Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GálKristóf

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Onlinemarketing blog Tudásbiznisz 2012.02.23 22:28:37
Az ügyfél adja a pénzt. Abból élek. Az ügyfélnek olyan jogai vannak, amelyek ebből következően nehezen megkérdőjelezhetők - persze érdemes nagyon okosan meghatározni a kereteket, mennyit engedünk, meddig engedünk.Az ügyfél joggal várhat el dolgokat, persze ahhoz tudnia kell, mit…..
GálKristóf 2012.02.27 14:34:07
@Atisp: Havi 5-10e Ft-ért nem lehet mást, csak alibi szolgáltatást nyújtani, ami azoknak "elég", akik nem tudják, hogy nem muszáj Adwords "szakértőkkel" hirdetni.

A tapasztalatunk alapján a legtöbb olyan cég, aki ilyen (= havi 5e Ft-os) szolgáltatást rendel meg azt hiszi, hogy ez a módja az Adwords hirdetésnek.

Szerintünk éppen az említett havi 50e Ft körüli költés a minimuma annak, ahol már megéri normális céget megfizetni normális szolgáltatásért cserébe.
Köszönöm, hogy megtaláltad ezt az írást, de inkább ezt olvasd el a témában, ahol javítottam a hibákat. Köszi.#Tényleg csak egy kis apróság, de talán figyelmet igényel. Egyre többen osztanak meg linket a Facebook-on, sőt, egyre több cég is ugyanezt csinálja a saját Facebook…..
Landing page-nek hívják, magyarul érkezési oldal. Az az oldal, ahova a hirdetésre történő kattintás után megérkezik az érdeklődő. Mert leszállóhely kell.Mondom, tanítjuk, tanítják: landing page kell. Sőt, a landing page a hirdetés része. Minél egyszerűbb, minél rövidebb egy…..
A Google ma bejelentette, hogy napokon belül elérhetővé válik a remarketing lehetősége az AdWords tartalmi hálózaton. De mi ez a remarketing?Ők nagyon szépen elmagyarázzák, ezért csak dióhéjban: egy olyan célzási megoldás, amikor mást tudunk hirdetni annak, aki már járt az…..
GálKristóf 2010.03.26 10:13:13
Mi maradt még kimondatlan Freddie Mercuryval kapcsolatban? Botrányos, excentrikus, őrült színpadi jelenség, levágott végű mikrofonnal, cicanadrágban, vagy balettcipőben, aki a színpad egyik végéből a másikba száguldozott, folyamatosan pózolva. Minden idők legnagyobb frontembere…..
GálKristóf 2009.11.24 10:19:30
Miután sokan és sokat írtak az előadásokról, így én most megengedek magamnak egy kis apró megjegyzést, mintegy az idei Internet Hungary margójára. (Tudom, hogy képzavar, tekintsétek ezt írói munkásságom részeként.)Az ilyen rendezvényeken a termen kívüli események szoktak…..
GálKristóf 2009.10.16 22:13:05
@orczy: Gondolom az a poén tárgya, hogy a Tatuin bolygónak két darab napja van, tehát két napos...

Ha már belekötés, akkor én is belekötök valamire. :)

Because Is Not Google... ez így értelmetlen, helyesen így lehetne: Because It's Not Google!

Persze nem oszt nem szoroz a dolog, aki érti érti, aki nem az amúgy sem... Én inkább mindig utánanézek pl. a Google-ben egy-egy számomra nem nyilvánvaló írásmódra.
GálKristóf 2009.10.16 22:13:57
GálKristóf 2009.10.17 13:52:59
@orczy: Ebben nem vagyok biztos, de csak a mi Naprendszerünkben lévő Napot kell naggyal írni, úgy általában szerintem nem...
addict Ez az év posztja! 2009.10.15 10:15:00
"Az év kapuja és bejárati ajtaja" - olvasom a Hörmann óriásplakátján, ami olyan szintű agybaj a maga nemében, hogy szinte semmi nem választja el a zsenialitástól. Hiszen ha lehet Év autója, Év tévéje, Év lakóháza és ki tudja még milyen díjakat osztogatni, miért…..
GálKristóf 2009.10.15 10:54:44
Marketinges vagyok, nem portálszerkesztő, és tudom, most ezen a területen nálam okosabbak területére tévedek. De eszembe jutott egy ötlet, hátha másnak is tetszik.Van pár olyan oldal, amit naponta többször is megnézek, sőt, néha óránként többször is. Ilyen az Index, az Origó,…..
A reklámokban rendszeresen kihasználjuk, hogy az embernek rövid az agya, vagyis konkrétan nem emlékszik régi dolgokra. Pontosabban ez így nem igaz: emlékezni emlékszik, csak máshogy.Ahogy a mondás tartja: az idő megszépíti az emlékeket! És igen, ez így van, valójában. Igaz, a…..
Onlinemarketing blog 404 2009.08.04 21:06:41
404: Not Found The requested URL * was not found on this server.Aki internetezik, az előbb-utóbb találkozik ezzel a hibaüzenettel. Vagy valami ehhez hasonlóval. A 404-es hibaüzenet végtelenül egyszerű: a keresett lap valamiért nem található. Ilyet kapunk akkor is, ha a hirdetésünkhöz…..
Már régóta gondolkodom, hogy ha egy igazi álombandát kéne összeállítanom, az egyes hangszereken kik játszanának. Ebbe az álmodozásba most titeket is szeretnélek bevonni. Az elkövetkező napokban az egyes zenekari tagokra (énekes, gitáros, basszusgitáros, dobos, billentyűs,…..
GálKristóf 2009.08.03 17:10:09
A 90-es évek zenei kavalkádjában volt minden, amit szerencsére minél hamarabb el lehetett felejteni, vagy ki lehetett nőni. Persze nagy kérdés, hogy ki kell-e nőni? Születtek ugribugri-nyálas fiúbandák, tarolt a dancefloor, szívtuk magunkba a tudást a Bravo és Popcorn magazinokból,…..
B-oldal Bréking: Elment Jacko 2009.06.26 02:31:00
Bréking: nem él már a legnagyobb sztár EVÖR. Nem, nem Tina Turner. Nem, nem Elvis Presley. Nem, nem Paul McCartney. Michael Jackson, minden idők 3. legtöbb lemezét eladó művésze, akinek a neve említése nélkül élet le nem élhető, a tehetség szobra, az ellentmondások…..
GálKristóf 2009.06.29 12:28:38
@Interstellar Overdrive: a "hild or world" sztori nekem is megvan! :) én meg arra emlékszem, hogy télen autókáztunk valahol anyámékkal miközben épp ez a szám ment, és a párás ablakba beleírtam belülről a szám címét... :) de szép volt!
B-oldal Visszatér a Roxette 2009.05.11 07:34:00
Hékás, visszatér a svéd popduó, a Roxette! Per Gessle és Marie Fredriksson 2001-ben jelentetett meg utoljára sorlemezt (2001 után csak válogatásokat, pl. 2006-ban a Rox Box-ot), de mivel 2002 környékén a tüsi énekesnőnél agydaganatot diagnosztizáltak az orvosok, így szóba sem…..
GálKristóf 2009.05.11 09:11:10
Onlinemarketing blog Gerilla SEO 2009.03.27 20:26:00
Megint egy kis keresőoptimalizálás, mondhatnánk, de most azért annyire nem. Sokkal inkább keresőmanipulálás az, amiről beszélni szeretnék. Ez pedig konkrétan az eltérített találatok esete a keresőkben.Egészen pontosan arról van szó, hogy rövid távon nyerő stratégia lehet nagy…..
B-oldal TOP5 Queen dal EVÖR 2009.03.02 07:20:00
Áh, lehetetlen. TOP5 Queen dalt összeállítani kb. olyan nehéz, mint Freddie Mercury-t pótolni. Azaz akkor nem is nehéz, hanem lehetetlen. Mivel 8 éves korom óta rajongásig szeretem a zenekart, kimondhatom, hogy már nem is kell hallgatnom őket ahhoz, hogy halljam a zenéjüket. A CD-k,…..
Dolgoznál a Providentnek? Ha megkeresnének, hogy csinálj nekik hatékony reklámot, hogy minél többen vegyenek fel kölcsönt, amelynek a THM-je akár 405% is lehet, megcsinálnád?Akkor is, ha nincs más megrendelésed?Remélem, kellően provokatív a kérdés ahhoz, hogy el tudjunk azon…..
GálKristóf 2009.02.28 19:35:44
@Konrad: az érdemi vitába nem szólnék bele, de elég szemet szúróak néhol az ellentmondásaid. :)

"SEMMIT nem állítok a Providentről szerintem. Épp ez a lényeg: bedobtam a nevét, írtam etikai kérdésekről, de ha megnézed, nem válaszoltam az általam feltett kérdésre..."

VS

"A Provident attól jó példa, mert szemmel láthatóan etikátlan módon szerez ügyfeleket, [...]"

és

"nem csinálnánk (részben vagy egészben) megtévesztő reklámokat."

VS

"IMHO nem megtévesztő egyébként a Provident REKLÁMJA."

Nem lenne egyszerűbb az "én semleges vagyok becsszóra" helyett kimondani, hogy unszimpi az egész Provident-dolog, nem? :) Nincs ebben - hogy nem vagy esetleg semleges - semmi rossz.
Korábban írtam róla, hogy nem érdemes tévében webes szolgáltatást hirdetni, mert elfelejtik, nem kattintják, nem működik. Most van az, amikor megváltoztatom a véleményem.Az online marketingben egy dolog állandó: a változás. Miközben igazából marginális hírnek tűnik az, hogy a…..
Ha valaki elkezd a weben böngészni, akkor nagyon hamar szembesül azzal, hogy a céges oldalakat két nagy csoportra tudja bontani. Az egyik fajtában azok vannak, amelyeknél a tartalom egyszerre csak egy-két képernyőt foglal el, és menüpontok segítségével lehet megtalálni az…..
GálKristóf 2009.02.16 19:34:12
Én ott látom a hibát a gondolatmenetedben (aki "edukált" az megtalálja, stb.), hogy szerintem van egy előfeltételezés az elméletedben, ami nem biztos, hogy helyes.

Az előfeltételezés mégpedig az, hogy az "edukáltabb" delikvensünk kifejezetten "akarja" azt a valamit, amit tegyük fel, hogy el akarunk adni neki.

Ha így van, akkor nyilván jó eséllyel átnyálaz menüket, meg mindenféle jót, amit csak találni lehet a dologról a honlapon. (Ha nem így van, akkor lehet bármilyen edukált, alapvetően nem fog végignézni semmit - mert ki néz olyasmit hosszasan, ami nem is érdekli.)

Viszont! Ha - mondjuk úgy - az emberünk még nem tudja, hogy kell neki az a bizonyos dolog (mert azt tegyük fel, hogy nem a klasszikus "rásózás" a célunk), akkor közel sem biztos, hogy végighalad a szépen megálmodott menürendszeren - és így az érvek jelentős részével nem is találkozik.

Így veszít el a honlap egy potenciális vevőt, és ezért lehet létjogosultsága - mégha nem is az általad vizualizált "ultragagyi" verzióban - a picit hosszabb oldalaknak, ahol több információ/érv is elfér.

Számos olyan konkrét eset után mondom ezt, ahol az általad vázolt, viszonylag jól összerakott, ésszerűen menübe rendezett információkat nem nézte meg szinte senki - pedig meglehetősen célzott volt a látogatói kör. Amikor ezeket - picit tömörítve - betettük egy lapra, mindjárt megugrottak az eredményességi mutatók.
Tételezzük fel, hogy tényleg készül egy Elég Jó Magyar Kereső (EJoMaK). Tudja azt az alapvető dolgot, hogy ha beírunk egy szót vagy kifejezést, akkor releváns találatokat ad (ez persze nem annyira triviális, hiszen a releváns találat azért relatív fogalom, de ugye nem…..
GálKristóf 2009.01.26 12:32:29
@Konrad: a rendszer működéséből adódó (technikai) "hibák" szerintem nem tartoznak a cenzúra kategóriába. Egyébként országonként különböző a szabályozás, ahogy észrevettem. Van például olyan (nemzetközi) védjegy, amire itthon hirdethetünk, de Romániában már nem.

Hirtelen nem jut eszembe a példádnak megfelelő szó (ami magyarul értelmes szó, de angolul egy ettől teljesen független védjegy). Tudsz példát mondani?

(Az országonkénti szabályozás miatt egyébként elképzelhetőnek tartom, hogy ilyen esetben lehet kivételt kérni - ahogy a védjegyeknél is, ha jogosan használod őket, vagy a védjegy tulajdonosa engedélyezte neked.)