Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Criticman

11 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Dalokról Metró: Mária volt 2009.02.23 10:47:35
Szép templomias orgonaszóval kezdődik a dal- csak aztán térünk rá a szerelemre-szexre (persze, utóbbira csak kimondatlanul, a prűd szoci erkölcsnek megfelelően, szépen, mint egy rózsaszál). Zorán hangja itt először minősíthető lenyűgözőnek, korábban ( jé: a hatvanas…..
Tasnádi István: Fédra Fitness (r. Tasnádi István)A mostohaanya beleszeret férje fiába, felajánlkozik neki, majd mikor a fiú visszautasítja, megvádolja férjénél, hogy az megerőszakolta - az ókori görög szöveggyűjteményt felütve rengeteg hasonlóan kellemes hangulatú történetet találunk, de persze elég…..
Dalokról Koncz Zsuzsa: Jelbeszéd 2009.01.20 13:30:31
Szóvalm még ma is vannak köztünk olyanok, akik semmi másra nem tudnak gondolni, csak jelszavakra. Megjelszavasítottunk mindent, mert úgy érezzük, öncélú dolgokkal kapitalista világban nem mehetünk semmire, ezért aztán mindenhez megalkotjuk a neki való ideológiát. Mindennek kell,…..
Elnézést a címért a vizuális típusoktól, de végig ez járt a fejemben, amíg az alábbi történeten filóztam. Mert hogy ugye nem mindegy...A prológusról annyit, hogy az egyik csatorna kiadta az egyik sorozatát egy szinkronstúdiónak, akik kiadták egy fordítónak (aki nem mellesleg…..
Scatty néven kommentelő olvasónk lőtte az alábbi képeket a DigiTv-féle HBO-ról, ahol az elektronikus műsorújságot vagy nem sikerült belőni megfeelően, vagy éppen ellenkezőleg: az HBO tud valamit, amit rajtuk kívül senki más nem...
Hosszú történet a vidéki egyetemek, fülledt kollégiumi szobák, zötykölődő volánbuszok, és az egymásnál felejtett jegyzetek világából. A kommentekben lehet MPG-zni. UPDATE: A posztok utólag módosítottuk a tulajdonnevek (kereszt-, településnevek) szintjén az érintettek…..
Dalokról Ákos: Test 2009.01.19 11:33:53
Dalszínházi élményt adó nóta ez, szinte látom a hatalmas színpadot, ahol vagy húsz pár táncol, futurusztikus öltözékekben vagy épp öltözék nélkül, egész testük szürkére festve, és a refrénnél ("Test a testhez ér...")ölelkeznek vagy bármily módon egymáshoz…..
Dalokról Deep Purple: Fire Ball 2009.01.16 13:06:18
Azért elég érdekes körülmények között szerettem meg a Deep Purple-t. Középiskolás voltam, rocker nem is, de rock-rajongó, és nem igazán tetszett az, hogy ennyire nagyon favorizálják a Doors-t, mely szerintem inkább botrányaival, mint zenéjével írta be magát a nagykönyvbe.…..
Az a baj, hogy még most is a mozivásznon, pedig azóta már váltottunk rendszert is, kormányokat is, a jóléti kapitalizmus árnyai kísértenek csak mifelénk, kvázi-jólétet teremtettünk, vigasztaltuk magunkat-fiainkat, hogy nem baj, Albániánál meg Moldáviánál még ez is jobb,…..
Az, hogy mitől vált legendássá, talán örökre megfejthetetlen titok marad, nem úgy, mint az arcán lévő, oly híressé vált szépségpötty, amelyről a közelmúltban végre kiderült az igazság. Egészen addig kellett várni erre a pillanatra, amíg a Sony piacra nem dobta a HD…..
Intim higiéniáról lehet a szokásos módon beszélni, kedves tulipánokat, hajladozó fűszálakat és egy meztelen (jaj!) női combon végigsikló selyemdarabot mutatni, azaz szégyenlősen körbejárni a témát, és metaforákba csomagolni a terméket és annak előnyeit. A Lactacyd sem volt…..
Perjés Géza egy tanulmányában megdícséri a magyar hírszerzést. Van azonban egy forrás, ami talán cáfolja, vagy árnyalja Perjés véleményét. Antonio Burgio 1526.február 15-én írt levelet Sadoleto pápai titkárnak, melyben említi, hogy információt kaptak Bali bég egyik…..
Voltaképpen nem is szabadna önállóan értelmezni a Délutáni szerelem című Omega-remekművet, hiszen a dal az 1972-ben megjelent Szvit című albumon található, amely, mint tudjuk, egységes egész: korai, sikeres kísérlet komolyzene ( mondjuk inkább úgy: klasszikus zene) és…..
Ki hinné, pontosabban: én alig hiszem, hogy ez a szám már több ,mint 10 éves. Abban az időben táncikáltunk rá házibulikon (van még olyan?), mikor még történelem szakon jártam a harmadévet vagy a negyedévet. Volt egy barátnőm, P. Éva, aki azóta férjhez ment ( én meg nőtlen…..
Sokan azt mondják, a popzene csak üzlet, nem művészet. Hogy az egész csak arra jó, hogy néhány ember,- zenészek, énekesek, előadók, managerek és kiadók- pénzt keressenek rajta. Sting és Mary bebizonyítjáűk, hogy igenis művészet még a könnyűzene, hogy van még jelentősége a…..
Dalokról Illés: A tündér 2009.01.08 18:03:00
Valami kedves kis dalocska ez-látszólag. Csakhogy tudni illik ám a könnyűzenéről, hogy épp a "színvonalas csacskaságokat" a legnehezebb sikerre vinni. Amikor a szó igazi értelmében "felhőtlen az a szórakozás". Az ének egyébként kiváló. Ha ezt a nótát…..
Dalokról EDDA: Egy ez a tábor 2009.01.08 17:54:44
Ez olyan dal, amelben hinni kell, nem tehetsz mást. Vagy nosztalgiázol. Mert voltak idők, mikor az EDDA-tábor tényleg egy volt, egy szív, egy akarat, mára ezek az idők már elmúltak, de a Dal maradt. Emléke egy szebb kornak.Aki mindenféle érzelmi viszonyulás nélkül, esetleg először…..