Regisztráció Blogot indítok
Adatok
atis366

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Homár is rendszeresen kapja a Reader's Digest vonzó dizájnú borítékba csomagolt papírspamjait, de egy rövid postaláda-kuka útvonallal általában meg is oldja a problémát. U.T viszont nem ilyen béketűrő, már régebben megírta a kiadónak, hogy nem kéri a kiadványokat, sőt a…..
atis366 2009.01.09 11:49:33
Én is kaptam tőlük.
KEK-KH-nál reklamáltam, hogy is képzelik ezt.
Íme a válasz:
"Egyedi, illetőleg csoportos adatszolgáltatást a törvényben meghatározott feltételeknek megfelelően a nyilvántartás helyi szerve (jegyző), illetőleg központi szerve (Hivatalunk) is teljesít.

Abban az esetben, ha Ön adatszolgáltatást tiltó nyilatkozatot tett adatairól, más polgárnak, jogi személynek, vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetnek adatszolgáltatás csak akkor teljesíthető, ha azt törvény, nemzetközi szerződés, vagy viszonosság előírja, illetve, ha a kérelmező az adatok felhasználásához fűződő jogát, vagy jogos érdekét okirattal igazolja. /Pl.: Ha valakinek jogos követelése áll fenn az adatszolgáltatást korlátozó nyilatkozott tett polgárral szemben, amennyiben jogos követelését okirattal – kölcsönszerződés, fizetési meghagyás, stb. – igazolja, akkor teljesíthető az adatszolgáltatás./

Az üzletszerzési lista összeállítását szolgáló adatszolgáltatásokból az adatletiltó nyilatkozatot tett polgárok kimaradnak.

Előfordulhat, hogy az adatkezelő - jelen esetben a Reader’s Digest - az Ön adatletiltását megelőzően megszerzett adatát használja fel.
A kutatás és a közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és lakcímadatok kezeléséről szóló 1995. évi CXIX. törvény 4. § (3) bekezdése értelmében az adatkezelőnek az adatok pontosságát és időszerűségét az érintettel való kapcsolattartással vagy a személyiadat- és lakcímnyilvántartással történő rendszeres adategyeztetéssel kell biztosítania. Erre tekintettel az adatletiltást megelőző, esetlegesen teljesített adatszolgáltatást követően az adatkezelő számára ki kell derülnie (vagy a nyilvántartással vagy az Önnel történő egyeztetés során), hogy Ön adatszolgáltatást tiltó nyilatkozatot tett, illetőleg, hogy nem kívánja az adatainak említett célból történő kezelését.

A polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról szóló 1992. évi LXVI. törvény 31. §-ának (3) és (4) bekezdése értelmében a polgár öt évre visszamenően jogosult megismerni az adatszolgáltatási nyilvántartásból, hogy mely adatszolgáltatások alanya volt, tekintettel arra, hogy az adatszolgáltatási nyilvántartást 5 évig kell megőrizni.

Az 5 évre visszamenőleg történt adatszolgáltatások megismerésére vonatkozó kérelmét, sajnos elektronikus aláírást nem tartalmazó email üzenetben nem áll módjában előterjeszteni. Ön vagy meghatalmazott képviselője személyesen, továbbá postai úton nyújthatja be Hivatalunknál (Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala, címe: 1094 Budapest, Balázs Béla u. 35. vagy 1450 Budapest, Pf.:81.).
"