Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cowboys

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 2026-os országgyűlési választások előtt három héttel szinte minden eldőlt, csak egy kérdés maradt nyitva. Éspedig az, hogy bejut-e a parlamentbe a Magyar Demokrata Fórum. Dávid Ibolya, az utolsó rendszerváltó politikai alakulat elnöke – akit a sajtóban egy ideje a…..
cowboys 2010.03.23 23:45:51
@futura: Én ugyan nem olvastam vissza a híreket, de nekem úgy rémlik, hogy a lehallgatási anyag, amit kiszivárogtattak - teljesen ártalmatlan módon - az ellen az ember ellen tartalmazott terhelőnek vélt információkat, aki elindult a mdf pártelnöki posztjáért ibolykával szemben, ráadásul egyedüli és esélyes vetélytársként. Nyilván az, hogy a first lady egyetlen politikai riválisát "eltették láb alól" csupán az ártatlan jó szándék és az igazságra való törekvés jele volt. De vajon miért nem kerültek nyilvánosságra a ladyről szóló anyagok és miután ibolya megkapta a lehallgatásokat tartalmazó cd-t - nem tudjuk kitől :) - miért köttettek politikai alkuk? Nem nagy igazság az, hogy jó szándék és ártatlanság nincs a politikában, de azt kevesen tudják, hogy a legkevesebb a kis pártokban van, mert ott tényleg élethalál harc folyik a túlélésért, ami az esetükben azt jelenti, hogy közel legyenek a pénzes-csaphoz, meg az aranytojást tojó tyúkhoz. Az mdf ebben magasan kiválik az összes többi kis pártól. Ők a legálszentebb köpönyegforgató banda a szadesz mellett ( de ezt vissza is vonom, mert a halottakról vagy jót vagy semmit ugye).
Tegnapi Index-publicisztikára írt válaszom...Magyari Péter cikkével (A pokol felé vezető út, index, 2009. január 6.) annyiban mindenképpen egyet lehet érteni, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom nem tartozik a józan, civilizált politikai pártok közé. Hogy miért, annak…..
cowboys 2009.01.08 22:59:13
Kedves blogíró!

Mivel oly nagy lelkesedéssel elemzed a fent említett cikket, cserébee én is elemezlek kicsit. A szöveg nyilvánvalóan át van itatva a liberálisnak cseppet sem nevezhető, konzervatív kirekesztés logikájával. minek tartod a jobbikot, ha nem politikai pártnak, és minek tartod eszméiket, ha nem eszméknek. nem ártana világosan megfogalmaznod álláspontodat és nem maszatolni (persze politikus ilyet nem tesz). Tényleg úgy gondolod, hogy a cikk írója piedesztára emeli Novák Elődöt, vagy csak bosszúból lejáratod? ugyanis a cikk irójának pesszimista hangvételű iróniája félreértelmezhetetlen. Súlyos jogsértést bíró, vagy jogosítvánnyal rendelkező testület megállapíthat, vagy tárgyalás után bárki közölhet, véleményezhet, minden más rágalmazás és feltételezés. Szabadelvű ember nem mond olyat, hogy a demokráciának nincs alternatívája, mert saját politikai hozzáálását nem kizárólagos igazságnak, vagy szentírásnak tartja, hanem racionális döntésnek tartja, és érvekkel kívánja megvéden.
És most a lényeg. Nincs rá bizonyítékom, de én is tudom, ti is tudjátok, és aki kicsit is belelát az tudja, hogy az szdsz a többi kispártal élen jár a kopogtatócédulákkal kapcsolatás calások terén. Hogy ez a törvényi szabályozás igazságtalanságából ered? senki sem vitatja, ez azonban nem jogosít fel a csalásra.
Az hogy egy személyes blogon egy újgenerációs liberális a nagy öregek szardobálásába kezd nagyon elkeserítő. Az hogy egyes emberek a saját egzisztenciális érdekükben elkövetett csalást a törvényi szabályozások hibáival magyaráznak, az egyenesen felháborító. A törvénytelen eszközzel megszerzett hatalom tisztességtelen, és liberális gondolkodók számára ez elfogadhatatlan. Persze ma már nem lehet máshogy hatalomhoz kerülni, ezért van az, hogy liberális ember nem vállal politikai tisztséget. Még mielőtt jönnének az ad hominem érvek. Egy szóval sem támogatom, sem explicit sem implicit módón a jobboldalt, mert liberálisnak vallom magam, és nem bánnám ha mások, akik szintén annak vallják magukat, úgy is viselkednének. Nem várom el, nem kötelezek senkit, hogy így tegyen, csupán bízom benne, hogy a logikus érv megteszi a magáét.
De nincsenek illuzióim: nem fogják. Az azonban semmiképp sem szolgálja a liberális eszme terjedését, ha valaki a saját egzisztenciális érdekeit szem előtt tartva belebújik a liberális köntösbe és eljátsza az igazságosztó hőst.