Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sunjoepanda

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
BUKSZ Kinek adnál még gázt? 2009.01.08 16:35:00
Ma délután, ebéd utáni szunyókálásunkból ébresztve robbant a hír, miszerint hazánk napi 2 millió köbméter földgázt szállít a gázkrízisben szinte azonnal térdre kényszerült déli szomszédunknak, Szerbiának.Rögtön adódik a kérdés: kinek adnánk még gázt, ha kérné?…..
A Westend City Center belső hőmérsékletét 26 Celsius fokról 20 fokra csökkentik az orosz gázcsapok elzárásának következtében – „robbant” a hír tegnap. VÉGRE! Hihetetlen, hogy az oroszoknak el kell zárniuk a gázcsapokat ahhoz, hogy végre lejjebb vegyék a…..
Vegyünk egy egységsugarú brüsszeli energiapolitikust. Átlagos munkanapján eddig különböző erősségű vitákon, előadásokon, konferenciákon, workshopokon vett részt, olyan témakörökben, mint a Társadalmi egyeztetés a károsanyag-kibocsátás csökkentésének…..
sunjoepanda 2009.01.07 20:25:37
arról miért nem beszél senki, hogy pl. makó alatt annyi gáz van, ami magyarországnak 100 évre elég lenne? sokszázmilliárd m3 gáz fölött ülünk, ( lásd pl.: www.fn.hu/uzlet/20070523/kitermelheto_makoi_gaz/ ) mikor lesz ennek a kitermeléséből valami? ja és a másik, hogy az oroszoknak nem hiányzik nagyon a napi 100M $ európától? hány ukrán politikust tudtak volna ennek a tizedéből is megkenni, hogy írják alá a b*zi szerződést??? Vmi nagy sunyiság van még emögött az egész mögött az fix.
sunjoepanda 2009.01.07 20:40:50
@radiris:

a nabucco amiről most mindenki beszélget szerinted egyszerűbb megoldás a gázgondjainkra? főleg, hogy még azt se tudják honnan lenne bele gáz? a makói gázt a 1/3 részben a mol is kutatja és még egy másik vállalat. és már vannak kész kutak(!) csak lassú a feltárás, próbálgatás, elemzés stb. valahogy biztos lehetne intézni forrásbővítést a projektbe, hogy gyorsabban menjen és nemsokára ne külföldről kelljen venni a gázt.