Regisztráció Blogot indítok
Adatok
frype

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Töröltek. És ezzel persze elérhetetlenné vált a blog Facebook oldala is. Nem tudom, hogy maguktól jutottak el hozzám, vagy a blog egyik "jóakarója" hívta fel rám a figyelmet (mindegy is), de úgy ítéltetett, hogy hamis személyazonossággal vagyok fent, és ez…..
frype 2011.09.05 11:36:01
@Styxx: Miért kellene egy adminnak mérlegelni bármit is? Ki nem szarja le, hogy ártottál vele vagy sem? Pont 5 mp-e van eldönteni, hogy elhiszi-e, hogy így hívnak.

Hozzá vagyunk szokva, hogy a szabályokon egy kicsit mindig lehet görbíteni. Jó lenne leszokni róla. Akkor egy kicsit többen fizetnének adót és kevesebben hajtanának át a sárgán. És még sorolhatnám.

Miért nem csinált a posztíró egy pages oldalt és kész? Arra való.
Ezúttal július 2-ára esik a hónap első szerdája. A helyszín pedig a Szervita tér. Egy közösségalapú intelligens programajánlóról, a közösségi szájtok aktivitásnöveléséről, skálázható kollaboratív filtering módszerekről, a Google Web Toolkit egyféle…..
A Webisztán posztjainak kommenjeiben többször felmerült, vajon mennyire életképesek a hazai webkettes startup szolgáltatások. Függetlenül attól, hogy saját ötlet vagy egy amerikai másolata, mennyire képesek nyereséges stratégiára? Első pillantásra látszik, hogy a legtöbb ilyen…..
frype 2008.03.14 02:12:43
atleta: bocs, de nem értek veled egyet.

Ha jól eltalálsz egy szolgáltatást, akkor igenis fizetni fog érte a felhasználó.
A magyarok nem SMS fizetés ellenesek, és igenis hajlandóak egy ötletes, jó szolgáltatásért fizetni. Az abagos is elsőre jól hangzik, de egy fecske nem csinál nyarat.

Igen, elméleti szám a 10 millió magyar. Ennyi ember tudja megvásárolni a szolgáltatásod 1 percen belül tartózkodási helytől függetlenül. Mondj még egy ilyen szolgáltatást, ami így működik. Kalkuláld bele az üzleti modelledbe az általad emltett 50%-ot és nyeld le a békát, ahelyett, hogy megpróbálod megspórolni. Ennyibe kerül a lehetőség, hogy lehetővé teszed 10 millió embernek, hogy fizessen Neked. Ha nem akarod, akkor két másik járható út is van:
1. inkább nem keresel semmit, azért mert szerinted a mobilszolgáltatók 'gusztustalanul sokat keresnek'.
2. alternatív szolgáltatókhoz fordulsz és 10 millió ember helyett kb 10 ezer embernek szolgáltatsz. (Ne köss bele ebbe a számba, mert a lényeg, tudjuk, hogy minden más szolgáltatás a pot. userek töredékénél jöhet szóba.)

Megértem, ha valaki húzodozik az SMS fizetés gondolatától, mert kevés olyan referencia van, ahol az ember elmondhatja, hogy 'basszus, ha azon a láma weboldalon havonta X ember megveszi Y Ft-os SMS-ben akkor az én oldalamon is meg fogják venni a saját szolgáltatásomat'.

Ehhez vállalkozni kell, és meg kell, hogy törjön az az ördögi kör, ami talán nem is abból fakad, hogy a 'balkáni magyar' nem szivesen fizet SMS-ben, vagy paypal segítségével, hanem a 'balkáni magyar' vállalkozó képtelen a sűrű fillér elméletét alkalmazni, és inkább neki sem megy egy ilyen alapon működő szolgáltatás beindításának.