Regisztráció Blogot indítok
Adatok
badraniyye

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy az al-Kaidához köthető felkelő lelőtte saját apját, mivel az nem volt hajlandó felmondani az amerikai hadseregnél, ahol tolmácsként dolgozott – adta hírül a The Independent, brit lap.   A gyilkosság pénteken, egy olyan különösen véres napon történt, melynek során…..
badraniyye 2010.07.22 11:24:25
most valamit nagyon elrontottam, mert eltüntek a válaszok, amit nekem irtatok és az én bejegyzésem is... :S most megtaláltam a kommenteket vmi feed-nél, viszont azt nem látom, hogy ki válaszolt. Elnézést...

@ Én Sziciliához nem értek, az arabokhoz viszont valamelyest, és Isten mentsen attól, hogy azonositsam a muszlimokat az arabokkal! Viszont, ha már itt járunk, akkor maga a térség muszlim vagy nem muszlim szokásrendszere megdöbbentően hasonló az esetek többségében! Hadd emlitsek egy példát. Sziriában van szerencsém egy keresztény családot ismerni, és Sziriáról van szó (!), keresztényekről (!), és becsületsértés miatt bizony sor került a vérbosszúra! Eszembe se jutott a muszlimok számlájára irni mindezeket! A muszlim vagy nem muszlim kérdésen rég át kellene lépnünk, itt sokkal összetettebb dolgokat kell vizsgálni!
Szintén kereszény, kuvaiti (!) családdal volt szerencsém találkozni, ahol a lányok niqábban járnak, a férfiak dishdáshában, és keresztény vagy sem, ugyanolyan szokásrendszer szerint élnek, mint a szalafik.
Nem gondolom azt, hogy ez csupán történelem, mert más népek történelmében is élt a vérbosszú, mégsem maradt fenn (lsd Rómeó és Júlia...), ez nem történelem, ez józan paraszti JOG.

@ Nem arról van szó, hogy büszke a fiúra a család. Ez egy más értékrendszer. Ezt nem lehet máshogy kifejezni: másik értékrendszer. Az ottani emberek gondolkodása ilyen:
Ismered az ózonlyukat? Igen. Mit csinál az a Földdel? Megvédi a Naptól - vagyis ez a funkciója. Nos, a családnak is az a funkciója, hogy megvédje az egyént, bárkit a családban. VISZONT. Ha te, mint Föld, elkezded mérgezni az ózonlyukat (szégyent hozol a családodra, és ártasz annak, aki megvéd), akkor egy idő után maga az ózonlyuk fog elpusztitani téged, mert azt érdemled, mivel te kezdted el mérgezni.

Az, aki arab, aki iraki, és szövetkezik az "ellenséggel", az főleg ha még kommunista is, annak a családja gondolkodás nélkül lemossa a családról a szégyenfoltot. És nem örülni fognak ennek, hanem a család ismét tisztának érzi magát, és emelt fővel megy ki az utcára, tiszta lelkiismerettel, hogy többé nincs közöttük áruló. Ez nagyon fontos egy családnak!

Hadd füzzek hozzá még valamit. A vidéki lakosságról van itt szó. Az egyszerü, hagyományos gondolkodású vidékiekről, akik kemény körülmények között, kemény életet élnek.

Az irakiak az arabok körében mindig is az értelmiséget jelentette. Mielőtt kitör a röhögés, mondom, hogy az arabok körében, és az értelmiségi arabok bárhol a világon tudják, hogy az iraki értelmiség a legerősebb, legtanultabb, nem véletlenül olyan "veszélyes" ország Irak.

Ha megnézzük az iraki emigránsokat, bizony látszik, hogy a nagyrészük értelmiségi. Az európai egyetemek többségén az anyanyelvi professzorok irakiak, és nagyon magas a szinvonal, amit adnak és követelnek.

Azok, akik jelenleg Irakban vannak, a világ végére elbujtatott helyeken, tényleg kemény körülmények között, kemény szokásokkal és jogokkal kell, hogy éljenek. Én voltam idén Szamarrában, tudom miről beszélek, ez igy müködik. Az ottani emberek gondolkodása szerint a fiú azt tette, amit a becsület megkövetelt.
Mégvalami. Ott a családi szálak is másképp funkcionálnak. Ismerek olyan szaudi apát, aki a két kezével ölte meg a saját lányát, miután az megcsalta a férjét. Senkinek nem volt kellemes élmény, de a társadalom szerint az apa jól cselekedett. Ha a lány életben marad, rabszolgaként bánnak vele az emberek, esélye sincs emberként élni. Az apja megölte, ezzel tisztára mosta a család nevét.

Az arab világ kemény hely. Ez a hir sajnos (számomra) nem meglepetés.
badraniyye 2010.07.22 14:15:11
Randiblog Feel the difference 2009.01.29 19:08:00
AgyBevallom genetika meg hasonló témákból voltam egyedül színjeles biológián, valahogy a többi dolog annyira nem fogott meg, azaz megfogni még csak-csak, inkább a megmaradással voltak gondok. :DMost mégis kicsit belemennék az agy témájába.Nem kell megijedni, semmivel se tudok…..
Randiblog Vizsgák 3/2 2009.01.29 14:14:00
Tegnap végül kicsit késve, és törve is megérkeztem az egyetemre.Naná h még el se kezdődött a szóbeli.14-ből 10 arabost megvágtak arab töriből. Érdekes tendencia ez, ha azt vesszük hogy a perzsásoknak és a törökösöknek mennyire jól ment a vizsga. Na mind1. A hiba bennünk van.…..
badraniyye 2009.01.29 17:12:29
Remélem nem baj, ha megjegyzem, hogy én lennék az a bnő, aki szintén hasonló szájbámulást tapasztalt a vizsgán. És most nem először, hanem kb 5x már, és még hátravan min 2. Vagy ha igy folytaton nála, 2x2. Erről részletesen: www.riene.blogol.hu
mindegy is, annyi hozzáfűznivalóm lenne még ehhez, hogy szeretném egyszer én is megtanulni, hogy hogyan lehet 2 óra alvás után felkelni, anélkül hogy nem kap az ember idegrohamot (feltéve hogy magáhoztér)...
Fru, hős vagy, és imádlak, és imádom, hogy kicseréltek, és nagyon hálás vagyok ezért az exexex nagy exnek! Ha olvasod ezt Fruzsi exe, aki előbb eljegyzel majd szakitasz (Isten mentse a világot az ilyen fajtától), tudd, hogy milyen hálás vagyok neked! Egyre csodálatosabbnak látom a hölgyeményt, mióta nincs veled, és szerintem ezzel ő is így van. Köszönjük! :)
Randiblog Kirakat 2009.01.21 22:15:00
Elmész nézelődni...Nem konkrét céllal, inkább csak az 'ahogy esik úgy puffan' jelmondattal. Nem vágysz igazán semmire, de kurvára nyomja a pénz a zsebed és úgy érzed költened kell. (Pedig ez nem feltétlenül van így, csak mi hülye nők vagyunk, akik ebben valósítják meg…..
Randiblog Rövid 2009.01.19 00:35:57
Most először néztem vissza az eddigieket, h mik voltak mindezidáig.Egy pillanatra megcsapott a szele annak, h pl. X-szel kapcsolatban mi lett volna, ha...De már nem gondolok rá. És ez öröm nekem. :)Így kellett történnie, mindennek. Annak hogy összejöttem exemmel, hogy 5 évet…..
Randiblog A bizalomról 1. 2009.01.09 00:54:00
Hmmm...Igazából kezd elegem lenni magamból.Össze-vissza szaraxom és én se tudom mit akarok.Legutóbb mikor többet beszélgettem a "pírszinges" sráccal (az írás megkönnyítése érdekében legyen "A"), akkor mondta h félelmetes h mennyire nem bízom benne. És ez igaz…..
Nem is tudom hogy kezdjek neki...Igazából mondjuk h láttam fantáziát a fiúban. Ami inkább meggyőzött az az volt h webdesignerkedik, ami engem is érdekel, és ügyes is.Beszéltünk egy darabja msn-en, mikor benyögi h neki randija lesz Ágival.Tessék?!Legyen... (Hozzá kell fűznöm…..
badraniyye 2009.01.07 16:41:11