Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hokimoki (törölt)

0 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ötvenpercnyi óriási teljesítménnyel és tökéletes védekezéssel nyerte meg a 2010-es A csoportos világbajnokságot a cseh válogatott. A kevésbé esélyes csapat a döntő estéjén jobban játszott, mint a gólt szerezni sokáig képtelen, ezért az idő múlásával egyre inkább…..
hokimoki (törölt) 2010.05.24 01:06:21
@lorinczpeter: egy ismerősömnek egy hasonlóba ment szét a térde, lehet belőle nagyot esni és a gerinced is meghúzhatod mégha semminek is látszik.
hokimoki (törölt) 2010.05.24 01:17:04
@lorinczpeter: most már én sem emlékszem a szitura :) majd holnap megnézzük videón
azt nem tartom jónak csak, hogy miért Jagr-t kell sokaknak köpködniük, fájt neki, nem csinálta azt, mint sok magyar szokott,hogy eljátsza a nagyhalált, megkapja az ellenfél a véglegesét aztán 3 perc múlva újra játszik. ez így teljesen korrekt volt a részéről. A szabálytalanságot meg ki hogy itéli meg az nézőpont kérdése.
Az A csoportos világbajnokság alatt zajló IIHF-kongresszus második napján újabb számunkra fontos tornahelyszínekről is döntöttek a küldöttek. Az U18-as válogatott a divízió 1-ben április 10. és 16. között a lettországi Ventspilsben lép jégre, ellenfelei: Lettország,…..
hokimoki (törölt) 2010.05.22 18:44:23
@kerusz: annyira nem vagyok naprakész egy vb rendezéssel kapcsolatban, de ha gyorsan osztok-szorzok a mai árakkal, akkor ennyiből egy VB-t meg lehet rendezni. Na nem egy puccosat, de szűkös keretek között talán.
A miskolci hokisoknak és az elnöknek elegük lett az amatőr, félprofi sportból. Ha a helyzet nem változik, komoly változások lesznek. A boon.hu szerint a játékosok a tavalyihoz hasonló feltételekkel nem vállalják a következő szezont. Egri István szakosztályelnök is feltételekhez…..
hokimoki (törölt) 2010.05.19 14:28:38
@Miskolcifan: nem vennék arra mérget, hogy a foci annyival olcsóbb lenne... persze egyszerűbb a gyerekre venni egy kínai stoplis cipőt meg a kezébe adni egy corás labdát aztán menj, mint hokis cuccot vásárolni, de egy első osztályú játékos fizetése már-már bicskanyitogató egy hokiséval szemben. A sporik is sírnak, hogy jajj milyen amatőrök így nincs pénz úgy nincs pénz, de még is köszönőviszonyban sincs a hokis sporik lóvéjával.

Ha Miskolcon tökös a városvezetés, akkor odaáll a hoki mellé és megpróbálja megtölteni azt a csarnokot, amit felhúztak nekik. Ha az őszi választások után nagy sz@rt akarnak hagyni maguk mögött, akkor még annyit sem adnak, mint eddig. Azért az vicces lenne, ha jövőre Miskolcon egyetlen első osztályúnak mondható csapat a női hokicsapat lenne :)
Tartoztunk a játékosoknak és az olvasóknak egy szavazással. Eddig minden vb után megkérdeztük, ki volt az aktuális torna legjobbra magyar részről, Ljubljana után azonban elfelejtettük. Ami késik, nem múlik. Az a helyzet, hogy a buta szavazógép nem enged húsznál több…..
hokimoki (törölt) 2010.05.12 14:12:39
@F. Kapus: mit kap a győztes? Egy műanyag Vasat? :)
Hétfőn talán a pillanatnyilag legütőképesebb magyar női csapat csapott össze az itt turnézó tengerentúli szelekcióval. Nemcsak az eredmény, a játék miatt is így értékelte a látottakat Gömöri Csaba, U18-as válogatottunk szövetségi edzője. Az első két vereség után…..
A következő idényben az OHL-ben játszhat Hári János. A magyar junior- és ifjúsági válogatott csatár egy svéd lapnak nyilatkozott erről. Jégkorongozóink közül eddig csak Szuper Levente szerepelt a legmagasabb kanadai juniorligában. A svéd U18-as bajnokság pontkirálya lehet…..
hokimoki (törölt) 2010.05.12 07:29:33
@szorgalmas: sajnos, hogy az ország figyelme felkeltsen "azonosulni" kell a hulladékkal. Manapság az ilyen kaliberű műsorokkal van tele a tv, az ember csak ezekből értesül, ezekre kapja fel a fejét, sajnos. Egy bikicsunáj halandzsával sztár lehet valaki és ismeri az egész ország... szerintem egy fókuszos, naplós, akármis riporttal sokkal több emberhez jutna el a magyar jégkorong híre, beleértve a szponzorokat (elsősorban a kis és középvállalkozókat, akiket max kapcsolatok útján tudnád meggyőzni arról, hogy támogasson).

Szerintem óriási szenzáció, hogy valaki ott toporog az NHL kapujában illetve az ahhoz vezető úton. Ez miben különbözik attól, hogy valaki a Forma1 kapujában toporog? Pont múlt héten volt egy 17 éves magyar srác, aki szülői támogatással kint él talán Angliában és sorra nyeri a forma 3000-et és most őt tartják a legnagyobb esélyesnek arra, hogy bemutatkozhasson az elitben. Megmondom őszintén, ha nincs vele riport abban a műsorban, akkor azt sem tudom, hogy létezik egy ilyen sportolónk.

Ha valaki kiemelkedő eredménye miatt szerepel mondjuk a Fókuszban vagy akármelyik reggeli beszélgetős műsorban, attól még nem lesz belőle nevetség tárgyát képező celeb.
hokimoki (törölt) 2010.05.12 08:41:14
@Gaudi: Ennyi.
Azért azt szeretném még megjegyezni, hogy részemről ez a gondolat nem kifejezetten Janira irányul, nem sztárolni akarom, mert amúgy bárkiről szivesen látnánk többet és nem csak akkor, amikor világcsodát visznek véghez vagy éppen tragédia van. Azért ragadtam le annál a gondolatnál, hogy Hári Jani miért ne szerepelhetne, mert elvégre jelen pillanatban ő van legközelebb a csodához.
hokimoki (törölt) 2010.05.12 10:00:32
@Gaudi: bocsi, hogy neked címeztem, igazából úgy általánosságban szerettem volna, mert korábban felmerült valakiben a kérdés, hogy vajon a nagy öregek mit szólnának ehhez.
Majdnem bajnokveréssel kezdett a Győr szombaton az osztrák inline-bajnokságban, ám a bemutatkozás végül egygólos vereségbe torkollott. A másik bécsi csapat ellen javított a néhány válogatott kerettag görhokissal megerősített magyar csapat, így a következő fordulóban már egy…..
hokimoki (törölt) 2010.05.11 10:52:10
Magyarország a döntőben háromszori vezetés után 4-3-ra kikapott Csehországtól, ettől függetlenül bravúros eredményt értek el 15 évnél fiatalabb hölgy jégkorongozóink a rendkívül erős prágai tornán. Nyolc mérkőzésből ötöt nyertünk. Nyitásként a hosszú utazás után…..
hokimoki (törölt) 2010.05.03 11:52:19
@BikásM: Én csak azért írtam, hogy érdemes lenne egy VB rendezésbe befektetni, mert igazán nagy értéke egy szponzor szempontjából annak van, ha a lányok meg tudnak nyerni egy olyan tornát, aminek óriási tétje van és teher alatt játszanak. Egy csőlátású vállalkozónak/politikusnak mutogathatjuk az eddigi tornák eredményét, de igazán jegyzett világeseménnyel lehet őket megfogni. Itt főleg a független szponzorokra gondolok, akik nem a hozzátartozók és elhivatott hokibarátok által nehezen összeszedett szponzorok.

Nem tudom, hogy a szövetség mennyire kezeli mostohagyermekként a női jégkorongot, csak azt tapasztalom, hogy az elmúlt időkhöz képest nagyobb figyelmet és támogatást kapnak és már ennek is örülni kell.
A válogatott benevezése valamelyik korosztályos válogatottba nagyon jó gondolat, csak sajnos baromi sok pénz. Bár nyugodtan lehet pesti csapatnak tekinteni, kérdés a többi fiúcsapat válalja-e a plussz utazási költséget.
Az általad leírt elképzelés alapján nem tudom melyik válogatottra gondolsz pontosan, az U15-re vagy U18-ra? Mert a kölyök bajnokságot tekintve a csapatok beleköthetnek a korbeli különbségekbe, főleg ha a lányok borsot törnek majd a fiúk orra alá. Viszont az tuti, hogy majd minden csapat a lányoknak akarná megmutatni mit tud :)
hokimoki (törölt) 2010.05.03 14:23:45
@BikásM: szerintem kölcsönösen egyetértünk egymással :)

Sajnos valóban csak serdülő szintig van igazán keresnivaló a fiú bajnokságban, ott már az erőbeli különbség dominál, nem a csapatok hibája h nem játszatják óket.
Nem ismerem az európai viszonyokat, de az olimpián látottakból nekem az jön le, hogy komoly szinten a női szakágat csak a tengerentúlon űzik. Minden más országban hasonlóak lehetnek a körülmények, nyílván lehet kivétel, de senki sem ebből él meg.
Itthon egyelőre csak két csapatos bajnokságról beszélhetünk, el kell telni jó pár évnek, hogy a most beindult fejlődéssel elmondhassuk, hogy színvonalas bajnokságunk van.
A korosztályos bajnokságba való bekapcsolódás is ahogy írod max serdülő szintig megy, utána semmi.
Két lehetőség van az én elméletemben. Vagy megpróbálják felkarolni a vidéki bázisokat is, hogy mondjuk egy 5-6 éves terv keretében kineveljenek utánpótláskorú játékosokat, akik aztán a helyi csapatot erősítik.
Vagy egy vadabb ötlet. A vidéki bázisokkal létrehozni egy együttmöködési valamit, mondjuk továbbtanulási lehetőséget biztosítva hozzájuk menjenek játszani a fővárosból, kicsit meghígítva a mezőnyt, hogy egyenrangúbb bajnokság alakulhasson ki. A vidéki lányok is jobban fejlődhetnek ha vannak köztük képzettebb hokisok. De mondom ez vadul hangzik, és talán megvalósíthatatlan.
Az első járhatóbb út lenne, csak sok pénz, bár hosszú távon hasznosabb, igaz így szimplán még nem valószínű, hogy tömegével kezdenek el a kislányok jégkorongozni. De valamilyen motiváló tényezővel, mondjuk kedvezőbb nevezési díjjal vagy támogatással (pénz, felszerelés) lehet őket noszogatni, hogy toborozzanak lányokat már akár az ovikból is, hogy ugyanúgy szuperminiben kezdhessék mint a kisfiúk.
Na jól elkalandoztam, ki is veszem a biliből a kezem :)
Az osztrákok 2-1-re verték Ukrajnát a divízió 1 tilburgi csoportjában. Mindketten hibátlanul jutottak el az utolsó mérkőzésig, a döntőben az osztrákok hamar vezetést szereztek, Thomas Raffl a 2. percben előnyből volt eredményes. Öt ukrán kiállítás volt az első harmadban,…..
Az Egyesült Államok válogatottja megvédte ifjúsági világbajnoki címét az A csoportos tornán. A döntőben azokkal a svédekkel találkoztak az amerikai tinédzserek, akik a csoportkörben nagy meglepetésre legyőzték őket. Másodjára nem volt kegyelem, az első két harmadban 3-0-ig…..
hokimoki (törölt) 2010.04.24 17:06:39
Szlovénia megérdemelten jutott fel az A csoportba, a döntő mérkőzésen sokkal jobban játszott, mint a magyar válogatott. A második harmadban messze-messze fölénk nőttek, és bár akkor még csak egy góllal mentek el, látszott, hogy nagyon nehéz lesz újítanunk. Nem is sikerült,…..
hokimoki (törölt) 2010.04.24 13:06:14
@tolsztoj: az a gond ezzel csak, hogy nekem nagyon úgy tünt, hogy nem úgy pörögtek a mi fiaink lábai, ahogy tudtak valójában. :( emiatt is lehet nagy különbség
Minden idők egyik legizgalmasabb divízió 1-es világbajnoksága következik. Nagy öröm, hogy a tavalyi tragédiával szemben idén semmi sem zavarta meg a magyar válogatott előkészületeit. A játékosok és az edzők minőségében-hangulatában remek felkészülésről számoltak be. Igen…..
A magyar női utánpótlás-válogatottat a közelmúltban hívták életre, Gömöri Csaba vezetésével. A csapat rendszeresen tart közös felkészülést, és az első komoly erőpróbára is sor kerül hamarosan. Március 12–14. között az Orange Ways négy nemzet tornán Belgium,…..
A hétvége a tavi hoki, a tavi korcsolyázás jegyében telik. Csak a hozzánk eljutott hírek szerint Tatán, Agárdon és Csömörön zajlanak szervezett keretek között jégkorongos események. Aki ezen kívül is tud még mozgási lehetőséget, írja meg a kommentek közt.A 2009-ben remekül…..
A korábbi tervekkel ellentétben mégsem érkeznek kanadai bírók az EBEL-döntőre. Helyettük NHL-es supervisor jött a rájátszásra, akinek nem más a dolga, mint hogy kiválassza a döntők vezetésére alkalmas játékvezetőket. Lance Roberts vasárnap a Linz–Klagenfurt mérkőzést…..
hokimoki (törölt) 2009.03.09 21:54:51
@madefalvi: Én úgy emlékszem nem Gebei volt azon a mérkőzésen a középpontban, hanem Németh Mártont támadták a csapatok és a vezetők, amihez aztán asszisztált Kovács István is. Nem tudom miért mindig a Gebeit találják meg ezzel.
A magyar döntőt is fújhatná Ő, bár hosszabb távon talán jobban járunk azzal ha külföldön edződik.
Elképesztő különbség volt a csapatok közt a Mol Liga-ezüstérmes és az EBEL-kilencedik mérkőzésén. Az Alba Volán játékosai sokkal-sokkal gyorsabbak és erősebbek voltak, oda is tették magukat rendesen az elejétől kezdve. Kis túlzással akkor ütöttek gólt, amikor csak…..
hokimoki (törölt) 2009.02.26 01:11:38
A legmagasabban jegyzett magyar jégkorong-játékvezető megkapta beosztását az EBEL-negyeddöntőkre. Egyelőre annyi biztos, hogy az első négy körben végig lesz feladata. Eszerint holnap, azaz február 17-én Bécsben fúj a Vienna Capitals és a Graz első összecsapásán, majd…..
A Dunaferr szerdán Miskolcra látogatott a 18 éven aluliak rájátszásának felsőházában. A tét nagy volt, ha a vendégek két vagy három ponttal távoztak volna Miskolcról,  biztosították volna helyüket a bajnoki döntőben. A 42. percben, 4-2-es Dunaferr-előnynél szakadt félbe…..
hokimoki (törölt) 2009.02.14 10:56:30
@Rakéta: Azt magyarázd már meg, hogy ha a csapatot jégen lévőnek tekintettétek, akkor mi a búbánatot bizonygattok a 2 perccel?? Köze nincs a kettőnek egymáshoz. Legalábbis szerintem, mert letöltöttem a szabálykönyvet és megnéztem. Ez tipikusan a bizonyítvány magyarázásának esete. Ha már annyira védeni akarjátok a Mayer urat, akkor mondjátok azt, hogy nagyon is jól cselekedett, mivel a csapatot jégenlévőnek tekintette és ezesetben 30 másodperce van a csapat a játék folytatására. És pont és akkor a kutya sem nézi a videót, nem vonja kétségbe, hogy összevágott anyag, stb. De így nagyon úgy tünik, hogy a fejekben még nálatok is zűrzavar van és nem ártana néha átlapozgatni a bibliát. Ez nem szólt másról,csak erőfitoktatásról.

Amúgy direkt utána néztem és úgy látom az utóbbi időben ez a Mayer spori mindig balhés meccseken volt jelen. :)
hokimoki (törölt) 2009.02.14 21:47:52
@kovacsistvan: Nem nem, ha jégen lévőnek veszik, akkor nem 2 perces szabály a mérvadó, hanem 30 másodperc... ebben az esetben pedig teljesen jogos volt a meccs lefújása és nincs miről vitázni. Laikusként csak az nem világos, hogy ha jégen lévőnek számítottak, akkor miért a 2 perces szabályt emlegetik a szakértők?
A Miskolci Jegesmedvék vezetőik és ötletadóik miatt lassan kiérdemlik a legkreatívabb hokicsapat címet. Ebben a szezonban már a harmadik érdekes akciót hirdették meg. Céljuk, hogy minél több nézőt csalogassanak ki és tartsanak a csarnokukban a hokimeccseken. Először…..
Egyenként már hoztuk a magyar válogatott rigai olimpiai selejtezőinek összefoglalóit, de úgy gondoltuk, egybegyűjtjük őket, hadd lássa az olvasó, honnan jutottunk el hova. Magyarország–Lettország 3-7 Magyarország–Olaszország 1-4 Magyarország–Ukrajna 3-4…..
Ebben a szezonban még nem esett szó az alacsonyabb osztályú bajnokságokról, pedig lassan a végkifejletükhöz érkeznek a küzdelmek. Most igyekszünk sok mindent pótolni.Kezdjük a másodosztállyal. Az OB I/B idei küzdelmeiben öt csapat vett részt, a Dab.Docler Jégtörők, a Debreceni…..
A jégkorong-játékvezetők hivatalos honlapja ad tájékoztatást arról, hogy Kovács Béla, a korábbi elnök távozása után hónapokig üres posztot betöltötték. Árkovics kinevezése öt évre szól. Az MJSZ honlapja interjút közölt az új főnökkel. Ebből Kiderül, hogy Árkovics…..
hokimoki (törölt) 2009.01.27 14:10:36
@apa19: ezzel tökéletesen egyetértek! De az a véleményem, hogy ha egy vezetés megbukik, akkor ott teljes vérfrissítésre van szükség. Gebei illetve Nagy nem hiszem, hogy meg fogják tudni váltani a világot.
hokimoki (törölt) 2009.01.28 11:43:48
@malibuhc: Az Alba hazai mérkőzésin is számtalanszor előfordult, hogy bűn gyenge játékvezetőket küldtek. Sokszor meg is jegyeztem magamban, hogy -bár mennyire is nem szívünk csücskei- a magyar játékvezetők sokszor messze felülmúlják EBEL-es osztrák kollégáikat. Ezzel az erővel simán ott lenne a helye az EBEL-ben a mostani 3 bírón kívül még Nagynak, Abonyinak, Wolfnak, Kincsesnek, Mareknak, Nyestének, Babicnak, Varjúnak... Tuti van akit még kihagytam, de hírtelen ezek a nevet ugrottak be, akik sokkal jobb minőséget képviselnének, mint némelyik osztrák sípmesterek. És szerintem ha fel olyan körülményeket teremtenének a hazaiaknak itthon, akkor lehet egy szavunk sem lehetne nekünk szurkolóknak. Na Árkovocs Úr azt próbálja megvalósítani, hogy normális körülményeket harcoljon ki a bíróknak!
Ha a válogatott a világelitbe tartozik, akkor tessenek felhúzni a bírókat is!