Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dyen

0 bejegyzést írt és 502 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Asperján György Elenyészünk? 2011.01.26 20:03:14
FairyFeller:Tendenciák, egy év távlatából: 6,6 %-kal kevesebb gyermekszületés; 4,7 %-kal kevesebb házasság; 20 ezerrel csökkent a lakosság - miközben az országba egyre több másföldi vándorol be; a hazai etnikai helyzetről már szót se ejtenék......"Nőtt a népességfogyás…..
Dyen 2011.03.05 12:40:58
@FairyFeller:

"Kérés nélkül jöttek a faluba a polgárőrök
2011. március 3. 09:00 , Legutóbb frissítve: 2011. március 3. 09:19

GYÖNGYÖSPATA | A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület 25 tagja két hétig járja Gyöngyöspata utcáit, hogy csökkenjen a faluban a bűnelkövetés.
..

A gyöngyöspatai polgárőr-bevonulással kapcsolatban Soltész Bálint megyei rendőrségi szóvivő arról tájékoztatott, hogy a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület bejegyzett közösség, ezért nem szükséges tájékoztatniuk a hatóságot, merre járőröznek. Ettől függetlenül az egyesület egyeztetett a rendőrséggel. Elmondta: annak sincs törvényes akadálya, hogy a polgárőrök „csendőrség” feliratú ruhában járőrözzenek, hiszen nem betiltott szervezet jelképeit viselik magukon.

László Attila szerint a szervezet tagjaival szimpatizálók viselhetik az említett felirattal ellátott kabátot."

www.heol.hu/heves/kek-hirek-bulvar/keres-nelkul-jottek-a-faluba-a-polgarorok-363374
Dyen 2011.03.06 13:49:04
@FairyFeller: Vajon bekerül a hírekbe az esemény?
Biztosan bekerül, mert lehet megint "rettegni", mint az alábbi írás is mutatja.

"Romák zaklatása Gyöngyöspatán

Tegnap a saját szememmel győződhettem meg arról, milyen a helyzet Gyöngyöspatán. Nem akartam hinni a szememnek azt látva, hogy minden kereszteződésben, minden üzlet környékén 5-10 fős csoportokban fekete egyenruhás emberek állnak ugrásra készen. ...

Tibit, a dicsőítésvezetőt Bátonyterenyén vettük föl, hogy elvigyük az Istentiszteletre. Ő is azok közé tartozik, akik már elmenekültek Patáról. Döbbenetes dolgokat mesélt! A cigányok már a házaikat is alig merik elhagyni, a boltba ha bemennek, akkor követik őket az egyenruhás polgárőrök, szorosan a nyomukban vannak, amíg vásárolnak, és nézik, hogy minden, amihez hozzányúlnak, a kosárba kerül-e. Lökdösik, taszigálják még az asszonyokat is, szinte várva, hogy szóljanak egy szót is, és akkor jöhet a megtorlás. ...

Gizi, Géza felesége sírva mesélte, hogy őt is megállították az utcán, azt mondták neki, égni fogtok, a legkisebb magotok is elpusztul. Lelövünk, agyonverünk - ilyeneket kell hallgatniuk a patai cigányoknak, legyenek akár férfiak, nők, vagy éppen gyerekek. Csoda, hogy félnek? Csoda, hogy elmenekülnek?
...
Megszakadt a szívem, mikor Gizi sírva kért bocsánatot Istentől azért, mert fél. Gondoljatok bele, bűntudata van a félelem miatt! Micsoda - szó szerint - ördögi helyzet!
...
Közben muszáj volt imádkozni Géza 5 éves kislányáért, mert már majdnem megfulladt a köhögéstől, többször ki kellett őt vinni a levegőre. Magas láza volt, leverten, szótlanul kuporgott az egész alkalom alatt. Kezünket rátéve imádkoztunk érte. 10 percen belül elhagyta a láz, elmúltak a köhögőrohamok, föléledt, és kiderült, hogy egy vidám, cserfes kislány, akinek be nem áll a szája. Együtt utaztunk vissza Budapestre, az autóban mellettem ült, és folyamatosan beszélt, kérdezett. Betegségnek nyoma sem volt, dicsőség Istennek!
...
Ma 17 órára hirdette meg a Jobbik és a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület a demonstrációt és fáklyás felvonulást, amelyen Vona Gábor és Sneider Tamás is felszólal a 2000 fősre tervezett demonstráló tömeg előtt. Kérlek benneteket, csatlakozzatok a patai gyülekezethez imáitokkal. Kérjétek Istent, hogy szórja szét az igazságtalanság, a terror, a megfélemlítés erőit. Fordítsa őket önmagukkal szembe, essenek egymásnak, mint az ammoniták és moábiták. Adjon erőt a patai cigányoknak, hogy csak álljanak és dicsérjék Istent, míg Ő harcol értük.
Hogy egyetlen fáklya se lobbanhasson lángra, egyetlen ökölbe szorított kéz se lendülhessen ütésre.
Jézus nevében!" :(
20 vándor-kalandor erőszakolta meg a svéd kislányt Stockholm egyik fürdőjében- az elkövetők 17 év körüliek, mind szabadlábonAngol nyelvű híradás, az alábbi információkkal, más esetekre hivatkozásokkal is kiegészítve: www.youtube.com/watch?v=Xy-lXixUiJM..."20 refugees rape…..
A Fidesz kormányzását véleményezném, magánemberként, röviden, mégpedig "rendhagyó módon" - nem pedig a szokásos negatív, kritikus hangvétellel, hanem "rendhagyó pozitív" értékeléssel1. 2010 áprilisában példátlan támogatással és nagy mérvű lakossági…..
Dyen 2011.02.25 16:25:40
"A főbűn az ország eladósítása volt

Az államadósság elmúlt nyolc év alatti felhalmozásának körülményeit vizsgáltatja ki a Fidesz egy hétfőn megalakuló parlamenti albizottsággal. Ezt Szijjártó Péter, az Országgyűlés számvevőszéki és költségvetési bizottságának fideszes alelnöke jelentette be. A testület meghallgatná Gyurcsány Ferencet, Veres Jánost és Draskovics Tibort is, és megvizsgálja a jogi felelősségre vonás kérdését.

„Nem túlzás, amikor azt mondjuk, hogy az államadósság az egyik legnagyobb ellensége ma Magyarországnak, - LEGALÁBB VAN MIRE HIVATKOZNIUK. LEHET, HOGY EZÉRT NEM AKARTAK 2006-BAN GYŐZNI? AKKOR MÉG NEM LEHETETT VOLNA AZ ELŐZŐ "CSAK" NÉGY ÉVRE FOGNI MINDENT - éppen ezért minden erőnket, minden energiánkat és kapacitásunkat mozgósítani kell annak érdekében, hogy az államadósságot le tudjuk győzni, vagyis csökkentsük” – mondta Szijjártó Péter. Az Országgyűlés számvevőszéki és költségvetési bizottságának fideszes alelnöke szerint az nem megy, hogy míg az emberek és a kormány közös erőfeszítéssel azon vannak, hogy csökkenjen az államadósság, addig azok, akik okozták az ország eladósítását, élnek, mint Marci Hevesen. " - MONDJA EZT SZÍJJÁRTÓ A MAGA SZERÉNY KÉT MILLIÓJÁVAL :) REMÉLEM AZÉRT EBBŐL AZ ALBIZOTTSÁGOSDIBÓL IS CSURRAN MAJD EGY KEVÉS NEKI...

A legfrissebb információk szerint egyébként húszezermilliárd forint alá csökkent az államadósság..." MH

"Óriási offshore-vagyont vár vissza a kormány

Több milliárd eurós magyar vagyonokat várhat haza a kormány a kedvezményes adókulcs lehetőségével...

Aki hazahozza a pénzét, az adóenyhítést kaphat, de teljesítenie kell bizonyos feltételeket: a vagyont 2010 októberéig külföldön kellett tartania, másrészt akkor jogosult a kedvezményre, ha még idén hazahozza a külföldön tartott pénzét.

A PSZÁF szóvivője megerősítette, hogy garantálják az anonimitást. A bankszövetség novemberi becslése szerint több milliárd eurós magyar vagyonok lehetnek külföldön."

ingatlanmagazin.com

Az nem lehet, hogy esetleg van összefüggés? :

"akik okozták az ország eladósítását" és a "külföldön tartott magyar vagyonok"
Beszámoló a Víg Alexandráért szervezett dunaújvárosi demonstrációról - nem volt ki kongassa az ébredés harangjátFebruár 20-ra, tegnapra gyertyagyújtással egybekötött csendes demonstrációt szerveztek a bennfentes információk szerint brutális kegyetlenséggel bántalmazott, majd…..
Dyen 2011.02.25 13:45:54
"Halálnak halálával

Gyilkosságsorozat Kelet-Magyarországon

Négy idős embert gyilkoltak meg január óta Borsodban, az ötödiket a megyehatár mellett múlt pénteken, a szabolcsi Rakamazon. Az áldozatok hetven évnél idősebbek voltak. A Jobbik szerint etnikai tisztogatás folyik. A Heti Válasz a helyszínen járva azt állítja, hogy nem.

- Az egyik helyi rendőrnek jutott eszébe, hogy most szabadult egy korábban emberölésért elítélt fiú. Kiment a házukhoz, és látta, hogy a kukából kilóg valami. A megölt néni kabátja volt - mesélik a 76 éves korában rakamazi házában meggyilkolt asszony portája előtt.

A megrökönyödés azonban még nagyobb volt, amikor kiderült, nem a férfi volt a tettes, hanem 27 éves, várandós nőrokona. Az áldozat özvegyasszony volt, ám aki egy félreeső utcát képzel el a gyilkosság helyszínéül, téved. A városka szívében vagyunk, a szépen gondozott házzal átellenben egy hosszan nyitva tartó élelmiszerbolt és egy presszó. Hogyan lehetséges ilyen szörnyűség ott, ahol még este kilenckor „világ" van? - kérdezgetik egymástól az utcán elhelyezett mécsesek előtt várakozó asszonyok.

Etnikai tisztogatás?
Múlt hétfőn a parlamentben Vona Gábor, a Jobbik elnöke etnikai tisztogatásnak minősítette a történteket. Január óta ugyanis a rakamazi az ötödik hetvenévesnél idősebb áldozat, s a gyilkossággal egy cigány asszonyt gyanúsítanak.

Ám miféle etnikai gyilkosság az, ahol lába kel az áldozat ékszereinek? Az ilyet rablógyilkosságnak nevezik, mégpedig különös kegyetlenséggel elkövetettnek, amely ez esetben egy visszaeső bűnöző lelkiismeretén szárad....

2009-ben például nyolc idős embert támadott meg egy banda - akkor a zömmel nyolcvan év feletti sértettek legfeljebb bordatöréssel megúszták az esetet. ...

Hárman a támadások előtt szabadultak, noha korábban különös kegyetlenséggel elkövetett emberölést vagy rablást követtek el. Csakhogy három évnél tovább nem lehettek ítélet nélkül előzetesben, ezért ki kellett engedni őket.
...
Az öt ügyben vélhetően semmi közös nincs. Január 24-én Lakon például nem rablógyilkosság, hanem egy brutalitásba torkolló gyermekcsíny áldozata lett egy 81 éves asszony. ...

Az elkövetők cigányok, ám tettük mögött etnikai indítékot nem lehet felfedezni. ..."

hetivalasz.hu/itthon/halalnak-halalaval-35708/

"Te mit adnál?

Te mit adnál egy uzsorásnak büntetésül? Mondjuk ha bíró lennél, szerinted mennyi lenne az annyi? Ezek családok sokaságát nyomorították meg és gyereklányokat hurcoltak el prostituáltnak a hajuknál fogva. Férjek ölték meg kétségbeesésükben magukat és gyerekek vizeltek az ágyukba félelmükben. Szerinted mit érdemelnek ezek?

Elmesélem a legdurvább sztorinkat:

Egy költöztető cég vezetője kért segítséget tőlünk korábban. Őket hívták költöztetni egy családot, de a kérése a megrendelőnek az volt, hogy 10-12 rakodómunkást vigyen. A megbízók hatan várták őket, kigyúrt cigányok voltak. Bementek pakolni és egy kerekesszékes asszonyt és a kb 40 kilós férjét találták a lakásban akik nagyon sírtak és remegett minden csontjuk. Elmondák a cégvezetőnek, hogy most erőszakolták meg a cigányok őket , EGYMÁS ELŐTT!!! De nem ez a legnagyobb baj, hanem a gyerekek...... Mert őket már napokkal korábban elvették tőlük és eladták őket. Most a szülők utolsó vagyonkáját a kis lakásukat akarják elvenni tőlük, de verés hatására aláírták a papírt, hogy tartoznak a cigányoknak egy vagyonnal...."

888.blogter.hu/460948/te_mit_adnal
EZ MAGYARORSZÁG: A GAZDAGNAK MINDENT SZABAD, A SZEGÉNYT EGY ZACSKÓ CUKORKA ELLOPÁSÁÉRT A RENDŐRÖK BILINCSBE VERIK.A CIKK "HŐSE" KB. SZÁZ MILLIÓ FORINTOT LOPOTT EL AZ ÁLLAMI ERŐGAZDASÁGTÓL AZ ÖNKORMÁNYZAT, AZ ERŐDGAZDASÁG ÉS MÉG JÓNÉHÁNY EMBER…..
A MA ESTI TV2 HÍRADÓBAN NYILATKOZOTT AZ A 14 ÉVES LÁNY, AKIT AZ ALÁBBI GONOSZTEVŐK NAPOKIG KÍNOZTAK A LEGVÁLOGATOTTABB MÓDON, TÖBBSZÖR MEGERŐSZAKOLTÁK, ÉS A LÁNY VALLOMÁSA SZERINT AZ EGYIK GONOSZTEVŐ AZT IS ELMONDTA NEKI, HOGY AZ OKTÓBERBEN ELTŰNT 17 ÉVES DIÁKOT ŐK GYILKOLTÁK…..
Dyen 2011.02.18 13:32:26
Nekem már hányingerem van ...

"Nem izgatta a tanárokat Niki szexfilmje

Nem csoda, hogy 15 éves korára egy alkoholizáló, gátlásaitól megfosztott tini lett Nikiből. A lányt már kilencéves korában molesztálta egy iskolatársa, a fiút nem büntethették.
...

Mint azt megírtuk: Nikit korábban elvették nagyszüleitől, mert felmerült a gyanú, hogy a mostohanagyapja és annak barátai szexuálisan kizsákmányolták őt. Rendőrségi eljárás is indult, amelyet bizonyítottság hiányában lezártak. Az ORFKtól pedig megtudtuk: Niki már egy 2005-ös ügyben is sértettként szerepelt. Az akkor kilencéves lányt egy iskolatársa molesztálta, a szemérem elleni erőszakkal gyanúsított fiút azonban végül nem ítélték el, gyermekkorúként nem volt büntethető. ..." Bors

"Leszúrta az apját egy 18 éves fiú

Tegnap este Hajdúsámsonban egy 18 éves fiú két alkalommal egy konyhakéssel mellkason szúrta az édesapját, minek következtében a 49 éves férfi a helyszínen elhalálozott. ..." Bors

Halálra verték a kéthetes csecsemőt?

2011.02.18. 11:15
Eddig tisztázatlan körülmények között életét vesztette egy kéthetes csecsemő a főváros XVII. kerületében. A kicsi nem mutatott életjeleket, a mentősök már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

A tragikus eset a Domaszék utca egyik lakásában történt. A rendőrség egyelőre vizsgálja, hogy miben hunyt el a gyermek. Információink szerint a testén súlyos sérülések voltak. A lába el volt törve és a mellkasán is voltak zúzódások, az édesanyja pedig pszichiátriára került az eset után. A kisbabán a mentősök azonban már nem tudtak segíteni. " Bors

"Megszületett a kis Alekosz

2011.02.18. 07:30
Február 1-jén 12 óra 35 perckor megszületett Rácz Alekosz, adta hírül a debreceni Kenézy kórház honlapjának Gólyahír című rovata.

...úgy tudjuk, hogy a szülőknek nem sikerült anyakönyveztetniük az Alekosz nevet, mert nem szerepel a magyar utónévtárban. Információnk szerint az anyakönyvi kivonatba végül az Alexander utónév került be. Érdekesség, hogy három nappal korábban szintén a Kenézy kórházban látott napvilágot a legifjabb X-Faktor-rajongó is, név szerint Lakatos Nikolasz." Bors

"Eladó a még meleg halott náciról készült kép - fotó

2011.02.17. 20:30
Egy angol titkos ügynök akkor készített fotót Heinrich Himmler testéről, amikor az még meleg volt, noha a náci vezető percekkel korábban öngyilkosságot követett el ciánnal.

Háromezer fontért eladó az a fénykép, amelyet egy angol titkos ügynök, Guy Adderley készített akkor, amikor 1945 májusában Bremervoerdében őrizetbe vette a hatmillió zsidó haláláért felelős Heinrich Himmlert.
A Himmler testéről készült felvételt most a néhai ügynök leszármazottai háromezer fontért igyekeznek elárverezni.

Adderley korábban elmesélte a családtagjainak, hogy a személyazonosságát eláruló bajuszkáját leborotváltató náci főnök lenyelte a ciánt tartalmazó kapszulát az őrizetbe vétele után, de amikor ő a felvételt elkészítette, Himmler teste még meleg volt." Bors
Dyen 2011.02.18 15:29:02
"Belevizelnek a postaládába" - áldatlan állapotok az Avason

2011. február 18., péntek 10:17 Pénzcentrum

A régi lakók egy része elmenekült, sokan pedig mennének, amióta az együttélés szabályaira fittyet hányó, úgynevezett fészekrakós családok költöztek a miskolci Avas-lakótelepen található házakba. A kapcsolókat, a vezetékeket már régen lelopták, az ajtók sem kilinccsel záródnak már, az áramot a lépcsőházból vételezik, vizelet és ürülék mindenfelé, éjszaka dajdajozás és néha késelésig fajuló balhék - a borsodi megyeszékhelyen járt a Házon Kívül stábja.

Néhány száz beköltöztetett lakó tízezrek életét keseríti meg. A csalással lakáshoz juttatott, általában írástudatlan emberek nem ismerik az együttélés szabályait és néhány év alatt teljesen lepusztították a lakókörnyezetüket. Előfordul, hogy belevizelnek a postaládákba, ami messze meghaladja a jóérzésű emberek ingerküszöbét.A régi lakók menekülnének, de a lakásaik egyrészt elértéktelenedtek, másrészt eladhatatlanná váltak.
...
25 fészekrakó melegszik a kétszobás miskolci panelben

Az ott élő családok többsége ugyanis nem örült annak, hogy az együttélés szabályait betartani nem tudó lakók visszaköltöznének a lépcsőházukba. Ezen nem csodálkoztunk, miután ősszel az egyik - akkor még elhagyott - "otthonba" bekukucskálhattunk az ajtórésen keresztül. Nem véletlen az otthonnál az idézőjel, hiszen bent mindenhol csótányt, felszedett padlószőnyeget, ürüléket, koszos búrotokat láttunk, és tavasz óta ott rohadó ételmaradékot. A kiáramló bűzről nem beszélve.
..."

www.penzcentrum.hu/cikk/1027106/1/belevizelnek_a_postaladaba_aldatlan_allapotok_az_avason

"Segélyre kaptak Tesco-hitelkártyát: a város menti meg az eladósodott családot

2011. február 18., péntek 4:44 Pénzcentrum

Egy felelőtlenül felvett áruvásárlási hitel miatt majdnem utcára került egy siófoki család, azonban hála a helyi önkormányzat karitatív intézkedésének nem maradt el a segítő jobb a bajbajutott "áldozatoknak".

A Siófokon élő Forgács Józsefnének és családjának egy a Tescotól meggondolatlanul igénybe vett, az áruház által azonban ma már nem forgalmazott pénzügyi szolgáltatás miatt gyűlt meg a baja a behajtókkal.

A család által használt, 400 ezer forintos hitelkeretet biztosító áruvásárlási hitelkártyán összesen mintegy 180 ezer forintnyi tarozás halmozódott fel. A tartozást nem tudták fizetni, mivel elmondásuk szerint segélyekből élnek, ezért a behajtó rájegyezte a tartozást a család tizenhat millió forintot érő ingatlanára.

"Nem tudtunk fizetni, mert nincs elég pénze a családnak. A lányunk értelmi fogyatékos és mozgássérült, a fiunk is beteges, a pesti gyerekklinikára hordjuk. Ápolási díjat kapok, a lányom rokkantnyugdíjat, aztán van még a családi pótlék, meg a férjem 28 ezer forintos segélye" - nyilatkozta az asszony a sonline.hu hírportálnak.

A bajba jutott család a cigány kisebbségi önkormányzat segítségét kérte a kérelem megfogalmazásához, amit aztán elküldtek a városnak. A válasz nem váratott sokáig magára. Az önkormányzat azonnal a család segítségére sietett. Ennek értelmében a város önkormányzata a múlt héten beszállt a ház árverésébe és megvásárolta az ingatlant, ahol ettől kezdve a család bérlőként lakhat majd.

"Ilyen döntést önkormányzatunk még nem hozott és nem is áll szándékában, de ez annyira extrém eset volt, olyan feltűnő az értékaránytalanság, hogy úgy határoztunk: eleget teszünk a család kérésének" - indokolta a döntést Balázs Árpád, siófok polgármestere a hírportálnak...."

penzcentrum.hu/cikk/1027093/1/segelyre_kaptak_tesco-hitelkartyat_a_varos_menti_meg_az_eladosodott_csaladot
Dyen kommentje: Nekem már hányingerem van ..."Nem izgatta a tanárokat Niki szexfilmjeNem csoda, hogy 15 éves korára egy alkoholizáló, gátlásaitól megfosztott tini lett Nikiből. A lányt már kilencéves korában molesztálta egy iskolatársa, a fiút nem büntethették....Mint…..
Dyen 2011.02.18 14:33:53
EURÓPA
AZ ANTISZEMITIZMUS ELLEN

ONLINE ALÁÍRÁSGYŰJTÉS

Az alábbiakban szeretnénk felhívni a figyelmedet az „European Coalition for Israel – Európai Koalíció Izraelért” (
www.ec4i.org) szervezet „Learn from history – Tanuljunk a történelemből” kampányának aktuális felhívására!

A szervezetet több európai, Izrael-barát keresztény szervezet alapította Brüsszelben kimondottan azzal a céllal, hogy felhívják az Európai Unió döntéshozóinak és az európai politikusoknak a figyelmét a növekvő antiszemitizmus és Izrael ellenesség veszélyeire. A szervezet a Hit Gyülekezetét kérte meg arra, hogy Magyarországon is szerezzen támogatókat a következő nemes célnak:

Segíts időben megállítani az antiszemitizmust! Írd alá a petíciónkat, hogy ezzel is erősítsd az EU harcát az antiszemitizmussal szemben!

A petícióban (amely angol nyelvű) a következő adatokat kell majd kitölteni:

keresztnév
vezetéknév
e-mail cím
és be kell írni az "Enter the code below" mező melletti kódot a mezőbe
Az űrlapot a "Submit" gomb lenyomásával lehet beküldeni!

Kattints ide a petíció kitöltéséhez!

Az eredetileg 2011. január 25-én átadni kívánt petíció a szervezőknek a Hit Gyülekezetéhez eljuttatott hivatalos értesítése szerint egészen február végéig aláírható, mivel az átadásra csak 2011. március elején fog sor kerülni!

A petíció magyar fordítása (EZT MÉG GYAKOROLNI KELL)a következő:
Segíts időben megállítani az antiszemitizmust!
Írd alá a petíciót, hogy segítsd az EU-t az antiszemitizmus ellen folytatott küzdelmében!
Mi, az Európai Unió tagállamainak a világ különböző részein élő állampolgárai és aggódó magánszemélyek aggodalmunkat kívánjuk kifejezni az Európában tapasztalható növekvő antiszemitizmus miatt.
A holokauszt áldozatairól való január 27-ei megemlékezésünk kapcsán szeretnénk tájékoztatást nyújtani azzal kapcsolatban, hogy ma, 66 évvel az auschwitz-i haláltábor felszabadítása után a zsidó emberek sok európai nagyvárosban arra kényszerülnek, hogy elrejtsék vallási identitásukat az erőszaktól és megfélemlítéstől való rettegés miatt.(SIC) Más európai nagyvárosokat pedig elhagynak attól való félelmükben, hogy célpontokká és bűnbakokká válnak a Közel-Keleten zajló konfliktusnak köszönhetően.
Mi, alulírottak, kérjük az Európai Unió vezetőit, hogy konkrét intézkedéseket hozzanak az antiszemitizmus terjedésének időben való megállítása érdekében.
Tudva azt, hogy Európa a holokauszt hamvain épült újjá (MI VAN?)és alapító atyáink (???) esküvel kötelezték el magukat, hogy “soha még egyszer” nem ismétlik (FREUD?)meg ezt az emberiség elleni bűntettet, sürgetőleg kérjük fel az Európai Bizottságot arra, hogy egyértelműen jelölje meg az antiszemitizmust, mint a Jogérvényesülés, Alapvető jogok és Uniós Polgárság Európai Megbízottja felelősségének egyik kiemelt területét. (ANYÁM... ILYEN ZAGYVASÁGOT)

Köszönjük támogatásodat! Kérjük, hogy juttasd el ezt a felhívást a célokkal egyetértő ismerőseidnek is!

In www.hit.hu/peticio/index.html
@FairyFeller: A Magyar Hírlap nem éppen polkorrekt cikke a borsodi-zuglói terrorbrigádról ..."Kegyetlen, időseket fosztogató-gyilkoló, borsodi cigánybanda újabb bűntettére derült fény a napokban. A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a hétfős társaság tizenkét ügyét vizsgálja, de…..
Akik azt hiszik, hogy volt vörösiszap-ömlés, tévednek. Miként abban is, hogy az a bizonyos, meg sem történt iszapömlés megölt kilenc embert és elpusztította Magyarország egy kicsiny, de fontos darabkáját.Nem történt iszapömlés. Ezt az állítást nem a valóságos…..
Dyen 2011.02.17 23:38:16
"Kimutatták a mérgezést az iszaposok szervezetében!

Több mint négy hónappal a katasztrófa után kiderült: a vörösiszap jelentős károsodást okoz az emberi szervezetben. A Zöld Baloldal nyílt levelet intézett az ügyben Orbán Viktorhoz. Kalocsai Kingával, a párt alelnökével beszélgettünk.

- Mit mértek fel a vizsgálatok során?

- A Transform Europe felajánlásával lehetővé vált, hogy laborvizsgálatokon vegyenek részt azok az emberek, akik a vörösiszapos térségben élnek, vagy a katasztrófa kapcsán sok időt töltöttek ott. A Zöld Baloldal összeszedett nyolc embert, akikkel elmentünk egy bécsi laborba. A vizsgáltak közt voltam én is, aki mintegy negyven napot töltött az érintett térségben, rajtam kívül helyi lakosok voltak a legkülönbözőbb életkorból, és az iszap által eltérő mértékben érintett területekről. A labor a króm-, a nikkel-, a kadmium-, a higany- és az arzénszintet mérte fel. Emellett a Gamma GT-szintet is vizsgálták, ami a májfunkciókat mutatja.

- Milyen eredmények születtek?

- Nyolc emberből nyolcnak a normálisnál több kadmium, négynek pedig több króm volt a szervezetében. Emellett szintén négy embernek volt magas a Gamma GT szintje, közülük háromnak jóval magasabb a határértéknél. Az egyik fiatal fiúnak, aki segített az iszap eltakarításában az arzénszintje is rendkívül magas volt. Az ő eredményei lettek egyébként a legrosszabbak. Neki egyébként arról is van orvosi papírja, hogy a munkálatok közben, ahogy belélegezte a lúgos port, megégett a tüdeje.

- Milyen károkat okoznak a szervezetben ezek az anyagok?

- Ezek a nehézfémek elvileg kitisztulnak előbb-utóbb a szervezetből. Viszont ha továbbra is ott élnek az érintettek, akkor ezek az értékek stagnálnak vagy növekszenek, ami például az arzén esetén hosszútávon akár halált, a króm és a kadmium esetén pedig idegrendszeri megbetegedéseket okozhat.

A légúti megbetegedések és az asztma sajnos már most elterjedt a lakosság körében, és félő, hogy ez akár a tüdőrák kialakulásáig fajulhat, ha nem tesznek semmilyen óvintézkedéseket. Ráadásul ha most ilyen rossz eredményeket kaptunk a téli időszak után, amikor nyilván nem volt olyan nagy a por, mint például tavasszal, a helyzet a száraz idő beköszöntével ennél rosszabbra is fordulhat.

- Ezek a szervezetbe került nehézfémek biztosan mind a vörösiszapból származnak?

- Elméletileg a vörösiszapban nem kellene krómnak vagy kadmiumnak lennie. Ebben azért van, mert ezekbe a tározókba a környék egyéb gyárai is hordták a szemetüket, így például az üveggyár is. Ezek az anyagok éppen az üveggyár melléktermékeiből származnak. Teljesen jogszabályellenes, hogy a vörösiszapot ilyen módon tárolták. ..."

www.hirextra.hu/2011/02/17/kiderult-az-igazsag-kimutattak-a-mergezest-az-iszaposok-szervezeteben/
FairyFeller öszeállítása:Érdekes és tanulságos vita: Dopeman, avagy Pityinger László kontra Lamos Péter - a zenész, a "liberális celeb" és egy "jobbikos vezető" véleményének ütköztetése az idősek és a nők elleni erőszakrólSorrendben:Lamos Péter, a…..
Dyen 2011.02.17 13:26:11
"Szijjártónak nem tűnt fel, hogy kétmillió felett keres

A miniszterelnöki szóvivő csak vagyonnyilatkozata leadásakor „észlelte”, hogy hónapok óta 2,2 milliós fizetése van. Ugyanakkor megítélése szerint az ő bére - ellentétben bizonyos végkielégítésekkel - nem nevezhető pofátlannak.

...

„Tényleg nem vette észre, hogy fél éven keresztül dupla annyi fizetést vesz fel, mint amennyit lehetne”?, kérdezte Kálmán Olga Szijjártót, aki először értetlenül állt a kérdés előtt, majd azt mondta, nem egészen helytálló a műsorvezető megfogalmazása, az ugyanis szerinte úgy szólt: „dupla annyit kerestem, mint amennyi járt volna”.
Arra az ismételt kérdésre, valóban nem tűnt fel neki, hogy havi kétmillió forint feletti fizetése van, az érintett az felelte, mindenkinek meg volt határozva a jövedelme. Az övé pedig azért volt magasabb, mert a miniszterelnöki biztosi munka mellett a parlamentben is dolgozik mint képviselő, mint bizottsági tag és mint frakcióvezető-helyettes. „A vagyonnyilatkozat leadása után észleltem a problémát és azonnal léptem”, fogalmazott a két munkahelyről is fizetést kapó Szijjártó. Kálmán Olga kíváncsi volt rá, hogyan lehetséges, hogy csupán a nyilatkozat leadása nyitotta fel a képviselő szemét a havi fizetésével kapcsolatban: „Hónapról-hónapra nem vette észre, hogy az Önök által pofátlannak nevezett, kétmillió forintos összeghatár felett keres?” Szijjártó a nyári jogszabály módosításokkal érvelt, azokból ugyanis kimaradt a kormánybiztosok és a miniszteri biztosok besorolása.

Arra a kérdésre, hogy miért „pofátlan” a kétmillió forintot meghaladó végkielégítés, az ugyanekkora jövedelem pedig miért nem, a politikus azt mondta, nem érdemes összehasonlítani az almát a körtével. „Két munkahelyem van, érzékeltük a problémát és indítványt nyújtottunk be. Ne keverjünk két különböző dolgot össze”. Visszafizetni pedig nem kívánja az ezek szerint a törvényekkel nem összhangban felvett fizetését, „ezt nem tartom szükségesnek”.

Szijjártó Péter miniszterelnöki megbízottként, a Fidesz frakcióvezető-helyetteseként, a költségvetési bizottság alelnökeként is dolgozik országgyűlési képviselősége mellett. Havi parlamenti tiszteletdíja bruttó 742.080 forint, illetve 486.990 forint választókerületi pótlékot is kap mint országgyűlési képviselő. A szóvivőségért pedig havonta 997 200 forint üti a markát. Ez összesen 2 226.270 forint. ..."

atv.hu/belfold/20110216_szijjarto_peter
 FairyFeller kommentje:Multikulti az EU-ban, avagy a brüsszeli barbárok bűnözése2 jelenet egy metró térfigyelő kameráiról:1. 4-en támadnak egyre, ütlegelik, rugdossák, majd ledobják az aluljáró metrósínére - az áldozat eszméletét veszti, valószínűleg veszélyes belső…..
Dyen 2011.02.13 23:00:27
"Egy érzékeny kérdés: a romák hatása az ingatlanpiacra

Bár a szomszéd bőrszíne egy ingatlan értékbecslésében nem szerepelhet, mindenki tudja: ez a szempont sokaknak elsődleges, alakítja az árat, csökkenti a keresletet. Fokozottan így van ez azon településeken, amelyek gyilkosságokkal, elhíresült "cigány gettókkal" kerülnek be a hírekbe.
Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs megye gettósodott településein ingatlant eladni már önmagában kihívás, a lincselések, romagyilkosságok miatt elhíresült falvakban és községekben pedig szinte lehetetlen. A Tokaj-hegyaljai Olaszliszka, a Nyírbátorhoz közeli Kisléta, a Tiszaújváros melletti Nagycsécs, a Pest megyei Tatárszentgyörgy neve egyszerűen röghöz köti az ingatlantulajdonosokat.
...
Persze hírnév sem szükséges ahhoz, hogy az ingatlantulajdonosok pórul járjanak: “Polgáron van olyan utca, ahol korábban nem éltek romák, de nemrég odaköltözött egy család és ennek hatására ott közel egymillió forinttal csökkentek az árak – ez egy 6–7 millió forintos ingatlannál rengeteget számít” – mondja egy tiszaújvárosi ingatlanos,...

Mint elmondta, Kesznyéten, Körömön, Kiscsécsen, Tiszagyulaházán, Tiszakeszin, Tiszatarjánban a romákon kívül nem vesz senki ingatlant. Oszláron annyira rossz a közbiztonság, hogy a házakat csak észrevétlenül lehet elhagyni, ügyelve arra, nehogy meglássa valaki, hogy üresen marad az épület. A tulajdonosok ezen a településen is próbálnak szabadulni az ingatlantól: ennek érdekében a végtelenségig leviszik az árat, végső esetben pedig hátra is hagyják otthonaikat. A házak sorsa ekkor megpecsételődik: szó szerint széthurcolják azokat.
...
Fajta, fajta…

A szegregáció a cigányságon belül is óriási, a romák ingatlanvásárláskor sem a többségi társadalomtól félnek, hanem a cigányoktól. Egy szabolcsi ingatlanos például arról számolt be, hogy roma ügyfele egyenesen leszögezte: ő a gyerekeit a cigányok közé nem engedi. Ez is azt látszik igazolni, hogy nem faji kérdésről van szó.
...
Röghöz kötve

Akármilyen gettósodásról legyen is szó, az ingatlanpiac kegyetlen: ha baj van a környékkel, a szomszédokkal, lemegy az ingatlan értéke. Emellett probléma az is, hogy Magyarországon kevés a bérlakás, azon belül is a közösségi bérlakás. Ez a legnagyobb gátja a munkaerő mobilitásának, hiszen aki állami támogatással épített házat vagy hitelt vett fel, és egy életre eladósodott Miskolcon, Ózdon, Kazincbarcikán, vagy egy isten háta mögötti kistelepülésen, hiába kap munkát Győrben vagy Székesfehérváron, nem tud odaköltözni, mert foglya saját ingatlanának.
..."
ingatlanmagazin.com/ingatlanpiac/ciganyuton-hogyan-hatnak-a-romak-az-ingatlanpiacra/
Dyen 2011.02.16 18:53:21
Egy mezőőr beszámolója - valahol Európában :)

"Ha szól a fűrész…

avagy, mi történt a határban?

A Kedves Olvasó már megszokhatta, hogy időről időre röviden beszámolok a mezőőri szolgálat tevékenységéről.

Az ősz

A legutóbbi írásom – 2010. szeptember – óta bizony elég sok minden történt a határban. Az őszi gyümölcsösökben (almásokban, dió-
sokban) fel-felbukkantak az alkonyati szüretelők, az önjelölt „böngészők”, sok munkát adva ezzel a mezőőröknek, mellyel meg is birkóztunk. ...

Decemberre kiürült a határ. Ahol
tudták – az iszonyatos sár és víz ellenére –, learat ák a kukoricát is.
Marad viszont a fa. Több száz hektár erdő, fasor és út menti fa szorul
folyamatos védelemre a hideg hó-
napokban. Meglehetősen gyakran
sikerül lefülelnünk elkövetőket, illegális fakitermelés közben. Nem múlik el úgy nappal vagy éjszaka, hogy szolgálatunk ne kapna bejelentést folyamatban lévő falopásról, vagy a mezőőri járőr ne fülelne le éppen döntés vagy már darabolás közben több fős csoportokat.
A 2010. szeptember 1-től érvénybe lépet új szabálysértési törvény szerint már a kisebb értékek
eltulajdonítóira is kiszabható börtönbüntetés. Úgy tapasztaljuk,
hogy ez eléggé elret entő és visszatartó erővel bír. Találkoztunk azonban olyan elkövetőkkel is, akik nem is hallot ak erről az örvendetes újdonságról! Nekik bőven lesz idejük tanulmányozni az új jogszabályt…
A lopáson tetten ért elkövetőkhöz – amennyiben nem voltak náluk az okmányaik – azonnal rendőrjárőrt kértünk...

Én csak böngésztem!

Ez az a mondat, melytől minden mezőőr összes haja szála az égnek áll! Nem tudnám összeszámolni, hogy 2010-ben is hányszor próbáltak ezen ártatlannak tűnő mondat mögé bújni azok, akik egyszerűen lopni próbáltak, de lebuktak. Vizsgáljuk meg hát, tisztázzuk egyszer
és mindenkorra, hogy mit is nevezünk böngészésnek!
A kifejezést akkor szokták használni a különféle mezőgazdasági termények begyűjtésére, amikor az
adot terület szüretelése, learatása megtörtént. A gyümölcsfákon vagy a földeken maradt (túléret , nem hozzáférhető, kimaradt, értéktelen,
selejtes, stb.) termést szokták böngészni.Amennyiben fontos a tulajdonosnak, úgy ő végzi-végezteti el. Amennyiben nem éri már meg vele foglalkozni, úgy a tulajdonos engedélyt adhat másoknak is a böngészésre. Röviden a lényeg: a betakarítás (szüret) után, és az engedély! Tehát nyomatékosan felhívjuk Tisztelt Elkövetőink és leendő Elkövetőink figyelmét, hogy ne is próbálkozzanak böngészésre hivatkozni, amikor a roskadozó barackfák környékén rakot vödreikkel, szatyraikkal sunnyognak, mert ők bizony lopnak! Akkor is lopnak, ha a fák alól szedik fel engedély nélkül.
És a tolvajokkal szemben a lehető leghatározottabban léptünk fel eddig is és fogunk fellépni a jövőben is!

Hazaszállítani…

Ezzel elérkeztük egy újabb kritikus részhez, mely 2010-ben meglehetősen erős indulatokat kavart a gyümölcstolvajok és szimpatizánsaik köreiben. Több esetben sikerült elkövetőket fognunk zsákmányuk hazaszállítása közben, már a
lakott területen, a faluban.
Hihetetlen panaszáradat indult meg ezen ügyekben az önkormányzat felé az elkövetők és támogatóik részéről, mivel úgy informálták őket, hogy jogosulatlanul vonták őket eljárás alá. Vélemé-
nyük – pontosabban a nekik súgók véleménye – szerint a mezőőr csak a gyümölcsfa alatt foghatja el a tolvajt, úton hazafelé, a házak közt már nem tehet vele semmit! Hát jól
néznénk ki, ha ez így lenne...

Bepanaszoltak

A Pest Megyei Közigazgatási Hivatalnál mezőőri zaklatással, túlkapással vádolt egy polgártárs, akinek fiát értük tetten falopás közben.
A község önkormányzatánál tett panaszt ellenem két hölgy (egyikük tiszteletre méltó korban van)
és egy úr, akik sérelmezték a hölgyek belterületen történő eljárás alá vonását baracklopási ügyükben.
Szintén az önkormányzatnál tett panaszt ellenem
több ízben az előző úr, aki szerint
ön- és közveszélyes vagyok, mert az áprilisi (sic) újságunkban a mezőőri csoportképen szolgálati fegyverünkkel vagyunk láthatóak. Sé-
relmezi továbbá azt is, hogy állítólag csúnyán beszéltem vele, amikor barackszedés közben tetten értem őt a nyáron. Sérelmezi még egyéb,
személyiségi jogait sértő állítólagos
kijelentéseimet is. Az adatvédelmi biztos irodájához is fordult panaszával ezen polgártárs, mivel véleménye szerint helyi szinten nem történt orvoslat panaszaira.
Az APEH-nál vagyonosodási vizsgálat lefolytatását kérte irányomban az aktív, öntudatos polgártársunk (és a háta mögöt
álló egyének).
Feljelentettek: a ...rendőrkapitányságon tett feljelentést ellenem a fenti idős hölgy, akit állítólag gépkocsim ablakából, a faluban
fenyegettem meg, szeme közé célzot pisztollyal és fejének szétlocscsantásával kecsegtettem. Meglehetősen sérelmezheti a nyári baracklopási ügyeinek felfedését és jogerős – pénzbírsággal büntetőhatározatát, pláne, ha fel is tüzelik!..."
FairyFeller:Elfogták a rakamazi idős-gyilkosság női elkövetőit - közülük kettőt le is tartóztattak..."Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanújával vett őrizetbe kedden egy 27 éves rakamazi nőt a…..
Dyen 2011.02.16 00:09:29
Már kezdtem megijedni az alábbi címet olvasva :)

"Brüsszelben nagy siker lett a magyar javaslat a romák befogadásáról

Elsöprő többséggel megszavazta az Európai Parlament (EP) állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottsága (LIBE) Járóka Lívia magyar néppárti EP-képviselő állásfoglalás-tervezetét, amely a romák társadalmi befogadását célzó EU-stratégiáról szól.

A romák befogadása nem csupán emberi jogi kötelezettség, hanem egyben olyan gazdasági szükségszerűség, amely pénzügyi szempontból is érdeke az uniós tagállamoknak - hangsúlyozta Járóka, az EP egyetlen roma származású tagja hétfőn késő este Strasbourgban, a bizottsági vitában. ...

Az állásfoglalás-tervezet szerint a romák társadalmi, kulturális és gazdasági beilleszkedése érdekében e népcsoport számára biztosítani kell az egyenlőség elvének érvényesülését a foglalkoztatásban és az oktatásban, védeni kell a romák alapvető jogait, javítani kell az uniós források felhasználásának hatékonyságát, valamint be kell vonni a roma nőket is a társadalmi felzárkózási politika alakításába. ...

Az uniós keretstratégia a tervek szerint olyan minimumkövetelményeket és megvalósítási határidőket tartalmaz majd, amelyek teljesítésének elmaradása esetén a tagállamokat büntető intézkedésekkel sújtanák.

A keretstratégiában az elképzelések szerint helyet kap majd a diszkrimináció, a szegregáció, és a gyűlöletbeszéd tilalma mellett egyebek közt az is, hogy segítsék a romák megjelenését a munkaerőpiacon, és ezt mozdítsa elő az úgynevezett mikrohitelek igénybe vétele. ... " NOL

"védeni kell a romák alapvető jogait" - és a többségi társadalom alapvető jogaival mi lesz?
Az idős, egyedül élő emberek jogát az élethez ki biztosítja?
Folytathatnám a kérdéseket, de mindannyian tudjuk a választ sajnos :(
Szegeden egy 19 éves leányanya - gyönyörű ifjú hölgy - a másfél éves kislányával lement a játszótérre, és hazafelé tartva a zebrán mindkettőjüket elgázolta egy autó. A lány 17 évesen, egy évvel odébb tolva az érettségit, vállalta, hogy szerelmének, aki időközben…..
Lecsukták egy túrórudiért és egy izzóértFüggetlen Hírügynökség2010. november 16., kedd 10:07 | 32 perce frissítve A kecskeméti rendőrkapitányság szabálysértési őrizetbe vett egy 25 éves román férfit, aki hétfőn este Kecskeméten egy áruházban megevett egy túró…..
Dyen 2011.02.07 14:15:58
"Felfüggesztették Bakácsot a Klubrádiónál

Legalább egy hónapra felfüggesztették Bakács Tibort a Klubrádióban, miután pénteken téliszalámi-lopáson kapták, értesült a STOP. Bakács állítása szerint éhes volt, ezért vágta zsebre az ételt, ...

Bakács tettéért hatvan napos elzárásra vagy pénzbüntetésre számíthat. A téliszalámi értéke körülbelül kétezer forint. A műsorvezető az esetet nem tagadta, és vállalja érte a felelősséget...

Megdöbbenve értesült a Klubrádió is, hogy pénteken éjjel lopáson kapták Bakács Tibort a Budakeszi Tescóban - ahogy arról a Blikk beszámolt. A népszerű rádiós az eset súlyát utólag felmérte, a lapnak is nyilatkozva közölte, hogy vállalja a teljes felelősséget a tettéért. Bakács Tibor minden bizonnyal tudja, hogy az, amit elkövetett sokkal nagyobb hiba, mint amekkora bűn. Megsértette azokat is, akik lelkes hívei, hűséges hallgatói voltak a Klubrádióban, megsértette a Klubrádiót is. A Klubrádió vezetői úgy döntöttek - a hallgatók érzéseire is tekintettel -, hogy legalább egy hónapig szünetel Bakács Tibor műsora.

Az eset után az is kérdéses, hogy amennyiben Bakácsot valóban menesztették, ki viheti tovább keddenként jelentkező műsorát. A STOP úgy tudja, hogy a mostani adást Kuncze Gábor vezeti. " :)

www.stop.hu/articles/article.php?id=820383

A másik vicces hír ugyan nem a témához kapcsolódik, de jót derültem azon is.

"Az út közepén vágták a disznót Szegeden

Az úttest közepén rendeztek disznóvágást a helybeliek a szegedi Cserepes soron, a munkának az arra járó rendőrök vetettek véget - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője

Az eset még pénteken délelőtt történt: a Szegedi Rendőrkapitányság járőrei befordultak a Cserepes sorra, de továbbmenni nem tudtak, ugyanis az aszfaltozott közúton két sertést öten daraboltak. A munka már egy ideje folyt, az út véres volt, s többfelé az állatok darabja hevertek - mondta Szenti Szabolcs.

A rendőrök igazoltatták a jelenlévőket, akik elmondták, hogy náluk hagyomány, hogy a közúton vágják a disznót.

Az érintettek ellen a járőrök szabálysértési feljelentést tettek, és felszólították őket, hogy a disznóvágást az udvarban fejezzék be."
NOL

Náluk ez hagyomány :) A rend őrei vajon megkérdezték hagyományőrzőinket, hogy a disznó ugyan honnan van? Vagy az már rasszizmus lenne?
FairyFeller:Az USA jogrendszerében nem jellemző a kettős mérce - két példa, az egyik magyar vonatkozásúÉletfogytiglanra is ítélhetik a szexrabszolgákat tartó étteremkritikust, Joseph Yannai-t..."Fedetlen keblekkel kellett járnia a házban, együtt kellett zuhanyoznia…..
Dyen 2011.02.06 12:28:01
Meglepően tárgyilagos cikk a népszabadságon:

"Gyereklány önként és dalolva...

Pintér Sándor belügyminiszter meghökkentő módon magyarázta meg a minap, miért nem szükséges a gyermekprostitúció rendészeti kezelését átgondolni: (…) "A statisztikai adatok és tapasztalatok tehát nem indokolják a rendőrségen a bűnmegelőzési alegységeken túli, külön gyermekprostitúció-ellenes akciócsoportok létrehozását".

Hozzátette még: a „prostituáltként előállított gyermek- és fiatalkorúak megkérdezése, illetve az esetleges prostitúcióra kényszerítés körülményeit megvizsgálva elmondható, hogy a tetten ért fiatalok szinte kizárólag saját akaratukból folytatják e tevékenységet”.

...

Próbáljuk kibontani a belügyminiszter „önkéntességre” vonatkozó megállapításait: M. Ilona 14 éves kislánynak egy reggel az az ötlete támad, hogy ő ezentúl – ha érintetlen is még – nem jár iskolába, hanem a testével fogja keresni a kenyerét. Áttanulmányozza az idevágó szakirodalmat, végigrágja magát a Dekameronon, elolvas néhány D. H. Lawrence-regényt, megnéz egykét szakmába vágó filmet, még jobban beindul a fantáziája, elkezd bizseregni a teste, kisminkeli magát, felkap néhány nőiességét kiemelő ruhácskát, és nekivág mondjuk a Nyugati térnek. Az összeszedett férfiak mind ápoltak, jól szituáltak, drága hotelekbe viszik, ahol lehet tisztálkodni, kedvesen bánnak vele, bevezetik a gyengéd testiség rejtelmeibe, pénzt is kap, élvezi is, kell ennél szabadabb élet?

...

Egy ügyész barátom mesélte még a pályánk elején, hogy ki kellett hallgatni egy prostituáltat, nem a szakmájával összefüggő ügyben. Kihallgatás után megkérdezte, miért ezt a szakmát választotta. Nos: a strichelésre a bátyjai vették rá, úgy 13 éves korában. Először bele is ment, szexelni úgy is szeretek, gondolta, még pénzt is keresek vele, olyan szörnyű nem lehet. A bátyjai kivitték egy főút melletti parkolóba, kapott egy napra másfél liter vizet egy pillepalackba, ebből kellett a szomjat is oltani és a tisztálkodást is megoldani. Persze a harmadik „menet” után megundorodott az egésztől, és este közölte, hogy nem csinálja tovább. Erre egész éjszakára nyakig beásták a földbe ruha nélkül. Másnap már nem ellenkezett. A kolléganők esetében a báty behelyettesíthető sógorral, komával, nagybácsival és egyéb jó ismerőssel, s ennek a lánynak még szerencséje volt, hogy betörésként nem erőszakolták vagy erőszakoltatták meg valakivel.

...

De sajnos a kezdeti „önkéntességnél” jellemzőbb, hogy Nyírség, Baranya stb. mélyszegény vidékeinek diszkóit járják a „jó szemű” felhajtók, és a kiszemelt lányt egyszerűen elrabolják, és az ország másik részében kényszerítik „együttműködésre”, nemritkán az otthon maradt családtagok kiirtásával fenyegetve. Vagy beszélhetnénk a folyamatosan hirdető, erre szakosodott „modellügynökségekről” is, elég követni a bulvársajtó bűnügyi híreit.

...

És végül szerény bűnüldözési ismereteimre támaszkodva megpróbálom modellezni, miként lehetne mégis arra a hihetőbb megállapításra jutni, hogy ezek a gyereklányok nem önként és dalolva nyomorítják meg magukat testileg és lelkileg egy egész életre:

Mivel nyilvánvalóan más, súlyos bűncselekmény alapos gyanúja áll fent, talán el lehetne kezdeni az őrizetbe vett „prostituált” híváslistájával, fel lehetne tárni kapcsolatrendszerét, kikérdezni családtagjait, környezetét, megfigyelni szabadon engedése után, megfelelő és hatásos védelmet ígérni neki, ha terhelő vallomást tesz futtatóira, pszichológus és gyermekvédelmi szakember segítségével megnyugtatni, hogy nem esik bántódása, és az államhatalom képes arra, hogy az átélt szörnyűségektől megvédje őt a továbbiakban. Persze ehhez minimum egy megfelelő szakemberekből álló, speciális nyomozócsoport felállítására lenne szükség, ami hosszú távon megtérülő, nem azonnali, látványos eredményekkel kecsegtető költség lenne. Ez nem a pedagógusok, a gyermekvédelmi szakemberek, hanem igenis a bűnüldözés feladata, és számos külföldi példa bizonyítja, hogy ez járható út.

A belügyminiszter úrnak volt egy frappáns megjegyzése a vörös iszap veszélyességével kapcsolatban: „fürödjön meg benne, majd megtudja, hogy veszélyes-e”.

Mivel neki neménél, koránál és pozíciójánál fogva már nem tanácsolhatjuk, hogy próbálja ki, mennyire vidám és önkéntes elfoglaltság a prostitúció gyermekek számára, legalább próbáljon egy kicsit gondolkodni, mielőtt mindenféle ostobaságot lediktál és aláír.

A szerző ügyvéd"

nol.hu/belfold/20110204-gyereklany_onkent_es_dalolva
Asperján György Mukik 2011.01.26 20:13:15
A kettős gyilkossággal vádolt Barna Jordán lehet az USA legfiatalabb életfogytiglanra ítéltje - 2005-ig akár halálbüntetést is kaphattak fiatalkorúak az Egyesült Államokban..."A most 13 éves Jordan Brown 2009 februárjában Pittsburgh-től nem messze lévő otthonukban saját…..
 FairyFeller:Nem kerülnek börtönbe Ica néni gyilkosai..."Lak — Hiába gyilkosok, ám gyerekek, így sosem kerülnek börtönbe. Bár sokan kételkednek abban, hogy gyerekek képesek ilyen szörnyűségre, mégis egyre több körülmény utal arra, hogy L. Márió (12), L.…..
Dyen 2011.01.30 22:50:22
"Meddig büntethetik a fiatalokat?

Túlzottan általánosnak tartja Szabó Máté a belügyminiszter válaszát a szabálysértési törvény módosításáról, az ombudsman ugyanis olyan változtatást javasolt, amely alapján minden 18 év alatti fiatal gyermeknek minősülne, így szabálysértés miatt sem őrizetbe venni, sem elzárni nem lehetne őket.
...
A biztos arra hívta fel a figyelmet, hogy gyermekvédelmi szempontból tizennyolc év alatt a fiatal - gyermek, és amennyiben bármilyen veszélyeztető körülmény, mint például a szabálysértés elkövetése merül fel, akkor a gyermekvédelmi rendszernek kell fellépnie. Szabó Máté rámutatott arra is, hogy már a néhány napos elzárás is káros lehet, pszichésen megterhelheti a fiatalt..."

nol.hu/belfold/meddig_buntethetik_a_fiatalokat_

"Borzasztó állapotok a tököli rabkórházban

Riasztó állapotokat tapasztalt az állampolgári jogok országgyűlési biztosa a büntetés-végrehajtás tököli központi kórházában, ezért a belügyminisztert arra kérte, hogy tekintse soron kívüli, kiemelt feladatnak a kórház teljes felújításának, átalakításának 2002 óta húzódó ügyét.

Szabó Máté megállapította, hogy az épületet 50 éve nem újították fel, vagy fűtés van, vagy meleg víz, a még használható kórtermek pedig zsúfoltak. A fürdőhelyiségek sem alkalmasak emberi tartózkodásra, fertőtlenítésük sem biztonságos – áll az Országgyűlési Biztos Hivatala vasárnapi közleményében.

Akadálymentesített kórterem, megfelelő sétaudvar, sportolásra alkalmas terület sincs. "

index.hu/belfold/2011/01/30/borzaszto_allapotok_a_tokoli_rabkorhazban/
Újabb szimbolikus mártír: megismétlődött a Horák Nóra gyilkosság...?Alig hozták meg az elsőfokú ítéletet a kiskunlacházii polgármester révén nagy médianyilvánosságra szert tevő Horák Nóra-ügyben, 1 hete megtalálták a lacházához közeli Dunaújvárosban eltűnt 15 éves…..
Dyen 2011.01.24 17:24:48
Ameddig nem egyértelmű a holttest személyazonossága, addig nem lehet eltemetni sem. Szerencsétlen szülőknek nem elég, hogy bestiálisan meggyilkolták gyermeküket, még el sem temethetik.

Egy egyszerű „apasági vizsgálattal” három nap alatt meg lehetett volna állapítani, hogy valóban Víg Alexandra holttestét találták-e meg,hiszen ebben az esetben a „feltételezett” apa ismert, aki egyébként azonosította is.

„Apasági vizsgálat

Alapvető apasági vizsgálat az anya, gyermek és a feltételezett apa által adott szájnyálkahártya mintából.(jelen esetben mindhárom minta adott, csak most a feltételezett gyermek azonosítására van szükség.)

Egyéni DNS profil meghatározás elsősorban szájnyálkahártya mintából. Minden ember DNS térképe egyedi és változatlan egész élete során, ez teszi lehetővé, hogy a vizsgálat elvégezhető a születés előtt is, de meghatározható a profil a halált követően is.
Ez az első lépése minden DNS azonosításon alapuló vizsgálatnak.

Szükséges minták: szájnyálkahártya minta

Átfutási idő: Átlagosan 3-5 munkanap a minta laborba érkezésétől
A vizsgálat elvégzésének hozzávetőleges sikerességi aránya: 98% „

"- Miért tart ilyen sokáig a hivatalos azonosítás?

- Ebben az esetben az azonosítást igazságügyi hemogenetikai szakértő végzi.”

– ismeretlen holttest azonosításához mindig erre van szükség, csak mostanában előszeretettel használják ezt a kifejezést, mert ez olyan misztikusan, bonyolultan hangzik és egy átlag laikus ember ettől elhiszi, hogy indokolt a sumákolásuk. Egyébként a hemogenetikai elnevezést az 1990-es években a genetika általános jellegét kiemelve,a nemzetközi tudományos fórumoknak megfelelően igazságügyi genetikára változtatták, mert már nem csak vérmintából képesek a DNS profil meghatározására.

„ mivel sem kizárni, sem megerősíteni nem lehetett azt, hogy bűncselekmény történt, olyannyira, hogy kétséget kizáróan a DNS-azonosítás még azóta sem történt meg. A nyomozás teljes körű lefolytatása után lehet állást foglalni abban a kérdésben, hogy valójában történt-e bűncselekmény - mondta lapunknak a rendőrkapitány.”

- azonkívül, hogy szerintem egy laikus is első ránézésre meg tudja állapítani bizonyos esetekben, hogy történt-e bűncselekmény, mi köze van ennek ahhoz, hogy még mindig nem történt meg az azonosítás? Ilyen szempontból nem mindegy, hogy ki az áldozat?

„ Több tucat tanú meghallgatása után arról is meglehetősen éles kép rajzolódott ki előttünk, hogy Alexandra hogyan élt. Ismerjük iskolai és baráti kapcsolatait, szokásait, személyiségének számos vonását. A beszerzett adatok közül több büntetőjogi relevanciával bír.„

- Budavári Árpád rendőrkapitány ezzel csak nem azt akarja sugallni, hogy a kislány is felelős azért, hogy megölték?
Az egyik kereskedelémi híradóban hallottam, hogy egy 25 éves fiatalembernek gyors kölcsönre volt szüksége. Mivel ez különböző okokból nem kedve szerint alakult, megölte azt a 19 éves lányt, aki a hitelező bank munkatársa volt (ha jól vettem ki a rövid összefoglalóból), a…..
Dyen 2010.11.18 13:44:15
"Életfogytiglant kért a kiskunlacházi gyilkosság vádlottjára az ügyész

Életfogytiglani fegyházbüntetés kiszabását kérte a bíróságtól az ügyész P. Józsefre, akit azzal vádolnak, hogy 2008-ban megerőszakolt és megfojtott egy 14 éves lányt Kiskunlacházán.

Erőszakos közösülés, aljas indokból elkövetett emberölés és kifosztás miatt életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását kérte a két évvel ezelőtti kiskunlacházi gyermekgyilkosság elkövetésével vádolt P. Józsefre a vád képviselője a Pest Megyei Bíróságon tartott csütörtöki tárgyaláson. Az ügyész csaknem kétórás perbeszédében részletesen kitért a helyszíni szemle, a boncolás, a szakértői vélemények megállapításaira, valamint a tanúk és a vádlott vallomásaira is. Összegzésként azt mondta: minden kétséget kizáróan P. József erőszakolta meg, fojtotta meg és fosztotta ki a 14 éves H. Nórát 2008. november 23-ára virradó éjjel Kiskunlacházán."

www.origo.hu/itthon/20101118-eletfogytiglani-buntetest-kert-a-kiskunlachazi-gyerekgyilkossag-vadlottjara-az-ugyesz.html

"Gyűlöletet keltett a polgármester

Magyar Helsinki Bizottság: bebizonyosodhat, hogy Kiskunlacháza polgármesterének megnyilvánulásai
gyűlöletkeltőek voltak.

Noha a Fővárosi Bíróság hatályon kívül helyezte az Egyenlő Bánásmód Hatóság korábbi döntését, mely szerint Kiskunlacháza polgármesterének a településen történt gyermekgyilkossággal összefüggő megnyilvánulásai alkalmasak voltak a roma lakosság megfélemlítésére, a megismételt eljárásban remélhetőleg kiderül majd, hogy Répás József mégis jogot sértett - áll a Magyar Helsinki Bizottság MTI-hez eljuttatott szerdai levelében.
..."
www.hirextra.hu/2010/11/17/gyuloletet-keltett-a-polgarmester/
Asperján György H1N1 2009.09.12 19:27:13
FELHÍVOM A BLOG LÁTOGATÓINAK FIGYELMÉT ERRE A RENDKÍVÜL FONTOS ÍRÁSRA, ÉS A BENNE KÖZZÉTETT LINKEKRE.KEDVES DYEN, KÖSZÖNÖM, KÖSZÖNJÜK!!! Számtalan írás, blog, fórum foglalkozik az új influenzával, születtek is „összeesküvés-elméletek” szép számmal. A…..
Dyen 2010.10.22 18:39:27
"Amíg a készlet tart, mindenkinek ingyenes a H1N1 elleni vakcina

A H1N1 elleni védőoltás mindenki számára ingyenes a készlet erejéig – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) pénteken az MTI-vel. Az influenza H1N1 vírusa ellen védelmet nyújtó Fluval P vakcinából az idei szezonban 1,2 millió áll rendelkezésre a lakosság számára – írták a közleményben."

mno.hu/portal/743941

"ADJA BE AZ ÁNTSZ A TAVALYIT

Idézet egy kollégától:

Idézet egy kollégától:

"Engem felhívott az ÁNTSZ. Érdeklődtek mennyi oltást igényelek.
Semennyit! válaszoltam.
Aztán megkérdeztem, hogy a fluval-p az a tavalyi?

Igen, mert meghosszabították a lejárati idejét--- nem is volt neki!!!!
abból lehet igényelni amit az orvosok visszavittek.
Mert volt olyan aki visszavitte az oltóanyagot.
Nem semmisítette meg.
Szóval a bizonytalanul tárolt, rég megrohadt oltóanyagot kell most orvosi segítséggel szétosztani a betegeknek."

Azt gondolom, hogyha ennek az anyagnak a terítéséből az ÁNTSZ húzza a 4% hasznot, de miénk LENNE a beadás felelőssége, akkor minket hülyének néznek.

Aki ezt a bizonytalan biológiai megfelelőségű/gyógyszerbiztonsági hátterű oltást beadja, az de jure és de facto megszegi az orvosi foglalkozás szabályait. Jelenleg ugyanis nincs olyan eszközünk, amivel a vakcina megfelelősége megállapítható lenne. ..."

giulio.freeblog.hu/archives/2010/10/20/ADJA_BE_AZ_ANTSZ_A_TAVALYIT/

"Szerintem az ilyen "gyógyszerbiztonsági" háttérrel rendelkező vakcina beadása kimeríti a foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetés tényállását."

giulio.freeblog.hu/archives/2010/10/21/GARANCIA/

LUGÁNÓ ITTHON

giulio.freeblog.hu/archives/2010/10/22/LUGANO_ITTHON/
ALÁBBIAKBAN KÜLÖN ÍRÁSKÉNT KÖZLÖM EGYIK KOMMENTELŐNK, FAIRYFELLER VÉLEMÉNYÉT. HORÁK NÓRA LASSAN KÉT ÉVE PORLAD A SÍRBAN, KÖZEL A TEMETŐ EGYIK KIS OLDALBEJÁRATÁHOZ. MÁJUSBAN LEGALÁBBIS MÉG NEM VOLT SÍRKÖVE. KICSIKE, LASSAN SZÁRADÓ VIRÁGOKKAL DÍSZÍTETT SÍROCSKA, BENNE…..
@Dyen: A teljes cikk, fotókkal a tárgyalásról.stop.hu/articles/article.php?id=649644Jól láthatóan: P.J. bajuszt és szakállat növesztett. Ugyanabban a nadrágban látható, mint amelyben az első felvételek készültek róla. Ruzsbacky Nóra is jól látható.Érdemes néhány egyéb…..
Dyen 2010.04.21 13:23:52
@FairyFeller: "Szerintem viszont a háttérben egy sokkal nagyobb hazugságot bújtatnak, a gyanúsított közreműködésével." - vagy csak felhasználásával

Sokat beszéltünk már arról, hogy lehet az, hogy a rendőröknek 7 hónap kellett ahhoz, hogy a "tetthelytől" alig 150 méterre lakó Pocsait egyáltalán kihallgassák? Ennyire dilettánsok lennének? Én nem hiszem.

Mi van akkor, ha NEM AKARTÁK túl hamar "megtalálni"?

A hivatalos verzió szerint P.J. egy baráti társasággal szórakozott Dunavarsányban azon az éjszakán. A szóbeszéd alapján tudjuk, hogy rendszerint milyen bőrszínű emberek társaságában szokott mutatkozni.

Lehet, hogy róluk akarták elterelni a figyelmet?

Mert nagyon hallgatnak arról, hogy azok a haverok miért nem szóltak a rendőrségnek Pocsairól.Hiszen állítólag P. említette, hogy mindenképp közösülni akart valakivel. Nem merült fel, hogy bűnpártolásért felelősségre lehetne vonni őket?
Vajon tanúként kihallgatják őket a tárgyaláson?

Az is érdekelne, hogy átvizsgálták-e az autójukat, nem azzal vitték-e esetleg Nórit oda, ahol elkövették az erőszakot. De lehet, hogy azért kellett ilyen sokáig várni P. meggyanúsításával, mert addigra esetleg már nem lehet kimutatni az autóban semmit?
Ráadásul szerintem az sem biztos, hogy azon éjszakán valóban Dunavarsányban szórakoztak és így találtak rájuk. Fél év után nehezen tartom elképzelhetőnek, hogy egy diszkóban emlékeztek arra, hogy kik voltak akkor ott és főleg arra, hogy ki mikor távozott. De ha ott is voltak, az nem zárja ki, hogy később esetleg máshol is jártak az éjjel (pl. a Dunaparton), de annyi idő után persze már ezt sem lehetett kideríteni, kimutatni.

Kezdettől fogva gyanítottam, hogy Pocsai az ital mellett esetleg kábítószert is fogyasztott. A rivotril-andaxin-alkohol együttes elég ütős keverék, így gyanítom fogalma sincs mit csinált akkor este. Vajon ki írta fel ezeket a gyógyszereket neki és mire? Ha valóban szüksége van rájuk, akkor most is szedi ezeket a börtönben? A kezelőorvosát vajon kihallgatják?

"Vajon ki bántalmazhatta "nemrégiben" és miért...?" - ezt miért nem tartja fontosnak kideríttetmi a védője?