Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bold

1 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még javában zajlik a labdarúgó világbajnokság, de már ismételten szembesülhettünk azzal a sokat szidott labdarúgó alaptörvénnyel, hogy "csak az a gól, amit a játékvezető megad".  Rendben, elfogadom, hogy a "játékvezető a pálya tartozéka", "Ő is…..
Bold 2010.07.11 18:57:38
Puhl nem szeretne gólbírót, sokkal egyszerűbb módja is lenne a tévedések kiszűrésének. Ötletét el fogja juttatni a FIFA-hoz is, amelyik a cardiffi kongresszusán július végén a játékvezetés megreformálásáról is tárgyalni fog.

„Nem kell ide gólbíró, a megoldóképlet egyszerű. Valamennyi FIFA-rendezvényen ellenőri minőségben ül egy korábbi FIFA-játékvezető. Először az ellenőrnek kell megmutatni a vitatott helyzetet, ő visszanézi. Ha kell, akkor többszöri lassításban is, és rögtön rászól a játékvezető fülére, ha nyilvánvalóan rossz döntést hozott. Mindkét durva hibánál ez most is járható út lehetett volna. Meg sem kell állítani a játékot. A gól alatti ünneplésnél ugyanígy vissza lehetett volna vonatni Henry kezezése után a franciák gólját. Ilyen egyszerű, gondolkodom is rajta, hogy levédetem. Egyszerűsége mellett olcsó és gyors megoldás, mert csak egy plusz headset kell hozzá.”

Puhl szerint tehát az ellenőr lenne egy személyben a kinevezett videóbíró, a csapatok nem kérhetnének visszajátszást, ezzel a meccs nem húzódna, nem kellene megállni minden egyes vitatott helyzetnél.

„Ezzel a módszerrel sem garantált az igazságtalanság elkerülése. De vegyük csak a tenisz példáját. Ha háromszor kikérem a Sólyomszemet, és elfogynak a lehetőségeim, az ellenfelem pedig hatalmas outot üt, amit bent lát a vonalbíró, akkor mi van? Hát az, hogy negyedik lehetőség nincs, a bíró rosszul látta, kint volt a labda, mégsem kérhetek jogorvoslatot. A futballban is kódolva van az igazságtalanság. Ez ellen nehéz bármit is tenni, de legalább törekedni kell arra, hogy ne legyen túlsúlyban.”
sportgeza.hu
8ker Takács Gábor 2009.09.23 11:11:00
 Takács Gábor alpolgármester (SZDSZ)  1962-ben születtem, a Tanítóképző és az Államigazgatási Főiskolán szereztem felsőfokú végzettséget. Tőzsgyökeres budapesti vagyok, születésemtől a fővárosban élek.   Általános iskolai tanítói munkámat követően…..
Erwin, én nem ilyen lovat akartam! Igazából nem is a lóval van bajom, mert az olyan, amilyen. Nem egy táltos paripa, de tegnap futhatott volna sokkal jobban is, ha a zsoké nem pakol rá mázsás súlyokat. Egy szar portugál csapat verte le tegnap a magyar válogatottat, ami már önmagában…..