Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vektoroptika

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Húsz évvel az utolsó lemezének kiadása után három (nyilván nem magyar, de nem is európai) buli erejéig újra összeáll a Mr. Bungle. A Mike Patton-vezette, majd' két évtizede inaktív formáció ráadásul nem akármilyen műsorral teszi majd tiszteletét a lelkes rajongósereg előtt: a teljes bemutatkozó…..
Azon túl, hogy a ma már megengedtünk magunknak egy tipikus áprilisi tréfát, természetesen nem kívánjuk túlzásba vinni a viccelődést. Ugyanakkor, mivel más jeles alkalmakkor is közöltünk hasonló dalválogatást, szeretnénk folytatni ezt a szép hagyományt, ezért kerestünk nektek néhány olyan…..
Régi adósságát törlesztette az Akadémia azzal, hogy Az aljas nyolcasért odaítélte Ennio Morricone-nak azt az Oscar-díjat, amit már nagyon régen meg kellett volna kapnia, csak nem éppen ezért a filmért, hanem ennél sokkal jobban sikerültekért. Tarantino legújabb opuszának a muzsikája ugyanis biztosan…..
vektoroptika 2016.03.01 23:03:42
A Victorius a negyedik Wolfmother-album, de nyugodtan ide vehetjük Andrew Stockdale szólólemezét is, mert csak a név más, a zene ugyanaz volt mindig is. Szóval most is azt a picit pszichedelikus, a hetvenes években gyökeredző rockzenét kapjuk az ausztrál csapattól, semmi változás nem állt be náluk.…..
[Supernatural Movies] Szégyentelen 2015.09.14 20:00:00
Steve McQueen második egész estés alkotása a 2011-es év legnagyobb filmes blöffje. A brit író-rendező Fassbender péniszével, számos gyönyörű, meztelen női testtel és egy elég gyengén megírt kamudrámával próbálta palástolni a Szégyentelen kongó ürességét. A direktor igencsak gyenge leosztással…..
vektoroptika 2015.09.16 08:41:01
Aki szerint nincs dráma a filmben, annak ajánlom dr. Bánki György előadását a filmről:

www.youtube.com/watch?v=FSyVao93YgI

Egyébként kurvára telitalálat a Shame, sajnos szinte egy az egyben rám is illik :(
Következzék a premier, benne Joe Masseria vagyis "A Főnök" történetével. Az első igazi Capo, aki nagyfőnök volt. A "Nyakatlan Joe" akinek felemelkedését a maffia soraiban máig homály övezi, de mire a bűnözés aranykorát jelentő szesztilalom beköszönt, talán az első korlátlan…..
vektoroptika 2014.07.19 23:08:56
@totelcamp: Persze, de mikor ezt írtam, még csak a második évad ment le :)
Az alábbiakban áttekintem, mik voltak számomra az év legfontosabb ambient jellegű történései. Szokás szerint van toplista is! Jóllehet, idén minden korábbinál kevesebb ambient zenét hallgattam, mégis 2013 volt számomra az eddigi legfontosabb év ambient szemszögből. Tavasszal,…..
Csak azért, mert egy újszülöttnek minden vicc új, valamint azért, mert végre itt a vizet árasztó tavasz, mutatunk egy videót, amit három éve töltöttek fel a Youtube-ra, de még annál is régebben, 1986-ban rögzítettek. A szűk kétperces felvételen a Queen két tagját, Freddie…..
vektoroptika 2013.04.12 14:01:33
Mai történetünk kezdetén az ezerkilencszáztízes évek elején járunk. Salvatore Luciana még csak egy utcagyerek, aki a környékbeli zsidó iskolákba járó gyerekektől szed heti 10 cent "védelmi pénzt", hogy garantálja biztonságukat a környékbeli olasz és ír bandák…..
Sorozatunk elérkezett a modernkori szervezett bűnözés atyjának alakjáig. A Time magazin szerint a XX század egyik legnagyobb lángelméje volt, pedig csak néhány elemit járt végig. Bevándorló család tagjaként a legalján - piti zsarolóként - kezdte, megjárta a mennyet és a poklot.…..
Kapanyél Ejtőernyős fák 2012.05.18 07:00:00
A leghatékonyabban most lehet kirángatni a gyomfákat, melyeket a kerthasználók sokféleképpen ítélnek meg: vannak, akik a természet csodájának tartják, hogy a nem ültetett jövevény szépen vagy éppen vadul gyarapszik. Gyökérsarjról, a szél sodorta vagy a madarak lábáról,…..
vektoroptika 2012.05.18 09:19:16
A 2011-es év ambientje olyan sokszínű volt, hogy meg sem próbálkozom egy átfogó motívum kimutatásával. Idén mindenből kaptunk, nézzük, miből mi volt a legjobb.           20. Indignant Senility Consecration of the Whipstain (Type) Pat Maherr még…..
Hófrász után itt a hőfrász? Déltől este hétig legfeljebb 80-nal haladhatnak a vonatok az egész országban. A nagy melegre való tekintettel döntött így Szamos Alfonz, nyugdíjazás előtt álló pályavasúti főigazgató. Az eleve kisebb sebességű (40-80 km/h közötti legnagyobb…..
vektoroptika 2009.07.23 14:11:07
A máv-start oldaláról:

A hőség miatt sebességkorlátozásokat kellett bevezetni a teljes vasúti pályahálózaton július 23-án 12 órától 19 óráig. A korlátozás miatt jelentős késések, vonatelmaradások és csatlakozásmulasztások várhatók a délutáni vasúti közlekedésben. Az InterCity vonatok éjfélig pót- és helyjegy megváltása nélkül vehetők igénybe.

Az ország területére előre jelzett jelentős hőség miatt a vonatközlekedés biztonsága érdekében minden vasútvonalon sebességkorlátozást léptet életbe a MÁV Zrt. Azokon a vasútvonalakon, ahol 80 km/h-nál nagyobb sebességre van kiépítve a pálya, legfeljebb 80 km/h-val közlekedhet az összes vonat. A 80 és 40 km/h közötti pályasebességű vonalakon a pályára engedélyezett legnagyobb sebességet 20 km/h-val csökkenteni kell. A jelentős késések miatt vonatelmaradásokra és csatlakozásmulasztásokra kell számítani.

A kialakult helyzetre való tekintettel a MÁV-START InterCity vonatait július 23-án éjfélig pót- és helyjegy megváltása nélkül igénybe lehet venni. A mai napon 12 óra után közlekedő InterCity vonatok esetében az előre megváltott érvényes pót- és helyjegyeket a MÁV-START kezelési költség levonása nélkül téríti vissza július 24-én éjfélig.

19 óra után megkezdik a vasúti szakemberek a forgalom helyreállítását, de a teljes menetrend szerinti közlekedés várhatóan csak a holnap reggeli üzemkezdetre várható.
A menetrendekben két vonatnak látszik, ami egy.Visszásságok vasutunk világából sorozatunkban itt és itt és itt is láttunk már példát arra, hogy a menetrendből nem vagy csak nehezen deríthető ki, hogy egy adott utazáshoz nem kell átszállni. Ez a műfaj ugye azért gyönyörű, mert…..