Regisztráció Blogot indítok
Adatok
segélyvonókészülék

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Borús az ég, és szemerkél az eső, nyoma sincs már a múlt heti kánikulának és strandidőnek. Akaratlanul is eszembe jutott a szívbemarkoló érzés, ami éveken át komoly stresszt okozott: nyakunkon a szeptember, hamarosan kezdődik az iskola.  Nem kellett sokáig gondokoznom, hogy melyik írószer illik…..
segélyvonókészülék 2019.08.20 14:53:40
Ikonikus darab.
Viktor leírása pontosan lefedi, mire is használtuk általánosban.
Én is elhagytam mindet, ill. a szüleim feladták eme - a célra feleslegesen jó - írószer további vásárlását, szóval aztán mindenféle betéttördelő vicik-vacakkal kellett beérni (na jó, volt néha pár Staedler cerka is, azok szintén elég minőségi cuccok).
Aztán nyolcadikban osztálykarácsonyra kihasználtam az utsó alkalmat, és attól, aki engem húzott a kalapból, egy Tikky egyes "rotlingot" kértem, és kaptam.
Na, az azóta is megvan, és őrzöm, mint a Szent Grált. Mivel az ábrázoló geometria felaldatok korszaka óta gyakorlatilag nem írtam ceruzával, így nem fenyegeti komoly veszély.
Jóval ritkábban lehetett találkozni a Tikky 1 golyóstoll változatával, amit aztán a szórvány írószerbolti maradékból mégis sikerült pár példányban beszereznem. Jelenleg azt hiszem egy van, szintén biztos helyen. Azzal írni elég fárasztó számomra, ha sokat kell (pár éve már szinte semmit sem kell írni kézzel, hát, kezdem is elfelejteni).
A Tikky2 számomra is a klipsz miatt ellenszenves, azt teljes mértékben eltévelyedésként aposztrofáltam, és totális bojkott alá vontam. Sokat hordom zsebben az írószert, ha nem a gombnál kezdődik a klipsz, tulajdonképpen felejtős is az egész, érthető praktikus okokból (erre faragott rá a Parker Dimonith, vagy mi, sosem bírom helyesen leírni) tollam is.
A Tikky 3 már ismét rendes klipsszel készült, abból vettem egy tollat, nekem tetszik, bár közelében sincs az első változatnak.
Mindig arra próbállak bátorítani Benneteket, hogy osszátok meg véleményeteket, tapasztalataitokat, hiszen ezért vannak a hozzászólások. Úgyhogy át is adnám a szót geza721 fedőnevű olvasómnak, aki a Parker Jotter-rel kapcsolatos hasznos tippet, illetve a QuinkFlow és PAX tollbetétekről formált…..
Golyóstoll blog Retró: PEVDI CARO 2018.01.29 21:54:16
"Mindig csak ígérget, aztán semmi sem lesz belőle." - gondolhatja a visszatérő olvasó, hiszen már számos alkalommal fenyegetőztem vele, hogy a nagyközönség elé tárok néhány, az átkosban Magyarországon gyártott írószercsodát. Nos, eljött a nagy nap. Leporoltam a gyűjteményem, és idén igyekszem…..
Ahogyan ígértem, folytatom a ceruzák érdekes világának felderítését. Ha helikopternézetből vizsgáljuk, a ceruza lényege a grafitrúd, melyet a kezünk, és egyéb holmijaink beszennyezésének elkerülése miatt csomagolnak fa, vagy újabban akár habosított műanyag burkolatba. Ahogyan a ceruzahegy fogy, úgy…..
Golyóstoll blog Hogyan tovább? 2018.04.27 07:38:00
Kíváncsi vagyok a véleményedre. Tudom, míről írnék szívesen, de az is érdekel, hogy Te miről olvasnál. Nem ígérem, hogy a szavazás eredménye bármiben befolyásolni fog, de mindenképp szerettem volna beszúrni valami interaktív dolgot :) Eredmények (2018.05.31-én) Parker Jotter sorozat…..
Nagyon valószínű, hogy előbb-utóbb minden Parker Jotter használó találkozik egy olyan tollbetéttel, amelyik belefolyik a tollba. Különös módon, a Parker igen drága tollbetétjei is hajlamosak a műanyag záró elemnél (itt a blogon ezt koronának szoktam nevezni) igen komoly…..