Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vizicickány

5 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A fapados légitársaságok utasokat rendszeresen semmibe vevő húzásai nyomán indul kezdeményezés egy fogyasztóvédelmi csomag létrehozására, amely persze nem csak a diszkontcégekre vonatkozik majd. A cél első körben egy olyan uniós etikai kódex elfogadtatása a légitársaságokkal és repterekkel, amely…..
Alapvetően nem vagyunk azok a fajta turisták, akik minden helyet lehúznak, mert minden rossz, béna, retkes, büdös és drága. Próbáljuk előre felmérni a lehetőségeket, és ahhoz mérten megítélni az adott helyszínt, várost, látványosságot. Mindig kiborulunk az olyan nyavalygásoktól, hogy tetszett…..
Nem pár euróval húzza le a Wizz Air azokat, akik nem akarnak szanaszét ülni a gépen, ügyesen megemelték az ülésválasztás díját azt megelőzően, hogy sutyiban átprogramozták az helyosztó rendszert szétültetősre. A kisgyerekeseket legalább nem ültetik szét, de a nagyobbakat simán elszakítják a…..
vizicickány 2018.05.08 12:32:06
@ételizésítő:
Szóltam hozzád?
vizicickány 2018.05.08 16:35:39
@diszkriminans:
no hát akkor csak kiderült, hogy tulajdonképpen nagyjából ugyanazt gondoljuk az ügyről.
Az ültelésért fizetni hajlandó utasok jobb kiszolgálása kerül nyilván a marketing kommünikébe az új intézkedés indoklásaként. De az elemzési osztály a Wizzairnél feltehetően inkább a szétültetéssel mesterségesen megszívatott utasokból kipasszírozható plusz bevétel számszerűsítésén dolgozhatott sokat a döntés előkészítésekor. Mivel nagyon úgy tűnik, hogy alapvetően ezt a célt szolgálja az új ülőhelyosztó algoritmus bevezetése.
Valószínűleg mérlegelhették a reputációs kockázatot is, de a kvázi monopol helyzet miatt ezt nem találták túlságosan magasnak az új intézkedés kapcsán.
vizicickány 2018.05.10 11:16:02
@Kánikula:
Igazad van, a kvázi monopolhelyzet kifezetés nem túl pontos. Arra gondoltam, hogy jó pár viszonylat esetében egyedül a Wizzair szolgáltat átszállás nélkül (elsősorban a Budapesti és Debreceni bázisokról, de más relációkban is akad ilyen járat, pl. Bukarest-Catania), és számos más vonalon meg egyedüli fapados légitársaságként repül.
Ráadásul ott, ahol a Wizz csak a Ryanair-rel konkurál mint fapados szolgáltató, ott nem is került versenyhátrányba a szétültetés miatt, hiszen a Ryanair ezt a technikát már jó ideje alkalmazza.
Győzelmi jelentésként számolhattak be a múlt héten több esetben is a devizahiteleseket védő ügyvédek a bankokkal szemben megnyert perekről. Ez sokakban erősítheti azt az érzést, hogy érdemes perelnie devizahitele semmisségének kimondásáért. Ám jókora zsákmacskát vehet az,…..
A Nobel-díjas közgazdász szerint egy fizetésképtelenné váló adósság esetében a hitelező éppen annyira „hibás”, mint a hitelt felvevő. Egy érvelés, aminek Magyarországon is van relevanciája.Joseph Stiglitz emlékeztet arra, hogy a csődközeli, vagy csőddel végződő…..
vizicickány 2013.09.20 10:37:31
@Makkasz: Így van, emlékeim szerint 2005-től egy külön kockázatvállalási nyilatkozatot is alá kellett írni a hitelfelvevőknek, ami részletesen szólt a deviza és kamatkockázatról. Nem a tájékoztatás hiányzott, hanem az akarat a kockázatok megértésére. A figyelem jellemzően csak a törlesztőrészlet nagyságáig terjedt ki..
vizicickány 2013.09.20 10:46:03
@Félkifli: Az meg milyen érdekes, hogy a devizás lakáshitel igen, az autóhitel meg nem hibás termék - hiszen az autóhitelesek minden mentőcsomagból gondosan ki vannak hagyva. Azzal csak szívjon az ember..
Nincs mese, a közvélemény-kutatásos előválasztási ötlettel olyat húzott Bajnai, ami nehéz helyzetbe hozza az MSZP elnökét, Mesterházy Attilát.Ha elfogadjuk Mesterházy érvelését, hogy az MSZP sokkal nagyobb erőt képvisel, jobban beágyazódott a magyar társadalomba, mint a múlt…..
  Én is unom már ezt a devizahitel-dolgot, annyit írtam most róla, de a beérkezett kommentekből kirajzolódott előttem a tévhitek egy meglepően szövevényes hálózata, sőt, még egy olyan elképesztő múltbeli történés is, amitől ez az egész egy ilyen összetett ezoterikus…..
vizicickány 2013.06.30 15:18:51
@kerek négyszög: Maximálisan egyetértek. Azok az - egyébként joggal - elkeseredett devizahitelesek akik most nem, vagy csak nagy nehézségek árán tudnak (ha tudnak) törleszteni, meglátásom szerint jellemzően nem is akarják megérteni a problémát. Hiszen rajtuk a probléma megértése nem segít, pláne nem akarnak szembesülni azzal, hogy elsősorban ők voltak ... meggondolatlanok, amikor aláírták a hitelszerződést.
Ezek az emberek most egyszerűen hinni akarják, hogy ők csupán ártatlan áldozatok a bankok,/multik/karvalytőke/stb. karmai között, és az ő oldalukon van az igazság, és a bankok követelése jogtalan. E devizahitelesek csupán hitük megerősítését várják, nem közgazdasági fejtegetéseket. Szóval kedves Benderik, magyarázhatsz itt ítéletnapig, nem sok foganatja lesz, még olvasóid között sem.
A KARD Miből lesz a nyugdíj? 2013.02.03 15:05:51
Az elmúlt hetekben blogunkon több írást is közöltünk, amelyek részben vagy egészben a nyugdíjrendszerről, annak fenntarthatóságáról szóltak. A cikkek kapcsán a kommentekben kialakult vitát látván érdemes néhány dolgot közösen végiggondolni. Elöljáróban annyit: nem…..
vizicickány 2013.02.04 12:56:10
Két, engem irritáló, ámde szemlátomást elterjedt, és persze téves koncepcióhoz szeretnék hozzászólni.
1. Gyerekvállalás beépítése a nyugdíjrendszerbe. Nem tudom, nem kerülte- e el a figyelmeteket, hogy hányszor alakult át a nyugdíjrendszer az elmúlt ~20 évben. Korhatár emelés, magánynyugdíjpénztárak bevezetése, magánnyugdíjpénztárak kinyírása... Ebben a környezetben szerintetek hogy hat egy olyan ígéret, hogy ha gyereket vállalsz, majd 20-30-40 év múlva több nyugdíjad lesz?
Mikor? Mennyi? Titeket ez az ösztönzés komolyan, érdemben befolyásolna gyerekvállalás tekintetében? Ugye?
Ha a gyerekvállalást támogatni akarja az állam, ott az adórendszer és a támogatási rendszer. Ez sem túl hatékony persze, de legalább közvetlenebb ösztönzést jelent.
2. A másik állítás szerint a tőkefedezeti nyugdíj haszontalan, mert a népességfogyás és a csökkenő gazdasági teljesítmény(?) miatt a megtakarítások sem fognak kellő nyereséget hozni. Itt csak a legtriviálisabb problémára szeretnék rámutatni: Senki sem mondta, hogy a megtakarításokat csak hazai befektetésekben lehet fialtatni! A világon számos ország rendelkezik akik sokkal kedvezőbb demográfiai mutatókkal rendelkeznek, mint Magyarország. A nyugdíjcélú megtakarításokat, vagy azok egy részét egyszerűen ki lehet vinni ezekbe az országokra, és ott befektetni. Engem marhára nem fog érdekelni, hogy majdani nyugdíjamat magyar, brazil, vagy éppen hottentotta ember fogja kitermelni.
És mennél kilátástalanabb jövőképet mutat fel a magyar állam, annál inkább és annál nagyobb mértékben fogom nyugdíjcélú megtakarításaimat külföldön fialtatnám, illetve olyan önkéntes nyugdíjpénztárat keresek, akik ebben a szellemben fektetik be a pénzemet.
Most hirtelen ennyi.
vizicickány 2013.02.04 13:18:00
@Verkaufsförderung:
Én értem, amit mondasz.
De tegyük fel, hogy holnaptól hirtelen miniszterelnök leszel. Bevezeted a te rendszeredet.
Négy/nyolc/tizenkettő év múlva azonban leváltanak. Utódod pedig a saját, új rendszerét vezeti be, a tied pedig megy a kukába.
Mert ma Magyarországon szisztematikusan ez történik a hosszú, évtizedes távra tervezett rendszerekkel (is). Ezért egy mai ígéret értéke kb. nulla, bárki is ígérjen. És ennek megfelelő a hosszú távú ígéretek ösztönző ereje is.
Naiv ügyfél előfizetési csomagot váltott a T-Home-nál (nem írja, de biztos kisebbre), amit azzal jutalmaztak, hogy egy új emailcímet is kapott hozzá, a régit viszont szó nélkül törölték: A T-Home számomra megmagyarázhatatlan húzását szeretném megosztani, illetve véleményt…..
Illés Zoltán az MTI tudósítójának azt mondta: ilyen katasztrófa még sehol a világon nem történt. Néhány éve Korzikán egy alumíniumgyárból ömlött a tengerbe vörösiszap, de lakott területre még soha, sehol. Egészen tegnap kora délutánig, mikor a zagytározó gátszakadása…..
vizicickány 2010.10.05 15:14:59
@Mikrobi: Ezzel együtt remélem, hogy már előzetesben van.
vizicickány 2010.10.05 15:23:32
@házipálesz: Az van, hogy mindenki sz@rik a biztonságra, és az előírásokra, amíg valami katasztrófa nem történik. Tüzijáték esete megvan ugye?
Despota barátnője kezében alig másfél hónap után pattant szét a Samsung Galaxy S képernyője. A szerviz szerint mechanikai hatás érte, azaz nem garanciális, a telefon árában cserélnék csak, amúgy meg fizethetik még 21 hónapig a részleteket a semmiért:A történetünk másfél…..
 A tiltről általábanA sikeres pókerjátékosok egyik fontos képessége az úgynevezett tilt (tiltre kerülés) kezelése. E pókerkifejezésnek magyar fordítása nincsen. A tiltre kerülés olyan lelkiállapotot jelöl, amikor a pókerjátékos a játék közben zajló események…..
Ha belegondolunk, hogy a nemesség ellenfeleinek nem csak a nemesi előjogokkal volt baja, hanem a nemesek gazdagságával, akkor a mai gazdagok, és a középosztály is ugyanannak a típusú bosszúnak az áldozatai a progresszív adózás által. A progresszív adózás filozófiája ugyanis…..
vizicickány 2009.10.16 16:33:25
@kovi1970: Láttad te valaha már mondjuk a 2009-es szja-táblát? Magyarországon kb. havi bruttó 140 000 forinttól gazdagnak számítasz (tehát efölött fizetheted a maximális adókulcs szerinti adót). milyen milliókról beszélsz??
Amúgy az adó előtti egyenlőségről pedig annyit, hogy a magyar munkavállalók nagyobb része messze nem arra a jövedelemre van bejelentve, mint amit valójában keres. És itt kap nagy sallert a pofájába az egyenlőség, nem a progresszív adózásnál.
Ez a téma mindig felidegesít :))
Ha valaki úgy dönt, hogy valamilyen sportággal egy kicsit is komolyabban akar foglalkozni, szinte magától értetődő, hogy keres egy olyan szakembert, aki segíteni tud abban, hogy az ember képességeit minél gyorsabban lés hatékonyabban tudja kibontakoztatni a kívánt területen.A…..
Ne feledjétek, munkanélküli olvasóink számára lehetőség nyílik ingyen és bérmentve hirdetni blogunkon, részletek ITT.Despi Kedves Munkahelyi Terror!Alkalmi olvasód vagyok, eddig mindig korrekt munkáltatókkal hozott össze a sors így nem gondoltam, hogy írni fogok neked.A…..
vizicickány 2009.08.29 13:44:52
@Strici:
Szerinted létezik olyan társadalom a valóságban, ami az általad meghúzott határvonal napfényes oldalán áll?
OFF
Felvetésed érdekes ugyan, de nagyon messzire vezet az eredeti poszttól. Társadalmi szinten a hosszútávú gondolkozás, a bizalom, az emberség szerintem nem működhet. Azért nem, mert emberek minden kulturális máz ellenére mélyen beágyazódott ösztönökkel rendelkezik, és ezek vezérlik (tisztelet a kisebbségben lévő kivételnek), így alapvetően saját maguk, illetve utódaik minél jobb megélhetését, jólétét, túlélését akarják biztosítani.
Ez azért nem jelenik meg ma még plasztikusabban, mert pár száz évvel ezelőtthöz képest hihetetlen jólétben és biztonságban élünk. Remélem nem is lesz lehetőségünk azt megfigyelni, hogy amikor emberiség rendelkezésére álló erőforrások fogyni kezdenek, az ember mindenütt vissza fog térni a neandervölgyi szinthez (csak bunkó helyett plazmaágyút fog használni - legalább is egy darabig...).
ON
Ma a posztíróhoz hasonló esetekben ne a balszerencsés vállalkozónak kelljen szívnia az újonnan felvett, de teljesen használhatatlan munkaerő miatt, hiszen pont az ilyen esetek kezelésére (is) kell mindenkinek adókat és járulékokat fizetni, tulajdonképpen biztosítás jelleggel.
Aki beteg, gyógyuljon meg, és ha tényleg meggyógyult, akkor helyezkedjen el. Amíg pedig beteg/nem kap munkát, addig az állam a biztosítás jelleggel mindeni által fizetett járulékokból segítsen neki a megélhetésben
Ha pedig a munkavállaló már lehúzott valahol valamennyi időt, és bizonyított, akkor az esetek zömében a munkaadó sokkal rugalmasabban fog hozzáállni problémáihoz. Ekkor lehet ugyanis meg az a bizalom, hosszú távú gondolkodás és együttműködési készség a felek között, amit te társadalmi szinten hiányolsz.
vizicickány 2009.08.29 13:56:27
@_Molly:
A lehetetlen helyzetet itt nem csak a pénz jelenti, hanem a sajnos eleve gyanús azonnali megbetegedés MELLETT az elérhetelenség miatti bizalomvesztést is. A posztíró maga írja, hogy nem orvosi okokból, hanem saját butasága miatt nem tudták elérni! Mégis mit gondoljon a munkáltató egy ilyen kezdés után? Mire számíthat az adott munkatárstól a továbbiakban?
vizicickány 2009.08.29 14:38:32
@_Molly:
1. Én a posztból úgy vettem ki, hogy a kirúgás egyik oka az elérhetetlenség volt. Értelmezésem szerint ez az őt jogilag alkalmazó munkaerő közvetítőre vonatkozott, akinek egy olyan számot adott meg, amin nem lehetett elérni.
2. Emellett nem szólt az őt jogilag alkalmazó munkaerő közvetítő cégnek arról, hogy kezdés után szinte azonnal kiesett a munkából: Holott ez nyilván nagyon kellemetlen a volt annak cégnek is. Lehet arról vitatkozni, hogy köteles volt e vagy sem, de aki az emberséges bánásmódot hiányolja, annál ezt minimum meg kellett volna tenni.
Amúgy pedig egy ilyen helyzetben közvetlenül a főnöknek kell írni, nem kollégákon keresztül üzengetni.
Remélem, most már látod a cserbenhagyást..
Augusztus 21 óta "hangosak" a pókerrel foglalkozó oldalak két terem, az Eurolinx és a Betonbet csődje kapcsán. Az internetes fórumokat olvasva világosan kirajzolódik, hogy a termek problémája nem tegnap kezdődött, hosszú hónapok óta panaszkodtak a termekben játszók a…..
A készpénzes online pókerhez (cash game) minden - vagy legalább is minden komolyan vehető - pókerterem biztosít néhány alapvető statisztikai adatot a készpénzes asztalokat listázo felületen. Ezek között lehetnek kevésbé hasznosak is (pl. hogy hány órája játszanak egy adott…..
A minap este - mondhatnám szokás szerint - pókereztem kedvenc online oldalamon. Szokatlanul pörögtek az események az NL25-ös asztaloknál, sorozatban jöttek az akciódús All-ines partik, melyeknek közös vonása volt, hogy mindegyik végén én kesereghettem a szerencse forgandóságán,…..
Senki sem vitatja, hogy a bankok sokszor nem túl fair szerződést kínálnak, és (talán) még az is érthető, hogy a szociálpszichológia alapján a válságos időkben a nép a pénzintézetekből csinál bűnbakot. A kulcsszó a fenti mondatban viszont ott van, hogy a bankok a szerződést…..
vizicickány 2009.03.03 23:39:43
Látom, rengeteg hozzászóló nem érti a THM jelentését és jelentőségét.
A THM nem kamat, kanem a kölcsön igénybevételéhez szüksége összes költség (pl . kezelési költség, hitelbírálati díj, stb.). éves kamatlábban kifejezett mértéke. Ezért nem hasonlítható össze a több éves személyi és fogyasztási hitelek, pláne nem a 30 éves lakáshitelek THM-e a rövid lejáratú gyorskölcsönök THM-ével, mivel itt a hitelnyújtás minden esetben fölmerülő fix költségeinek (pl. ügyletet beklimpírozó ügyintéző költsége, hitelelbírálat, stb.) sokkal rövidebb idő alatt kell megtérülniük.
Egy példa szemléltetésként. Adok neked egy hétre 10000 forintot fizetésig, de 10500-et kérek, mert pl. el kellett mennem pl. egy ATM-hez (fix költségeim voltak a hitel nyújtása miatt, FUTAMIDŐTŐL FÜGGETLENÜL). Ez az 500 Ft (5%) gondolom, ránézésre sem tűnik méltánytalannak. Nos, ha a jogszabály szerint nekem közölnöm kell a THM-et is, az mintegy 1200%-nak adódik (közelítőleg). És máris szemét uzsorás lettem, miközben egy vasat nem keresek az ügyön.
A THM fő problémája, hogy rövid futamidő és kis hitelösszeg esetén irreális magas értéket tud fölvenni a hitel egyszeri, futamidőtől független költségei miatt. Márpedig pl. a Provident pont ilyen típusú hiteleket nyújt. Persze azért keres az ügyfeleken, de távolról sem annyit, mint amit a THM-ek sugallnak.
Én azt gondolom, nem a Providentnek kell nekimenni, hanem azoknak az embereknek a helyzetére kell megoldást találni, akiknek ténylegesen már csak ez a cég maradt pénzhez jutási lehetőségként (meg az igazi uszorások). Például a sokat emlegetett, de létre soha nem hozott szegények bankjánk megalapításával.
PS amúgy nem vagyok Providentes, de a bankszektorban dolgozom..
 Végre egy olyan döntés, amikor fenntartások nélkül azonosulni tudok a kormány álláspontjával! Nem mintha nekem annyira hiányzott volna ez az érzés, s most is inkább arról van szó, hogy a kormány döntött aszerint, ahogyan én azt jónak gondoltam, s ahogyan azt már tegnap is…..