Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lajcsi király

18 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Péntek délutáni kijelentése miatt azonnali vizsgálatot indítottak Pásztor Albert, miskolci rendőrkapitány ellen. Felelőtlen és kirekesztő módon közölte az elmúlt két hónap bűnözési statisztikájának mérlegét, miszerint december és január hónapban Miskolcon elkövetett…..
Néhány napja pattant ki az azóta már szinte aktualitását veszített történet, miszerint még tavaly októberben egy szegedi iskolában egy 9 éves kislányt erőszakoltak meg az osztálytársai. Háát, én elég szkeptikus voltam a hír hallatán, mert rögtön az jutott eszembe: Jó, jó,…..
Kedveskéim, mit is mondhatnék?... Szomorú vagyok. Hát elmegy az ember erre az önálló estre, és akkor vagyunk ott ötvenen? Egy ekkora városból???Tudom én, hogy nem könnyű műfaj! Manapság már az embereket inkább riasztja egy ilyen irodalmi, verses, zenés lehetőség, mintsem…..
Igazi, filmekbe illő rémtörténet sokkolja a közvéleményt néhány napja. Egy 21 éves fiatalember megölte, majd saját kertjükben bebetonozta az egyik hitelintézet alkalmazottját még múlt nyáron.Mikor először hallottam, csak szimplán szörnyülködtem, aztán szöget ütött a…..
Visszhangzanak a híradások a rendőrség tavalyi eredményeitől. Eszerint 40 éve nem volt ennyire alacsony a közúti halálos balesetek száma az országban, mint az elmúlt hónapokban. Ez egyértelműen a zéró tolarencia bevezetésének köszönhető- állítják a szóvivők. Nincs is ezen…..
Január 22- e a Kultúra Napja. Ünnepeljük ezt Louisville- ben is. Aki szeretne egy kis művészetet szippantani, látogasson el a Műv. házba, ahol 17 órakor Dunai Tamás fog fellépni. Kiváló színész, zenész, remek csemege kultúrát kedvelő várostársainknak. Köszönhetően a Ház…..
Louisville- i Krónika Madarak 2009.01.18 06:40:00
Ah, íme lejjeb SpG csodás fotói a madáretetőkről! Ámulatom és elismerésem. Most látom csak, mi mennyire megmaradtunk gagyifalvi képződmények…..
Lajcsi király 2009.01.19 12:57:46
Kedves ismerősöm beteg lett. A probléma nem egyedülálló- sokan betegek vagyunk, vírusok jönnek- mennek, szövődményeket csinálnak, állandóan azt halljuk az okosoktól, hogy vegyük komolyan a betegségeinket, mert nagyon csúnya véget is érhetünk miattuk. Ezt szem előtt tartva…..
Egyre izgalmasabb a csepeli iskolában történt kettős gyilkosság háttere. Ugye, azt már tudjuk egy ideje, hogy Deme Gábor sikkasztott, azt is tudjuk, hogy ezt az iskolavezetés észlelte még elmúlt évben, és tervezett is lépéseket az ügyben. Lépéseket? Mint kiderült, az…..
Louisville- i Krónika Iskolató 2009.01.11 06:50:00
Itt a hideg. Végre befagyott az Iskolató is. Én is kijárok korcsolyázni, mikor néha van olyan tél, hogy megtehetem ezt. Most is ott vagyok már napok óta. Csúszkálunk, élvezem, hogy van nekünk ilyen tavunk, így nem kell azért mászkálni más városba, hogy hódoljak kedvenc téli…..
Lajcsi király 2009.01.18 05:22:54
@Kunta-Kinte: Teljesen igazad van. Örülök is, hogy a nád le lett vágva. A lényeg viszont az, hogy egy településen óriási ajándék, ha van egy ilyen hely. Van víz, van lehetőség, ráadásul bent a városban. Csodálatos lehetne. De tudod mit? Én szívesen elmennék segíteni, ha parkosítanák. Ahogy a jég összehozta a város egy részét, összehozná a felújítás is. Pont mint mikor az ovinak a kerítését festjük.
Louisville- i Krónika Madarak 2009.01.11 11:45:00
Néhány napja a hidegre való tekintettel etetőket tettünk ki a ház körüli fákra. Napokig csend volt, nem jött egyetlen szárnyas sem. Aztán elvétve egy- két cinege. Már gondoltam is, felesleges felhajtás volt az etetők szerelése, viszont ma reggelre iszonyatos invázió kezdődött.…..
Lajcsi király 2009.01.11 12:35:02
Lajcsi király 2009.01.18 05:19:55
@SpG: Ááá, zöldike nálunk is rengeteg! Meggvágó csak egyetlen egy jött, tengelic is egyre több, és újabban verebek. A cinegék óvatosak, mióta nagy a tömeg, csak a kert hátuljában egyetlen helyre járnak.
A postaláát valami miatt egyelőre nem tudom kinyitni :-( Amint sikerül, teszek fel fotókat. aszongya, hogy alaphelyzetbe áll, mikor betölt.
    Úgy tűnik, a gázvita még egy ideig nem oldódik meg. Most éppen azért van "gáz", mert Ukrajna csövei annyira üresek, hogy a szállítás nem tud elindulni. Európában sokan fáznak, és hát nálunk is napok kérdése, hogy fűtés nélkül maradjunk.Nagy…..
Már nem is annyira újkeletű a pánikbetegségnek nevezett pszichoszomatikus probléma. A baj jelenleg a magyar lakosság kb. 7%- át érinti, bár a számok csak becsültek, hisz a pánikbetegek nagy része igyekszik titkolni a rohamait akár a munkahelyén, akár a családban, barátok közt.…..
Érdekes dolgokat hoz az élet. Miközben mindenki egyre nagyobb előszeretettel hivatkozik a jogaira, közben ugyanekkora, ha nem nagyobb intenzitással feledkezik meg a kötelességeiről. Ez aztán általánosan terjed a társadalomban, mint valami furcsa fekély, és lassan már ott tartunk,…..
Lajcsi király 2009.01.14 19:22:39
@azazello: A rend és a mások tisztelete nem jelent elnyomást. Ha egy gyerek elfogadja azt, hogy elsődleges feladata a tanulás, akkor hidd el, a tanárai boldogan fognak neki teret biztosítani a lelki fejlődéshez, a kibontakozáshoz, az önmegvalósításhoz. Még az én gyerekkoromban is így volt ez. Ha tehetséges voltál. támogattak. Viszont a feladataidat számon kérték.
Lajcsi király 2009.01.14 19:13:36
@Rwindx: Végre! Én éppen ezt szoktam mondani, hogy nálunk minden szinten képzavar van a demokráciát és az anarchiát illetően. A kettő nagyon nem ugyanaz.
Nemrég kaptam ezt a cikket. Röviden annyi, hogy Angliában többszáz iskolában megtiltják a tanároknak a piros színnel való javítást, mondván, hogy ezzel erősen sértik a gyermekek önbecsülését, mély töréseket okoznak a munkakedvükben, valamint a lelki fejlődésükben. Szóval…..
Kedveskéim!Végre fent vagyok az iwiw- en, aminek köszönhetően talán hamarost elindul itt az élet. Azoknak, akik nem szeretnék végiglapozni az eddigi bejegyzéseket, most ide, a piros "ide" alá linkeltem a köszöntést újra. Üdvözöllek Benneteket. Érezzétek jól magatokat!…..
És még mindig van olyan városlakó (vagy átutazó), aki nem tudja, hogy a gyógyszertár előtti lámpánál BE KELL ÁLLNI a csíkig. A szerkezetben ugyanis érzékelő van, így ha nem elég közel állunk az autóval, akkor nem fog zöldre váltani soha az életben. A Penny előtti lámpának…..
Louisville- i Krónika Kaméleon 2009.01.12 08:59:00
Jan. 17- én vetítik a moziban Goda Krisztina Kaméleon című filmjét. Jómagam már túl vagyok rajta, még Kecskeméten megejtettem a megtekintését. Nos, a film nagyon jól sikerült alkotás az emberi gyengeségről. Arról, hogy mindenki becsapható. Mindannyiunknak vannak titkos vágyai,…..
Lajcsi király 2009.01.12 10:18:49
Louisville- i Krónika Beköszönő 2009.01.09 07:51:00
Üdvözlet minden Olvasónak. Lajcsi király elindítja a Louisvillei Krónikát, mely főképpen az érintetteknek, Lajosmizse lakóinak hivatott szólni.  Kisváros vagyunk a kisvárosok összes jó, és nem jó tulajdonságaival együtt. Ismerjük egymást, egymás ügyes- bajos dolgait,…..
Lajcsi király 2009.01.11 09:51:07