Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Michi

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szombatblog Nem! 2009.04.17 13:42:00
Shmuel Rabinovitch rabbi, aki találkozik a pápával május 12-én Izraelben, azt nyilatkozta, hogy a kereszt nem megfelelő viselet, ha zsidó vallásos helyet látogat meg. "Az álláspontom az, hogy nem illik a Nyugati falhoz jönni olyan vallási szimbólumokkal, mint a…..
Michi 2009.04.27 21:08:14
A cikkel, Popper professzor véleményével és a hozzászólóval is egyet értek, - teljesen! Általános igazságként ez abszolútum. Ugyanakkor nem hagyható figyelmen kívül, hogy ez a kérdés miért nem merült fel II. János Pál esetében, és az ő látogatásakor, és miért vált fontossá Rav. Rabinovitch számára a jelenlegi pápai látogatás tekintetében?! Benedictus közelmúltbeli, a zsidó népet és államot érintő megnyilatkozásai nem befolyásolhatták ezt a "tartsunk nagyobb távolságot és kérjünk több tiszteletet" mentalitást a rabbi és a zsidó vallási vezetők részéről?! A bizalomvesztés tényező lehet. És a bizalomvesztés most érthető. A pápa viszonyulása Izraelhez és Izrael népéhez, a zsidósághoz, a judaizmushoz messze nem egyértelmű, sőt aggályos!!!...Sajnálom hogy így van! Nagyon sajnálom! De azt még jobban, hogy amit II. János Pál kapcsolatként, hídként felépített a két vallás között, azt Benedeknek nagyon rövid idő alatt sikerült szinte teljesen lerombolnia...Ezen is neki kellene elgondolkodni, - ha észrevenné egyáltalán, hogy mennyire rossz az irány... És most nem az izraeli rabbitestületet kellene vádolnunk nekünk sem békeellenességgel és intoleranciával. A pápa a gázai háború idején a Vatikán pénzéből támogatta az ott élő arab lakosságot. Ez, - ha jó szándékból fakadt is, - nem volt túlzottan Izrael-barát megnyilvánulás. Mint ahogy az a kijelentés sem, hogy Izraelben mindenkinek joga van élni ( értsd: a terroristáknak is (?!) )...Szóval, az én véleményem az, hogy kicsit képmutató, álszent barátkozás ez a mostani látogatás... És kevesen sajnálják ezt nálam jobban...
Hanuka, sabbát, bombák címen a Magyar Hírlapban cikk jelent meg újév másnapján. E cikk sajátossága, hogy szerzője Izrael állam védelmi politikájának kissé elnagyolt kritikáját antiszemita közhelyekkel díszíti, s antijudaista, azaz a középkori vallási zsidóellenesség…..
Michi 2009.01.12 08:14:58
@baliquez: Izrael most is csak terrorista vezetőket likvidálna, ha nem használna a hamasz védelmi pajzsként ártatlan gyerekeket és civil lakosságot Gázában. Ha nem raktározna fegyvereket iskolákban, mecsetekben, kórházakban...A palesztín állam létrejöttének évek óta semmi akadálya! vannak területek, vannak városok, amelyek alkalmasak lehetnének fővárosnak (Jericho pl.-oda már évek óta sem zsidó, sem keresztény be sem teheti a lábát!), - szóval miért is nincs még palesztín állam? Mi kell egy államhoz? Föld, város, infrastruktúra, kormányzat...Első hármat Izrael adta...Mi van a kormánnyal? jaaa, hogy nem képes működni,...működtetni-társadalmat, gazdaságot,...?!Hááát
Tudjátok, azt látom, hogy a Hanuka fényével semmi baj! olyan világosság van, amilyen csak lehet! De szemellenzővel le lehet árnyékolni minden fényt! És valahogy mindazok, akik szellemi szemeiken sildes sapkával ücsörögnek, mintha jó minőségű füldugóra is szert tettek volna, - nem hallanak...Viszont beszélnek! pedig : Nagy merészség ám hallás nélkül, árnyékban ülve, fényről énekelni, vagy akár csak beszélni egyetlen szót is!
...
A cikk viszont szédületesen jó volt! Köszönöm Vajda Károlynak! A humorát különösen!!!
Szombatblog Miféle logika? 2009.01.08 11:40:00
Izrael 2008. december 27 óta háborúban él megint.A világ figyel és mérlegel. És feltesz néhány kérdést. Talán néha egy kicsit kevés kérdést tesz fel...Éppen a hatos villamoson utazom, délután fél ötkor Budapesten, amikor a Kossuth rádióra kapcsolom át mobiltelefonom…..