Regisztráció Blogot indítok
Adatok
holdnover

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tudok egy plébánosról, aki az iskolában, ahova hitoktatni járt, provokatíve nem engedte előre az ajtónál a tantestület hölgytagjait. Mikor aztán valaki számonkérte rajta a férfiak részéről a nőknek kijáró kötelező udvariasságot, az illető kéjes öntudattal kijelentette:…..
holdnover 2009.01.08 22:30:46
Elég régóta olvasom a blogot és a hozzászólásokat, sok érdembeli véleményt látok. Van, amivel egyetértek, van amivel nem. Azt látom, hogy mindenki megpróbál tárgyilagos lenni. Azért ragadtam klaviatúrát, mert ekkora indulattal még nemigen találkoztam a szövegekben, mint a tiéd.
Nem akarom egyikőtöket sem felmenteni, sem elítélni - már csak azért sem, mert ismeretlenek vagytok számomra. Annyit azért kérdeznék: biztos vagy benne, hogy a többiek biztatják, alázzon meg? Hát ezer dolguk van, nem hiszem, hogy te lennél a "fókuszban"...Vagy van erre megdönthetetlen bizonyítékod? Arra gondolni sem merek, hogy csak a levegőben csapkodsz.
Egyébként egy pap számára ilyen szituban nemet mondani - akár utólag mélyen átgondolva a történteket - nem szeretetlenség, hanem határozott észbe kapás, és visszatérés az Irgalmas Atyához, aki meghívta, és akihez elsődlegesen tartozik.
Egyébként az esettel kapcsolatban még annyit, hogy majd' húsz évvel ezelőtt engem is megaláztak (civil volt az illető). CSAK UTÁNA A KÖZELÉBE SE MENTEM, HOGY A MEGALÁZÁSRA MÉG ALKALMA SE LEGYEN!!!! Mert csak akkor lehetséges, ha állandóan a másik sarkában jár az ember. Tudomásul kell venni, hogyha véget ért. Kár, hogy elakadtál ebben az egészben, próbálj lelkivezetővel beszélni erről, és vidd imában Istenhez. Tedd oda a "srácot" elé, és hidd el, ha oda tudod adni, akkor a békességed is visszatér.
A másik, amire felhívnám a figyelmedet, lapozz vissza "kitalátor" reagálásához, amit őszinteségnek nevezel, de én inkább indulatnak hívnám, és nem biztos, hogy jót tesz a blognak. Jó lenne, ha a korábbi véleményekhez hasonló méltó hangnemben hangzanának el a vélemények...
holdnover 2009.01.09 19:18:23
@fagyöngy:
Ha valami elindult benned, azért hálás vagyok Istennek, mert békesség teremtő szándékkal írtam.
Igyekeztem pozitív dolgokat közvetíteni, és mégegyszer: nem ítélkezni. Így ismeretlenül is ígérem neked, hogy komolyan imádkozom mindkettőtökért, hogy ahogyan írod: "mindenki maradéktalanul a helyére kerüljön"! Az én utam is kanyargós ösvényen vezetett odáig, hogy a számomra kijelöltet - és egyedül csak azt - megtaláljam.
Isten áldjon és vezessen további életedben!