Regisztráció Blogot indítok
Adatok
horivan

0 bejegyzést írt és 659 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az akadémiákra bekerülő gyerekek le vannak maradva..
horivan 2023.07.12 00:42:04
Azért csak a jeges edzések száma nem biztos, hogy jó mérőszám, én azt is megnézném, hogy mennyi a jégen töltött idő egy évben egy átlagos finn U8-as hokis palántánál. Ő lehet, hogy iskolával lejár hetente 1-2 szer oktatásra, esténként korizik szabadon a haverokkal a jégen. Sokszor jégen lehet a családdal, és mellette még értelmesen más sportágakkal is megismerkedik az iskolában. Nagyon csalóka ez a kijelentés, és csak elfedi a lényeget.
Jó a multisport, de egy gyereknek hány iskolai tesi órája volt addig, amíg eléri az akadémia kort? Mit csinálnak / csináltak az évi kb. 180 tesi órán a fiatalok, ha bukfencezni és labdát elkapni sem tanultak meg? Egy elsősnél legalább annyi a tesi óraszám, mint az edzésidő. A mindennapi testnevelés egy marketing szöveg, bullshit, amivel a narancskommunistákat etetik, ha már szaktanárok nincsenek. Nagytöbbségben, kizavarják őket valahova valakinek a felügylete alatt és semmi értelmeset nem csinálnak. A magyar oktatás mára gyerekmegőrzővé silányult, és 0 a hozzáadott értéke. De utána a szülő oldja meg "a multisport fejlesztést", az angol tanítást és az egyéb különórákat, ha nem akarja, hogy a gyereke az aksigyárba zabálja a nehézfémeket …., meg majd ezzel magyarázzák, nem baj, ha nincs annyi jégidő, úgyis drága az energia, és a skandinávok is így csinálják, de ez megint felszínes megállapítás, és az lesz a további következmény, hogy további 20 évig nem sikerül egy draftképes játékost kinevelni.

Magyar, mint a „sportnemzet”, abból áll, hogy adunk évi 2 milliárdot a vasaláskönnyített Nemzeti Sportra, hogy Viktor boldog legyen, és lenyúlunk 10 milliárdokat a TAO-ból teakonyhával, szálláshelyépítéssel. De minden sportág rohad és megy lefelé, ahogy minden amihez az államnak van köze. Kéziben is, hogy bejött az akadémiai rendszer Mocsai bácsival, pedig ott utánpótlás vonalon sokszor érmesek voltunk vagyunk VB-éken.
Németország az első vb-aranyáért lép jégre..
horivan 2023.05.29 05:02:57
@manga2: Hát ez a tökéletes jobbágy mentalitás, mert nem adóból van fizetve? Rákosi Mátyás alatt aranycsapat volt meg 16 olimpiai arany. Párttal és néppel egy az utunk a jelszónk a munka és béke. Most is ez megy csak kicsit szarabbul van megzenésítve Sapporo is Viktor miatt volt, a kivasalt Nemzeti Sportban már minden összefolyik? Minden szuper, csak a háborús infláció ne volna, ez az oka a magas áram árnak. Jég nélkül nehéz hokizni. Nézd meg , hogy egyes helyeken mikor engedik engedték le a jeget, és mikor lesz újra jég. Hány gyerek nem fér majd hozzá, mert városa rosszul szavazott, vagy egyesülete vezetője nem fekszik jól vagy nem párttag, vagy jó elvtárs.
Ausztria–Magyarország 4-3..
horivan 2023.05.23 23:35:28
Kevin Constantin + stáb, és a teljes csapat kivétel nélkül szerintem maximális dicséretet megérdemel. Mindenki kirakta a szívét a jégre. Az edzők egy olyan puzzleból próbáltak teljes képet kirakni, amelyből hiányoztak darabok. 3. -4. soros játékosokból, (top bajnokságban a legjobbjaink is csak oda fértek be), formán kívüli húzónevekkel is csak 1 hajszál hiányzott. Egy jól felépített rendszerben mindent kihoztak belőle, amit lehetett. A frissen feljutót ez a rendszer szivatja, ahol csak tudja, sorsolás, meccsek időzítése, ki a hazai csapat stb.
(Franciák utolsó 3 meccsen kaptak 18 gólt, lőttek nullát és ők a 6.-ok, 10 azaz tíz lőtt góllal, megint leszarták a végét.)

Olyan képességbeli hiányok vannak a csapatunkban, amelyet már nem lehet megtanulni, begyakorolni. Ha lenne a hokiban transfermarkt, akkor messze a mi csapatunk lett volna a legkevesebbet érő. Oddsokban is látszott az underdog szerep. Azt látni kell, hogy egyes posztokon nincs megfelelő kvalitású játékosunk, ezért is akartuk honosítani Nilssont, hogy legyen jobbos bekkünk Fejes mellett. A szintbeli hátrány legjobban a speciális helyzetekben (emberhátrány / emberelőny) jött ki, ott a 4-5 legjobb embert kell összerakni. Nekünk a legjobb emberelőnyös /emberhátrányos embereink legfeljebb a gyengébb csapatok 2 sorába férnének be, de ott is véleményesen.
Képzeljük el Sofron visszavonulásával ki fogja átvenni a helyét, ki fog bombákat megereszteni, megint egy újabb „hiányposzt” lesz, újabb mínusz variációs lehetőség. Újabb hiányzó puzzle darab. Könnyebb lesz készülni ránk.

De szívvel és jó edzővel mindezt kompenzáltuk. Ez egy ritka nagy sansz volt, ott voltunk a kapujában. Jövő évi cseh VB mekkora lehetőség lett volna a fiataloknak, plusz 7-10 meccs top csapat ellen. Több ezer szurkoló elött.
Jövőre és később sem lesz egyszerű, akárhol lesz olaszoknál vagy a Tivoliban.
Ezek miatt az okos honosítást én nem vetném el, mert egy Banham szintű csatárral és egy jó jobbos bekkel a hajszál felénk billenhetett volna, és akkor 20 hazai játékosunk kapott volna plusz 1 évet az A csoportban fejlődni, gyorsulni. Olaszok gondolom készülnek a hazai olimpiára, most már 3 osztrák bajnoki csapaton keresztül honosíthatnak, most is kb. 10-en vannak. Briteknél 10-esével vannak az ex kanadai / amerikai játékosok (ők Szlovákia után Csehországba is mehetnek)
Osztrákoknál is Strong lőtte a kulcsgólt.

Letteket nagyon irigyeltem a mai este. Tele a stadion, előtte is 1000-ek. Ez itt is lehetett volna….
Meg kell próbálni visszajutni minél előbb, az oroszok és fehéroroszok egyhamar nem jönnek vissza.
A stábot hagyni kell még 1 évet tovább dolgozni, az alapok már megvannak.
horivan 2023.05.23 23:37:23
horivan 2023.05.25 00:31:52
@szanisz: A mostani keretben a GB-nél legalább 8 honosított volt. Első sorból 3-an is. Mindig sokan voltak. Az utánpótlást a tengerentúlról oldják meg. pl. U18-ban a szerbekkel és a románokkal nyomják a 4. vonalban, de ők is kineveltek egy NHL draftolt játékost, amit mi 20 éve nem tudunk. Talán idén Hadobás beférhet az utolsó körbe. Sapporo és Krakkó sem lett volna honosítás nélkül. 2016-ban 5-en voltak, de Banham már mozogni is alig tudott, neki csak egy jutalom út volt a VB.
A Kanada elleni csatártriók játszanak Dánia ellen..
horivan 2023.05.14 08:00:34
@manga2: Ez egy FIDESZ-es lapban jelent meg a döntés után kb. 1 évvel. www.vg.hu/sportgazdasag/2023/03/sokkmilliardos-veszteseg-eri-budapestet-a-szurkolok-finnorszagi-nepvandorlassal-vigasztalodnak

Nyilván, akkor nem lehetett róla nyíltan beszélni, mert a párt azt mondta, hogy a spórolás miatt. Ez az unortodox spórolás, hogy lemondunk 20-30 milliárdról. De így kellett Viktor döntését tálalni, mert Putyin seggéből nem tudunk kibújni. Esszenek meg a többi hívőnek bármit be lehet adni.
Változatlanul a minél jobb védekezésre törekszünk..
Újra pályáznánk az elit-vb rendezésére – Sipos Levente..
horivan 2022.06.07 13:02:14
A másik kamu, hogy a magyar utánpótlás nincs olyan szinten, hogy garantálható legyen a 16 közötti megkapaszkodás a közeli jövőben (5 éves időtávban), még úgy se, hogy két fix TOP csapat ki van zárva. Ha visszajönnek még kisebb az esély, hogy be lehessen lőni, hogy 3-4 év múlva ott leszünk, vagy a Divízió 1 B-ben. (én 95% eséllyel belövöm, hogy nem leszünk ott.)
Pedig ez a belépő szint a rendezéshez!

Vagy csak nézők leszünk, mondjuk az se rossz,de az 7-tel több kazah- francia szintű meccs. Kevesebb eladott mez stb. Nincs meg a varázs.

Ha 88-94 korosztály kiöregszik, nagy lyuk lesz utánuk. (Sofron, Nagy Gergő, Magosi, Szirányi, Hetényi, Pozsgai 33-34 évesek, Hári 30, Vas Jankó 38 ) 2-5 év múlva még kevesebb top játékosunk lesz, aki meccset tud eldönteni. (Már most is lefelé mennek) Hol vannak a most 18-22 évesek, akik TOP felnőtt bajnokságokban játszanak már eredményesen, hogy kiszorítsák őket??? Többen közülük ennyi idősen ott voltak SHL-ben, AHL-ben, EBEL-ben. Már látszik, hogy a következő 1-2-3 évben sem lesz NHL draft várományos.

Utánpótlásban se tudunk a 2. vonalba megkapaszkodni, mit akarunk mi? Plusz még a korosztályokban se nevelünk 1-1 kiemelkedő játékost, nem úgy mint a más nemzetek a A csoport alján. Átlagos szintünk is gyenge, csak a divízió 1B tetején vagyunk. Soha nem nyertünk még meccset utánpótlásban magas szinten. (DIV1A-ban). A kettő ötvözete garantálja a DIV1A alját.

Szlovénok se tudtak megkapaszkodni, pedig ott NHL, KHL játékosok is vannak / voltak. Osztrákok jártak A csoportban is, itt is! +Vannak NHL-eseik.

Már látszódnia kellene a jeleknek, ha jönne számunkra, egy jó időszak.
Ez is hiú ábránd, vagy tudatos hazugság, ámítás. Ha véletlenül megkapaszkodunk most az A csoportban, az mák és nem tudatos utánpótlás nevelés. 5 évig nem lesz mákunk.
Ez egy vissza nem térő lehetőség lett volna, ami nagy lökést adott volna a hokinak, és ez elvették, elvette a Szent Istvánhoz mérhető államférfi!
horivan 2022.06.08 01:33:54
@essze: Mindig van valami kifogás részedről. :-) Most saját erőből feljutottunk, az se volt jó a rendezésre.
Honosítás most volt a legcsekélyebb.
Amúgy meg téged már nem annyira érint a nagy hoki VB, azt írtad, hogy az oroszok miatt bojkottálod a VB-eket. Sajnálom, hogy együtt szomorkodtok majd jövőre Putyinnal.
horivan 2022.06.08 12:30:58
@essze: Ez nem megérdemeljük vagy nem kérdés. Aki szereti hokit és elkötelezett a fejlesztése iránt az látja, hogy egy A csoportos Vb megkora lehetőség, marketing szempontból is, úgy, hogy nemzet gazdaságilag sem fáj. Alig van már gyerek, teperni kell értük.
Ez win-win lenne.
Szerintem sem fogunk pályázni, mert az elkövetkező időszakban nem tudunk megkapaszkodni az A csoportban. Az olaszok nagyban fognak honosítani a hazai olimpia és az Ebel miatt. Szerintem a britek is ezt csinálják, így esélytelenek vagyunk. Egyszerűen nincs olyan csapat, akit ki tudunk szorítani onnan. Ne legyen igazam, és tudjunk pályázni!
Egy év alatt, akkor feldolgozod az oroszok kizárását, és nagy duzzogva megnézed, értem.
AZ MJSZ NEM KAPJA MEG A KORMÁNYGARANCIÁT A VB-RENDEZÉSHEZ..
horivan 2022.05.25 12:52:02
@DirkDiggler: Kézi EB, még szerelték, amikor elkezdődött.
horivan 2022.05.27 13:03:12
@1885*: Nem tudom, hogy Gulyás Gergely melyik érve győzött meg. Tényleg érdekelne:
„annyira nehéz helyzetben van a kormány, hogy a hoki vb-re már nem jut forrás” -ez?

De hidd el, hogy itt nem költségvetési szempontok játszottak szerepet. Sőt a pozitív költségvetési szempontok ellenére nem adtak kormánygaranciát. Tehát konkrétan lemondtunk bevételekről!!
Ezért is kezdett kezdetben mindenki dolgozni a pályázaton, ezért volt meg a kormányzati támogatás kezdetben, mert gazdasági szempontból nagyon egyértelmű. Amíg Viktor nem mondott nemet, szerintem senkiben fel sem merült, hogy itt fog elbukni a történet.
@promontor: Gondolom korábban a kormányon belüli trónok harca miatt, most osszák ki a területeket, nem volt, aki megkérdezze, vagy az ő vélemény változott meg.
Készültek gondolom költség-haszon elemzések. Cash- Flow kimutatások. Ezek az adatok nyilván ott vannak a kormánygarancia előkészítési anyagában. De ezeket soha nem fogjuk megismerni. Nyilván a hokis társadalomnak nem érdeke kiélezni a kormánnyal a feszültséget. Le kell nyelnie a békát, mert különben kiesik a TAO-ból. Nem mindegy, hogy egy gyerek ingyen kezd el hokizni, vagy 100 ezres a beugró. Független sajtó esetleg a Szlovénoktól tudna infót kiszedni, de a hokinak jobb, ha elülnek a hullámok. NSO-n is gyorsan törlik a kommenteket, ha kikerülnek számok, tények.
Annyira marginális költségvetési szinten a rendezés kiadási hatása, hogy mérhetetlen.
Ráadásul Cash- Flow szinten nem is tudom, hogy van-e olyan pontja, amikor negatívba megy.
Ez azt jelenti, hogy amik kiadásként jelentkeznek, azt nagyjából kompenzálják a bevételek is. Kiadások is elnyújtva jelentkeznek, de társadalmilag jelentkeznek a nagyon jelentős bevételek is.
A csoportos VB-nek komoly merchandisingja van.
Szlovákiába Tesco-ban árulták VB termékeit. Például ha eladnak 10 000 mezt 20 000 forint+ ÁFA – az 54 000 000 ÁFA bevétel.
Minden terméknek elsődlegesen az ÁFA-ja befolyik a költségvetésbe, de egyéb módon is lecsapódik a bevétel a költségvetésben.
Jegybevételek áfája. (Jegybevételből gondolom az IIHF is nyúl) –
Csak a 4 főmeccs, hány külföldi szurkolót vonzhat?
Vannak a plusz vendégéjszakák, amelyek pótlólagos bevételt generálnak. Nem mindegy, hogy egy szálloda a májusi mellékszezonban 60 vagy 90%-os kihasználtsággal pörög.

De kiadási oldalon is van költségvetési oldalon pozitív hatás pl. ha egy hostes kislánynak fizetnek 30 000 ennek van járulék vonzata. Ő ezt a bevételt elkölti. Tehát a kiadás se megy mind a kukába.

Itt nincs 2 milliárdért ugrótorony, amelynek először fizetnek az alapozásáért 1 milliárdot, utána az elbontásáért 300 milliót a Duna mederben. Ez mind pár vágóképért, ebből a pénzből mennyi reklámidőt lehetett volna venni?
Nincs plusz lelátó, ott van 19 ezres csarnok. Ha VB referencia, esetleg NHL-t is el lehet közép Európába csábítani. Új hasznosítási lehetőségek nyílhatnak meg.
Nincs nagy beruházás, tehát nem tudnak elszállni a költségek. Szoft költségek meg kordában tarthatók. A jövő évi költségvetésből szerintem simán Mészáros Lőrinc / vagy Tiborcz vagy NER-es oligarcha teljesen értelmetlen soha meg nem térülő 1 szálloda beruházása több vissza nem térítendő kap, mint amennyiben az egész rendezés került volna. Az bármikor leállítható / visszavonható lenne, ha az számítana. Kisfaludy pályázatok között rengeteg ilyen van.
Távozik Sean Simpson..
horivan 2022.05.23 23:36:37
@DominiKing: MJSZ oldalán is kint van. www.jegkorongszovetseg.hu/az-mjsz-nem-kapja-meg-a-kormanygaranciat-a-vb-rendezeshez.
Viktor gyerekkorában hokizott, de kiverték 2 fogát. :-(
Azért érthetetlen, mert ott a csarnok. Simán lehet nyereséges. Sok turista jönne.
horivan 2022.05.24 00:33:57
@Dallanan: Megint nem lesz Nike mez. 2009-es iszonyú jó volt. Hazai VB-n biztos lett volna :-(
Elértük, amiért jöttünk..
horivan 2022.05.10 14:30:03
@DominiKing: 2002-ben Vas Jankót draftolták az NHL-ben. Azóta semmi. 20 év alatt nagyon kevés ember volt, aki az esélyes listán rajta volt. (Hári Jani, Papp Kristóf?) Ez az ok. 20 évfolyam alatt, hány TAO korosztály? Hány gyerekből sikerült ez? Egy azaz 1 ember se volt, aki a világon az első 200-ban benne lenne. Nem menedzseltünk senkit. Nem hiszem, hogy az a probléma, hogy kevesebb embert válogattak be a Fehérvárból. Ki lett volna jobb?? (Atkinson és Campbell nem ér) Nem oszt nem szoroz, egyik se. Nem hiszem, hogy Mihály vagy Németh lett volna a gólkirály. Hári is követett el meredek hibákat. (Sebők is) Nincs minőségi merítés, nincs igazi verseny a csapatba kerülésért. Hiába verjük U18-ban a Szlovénokat, nekik lesz az adott korosztályból 1-2 minőségi légiósuk, nekünk semmi. Itthon eljátszanak majd jó pénzért, és beleszürkülnek a mezőnybe, akik állami pénzen élnek.
horivan 2022.05.10 15:03:12
@Dallanan: Ez önámítás. Mikor lesz időszerű a TAO hatása?? 2030-ban? Ne már? Előtte (2008) is volt hoki, utánpótlás nevelés. Egy, akkori 4-5 éves gyereket, már most draftolják. Sőt előtte is tanultak a gyerekek korizni, hokizni. Pl. Hári Jáni (92-es) is megtanult korizni a Pólusban, Galló (96-os) is. Előtte 3 NHL draftolt játékosunk volt, most ki lesz a következő? Én nem látom. DIV 1A-ban nyertünk már utánpótlás VB-n meccset a U18-as, U20-as korosztályban, mikor ott játszottunk? Nem látni, olyan gyereket, akik 18-20 évesen már helyet követelnének maguknak nagy elite felnőtt bajnokságokban. (finn, svéd, német, KHL, AHL, NHL) Ez az árulkodó. Már látni kellene a 16 évesek között a jövő ászait.
Megkezdi történelmi fináléját a Fehérvár..
horivan 2022.04.05 22:57:42
Galló Vilmos gólt lőtt a Lulea edzőmérkőzésén..
Szlovénia pótvilágbajnokságot szervez – nélkülünk..
horivan 2021.04.29 10:42:12
@KCs: @essze: Hány összetartáson volt együtt Galló, Sebők, Hári, Bartalis, Erdély stb... Mikor játszottak együtt utoljára az 1-2. sor a hátvédekkel? 2 éve a VB-n? Mi az elvárás a szövetségi kapitány felé az olimpiai selejtezőn? Ne kapjunk ki 6 góllal senkitől?
Nekünk már márciustól indul az áció, káció, vakáció...
Ennyit ér a pénzeső a magyar sportba, minden sportág leépül, ha nincs eredménykényszer, elvárás. Torna, ökölvívás, kézilabda lehetne sorolni.
Egyre nehezebb féken tartani a béreket..
horivan 2020.06.11 08:24:34
@promontor: Akkor is csak halványan. Ebben benne van a rájátszás? Azért is beírják a pontot? Mást jelent a döntőben 57%-os teljesítmény (7-ből 4 győzelem), mint az alapszakaszban.
2 pontos és 3 pontos szezonok is korrigálva vannak?
Teljesen torzítana az is.
Such György–Szuper Levente 176-19..
horivan 2020.05.29 17:54:39
Érdekes cikkek a választásról. Ezek témák nem jelennek meg jkb.hu, ők már rózsaszín kupola alatt élnek.

www.nemzetisport.hu/jegkorong/mit-kivan-a-magyar-hoki-szucs-andras-publicisztikaja-2764299
„Ha csak a pénzt nézzük, lehetne, mert például csak 2019-re 11.7 milliárd forintnyi tao (7.6 működés+4.1 építés) lehívására volt jogosult a jégkorong”

Ez számomra megdöbbentő pénz. Ebből a pénzből U14, U16, U18, U20 válogatott korosztályt nívós külföldi bajnokságokban is versenyeztetni lehetne sok meccsel, mint Salzburg vagy, mint Korea csinálta (cseh illetve finn bajnokságban)

24.hu/sport/2020/05/28/szuper-levente-jegkorong-szapporoi-hos-szapporoi-maffia-such-gyorgy-jegkorong-szovetseg/

„Jól értem, eladta a részét? Ezek szerint a mai Magyarországon pénzben kifejezhető értéke van egy hokicsapatot működtető kft.-nek?
Eladtam. Kilenc éve indultunk és az elmúlt két évben jobbára már a saját utánpótlásunkra támaszkodva, kizárólag magyar fiatalokkal játszottunk végig két felnőtt szezont a Erste Ligában. Működött. Van saját nevelésű válogatott játékosunk is. Mi ez, ha nem értékteremtés, piaci értelemben is érték?”

Álomvilág. TAO nélkül mennyit érne?
Közülük kerül ki a szezon legjobb hátvédje..
horivan 2020.05.25 22:50:37
@fekete8: Jogos. :-)
Azért csatár poszton eljutnak játékosainak jó bajnokságokba, leteszik a névjegyüket, ha nem is sokan, de előfordul. Sebők, Galló, Hári, Bartalis…
Védő poszton játszott játékosunk nívós bajnokságban huzamosabban? Pedig pár korosztálynak már értelmezhető képzést kellett volna kapnia. Anno Tokira emlékszem 1 év svéd 2. osztály még 2000-es évek közepén, utána jött haza egyből. Szélig több év francia bajnoksága azért már határeset, de inkább alulról. Valami nem oke.
Az új tehetségek itthon már olyan pénzt kaphatnak, ami kényelmessé teszi őket. Nincs verseny, nincs nyomás, az alsóbb korosztályokból nem jön senki, aki kiszorítaná a nem teljesítőt. Tavalyhoz képest nekem idén Stipsicz nem volt meggyőző, sajnos a többiek sem. Nem volt kiemelkedő. Nem vagyok nagy szakember, de az tuti, hogy nem így kell működni egy jól összerakott hátvédképzésnek. Ezt a nemzetközi szintet anno Kercsó is hozta tized annyi gyerekből és pár hónapos idénnyel.
horivan 2020.05.25 23:13:56
@fekete8: Ha megnézzük csatárok krémjét, és helyüket a nemzetközi mezőnyben, akkor hozzájuk viszonyítva jelentős hátvédek lemaradása. Miért lehet ez?
Kósa Kupa jelöltek..
horivan 2020.05.21 12:05:46
@Mauuc: Összesen 54 játékperc / átlagosan 2 perc a felnőtt Extraligában, ennek nagy része a MAC számára tét nélküli meccsen, 5 kapura lövés, 1 gól. Ez Kósa kupa jelölés???? Ez nem Schlekmann ellen van. De neki nem itt kellene fejlődni 1. éves felnőttként.

www.hockeyslovakia.sk/en/stats/players/736/tipsport-league/player/817753/schlekmann-mark/GameLog#playerTabs