Regisztráció Blogot indítok
Adatok
edittigris

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megint elköltöztem. A múlt hét vége a dobozolással telt. Hogy ebben a lakásban is mennyi "frincfranc" gyűlt össze - pedig alig több mint fél évig laktam ott. Szombaton jött a teherautó, és ágyastul, kanapéstul, üvegasztalostul két fordulóval megúsztam. (Az, hogy az…..
csak mesélek... Svéd házi 2009.10.11 20:20:38
Nyelviskola megint - az örök téma. (Most fejeztem be a házi feladatomat.) Sajnos a tavasszal elkezdett románc (tudjátok, a svéd tanárnőnk és az olasz macsó) folytatásáról nem tudok beszámolni, mert idén másik csoportba kerültem. Most is vannak mókás figurák a csoportban ami…..
Hétfő este van. Annyi kis csoda történt megint. Múlt héten meglátogattak a szüleim - megmutathattam nekik az első lakásomat. Apunak hála felkerültek az április óta türelmesen várakozó polcok a falra, anyuval nagyot sétáltunk Malmőben, és ettünk ittunk finomakat.  Egyre…..
csak mesélek... Marcello 2009.07.05 19:26:46
Az ember lánya eszét egy tüzes olasz ejti rabul -fenn északon! De ez esetben jól szorítottatok, köszönöm mindenkinek! Enyém lett Marcello.  (Miért pont Marcello?  A válasz a Napsütötte Toszkána filmben...) Most teljes erőbedobással tanulok motorozni, hogy minél hamarabb…..
A szombati és a vasárnapi partik nagyon jól sikerültek. Finomságok, beszélgetések, napsütés... Aztán hétfőn kidobott az ágy, és nagy elánnal nekiláttam festeni: a szagtalanító-alapozó réteggel. Ment mint a karikacsapás! (Na jó, eleinte ügyetlenkedtem kicsit a hengerrel, meg a…..
edittigris 2009.04.21 18:01:08
A héten végre eljutottam Malmöbe! Ez nem nagy szám, tudom, hiszen alig 20 kilométer  a távolság a két város között, de valahogy nem adódott eddig alkalom az utazásra. Bezzeg most! Talán említettem már, hogy az első svéd fizetésem valami csak nekem fontos, "őrült…..
csak mesélek... Nincs szezonja... 2009.02.13 08:54:48
Mármint a biciklizésnek. Merthogy ez a varos "egyedülálló" és a helyiek nagyon büszkék arra, hogy mindenhova minden időben biciklivel járnak. És persze ezt reggelente az irodám előtt elsétálva megbeszéljük néhányukkal. Ők ecsetelik milyen viharos volt a szél, esetleg…..
csak mesélek... Állásbörze 2009.02.05 16:52:17
Tegnap az aktuális tavaszi állásbörzét lezáró eseményre, a résztvevő cégek és a diákok közös "ünnepi" vacsorájára kaptam meghívást - teljesen váratlanul. Persze nem hezitáltam, hogy elfogadjam-e, egy percig sem. Igazi csodában volt részem! A diákszervezet…..
Ki ne emlékezne arra a lehelletnyi kudarcélményre amikor a nyelvtanulás kezdetén, hasztalan próbáltuk annak a másik nyelvnek a hangzóit helyesen előcsalni a szánkból! Hát nekem egészen friss az élmény, jelentem. Tegnap volt az első hivatalos nyelvórám, az esti iskolában. Érdekes…..
csak mesélek... Ajtós fa 2009.01.25 18:01:22
Az estéim Micimackó kalandjaival telnek - persze svédül - így első pillanatra nem is hittem a szememnek mikor a szokásos napi "röppályámon" az egyetem felé ez a látvány fogadott. (Kicsi hiányzott, hogy ne zörögjek be az ajtón Kangához) Még egy hét eltelt. Már a…..
csak mesélek... Válaszok 2009.01.18 15:44:01
Elsőként köszönöm a hozzáfűzéseiteket! Olyan szívderítő olvasni amit írtok - így kicsit együtt vagyunk! Íme a válaszaim: Én is egyedül reggelizem, de egyelőre nem bánom kicsit sem. Nézegetem a többi ablakot, a mögöttük új napot kezdő emberekkel együtt, vagy csak mélázok…..
edittigris 2009.01.20 18:27:38
Ma volt az első munkanapom. Kedves környezetben sikerült lakást bérelni, bár innen jó háromnegyed óra begyalogolni az egyetemre. Még nem visz rá a lélek, hogy ilyen hidegben biciklizzek, bár itt szinte mindenki beteker reggel a munkahelyére.  Viszont gyönyörködhettem a…..
csak mesélek... Vár az út... 2009.01.03 21:57:00
Szinte pontosan egy éve értem haza Londonból. És most újra útra kész vagyok. Ezúttal hosszabb időre, és északabbra. Svédország, Lund vár rám. Stílusosan, egy bőrönddel megyek - az itthon maradt dolgaim, ha nélkülözhetetlennek bizonyulnak, Húsvétkor utánam jöhetnek.…..
2009.01.01-01.03Fjordland. DNY Uj-Zeland. A hely amiert a legtobb turista Uj-Zelandra erkezik, es amiert a legtobb szegeny, magyar turista honapokat vagy heteket dolgozik, hogy lathassa a csodat. Azt hiszem, kijelenthetem: MEGERI!Fjordland mint ahogy neve is mutatja fjordok altal szabdalt resze a…..