Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GBotond

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár a leláncolt kiflicsücskök, meg a lemerült szadomazó akkuk foglalják el a híreket mostanság, azért jusson eszünkbe egy igencsak, valószínűleg végletekig elfáradt és elkeseredett polgártársunk, Zoltai Bence esete, aki pár napja már az Ír Köztársaság Legfelsőbb Bírósága…..
GBotond 2012.07.14 00:43:19
Amennyire én vissza tudok emlékezni az első kiadatási ügy körüli sajtóhírekre, akkor még kiadhatták volna Tobint az akkori ír szabályok szerint is, csakhogy az európai elfogatóparancsban volt egy hiba, amiatt kérték a kiadatást, mert Tobin "szökésben volt" ("fled"): a magyar jog szerint, ha valaki nem jelenik meg a börtönbüntetését letölteni, az szökésben van. Az ír szabályok szerint csak az szökik, aki már bent volt a kóterban - emiatt volt sikertelen az első kiadatási eljárás, amennyiben az akkor magyarázat pontos volt. Akkoriban egyébként nem lehetett arról olvasni, hogy Írországban is letölthetné a büntetését, és Tobin nyilván kapva kapott az alkalmon, hogy ne kelljen a nem igazán skandináv színvonalú magyar igazságszolgáltatási intézményekben üdülnie. A legutóbbi ítélet szerint az ír jog egyébként nem is ad lehetőséget a külföldön kiszabott ítélet Írországban történő letöltésére, úgyhogy ez már akkor is bukó lehetett, még ha a magyar ítélet meg is engedte volna. A mostani ír ítélettel ellentétes tény, hogy októberben Tobin bevonult egy ottani börtönbe, hogy majd beszámítsák a Magyarországon letöltendőbe - ez azt jelenti, hogy eléggé biztosnak látták tavaly még a kiadatást. Közben azért voltak az írott jogon kívüli fejlemények is, például annak a két angolnak a nagy port felvert ügye, akiket nyomozati szakaszban kiadattak az Egyesült Királyságból, és négy hónapig parkoltattak a Gyorskocsi utcában - pont ma került elő ez az eset a sajtóban annak kapcsán, hogy Veres Richárd kick-box bajnok olimpiai stafétaszakaszának az útvonalát megváltoztatták, nehogy kínos jelenetek várják Michael Turner falujában. Ebben az esetben valószínűleg az európai elfogatóparancs nem megfelelő használatát számos eljárási hiba követte, és az ilyen nagy port felvert esetek aláássák az olyan igaz ügyeket is, mint a leányfalui gázoló esete. Amúgy az előzmények ismeretében azt lehet mondani, hogy az októbertől tavasz végéig az ír börtönben töltött idő (amennyiben ténylegesen bent ült) vigaszt jelenthet mindannyiunknak, akik úgy gondolják, hogy bűnhődnie kell a hibáért, amit elkövetett.
Még egy apróság: Írországban pár hónapja a Kínából behozott zöldségekkel kapcsolatos vám- és adócsalás miatt 6 évre ítéltek egy idős cégvezetőt, megkapta a maximális büntetési tételt, "hogy elrettentő legyen" - a mai ír sajtóhírek szerint gyorsított eljárással felülvizsgálják az ügyét, és a bíró ugyanaz az Adrian Hardiman lesz, aki Tobint futni engedte.
Ez pedig akkor nem más, mint egy inspirál-spirál, hiszen csak a süket nem hallja, hogy Jack White (gyk: The White Stripes) imádja a zeppelines riffeket. Ezek szerint megállapíthatjuk, hogy átlagosan 5-7 év késéssel a U2 is eljutott oda, ahova a White Stripes – és ezt Edge még…..