Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nessa78

9 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok! Egy kicsit hosszúra nyúlt a hallgatásom, amióta utoljára írtam, közben megállapították,hogy inzulin problémáim vannak, így sajnos még jobban át kellett gondolnom az étkezéseket. Először nagyon megijedtem, én az édesszájú,hogy fogom ezt kibírni,hogy lehet élni…..
Sziasztok! Végre megjött az ősz mondhatnánk,habár egy kicsit el is szomorít, hiszen hétfőn még 30 fok volt és olvadt rólunk a ruha, ma pedig már csak 15 fokig kúszott fel a hőmérő higanyszála. Ebben az időben könnyű megfázni, a szív betegek problémáiról már ne is…..
Sziasztok! Kis kihagyás után újra jelentkezem a paprika- paradicsom témához újabb gyöngyszem jutott az eszembe,amit szívesen megosztok veletek. Egy finom erdélyi ételről van szó,amelyet Édesanyám kolléganőjétől kaptam egy üveggel. Isteni íze van ,akár télire is el lehet tenni.…..
 Finom és egészésges, jó féle muskotálynak nézem, képzelem, amit szívesen elszemezgetnék egy kis dió és sajt társaságában a lemenő Nap fényében a Balatont fürkészve, kedvenc pincém,vendéglátóhelyem a Koczor kerthelyiségében- na persze nem saját, hanem csak szívesen…..
Sziasztok! A mai nappal kezdetét vette a naptár szerint az ősz, habár az időjárás erről nem akar tudomást venni, hiszen mára is 34 fokot ígérgetnek az időjósok! :( Nekem már egy kicsit sok a nyárból, őszt szeretnék, olyat,amilyen régen volt:  levélhullással, széllel, kicsit…..
Sziasztok! Immár negyedik levelemet küldöm az éterbe, remélem egyszer célba talál! :) A mai témán, ami foglalkoztat, megint egy esemény sorozat köré csoportosul,de most recept is lesz benne. A mai nappal veszi kezdetét az újpesti napok nevű 4 napos rendezvény sorozat. Az ígéretek…..
Kedves Olvasóim! A remény hal meg utoljára szokták mondani, ma is mint szoktam rákerestem a blog-omra és sajnos megint azt tapasztaltam, hogy senki nem szólt hozzá,senki sem kérdezett,akkor felvetek egy másik, szívem-lelkemnek kedves témát. A hétvégén ért véget a Balatonfüredi…..
Kedves Érdeklődök! Az első lelkesedésemre sajnos még senki sem reagált,így azért írok még egy pár sort, hogy kedvet csináljak és elmondjátok véleményeteket, kérdezzetek.  Első fel nem tett kérdésre már adom is a választ: azért adtam a mézes-mákos nevet a blogomnak,mert…..
Kedves Főzni vágyók, egészségesen élni akarók! 10 éve vezetek saját háztartást, főzök és sütök. Zalai családi hagyományokkal ellátott konyhai technikákkal kezdtem a saját konyhámban először főzni,majd szép, lassan apránként átalakítottam a hazai ízeket a saját szám…..
Igazi antiválságbombát kapott Roland az AXA Magánynyugdíjpénztártól, akik légkalapácsálló mosollyal, töretlenül hisznek egy alternatív jövőben, ahol még mindig és egyre inkább megéri az ügyfelüknek lenni. Persze csak ha nem zavarja, hogy évente többet bukik, mint amit…..
Nessa78 2009.07.03 15:31:58
@ninezero:
Szia!

Úgy látszik én még időben léptem be a kötelezőbe, mert én a konzervatív portfolióban vagyok,akár mennyire győzködött az OTP-s kis csaj,nem bízom ezekben a spekulációkban,de a munka miatt anno a nyakamra jártak és kötelezővé tették a belépést,amúgy 31 vagyok, nyugdíjra gondolni sem merek.Az idei év értesítőm pedig minimális mínuszt regisztrált, mindig küldik a hülye kis leveleiket az értesítővel és ajánlgatják a veszélyesebb portfoliót,de erre mindig azt mondom nekik telefonon, hogy nekem jó,így,ahogy van.ergó engem hagyjanak békén, részvétem annak,aki bukott rajtuk, sztem amint lehet járjatok utána és állítassáto kát akötelező portfolióját.
Olvasónknak soha nem gyakorolt számítógépes programmal, két új telephellyel, segítség és betanulási idő és hiba nélkül kell dolgoznia.Egy piacvezető energia cég logisztikusa vagyok, 52 éves .Három fordulós pályázaton választottak ki több jelentkező közül 2 éve.Az akkori…..
Nessa78 2009.06.15 15:43:58
Sziasztok!

Némelyik hozzászólástól csak a fejemet fogom, biztos, aki azt írja,hogy ez eddig jól dolgozó 50-es kolléga nem érdemli meg a helyét ,mert nem tud világot megváltani, az esetleg belegondolt abba,hogy nyilván mivel fiatal, ha saját szüleivel történik ez,ő sem így ül fel a lóra. És igenis egy 50-esnek is lehet nem egy jó ötlete, mivel az adott terület a kis ujjában van . Nálunk is akad ilyen szép számmal,csak nem fogadják olyan lelkesen az ötleteiket,mintha a is kedvencek mondanák!
31 éves vagyok, diplomás, édesapámék cégét nemrég átvette egy régebbi önállósult leányvállalatuk. Ő 55 éves. Az átvevő cég vezetősége és az alkalmazottai,mind fiatal ún. tejfeles szájú friss diplomás, 10,00-re járnak dolgozni, két órás ebédszünet a legújabb szushi stb . felkapott étkezdében, majd hősiesen mesélik másnap,hogy ők bizony este 8,00-ig dolgoztak,vagy tovább.
Főnöki mentalitás, a kis nyikhaj kijelentette egy rendezvényen kissé spiccesen-kibukott az igazság-,hogy a cég átlag életkorát le akarja vinni 25-30 közé. Ez volt lassan egy éve.Érdekes módon az átvett cég 40 feletti alkalmazottaiból édesapámmal együtt már csak ketten vannak a porondon.
Édesapám a saját területén immár 35 éve dolgozik, a megrendelők vele szeretik tartani a kapcsolatot,de az új eszmék hatására megnyírbálták munkáit és ügyfélkörét.Sokszor kap elégedtlen, őt hiányoló telefonokat a volt ügyfeleitől,akik reklamálják,hogy nem ő végzi a munkát. Ez van!!!
Szép példa az infantilizmusra: Munkaidő a felesleges egy órás ebédidővel együtt 17,30-ig tart,ha kiszállnak megbeszélni, pontos ütemterv és kapcsolat tartói telefon listát kell hagyniuk,hogy ellenőrizni tudják őket. Elég kínos,amikor csak azért hívják 17:29:59-kor az embert az ügyfél vezetékes telefonján,hogy ott van-e a munkatárs,adja át a telefont,mert ellenőrizni akarják,hogy tényleg ott van. Más szöveget ki se találnak,ez megalázó, és akkor a kirendelt kolléga magyarázkodhat! Ovis módszer:Pistike hazaért már? Biztos?Hallani akarom a hangját!!
Én is multinál dolgozom, szeretem a munkám,de egyre több feladatot kell átadnom olyanoknak,akik azt a munkát,amit eddig én egyedül vittem 2-3-an veszik át! Ebben hol a ráció? A hibáikat persze javíthatom, a szóbeli dícséreteket éskézfogásokat,hátbaveregetéseket semmi financiális juttatás nem kísérte.Jelenleg az örülj,hogy van állasod téma játszik! igenis van ilyen multi szemlélet sajnos, nem értékelik a kreativitást,ötleteket, jó teljesítményt,hacsak nem vagy valakinek a valakije.
Gábornak sok kitartást kívánok,ha eddig elboldogult,most is próbáljon megfelelni legjobb tudásának megfelelően és a végkielégítés nélkül ne távozzon a cégtől, nem szabad bennük hagyni ezt a pénzt,lehet,hogy erre megy ki az egész! Sok sikert hozzá!
Morzsi tegnap olyat látott, ami sajnálatos módon elég gyakran előfordul, főleg zsúfolt nagyobb városokban, ahol mindenki rohan autóval és gyalogosan egyaránt. Azért az sokat elárul, ha egy széles út zebráján a belső sávban gázolnak el egy egyébként szabályosan áthaladó…..
Nessa78 2009.06.04 14:12:28
Sziasztok!

A környéken lakom, nem messze a leírt eset helyszínétől, ott mindig borzasztó volt a közlekedés,engem is csaptak már el majdnem gyalogos zöldben ott,de a Váci úton a Tesco közelében is életveszélyes az átkelés.
Csak egy érdekesség a régmúltból, Zuglóban nőttem fel, ahol általánosba menet egyedül vagy a többi gyerekkel már olyan felnőttes dolog volt.Egy reggel boldogan indultunk felnőttesen útnak barátnőmmel a régi tipusú nagy tégla táskával a hátunkon. Amikor a zebrához értünk-amely akkor még lámpa nélküli volt, egy enyhe S betű végén volt a zebra-a 81 es troli nagy mackó méretű fémkeretes szemüvegű vezetője mosolyogva átengedett, ekkor a szembesávba hajtva a troli mögül kivágott egy kombi Wartburg.Pár centin múlt,hogy fel tudtunk ugrani a járdára, a trolis csengetett és ráhúzta a trolit,majd vörös fejjel szemüveget a fülkébe hajítva lepattant a maga 2 m-es magasságával és kikapta Warbis hülye gyereket az ülésből és úgy rázta,mint az érett gyümölcsökkel teli fát, centikről kiabálta neki az arcába,hogy milyen jókat kíván neki és mit képzel magáról egy gyalog átkelőn, ahol iskola miatt nap,mint nap töb száz gyerek halad át, ő se véltlenül állt meg.Majd ott tartotta és odalépett hozzánk,megkérdezve,hogy vagyunk, mondtuk,hogy jól,csak megijedtünk, ekkor voltunk 10-11 évesek.A pasihoz rendőrt hívtak, még a helyi újságba is bekerült az ámokfutásának röpke története, kiegészítve a lámpásítás ötletével. Manapság simán elüthetik az embert, anélkül,hogy az emberek bármit tennének érte, csak a rohanás és az önös érdek a fontos.Remélem gyalogos felgyógyul,az ilyen hülye macsósan vezető,faszkalapnak pedig azt kívánom,hogy kapja vissza az élettől, amit tett.
Nessa78 2009.06.04 15:12:03
@TH: Hát igen, ma már nem sok akad belőlük,manapság a BKV-sok azt élvezik,ha az ember lánya lemarad a járműről...
Amikor a buszhoz való sietés közben fellöktek és az úttestre esé közben eltörtem a karom 12 éve,akkor a busz épphogy megvárta,hogy felálljak és elhajtott,az "illedelmes" faszi,aki fellökött még azt se nézte meg,hogy mi lett velem, alényeg az volt,hogy elérje a buszt. A gipszem csuklótól vállig lett felrakva. Senki sem segített egy idős bácsit kivéve,akik felsegített és szidta a hímpellért,aki fellökött,ez volt az idős joviális kedvenc szava járása,minden bizonnyal a legkeményebb káromkodása is ez lehetett!! Sajnos a sok ocsóú közt elveszik a búza-azt hiszem így mondják ! :)
Nessa78 2009.06.04 15:39:16
@Valandil: Szia!

Te akkor egy rendes bringás vagy, én már voltam mindhárom helyzetben, legtöbbet gyalogos vagyok,majd bringás és elég keveset ülök autóban,de csak anyósülésbe teszembe magam,mert a pesti örület nem hiányzik nekem.Hazudtam tömegközlekedek is, elég sokat! :((
A Váci úton dolgozom, a biciklisek sokszor a járdán akarnak elütni, leszarva a bicikli utat behajtanak a gyalogosok közé,de ha én fél lábbal rálépek a bicikli sávra, nyomdafestéket nem tűrő stílusban küldenek el valahová. A munkahelyemnél ér véget a bicikli út, ha férjemnek van ideje és reggel el tud vinni a munkahelyemre,akkor bizony ötször meg kell néznem,hogy ki tudok-e szállni a járdára és a két méteren nem akar-e elütni egy két kerekű Fittipaldi!!
Szóval nemcsak a zebra,hanem a járda is veszélyes!
Tisztelet a kivételnek ugyannyi hülye pattan két kerékre, mint ahány négy keréken száguldozik kis hazánkban.