Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mikulo

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   A férjem idestova 9 hónapja dolgozik egy…..
mikulo 2011.07.18 19:13:57
@márta)): Kedves Márta, Ön Ausztriában él? Magyarországon jelenleg például cca. 200 000 biztonsági őr van foglalkoztatva és maga a kamara bevallja, hogy az elmúlt években szinte egyik tagjuk sem kapta meg a rendes éves szabadságát. Ez csak egy töredéke a munkavállalókat általában érő jogsértéseknek. A fizetések elnapolása, a minden csip - csup dolog miatti csökkentése, a táppénzes állomány tiltása! stb. Ön irigylésre méltó helyzetben van, (jómagam is), hogy még csak hírből sem hallott ezekről.

Tisztelettel
mikulo 2011.07.18 20:56:05
@márta)): "A szabadságok kiadása máshol is akadozik"

Olyant még nem hallott, hogy ki sem adják, csak, ha egy kirúgott munkavállaló névtelenül feljelentést tesz?

"a táppénzt kicsit is öntudatos munkavállaló a múltban sem vette igénybe minden kis csip-csup dolog miatt,mert a munkáltatónak a nagybetű múltban sem tetszett."

Kedves Márta, ha emlékszik a beteg dolgozót a Szakszervezeti aktívák még meg is látogatták az átkosban egy bizonyos idő elteltével.

Hát, Kedves Márta, ha ilyen jók a tapasztalatai, akkor Ön vagy nagyon fiatal, vagy nagyon idealista, vagy nagyon elkötelezett. Az időmért ilyenkor este már nem kár. Üdvözlettel.
mikulo 2011.07.18 22:50:42
@márta)): Tudom, hogy nem kért meg a válaszadásra, dehát ez egy ilyen oldal, ahol a nézetek teret kapnak. Nos, ha óhajtja ne vegye válasznak, csupán véleménykülönbségnek amelyet ideírok, ha tetszik, közzéteszek.

Tehát, ha Önnek sem a rokonai, sem az ismerősei között nem volt még olyan, akit méltánytalan bánásmódban részesítettek (hangnem, megalázás, zaklatás), alulbéreztek (4 - 6 órás bejelentés minimál bérrel, kifizetetlen túlóra, hétvége), kihasználtak (ún. csicskáztatás díjazás nélkül, kiadatlan, kifizetetlen szabadság, betegállomány), stb. akkor Ön, (Önök) szerencsés emberek. Emlékeztet a vélemény alkotása egy réges- régi riportsorozatra, ahol Szilágyi János volt a kérdező. Mindent elviselt, kivéve, ha valaki orvosi műhibákról óhajtott beszélni. Azon nyomban megszakította a társalgást. Itt is azt érzem, hogy valamiért nem akarja meglátni, vagy elfogadni a mai magyar valóságot.

Pedig a kormányhivatalok is deklaráltan felveszik a kesztyűt a feketemunka, a munkaügyi szabálytalanságok, a balesetveszélyes és védőeszköz nélküli munkavégzés, a jogosulatlan bérvisszatartás stb, lekűzdésére. De, ha Ön ilyen esetekről nem hallott, elfogadom. És szíves figyelmébe ajánlom a most frissen megváltoztatott Munka Törvénykönyvét is, ahol néhány fentebb leírt esetet már törvényesítettek, kedvezve a munkáltatóknak kiváltva vele a munkavállalók és a szakszervezetek rosszallását.

Csókolom.
Mit érdemel az az ember, aki időt és fáradságot nem kímélve akar pénzt adni a magyar államnak?Csodálatos sztorit küldött nekünk Béla. A baranyai hős tavaly az Apeh szakembereire bízta az adóbevallása elkészítését. Nem akarok az események elé vágni, de ennek megfelelően el…..
Az év backdoor üzenetét küldte el nekünk sham-rock, tényleg alig hiszek a nyeles szememnek. Gyorsuló világunkban csodálatos elképzelni egy olyan lakóközösséget, akik annyira szeretik, sőt imádják a közös képviselőjüket, hogy az hiába sikkasztott el 8 millió forintot, össze…..
mikulo 2010.01.15 09:03:20
Hm...

A bemutatott kiadvány egy kicsit csúsztat.

1., nem büntetőeljárás, még csak vizsgálat sem. Fel van jelentve. egyenlőre ennyi. De feljelenteni bárkit bármiért lehet manapság nemde?
2., az ártatlanság vélelme mindenkit megillet, amíg a felrótt tett nem nyer bizonyítást.
3., speciel ez az az épületeggyüttes amely Budapesten (de lehet, hogy Magyarországon is) elsőnek valósította meg a panelprogramot teljes körűen, azaz homlokzatszigetelés, nyílászárócsere, fűtéskorszerűsítés. A lakók nem (csak) a személyes szimpátiájuk alapján álltak ki a közös képviselő mellett, hanem az elégedettségük okán is. Az említett paneleggyüttes egy lepusztult vegetáló, tetemes tartozást felhalmozott társasház volt.
Ma az egész rendben van mind kívül, mind belül, (ezt nem is vitathatta senki)a távfűtés ára évek óta alacsony, és a közös költség alig emelkedett a panelrekonstrukció 2006. évi megvalósítása óta. Az itteni lakások értéke (értsd ára) 40 % - al megemelkedett.

Valóban hiányzik az idézett összeg (papiron) de a háznak jelentős megtakarításai vannak (nemcsak papiron).

Érdekes epizód, hogy a feljelentést kezdeményező tulajdonos házkezelési vállalkozást működtet és természetesen fel is ajánlotta a segítségét, arra az esetre, ha a közös képviselőt leváltanák.

A "kezdeményező tulajdonostársak" valamiért nem óhajtották a nevüket adni a kiáltványukhoz, miközben az általuk kifogásolt személyt a nevén nevezték, illetve a közös képviselővel rokonszenvezőket egy másik -kiadványban- bűntársaknak...
mikulo 2010.01.15 09:29:45
@Yasashi Tanuki: Bocsika. Csak azt szerettem volna érzékeltetni, hogy momentán nincs bizonyítva a hiány. Az viszont tény, hogy a háznak vannak banki megtakarításai. Az említett szereplők a befejezett vizsgálatok szerint nem fizettek rendesen adót, illetve nem rendezték határidőre a tartozásaikat. Az általunk vitatott esetben még nem született ítélet. Úgyhogy, megitélésem szerint a megközelítésem valóban lényeglátó volt.

Az egyébként saját kézben működtetett könyvelés meg sem próbált bármit "eltüntetni". Nem elgondolkodtató? A feljelentést tevő számvizsgáló érdekes módon csak egy tavalyi, közgyűlési szóváltást követően (amelyben alul maradt) ébredt fel és kezdett gyanakodni. Mostanra pedig néhányan segítettek neki megsértődni.

A közösség érdeke, hogy a kk. a vizsgálat ideje alatt is végezze a munkáját. A feltárt tények alapján lehet és kell majd dönteni a sorsáról.
Az elmúlt napokban (órákban) megtudhattuk, hogy igazából halvány sejtelme sincs senkinek, mennyi időre elegendő a gáztartalékunk. A rendkívüli helyzet, illetve a gyenge felkészültség miatt nagyon sok a bizonytalansági tényező, mi azért mégis elkezdtünk számolni. Kezdjük az…..