Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gázfogyasztó

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Röviden arról, amit csinálok: fél kettőkor kezdek, megnézem a tonna emailemet megkeresem van-e köztük ajánlás egy új hölgyről, ha nincs, akkor nincs sok teendőm, ha van, akkor jön egy kis papírmunka és egyeztetés a csapatommal, hogy megfelelőnek tartják-e a mi részlegünkre.…..
15-én (hétfőn) kezdődött az első konferencia. 3-an vagyunk itt új önkéntesek útra is keltünk, hogy elérjük a vonatunkat. Először kicsit zavarba jöttünk, hogy hol is vagyunk, magyarul rossz helyen szálltunk fel a metróra, ezért át kellett szállni egy másikra, ami aztán 20…..
Az elmúlt napokban (órákban) megtudhattuk, hogy igazából halvány sejtelme sincs senkinek, mennyi időre elegendő a gáztartalékunk. A rendkívüli helyzet, illetve a gyenge felkészültség miatt nagyon sok a bizonytalansági tényező, mi azért mégis elkezdtünk számolni. Kezdjük az…..
Gázfogyasztó 2009.01.07 22:24:58
@terasz9: a probléma ott van, hogy nem tudod ellenőrízni a szolgáltató által közölt gáz-fűtőérték viszonyszámot. Azt legfeljebb egy picivel csökkentik, miközben a saját és más ismerősök tapasztalatai szerint ősz óta nagyon rossz a gáz minősége. Pl. a szokásos sütemények 20 helyett 50 (ötven!!) perc alatt sülnek meg, a teavíz az istennek sem akar felforrni stb. És ez még csak a főzés! Nyilván ugyanígy a kazánok hatásfoka is vacak, és így sokkal több gázt fogyasztasz ugyanannyi eredmény eléréséhez. És te csak az elfogyasztott köbmétert tudod mérni, aminek nagy része ezek szerint nem földgáz. Így könnyű azt mondani, hogy nem emeljük a gáz árát 6%-kal, mikor gyakorlatilag meg kétszer annyi köbmétert fogyasztasz! A legutolsó gázszámlám 2x annyi volt, mint a valaha fizetett legnagyobb, pedig még az elején nem is volt hideg.