Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ernő007

177 bejegyzést írt és 204 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de amikor egy ideig Angliában éltem, akárhányszor Magyarországra utaztam, és megkérdeztem a környezetemben élő magyarokat, hogy mit hozzak, amikor visszatérek, szinte mindig mindenki valamilyen ételt kért. Természetesen a Túró Rudi volt mindennek…..
Ernő007 2013.11.16 13:27:00
@Don Kartasch: Azt mondtam, hogy vicces módon,nem azt hogy meglepődtem. + itt nincsen rajta 27%-os ÁFA :)
Ernő007 2013.11.16 15:09:23
@DieNanny: Ott még nem voltam, úgyhogy lehet :) Én ez Egyesült Királyságról beszéltem többnyire, itt van nagyon sok kebabos. Svájc milyen akkor? Gondolom ott azért nem csak szendvics + krumpli és bab van :)
Nem gondoltam, hogy csütörtök este ismét idegeimet fogják borzolni bizonyos dolgokkal, pedig egészen jó napom volt :) Nemigazán tudom véka alá rejteni azon véleményemet, hogy a hazai gondolkodásmód valamiért nem érett meg a webre, és az emberek nem értik igazán azt, hogy mire…..
Határátkelő Ti mit tennétek? 2012.11.25 06:49:00
Most ott tartok, hogy nem tudom, mit csináljak. Maradjunk itthon, és várjuk, hogy egyszer majd fellendül az ország, és éljek meg valahogy, vagy legyek újra alkalmazott valahol külföldön? „A keserű előzmények 18 éves koromban megismerkedtem ex-párommal, akinek szimplán egy…..
Ernő007 2012.11.25 12:57:30
Elolvastam a postot, még soha nem kommenteltem ide, hát most nézzük. Otthon a cég halott dolog, felejtse el mindenki. Csak minimális esetben tudsz 'trükközés nélkül' jól keresni és megélni belőle. Otthon a megrendelőket is mindenki felejtse el... az árat nézik aztán csoki, tisztelet a kivételnek, de én hat év alatt 10 alatti ilyen ügyféllel találkoztam, és hát ennyivel meg nem élek meg.

A hölgynek a posztban pont olyan munkája van amelyet lehet otthonról is külföldre csinálni! Grafikus? Király... tessék nézni olyan oldalakat amelyek pont távmunkára vannak kitalálva.
www.99designs.com, www.odesk.com, csak hogy néhányat említsek, onnan lehet/kell munkákat elvállalni. Ha valóban jó grafkus kreatív és ügyes akkor ezeken az oldalakon igen jó referenciákat és portfóliót lehet felépíteni.Akár baba mellett is, mert vannak olyan munkák ahol 10-30 órás hét a követelmény, közben az angolt is tanulhatja és pénzt is kap érte. (Jó a 99designsért nem mindig, de ha kap akkor ott általában a többet).

Lehet odahaza is jól élni, csak külföldre kell dolgozni.
Ernő007 2012.11.25 12:58:43
@hagyma: Pontosan! :)
Ernő007 2012.11.25 17:10:03
@Gaga6666: " A jövőd a saját kezedben van, csak tőled függ mit hozol ki magadból. Ezért hazug ennek a blog alapfilozófiája és kísérlete arra..."

Ez azért csak félig van így... a jövőd a te kezedben van, de lehetnek olyan körülmények amelyeket nem tudsz megváltoztatni, tenni tudsz ellene, meg a kockázatát minimálisra csökkenteni, de nem mindent... ha a gázai övetben élsz a fejedre dobank egy rakétát akkor arról Te tehetsz, hogy oda születtél? Vagy hogy nem mentél el onnan? Magyarországon nem ennyire kritikus a helyzet, de vannak dolgok amelyeket nem tudsz irányítani... viszont a jó hír az, hogy nem vagy Fa vagy, ha nem tetszik valami akkor szépen arrébb tudsz menni...

Komolyan egyszer le fogom ide írni az én történetemet is, de félek tőle, hogy úgysem értik meg a miérteket a többség... pontosabban a miértek olyan konkrét dolgok amit névvel nem szeretnék megosztani, pl, hogy hogyan lett a haveroknak sok milliója... ameddig én megpróbáltam tisztességesen, majd szépen feladtam, mert értelmetlen kűzdeni odahaza.
Aki gyakran nézi a Google Analytics statisztikáit az az utóbbi időben egyre többször találkozhat az organikus forrásból származó kulcsszavak között a "(not provided)" kifejezéssel. Ez sajnos annyit jelent, hogy nem látjuk azt, hogy milyen kulcsszóra jött be a…..
Ernő007 2012.04.30 01:10:47
@synapse: Persze, ezt értem, nem azt mondom, hogy a kereskedők ellen teszi, hanem ez egy mellékhatása amit a kereskedők érzenek, meg mi is.... én is a saját blogomon.

Persze az Adwords azért enged adatot szivárogtatni a titkosított csatornából :) Jó persze lehet mondani, hogy azért 'fizetsz' hogy adatot kapj, de jó... pont ez az... ha nem fizetsz nincs adat, ha fizetsz van adat...
 Fórumokon megfordulva nagyon sokszor találkozik az ember azzal a kifejezéssel, hogy "long-tail", vagy magyarul "hosszú farok", a szó jelentése persze némileg módosulhat annak függvényében, hogy az ember milyen fórumokat olvas, de a webáruház és webes…..
Ernő007 2012.01.28 21:35:12
@DuracellTomi: Köszönöm az infót, habár én angolul használom az Analytics-et is, így az dollár jel sem szokatlan nekem.

Igen, ez egy érdekes kérdés, hogy a két halmaznak mi a közös metszete, vagyis a technikai szempontból vett long-tail (3 kulcsszónál hosszabb) vagy az értelmezési szempontból vett long-tail. Pl. egy "Wall-e dvd" csak két szóból áll, egy "castrol edge 10w-40 4l" pedig négy szóból áll, mert a termék csak így definiálható, de ha azt vesszük akkor igazából mindkettő long-tail, csak éppen az egyik kétszer olyan hosszú, mint a másik.

A két kérdésednél kicsit tovább mennék, attól függ, hogy milyen áruházban, egy nyomtató webáruházban mondjuk a nem biztos, de mondjuk a shopline.hu-n már igen.

Olyan szűrést amelyet leírtál viszont elég könnyű megcsinálni az Analyticsben, ide én inkább olyanokat írok le amihez egy kicsit 'programozni' kell.
Ernő007 2012.01.28 21:35:24
@Bővíz László - JUEX: László, ez viszonylagos, vagyis attól függ, hogy mi a shopod neve, ha mondjuk könyvbolt.hu, akkor más, mintha fantázia neve van a boltodnak, pl.: mindentegyhelyen.hu

Én mindenképpen megnézném, hogy hogyan viselkednek azon felhasználóid, akik még nem ismernek téged azokhoz képest akik igen, ezért sokszor célszerű a 'branded' / cégnévre, domainre utaló kulcsszavakat elválasztani a 'non-branded' kulcsszavaktól, amelyek nem utalnak a domain nevedre, cégnevedre.
Mindenfajta beállítás nélkül a Google Analytics képes arra, hogy kövesse, hogy milyen kulcsszóra keresve talált el a látogató az odalunkra. Kivéve akkor persze, ha be van lépve, de ha webáruházunk van, akkor még további dolgokat is képesek vagyunk az Analytics-el művelni,…..
Hogyan keressünk pénzt az interneten? Akár 200-500 eurot naponta? Gyorsan és könnyedén?A pénzt-keresni.net tudja a választ. Itt van ez a két pénzügyi zseni: Thoi Nguyen és Franck Lahens. Ezek kitaláltak egy tuti sémát, egy technikát, ami működik. Rulettezzünk:HA AZ EGYIK SZÍNT…..
Tekintettel arra, hogy az utóbbi időben folyamatosan a címben említett hirdetések jelennek meg nekem Facebookon, nem igazán tudtam megállni a dolgot és rákattintottam egyre. Az oldal nagyon ügyesen "álcázott" segítséget nyújt számodra, merthogy megtanít egy olyan…..
Ernő007 2012.01.11 22:49:16
@Bővíz László - JUEX:
Első ránézésre nem sok, másodikra viszont minden szándékos félrevezetés csökkenti az emberek bizalmát az interneten, ezzel pedig negatív hatással van a vásárlási kedvre, ezért célszerű róla beszélni, hogy minél többen megismerjék.
Ernő007 2012.01.11 22:49:31
@Bővíz László - JUEX:
Első ránézésre nem sok, másodikra viszont minden szándékos félrevezetés csökkenti az emberek bizalmát az interneten, ezzel pedig negatív hatással van a vásárlási kedvre, ezért célszerű róla beszélni, hogy minél többen megismerjék.
Először is, minden kedves olvasómnak B.U.É.K.! Köszönöm, hogy velem tartasz majd 2012-ben is! Igyekszem sok érdekes témát felvetni, persze nagy változások lesznek majd az életemben és ezért a blog is kicsit más lesz majd, de persze mindent a maga idejében. A cím a mai…..
Kukorica János - 9gags Arny-vezető után egy sokkal szánalmasabb like csaló borzolja a gondolataimat. Tulajdonképpen a Kreatív cikkében olvasott soron akadtam ki : értékelhetetlen képpel nyerte meg az értékes Nikont kínáló fotóversenyt S.A. (illetve más értékes nyereményeket a…..
Tegnap előtt olyan meghibásodás történt a Freeblogon, hogy nem tudták helyreállítani a blogokat, csak egy augusztusi állapotot tudtak visszaállítani. Trükkökkel a nyilvános bejegyzéseket újra lehet postolni, de ennyi: a kommentek elvesztek (talán nem...), a linkek megváltoztak. A…..
Ernő007 2011.11.12 19:12:22
Az a szomorú, hogy a tárhelyre úgy általában az emberek nem nagyon figyelnek oda, kivéve az, aki már mondjuk túl volt egy ilyen összeomláson... na ő igen, de a többség lényegében egyáltalán nem.
Megnézi az árakat és fogja és megrendeli a legolcsóbbat, vagy a második legolcsóbbat... napi több százezres forgalmú webáruházakat üzemeltetnek megkérdőjelezhető háttérrel rendelkező szolgáltatóknál...

Én már elég sok mindent láttam ezen a téren, de sajnos az emberek/cégek többsége a mai napig nincsen tisztában azzal, hogy miét nem kellene havi 1.000 Ft-ból megoldani egy fenti forgalommal rendelkező webáruház hoszting ügyeit.

Csak néhány érdekesség amit tapasztaltam eddig:
- Szerver "csere" miatt, egyszercsak egy nyolc nappal korábbi állapotot kaptunk az áruházból, rendelésekkel és mindennel együtt... persze tájékoztató levél az egyáltalán nem jött, szóval mi mint fejlesztők lettünk riasztva, hogy sz@r az áruház, mert elveszett "minden".

- Minden előzetes tájékoztatás nélkül kikapcsoltak 1-2 opciót aminek következtében a bankkártyás fizetés nem ment az áruházban, itt persze az ügyfél szintén minket hívott, hogy nem jól működik amit mi átadtunk.

- Az összes felhasználónak azonos helyre volt telepítve a statisztika szoftvere bele a nagy deafult /cgi-bin/awstats.pl könyvtárba, természetesen mindenféle jelszó nélkül, tehát bárki szépen meg tudta nézni a másik látogatottságát...

- Az egyik szolgáltató úgy oldotta meg a kapacitás bővítést, hogy vett a gépbe háromszor akkora ramot, és ezzel ő mindent letudva látott... kár, hogy szegény gép nem ramban volt gyenge, hanem processzorban..

Na és hasonló finomságok... az a lényeg, hogy simán csak végig kell gondolni, hogy a co-location díja, a szerver díja , a rendszergazda díja (nem, egy hanem legalább kettő, ha ez egyik szabadságon van, alszik, beteg), a biztonsági mentés díja (másik szerverre!!!) vajh' belefér-e 1.000 Ft-ba havonta egy cégnek úgy, hogy ezen még profit is legyen... amennyiben a válasz nyilvánvalóan nem, akkor el lehet azon gondolkodni, hogy mennyire vagyunk biztonságban....
Ez a bejegyzés egy nagyon rövid gyorstalpaló lesz, amely leginkább a webáruház tulajdonosok számára lesz hasznos, de természetesen bárki használhatja, aki a Google Analytics szoftverrel analizálja a látogatóit.A probléma forrása az, hogy a Google Analytics csak nagyobb külföldi…..
Az előző post, amit már félig megírtam még Londonban egy Starbucksban az valahogyan elveszett, pedig lementettem ide, ez a vacak vissza is jelezte és mégis :-( Úgyhogy mostanra vettem rá magamat, hogy újra megalkossam eme írást.  (Kép forrása: http://fidzu.com/fidzu/magento…..
Hosszú szünet utána első bejegyzésem apropója némi megdöbbenés fűszerezve azzal a ténnyel, hogy egyesek mennyire tisztelik a másik munkáját. Történetesen sohasem gondoltam volna, hogy egyesek arra vetemednek, hogy saját üzleti oldalukon használják fel ezen blog tartalmát saját…..
Úgy gondolom, hogy nem lehet eleget beszélni arról, hogy milyen fontos a weben a bizalom megszerzése. Örömömre szolgál, hogy az idei őszi SzEK.org konferenciának ez lesz a témája. Egyelőre még csak néhány a topic és dátum biztos, meg az, hogy én ott leszek, és erre bíztatok…..
Korábban már írtam arról, hogy webáruházat lehet nyitni a Facebookon, ahol a "kedvelő"-inknek lehet értékesíteni terméket, vagyis nem kell elhagyniuk a Facebook oldalát ahhoz, hogy a webáruházunkban vásároljanak. Ehhez persze szükség van egy másik fajta webáruház…..
Megmutatom hogyan tehetsz szert behozhatatlan előnyre a keresőkben, és ez most nem marketing szöveg, hanem a valóság!Most induló sorozatomban a webáruházak hatékonyságának növelésével fogok foglalkozni (nem csak Magento alapú áruházak számára, de elsősorban olyan Magentos…..
Ebben a bejegyzésben egy kicsit behatóbban fogok foglalkozni a Google analitikai eszközével a Google Analytics-el. A legtöbb webáruháznál ugyan telepítve van ez az alkalmazás, de azon túl, hogy most 1100 a napi látogatottságom, vagy most éppen 765 a többsége nem használja…..
OFFTOPIC bejegyzés... Előzmény Jakab Andor blogjának ezen bejegyzése: "Tőlem ezért nem kapsz munkát." Aztán következett a válasz rá Berta Zsolttól: "Tőlem meg ezért kapsz munkát." címen. Nem be szeretnék szállni a "Tőlem meg...." versenyben, csak…..
Olcsóbb nyaralás Bernadett: parkoláskor a 2 kunást kiváltja a 10 forintos (Fotó: Bors) Felvette a harcot a zadari (Zára) parkolótársaság a magyar forinttal és vélhetően a magyar turistákkal szemben. A város a nyári szezonra mindig drasztikusan megemeli a kiemelt zónáiban a…..
Subba A nyár első napja! 2011.06.21 01:31:00
GARANTÁLT ŐRÜLET LESZ AZ IDEI NYÁR!!!Takashi Murakami..
Ernő007 2011.06.21 12:47:28
Nézzünk ismét néhány hibát, avagy hogyan szórják cégek a pénzüket az Adwords segítségével.Kulcsszó: cipő webáruházMegjelenik rá egy webáruház készítő cég ajánlata, amely nyilvánvalóan nem releváns a keresett kifejezéssel. Leginkább az egészben az a fájdalmas, hogy…..