Regisztráció Blogot indítok
Adatok
l_ildike

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
zúgaWolga Öt éve 2010.11.18 11:52:00
Öt éve november 18-a gyönyörű verőfényes nap volt, egyáltalán nem novemberi. Reggel még visszafeküdtem lustálkodni, és 10 körül arra ébredtem, hogy vizes az ágy. Először nem értettem, aztán tudtam már, hogy eljött a nap, amikor megpillanthatjuk végre Andrist. Eljött a…..
Csetten és az... Szülinap 2009.07.06 07:34:00
Húztam ezzel a bejegyzéssel az időt, mert az a jelenség állt elő, amikor túl sok mindent kéne leírni, és inkább hallgat az ember. Amúgy is féltem a Gábor születésnapjától, mert azon az egy évvel ezelőtti hétfői reggelen, amikor hirtelen gyorsasággal megszületett, rögtön…..
Csetten és az... Szerelem 2009.03.30 20:49:38
- Imre, mi van a lányokkal, mostanában nem is mesélsz róluk.- Áh, semmi. Nem leszek szerelmes hatodikos koromig, mert túl nagy lelki fájdalommal jár....Legközelebb meg kell kérdeznem tőle, mi az a lélek?..
Csetten és az... Kedvenckönyv 2009.01.09 09:20:00
Virágos Hölgyéktől jön a labda, gyorsan eleget is teszek neki. Két kategóriát írok le, és a sorrend kategórián belül mindegy:1. felnőtt könyvekKukorelly Endre TündérvölgyAgota Kristof: A nagy füzet (ez egy trilógia, de tulképp az első a kedvencem)Nádas Péter:Párhuzamos…..
l_ildike 2009.01.10 00:20:35
Jó ez a játék, Hamvas Béla A száz könyv (www.hamvasbela.hu/olvasmanyok/aszazkonyv.html) c. rövid írását juttatja eszembe, amely az ókortól Hamvas koráig a különféle történelmi és földrajzi térségekben megíródott 100 olyan könyvet veszi jegyzékbe, amit érdemes megmenteni a végső pusztítástól. Említhetném itt ezt az első kedvenc olvasmányomként, s ezen belül több olyan mű található, ami számomra is kedvenc.

A második írás: Lame Deer - R. Erdoes: Sánta Őz, a sziú indián sámán c. könyv, amit kölcsönadtam, és sajnos a kölcsönző nem találja, hogy visszaadhassa, így aztán remélem, antikváriumból majd újra megszerezhetem, hogy ismét elolvassam, sőt majd a lányomnak is javasolhassam elolvasásra.

Faluditól a Pokolbeli víg napjaim és a Feljegyzések az esőerdőben olyan művek, amit szívesen forgatok bármikor.

Költőkből Rilkét és Hölderlint szeretem ismételten elővenni.

Joyce Ulysses-e életem végéig újra- és újra olvasandó regény.

Gabriel García Márquez Száz év magányát kétszer olvastam, ezért ennek is itt a helye a felsorolásban.

Szakkönyveket most nem sorolok, mert szerintem nem itt a helyük. Viszont itt a helye annak a néhány gyerekkönyvnek, amit a ma már 20 hónapos kislányomnak olvasok nap mint nap:

1. Petőfi Sándor: Arany Lacinak (kiváló rajzos illusztrációval)
2. Grimm: A brémai muzsikusok (ennek képei is elég jók)
3. Arany János: Családi kör (Katica minden alkalommal újabb és újabb alakot - állati, emberi - ismer fel és mutat rá sikerélménnyel a képre)
4. Móricz Zsigmond: A török és a tehenek (már kivülről tudom)
5. J. Z. Novák: A tücsök meg a hangyák (Tóth Tibor fordítása) - ez is kedvenc leporellónk.

Még sok leporellónk van, amit nap mint nap átolvasunk, de itt leállok. A kedvenc meséskönyveket ezután vezetjük be, most még a rövidebb, versbe szedett képes történetek a népszerűbbek.

Most ennyi. Üdv, Ildi

Beköszöntött a farsang, ez nálunk több hetes családi buli.Farsang első napján rögtön sütöttünk (sütöttem) fánkot, amit Nyuszimama féle csipkebogyó (hecserli) lekvárral nyomtunk le, nyom nélkül. Miki volt a fánkbajnok.Nálunk a péntek a bableves (paszulyleves)-palacsinta napja.…..