hogy elsőnek gratuláljak! A magad szempontjából megtaláltad a magad véleménye alapján azt a pontot (6) ami alapján az összes vélemény , adat, adalék, megjegyzés, dokumentum egyszeribe semmissé vált. Mármint te így gondolod. Sajnos szerintem tévedsz még ott van minimum 6 pont amit nem cáfoltál meg az ötössel együtt. Szedd össze magad és a gondolataidat is.
Egyébként nem tudom értelmezni, hogy miért ellenpélda Aaron Sorkin Sports Nigth sorozata akkor amikor 100 emberből talán ha 5 tudja miről beszélsz. Ja és nem kell eltolni entelektuelbe a dumát mert bár ki fel tud hozni olyan szerző és mű címét amit csak kevesen értenek, jegyeznek, láttak, vagy hallottak.
Párton-kívüli 2009.01.11 17:38:48
@spamdog: Na kezdjük sorban, hátulról visszafelé.
Semmivel nem belterjesebb mint mondjuk az esztergályosok, BKV ellenőrök, vagy a számítógép szerelők szakmai közössége. A zártkörűségről meg annyit, hogy minden szakmának vannak feltételei amit ha megszerzel részese lehetsz annak a tevékenységnek.
Fizetős csatornán nézzél külföldi sorozatokat. Azok jobbak, érdekesebbek, látványosabbak. Soha nem fog tudni versenyezni a Magyar filmgyártás a Hollywoodi produkciókkal, de nem is lehet ez cél. Nézz köbe a környező országokban. Angliát, Franciaországot, és talán az Olaszokat leszámítva egyik ország sem rúg labdába. És itt jön az érdekesség. Nem a díjjak megszerzésében. Nem. Abban nagyon jó mindenki velünk együtt. Az ELADHATÓSÁGBAN. Na ott vannak már gondok. És tudod miért? Mert matek az egész. Ha egy Magyar film kap az MMK-tól mondjuk 150 millió forintot (ez átlagos illetve valamivel átlag feletti támogatás) + szerez a producer mondjuk még 200-milliót akkor ez az összeg egy kis-közepes Magyar, hangsúlyozom Magyar költségvetésű film lesz. Magyarországon a 9,6-millió lakosból papíron 1,5-1,6 millió lakos LEHETNE potenciális mozilátogató. Ebből közel egy millió embernek nincs pénze az átlagos 800-1200 forintos mozijegyre. A fennmaradó 5-6 száz ezerből becslések alapján további 100-150 ezer ember (ez a fiatalabb korosztály) interneten tölti le a filmeket.
A maradék kb. 400 ezer embernek kéne eltartani az összes mozit és filmet, de ebben ugye benne vannak a külföldi filmek is. Na most ha a fent említett 800-1200 Ft mozijegy árat beszorzod 400 e akkor látni fogod, hogy a bevétel 320 millió és 480 millió között lesz. Mondhatnád erre, hogy akkor mi a gond hiszen visszajött jó esetben 480 millió a befektetett 350 millióval szemben. Hát igen csak van egy kis bibi. Ugyan is az a helyzet, hogy van a FILMGYÁRTÓ-FORGALMAZÓ-MOZI ÜZEMELTETŐ hármas ahol a forgalmazó és az üzemeltető leveszi a maga sápját a jegyeladásból (teljesen jogosan), hiszen egy mozinak komoly fenntartási költségei vannak. Tehát már az sem biztos, hogy a maradék fedezi a gyártási költséget. És ez csak egy film. Képzeld el, hogy az összes amerikai-külföldi és kb 20-25 Magyar játékfilm mindegyikét meg kéne nézni az összes potenciális mozinézőnek, hogy ez az előbbi matek úgy ahogy arányosságot mutasson minden film esetén.
Na körülbelül és többek között ezért sem lesz soha nyereséges általában a Magyar filmgyártás.
A Hollywoodi piac nem csak attól nyereséges, hogy a világ minden pontján eladható, hanem a belső piac is elképesztően nagy. Megjegyzem, hogy valószínűleg nem tudod de a Hallywoodi filmgyártás a nyomába nem léphet az Indiainak mármint a gyártott filmek száma évente/nézettség. Pedig ők majdhogynem csak saját maguknak gyártanak filmeket, de iszonyú sokan nézik meg, mert Pl. ott nincs minden háztartásban TV és nagy a mozinézés kultúrája.
A helyesírásommal foglalkozni meg igen kicsinyes és személyeskedő dolog, főleg, hogy az ember gépen ír és szinte mindig siet. Szerintem a mondanivaló a lényeg főleg, hogy megígérem neked én soha nem fogok forgatókönyvet írni.
Párton-kívüli 2009.01.13 10:35:51
@morrisal_: Mi van morissal? Megsavanyodott a tej a szádban? Vagy netán kívül rekedtél? Én úgy gondolom senkit nem "szópóztam" le még átvitt értelemben sem. A feltételek meg ha nem volt elég világos, Magyar közlöny 2008/111 ebben megtalálsz elég sok mindent ami a különböző filmes és színházi szakirányú végzettségekről rendelkezik. Egyébként meg kikérem magamnak azt a sommázó véleményt, hogy idézlek:" Öblös hangon röhögés képessége a Fészekben" Én gondolom, hogy szűkre méretezett belátó képességeddel kikre, pontosabban mikre gondolhatsz, csak tudod az idő az elszállt e felett. Én nem tudom, hogy te mikor voltál a fészekben utoljára, ha voltál egyáltalán. De megnyugtatlak akik még esetleg nagy ritkán ott nevetgélnek ...????? (ez nem is értem) azok már régóta semmilyen befolyással nem bírnak a Magyar filmgyártásra. A másik fele amiért kikérem magamnak és a szakma jó hírének érdekében ezt a sértő véleményedet, az pedig a következő.
Ha a moziban vagy nem kell rögtön a VÉGE feliratnál felpattanni és rohanni a kabátért. Nézd egyszer végig, hogy egy közepes Magyar filmben is mekkora vége-főcím van. Az a rengeteg ember nem azért van odaírva, hogy kitöltsék a drága nyersanyagon a helyet. Ezek az eberek készítik a filmet. Szóval a rendező és operatőr természetesen kulcs figurája egy filmnek, de a sok "hangya " nélkül soha nem készülne el egy film se!
Lefordítva ha te a sárga bukkantyú gyárban dolgozol és egy kretén a főnököd akkor nem a szakma szar. Továbbmegyek, ha én nem sárgát szeretnék, hanem pirosat, akkor sem a szakma szar, csak nem egyezik az ízlésünk. És mint tudjuk az ízlésről vitatkozni elég ízléstelen.
Üdvözlettel Párton-kívüli.