Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Franyo

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hóbelevanc Gázfüggőség 2009.01.07 13:00:00
Évtizedekkel ezelőtt sokak közeli sötét jövőt vizionáltak, amely képek alapján mára el kellett volna fogynia a fosszilis energiahordozóknak a Föld nevű bolygón. Ma már más a helyzet, az óvatos becslések is sok évtizednyi tartalékról beszélnek, és ki tudja mennyi olaj és gáz…..
Franyo 2009.01.07 16:50:20

F I G Y E L E M !!!

Azért hívom fel a figyelmet, mert gázhiánnyak kapcsolatban egy új szemelvény:

engem és még 87 lakótársamat nem érinti.. !!

2007-ben a belvárosban a cégünk épített egy társasházat, geotermikus energiával (ebben a házban lakom én is).
Annakidején,amikor a lakásokat értékesítettük, soroltuk az előnyöket a lakásvásárlóknak: olcsóbb, környezettudatos, hűtésre is alkalmas, egészséges és biztonságos. Ezt akkor senki nem vette figyelembe. A gáztól való függetlenség akkor a sor végén szerepelt és tessék! Némi áram betáplálásával 8000 nm lakó és üzlethelyiség fűtése megoldott feleárból.

2004-ben, határoztuk el, hogy ezt az újszerű megoldást alkalmazzuk. Bevallom azért, hogy a környékbeli egyéb újépítésű házakhoz képest többet adjunk (nyári klimatizálás). Próbáltunk rá támogatást szerezni, de nem lehetett. A Minisztériumban csak pislogtak, hogy társasház geotermikus rendszerének kiépítéséhez kérünk támogatást. Szerettek volna segíteni, de csak iskolák, költségvetési intézmények stb.-re szólt a támogatottak köre.
Igaz, így is megépítettük, mert a reklámértéke fontos volt. De ha minimális támogatást adna ma az állam (közép Magyarországi régió ma szóba sem jöhet), akkor biztosan fellendülne ez az irány és egy új, hozzá kapcsolódó iparág (fúrás, hőszivattyú forgalmazás, falcsövezés), a kiadott támogatás simán visszajönne a sok új munkahely megindulásával.

Tény, hogy 2004-ben Kecskemétre kellett mennünk,hogy egy működő társasházat lássunk. Ma viszont már sok beruházást ezzel terveznek/ építenek; de akkor is.. kis támogatással fellendülhetne ez az iparág.

Ha valakit érdekel a geotermikus alkalmazás a házunkban, itt olvashat róla:
www.eszterhaz.hu

FONTOS! a geotermikus rendszer kialakítása újépítésű társasház esetében -ha a klimatizálást is meg kell oldani- ugyanannyiba kerül, mint a hagyományos központi fűtés és központi hűtés költségének összege!

üdv.