Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kuvahara

1 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szaharai feltárások a legrégebbi, 13 000 éve folyt etnikai háborúra világíthatnak rá.   Francia és angol kutatók az észak-szudáni, a Nílus keleti partján lévő Dzsebel Szahaba lelőhelyen talált csontokat vizsgálják át újra, miután közülük nagyon sokon kőnyílhegy…..
A valóság és a történelmi emlékezet között sűrű szövésű, de még épp átlátszó hártyák feszülnek. E két oldal közötti nem múló szembenállás során majd minden esetben az utóbbi javára dől el a csata. A valóság gyakran csak véletlen szerencse vagy pech, tétova…..
kuvahara 2014.07.03 00:44:37
Videók és fotók terjednek a hátborzongató látványról. Kutatók megfejtették a rejtélyt, miért nyitogatja a szemét mindennap Szicíliában egy múmia. A videófelvételeken és képeken bizonyítják, hogy Rosalia Lombardo, az 1920-ban tüdőgyulladásban meghalt kétéves kislány…..
Az angolok nagyon helyesen felismerték, hogy a közúti balesetek legfőbb oka a túlzott tempó. Ezért azon vannak, hogy mérsékeljék a sebességet az egész országban.  A sztrádán csak száztízzel lehet menni, mindenhol telepített kamerák, és mobil rendőrök monitorozzák az autók…..
7300 éve még olyan lábunk volt, mint a mai terepfutóké. Az emberi láb rendkívül gyorsan képes a körülményekhez alkalmazkodni. A lábcsontok rögtön elárulják az életforma-változást.   Alison Macintosh, a Cambridge Egyetem antropológusa a mai Németországról,…..
„Miért akarod megváltani a világot? Nem elég neked a saját bűneid terhe?” Martin Scorsese életműve túlnyomórészt gengszterfilmekből áll, de időszakosan mindig megszállja az öreget a rövid időre szóló változás szele, és kipróbálja magát valamilyen teljesen másféle…..
kuvahara 2014.03.21 20:38:34
@2Bvx2B: Jellegzetesen keresztényi hozzáállás; tiltani valamit azonnal, ami neked nem tetszik. Tudod mit? Carl Sagan az isten. Tudod mit? Isaac Newton az isten. Tudod mit? Moldova György az isten. Tudod mit? Mick Jagger az Isten. Sparrow, te meg miért húzod be azonnal füled-farkad, ha egy műkeresztény rád pirít? Olyan volt már, hogy egy keresztény mondta volna, hogy "tisztelem az ateizmusodat"? Soha. Pedig az ateisták még gondolkodnak is. 2B akárki, magadat meg a nyájat tartsd kordában, a gondolkodókhoz meg hozzá se szólj!
Aki olvassa a Lángoló Gitárokat vagy az Indexet, nézi a Facebookunkat, plusz még a Tankcsapda oldalaival is tisztában van, annak nyilvánvaló, hogy nem felhőtlen a blog és a debreceni zenekar viszonya. Az utóbbi időben a helyzet már odáig fajult, hogy jobbnak láttuk, ha leülünk velük beszélgetni a…..
A világ legrégebbi műalkotása, az Oroszlánember több darabban került elő 1939-ben. Az elmúlt években több száz újabb részt találtak. Hogy helyüket megtalálják, „visszabontják” a szobrocskát. Az elmúlt években mintegy 1000 újabb darabot találtak a világ eddigi…..
Ha a kiskorú nagy Harry Potter-rajongó - és az olvasni tudók közül melyik nem az -, akkor most ültesd le a gép elé, töltsd be a Google Maps-et a forráson megjelölt linken, majd lépj hátra, és hagyd, hadd merüljön el kedvencei világában! Mostantól ugyanis a Street View-val…..
kuvahara 2013.07.05 20:15:23
A kansasi Newtont 1871-ben elérte a vasút, az eladásra szánt texasi marhacsordákat már nem kellett a távoli Abeline-be hajtani. A csordákat texasi cowboyok kísérték, akik a hosszú terelés után fékevesztetten viselkedtek és szívesen tűztek össze a helyiekkel.1871. augusztus 11-én…..
Egy ovis pólója jelöli ki Franciaországban a szólásszabadság határait? Megkezdődött a per, melyben arról dönt a bíróság, belefér-e a szólásszabadság kereteibe egy pólófelirat. A francia anya 3 éves gyermekére az „Én egy bomba vagyok”, illetve „A Dzsihád szeptember…..
Nem kell megijedni a címtől; e hasábokon továbbra sem fogunk hitkérdésekről polemizálni. Csupán a Nazareth 2011-es albumának egyik dalcímét idéztem. De nem emiatt, sőt nem is a zenekarnév végett jelenik meg pont a mai napon e lemezkritika.Ez a cd bizony néhány hónapja kijött…..
..
kuvahara 2012.12.15 16:02:17
Mosolyka Lehetetlen? Ugyan! 2012.04.27 17:28:00
Rengeteg dolog futott át az agyamon tegnap, miután eldöntöttem, hogy aznap egy újabb „akadályt” leküzdök és tovább szélesítem határaimat. Fejest ugrottam az őrültségbe? Lehet, de úgy éreztem mennem kell. Ha mindet elfogadtam volna, amire elvileg nem vagyok képes, akkor…..
Tegnap a Parlamentben egy jobbikos képviselő beszélt arról, hogy vannak a magyarok és vannak a "magyar állampolgárságú cigányok", akik Kanadában rontják Magyarország jó hírnevét. Ezt már megszoktuk, de a külügyminiszter helyett válaszoló Hende Csaba államtitkártól…..
Az Intercom levélben értesített minket arról, hogy a Warner stúdió mostantól kezdve nem engedélyezi a filmjei világpremierkor való bemutatását Magyarországon. A döntést azzal indokolták, hogy az utóbbi hónapokban az általuk forgalmazott filmek első kalózkópiái hazánkból…..
kuvahara 2011.06.09 23:52:00
@Weöres Dániel: Honnan tudják akkor, hogy magyar kalózpéldányokat látnak? Hát onnan, hogy mondják nekik. És igazad van; annyira fogalmuk sincs erről a tájékról, hogy bármit beszopnak, Azt is, hogy a cirill betűt a magyarok használják. De az eredeti kérdésem maradt; van-e ehhez köze Vajna úrnak?
kuvahara 2011.06.10 00:06:51
@Weöres Dániel: Nem gondoltam erre. Neki mindegy, honnan kap pénzt. Csak érdekes egybeesés, hogy kijelenti, tíznél több filmet nem csinálunk, aztán érkezik ez a hír. Van összefüggés? Vagy más? Vagy egyáltalán? Véletlenül itt nem történik semmi.
Napi Maflás SWAT ÉS KATANA 2011.03.08 07:02:00
A SWAT ugyanolyan filmes toposz lett mára, mint az öreg kung fu mester, vagy a szamuráj. A különleges alakulatok mindig megőriztek valamit a harcosok korának romantikájából, ami abból fakad, hogy vannak pillanatok, amikor be kell vállalni a rázós helyzeteket. Persze a SWAT se…..
Komoly veszélybe került a Rolling Stones turnéja belső ellentétek, illetve egy kritizált méretű farok miatt. Keith Richards tavaly ősszel megjelent, Life című önéletrajzában ugyanis megemlítette, hogy Mick Jaggernek kis farka van, amiért a frontember állítólag meglehetősen…..
Subba Subba Records: Hajrá Kozsó 2011.01.31 12:38:00
..
Eric Singer 1991 óta már a harmadik turnust húzza le a Kiss dobosaként. Az idén 52 éves zenész korábban Alice Cooper, a Black Sabbath vagy az Avantasia tagjaként is feltűnt, játéka ötven albumon is meghallgatható. Ma este, a Papp László Sportarénában élőben nyomja majd el a Sonic…..
kuvahara 2010.05.30 13:55:30
sixx, ez nem sértődés dolga. Egyszerűen nem vagy tisztában a kritikaírás szabályaival sem. (Első körben javaslom Oscar Wilde: A kritikus, mint művész című párbeszéd esszéjét.) Az érzelmi alapú kritika általában nem kritika, hanem fröcsögés, vagy ájult imádat. A te "posztmodern szellemtörténeti" stílusod sokkal vásáribb, mint amit a Kiss művelt a színpadon; lévén ez a rockcirkuszhoz tartozó kellék (és szíved joga eldönteni szereted-e vagy sem), a te írás stílusod viszont egyszerűen nyegle. És ami a kritikus legnagyobb bűne; tele van tévedésekkel, csúsztatásokkal és megtévesztő kijelentésekkel. Lehet, hogy vannak témák, amikhez kiválóan értesz, de a rockzene biztosan nem az. Lehet, hogy egyéb koncerten sem voltál, mert akkor tudnád például, hogy milyen, amikor vacakul szól egy cájg. Ez volt az egyik legjobb hangosítás, amit életemben hallottam, pedig Angliában is voltam rockkoncerteken. Ha akármilyen keveset is tudnál a Kiss karrierjéről, akkor nem állítanál olyan... csacsiságot, hogy az "vásári látványosságokra és a bazári giccsre épített karrier". Javaslom e témában David Leaf és Ken Sharp könyvét: Kiss, Behind the Mask, ha értesz valamit angolul.
A rosszindulatod már a címválasztás is pontosan mutatja. Egy szót sem szólok, ha azt állítod, neked csalódás volt ez az este, és elmondod, miért. Bizonyára van okod, hogy írás helyett fröcsögtél, hogy kritika helyett részegen kiabáltál. És tudod mit? Igen sértő volt, amit írtál, mert nem véleményt mondtál, hanem sérteni akartál. Ki tudja, minek kompenzálásaként. A kritikám az írástudásodról, szakmai felkészültségedről, érzelmi függetlenségedről: öregem, kár volt beléd az ingyenjegy, de leginkább annak a tévedését fájlalom, aki valamiért azt gondolta, neked bármilyen közöd van az írás művészetéhez.
Mit érdemel az, aki árvíz idején zsilipet lop? Hmmm? Felteszem máshogy a kérdést: Ha "terrorizmus" az, ha a szántóföldön "kémiáznak" a gyerekek suli után, ha "terrorizmus" az, ha meggyullad pár lábtörlő, akkor vajon ha embereket, állatokat,…..