Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Filosz

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Néhány napja leltem néhány képre Chris Niedenthal fotós gyűjteményében, aki a nyolcvanas évek jellegzetes kelet-európai mindennapjait is megörökítette. Rengeteg fényképet találhatunk tőle Lengyelországról, de van nála Csehszlovákia, Szovjetunió, Románia, és szerencsére Magyarország is. Ma ezt hoztam…..
Filosz 2016.12.23 07:37:51
A Rekviem egy álomért Darren Aronofsky pszichológiai drámája, amely különböző típusú drogfüggőségeket ábrázol négy csapdába esett főszereplőjének életén keresztül, akik képtelenek kitörni saját illuzórikus világukból. A drog hatására egyre mélyebbre és mélyebbre süllyednek anélkül, hogy a film…..
Filosz 2015.02.14 12:39:18
@Time Goes By: mikor egy átlagos napon a kórház detoxikációs osztályán ébresztettek hajnali ötkor a nevemet üvöltve és közölték, hogy takarodjak, majd nem volt hova mennem csak az utca, vagy olyan lakások melyben meghúztuk magunkat WC és minden egyéb nélkül, vagy mikor rettegve jártam az utcákat mert volt egy kedves "jóakaróm" aki terrorizált, elvette minden pénzem, vagy mikor már anyámék rám csukták az ajtó és többször nekiindultam, hogy megölöm őket, vagy mikor kb. 400Ft-os tartozás miatt egy nálam sokkal kisebb termetű ember véresre verte a fejem, vagy mikor minden este azt vártam, hogy soha többet ne ébredjek fel, vagy mikor már az idült alkoholistákhoz hasonlóan az átlagos adagom tizedétől elvesztettem az eszméletem és ha rám találtak kórházba kerültem, vagy ha nem találtak rám valami kicsavarodott pózból félig lebénult lábbal/kézzel/arccal ébredtem, vagy mikor nem jutottam anyaghoz egy mocskos matracon akár 24 órát fekve vártam a "csodát"....ezeket és az ezzel kapcsolatos érzéseket nem tudja megközelíteni egy film, a Rekviem sem, de ezek a történések és érzések juttattak oda, hogy ma már több mint 10 éve nem drogozom/iszom vagy veszek be altatót ha nem tudok elaludni. A filmet amúgy a sokadik, de egyben utolsó rehabilitációs kezelésem alatt láttam, kb. 4 hónap tisztasággal a hátam megett. Letaglózó, borzalmas és mégis vonzó volt. Vonzó, hisz ebben éltem és ez a függőség nagy paradoxonja: tudom, hogy az életemet veszi el, de mégis csinálom....
A MetalInjection.net webzine összeszedett egy listát, amin összegyűjtötte minden idők tíz olyan metal albumát, ami legnagyobb hatással volt adott stílusra, vagy hatással volt egy másik kialakulására. Érdekes lista, alapvetően egyet is tudunk vele érteni (na jó, talán a black metal…..
Mikor megkérdezik tőlem, hogyan lehet írni egy kiállításról és főleg hogy mit, nem tudok válaszolni rá. Mindent és semmit. Mivel alapvetően egy vizuális élményről van szó, legjobb, ha saját szemünkkel győződünk meg annak érdemeiről, értékeiről. Ugyanakkor fontos szerepe…..
Filosz 2013.10.17 13:07:16
fecundus balbus Brasilia 2013.10.10 01:21:32
A pénztáros értetlen kétkedéssel vonta fel a szemöldökét, amikor közöltem, hogy Cristópolisig kérek egy jegyet. Úgy tűnt, még csak hallani sem hallott a településről. Én is csak azért szúrtam ki, mert épp útba esett...
Sajnos nem csak a téma iránti érzékenységem, hanem valós súlya eredményeként lépten-nyomon találkozom a droggal kapcsolatos hírekkel, problémákkal. A Magyarországon népszerű drogoktól eltérően itt a crack fogyasztás a legjellemzőbb. Sokan füveznek is, de a grammonkénti 1…..
testmódosítás Nem kérek mást 2012.03.21 15:47:36
"Adassék nekem annyi lelkierő, hogy mindazt elfogadjam, amin változtatni nem tudok, bátorság ahhoz, hogy mindazt megváltoztassam, amire képes vagyok, és bölcsesség ahhoz, hogy különbséget tudjak tenni a kettő között!"..
FIGYELEM! 2012. június 28-tól változás történt a vízumigénylés menetében! Részletek. (Azért érdemes az alábbiakat is elolvasni)   Ahogy India egy misztikus, titokzatos világ, úgy annak bürokráciája sem mutat más képet. Ez a poszt azért jött létre, hogy segítsen…..
Filosz 2012.02.14 12:22:11
@Pere Viki:
köszi a gyors választ:-)
akkor hamarosan utánajárok a követségen.
Még egy kérdésem lenne. Október/november időjárás szempontjából alkalmasnak tűnik innen nézve, olvasva. Onnan nézve? köszi
Több, mint negyven fiatal utazott a minap a prágai metrón nadrág nélkül, Muzeum és Florenc megállók között, aNo Pants Subway Ride nemzetközi akció keretén belül. Az akciót a Facebookon szervezték meg, a gyülekezőt a Vencel-téri lovas szobor alá hirdették meg a…..
Figyelem! Mindenki csak saját felelősségére alkalmazza a lent leírtakat, a blog semmilyen felelősséget nem vállal az esetleges károkért, vagy hibákért. Gondolom sokan szeretnétek aktiválni az iOS5 -öt de nincs regisztrálva az UUID-tek. Végre van egy félhivatalos megoldás ami…..
Egyetlen olyan szempont létezik, amely alapján el lehet gondolkodni e Szerb filmnek nevezett ocsmányság elfogadása kapcsán, mégpedig az, hogy esetleg a polgárháború hozadékai által kilúgozott lelkű szerb nemzet egyfajta látlelete ez. Minden egyéb más olvasat komoly pszichológiai,…..
“Azért járnak ide szúrni a drogfogyasztók, mert innen több irányban is el lehet menekülni, ha jön a rendőrség” – mutat körbe Vova, az utcai megkereső munkás. Egy kivilágítatlan, behavazott parkban állunk Moszkva belvárosában, amelyet az egyik oldalról egy telegrafittizett téglafal, a másik oldalról…..
Filosz 2010.12.12 15:00:05
@frikazojd:
gondolom a gyereked vagy valamely közeli rokonod drogos/alkoholista azért vagy ilyen ellenséges. nem baj te is fejlődhetsz.

amúgy a methadon csak arra jó, hogy a társadalom megnyugtassa magát, hogy tesz valamit a droghasználókért. másra nem jó, ugyanolyan, ha nem erősebb függőséget vált ki, mint a heroin.
Geekblog Machete 2010.10.10 20:07:00
A posztmodern filmkészítés valósággal fuldoklik a hommage-okban és önreflexiókban, amiknek fonákja, hogy miközben a rendező az interjúkban fáradhatatlan lelkesedéssel ajnározza a filmeket, amiket alapul vesz, a vásznon mást sem csinál, mint gúnyt űz belőlük, és összekacsint a…..
Más Tészta A szerecsendió 2010.10.05 10:52:00
Ez a titokzatos és nagyszerű fűszer az elmúlt évszázadban a világkonyha egészen hétköznapi összetevőjévé vált, és ezzel együtt nagyjából el is feledkeztünk a nagyszerűségéről.A szerecsendió (angolul nutmeg, latin neve: Myristica Fragrans) eredetileg csak egy pár isten háta…..
Amikor kitört az antennagate, az Apple gyors választ akart adni, hogy lenyugtassa a kedélyeket: Steve Jobs kiállt a színpadra, bejelentette, hogy elkúrták, hozáttette, hogy azért mások is, de ő mindennél jobban vágyik a szeretetre, meg a vásárlók boldogságára, ezért ingyenes…..
Filosz 2010.10.02 19:41:04
@dmlk: köszi, de hogy is csinálok US accountot?
Filosz 2010.10.03 19:35:05
@dmlk: köszi, siker, már meg is rendeltem
Nehéz dolga lehet annak, aki Rolexet szeretne ma Magyarországon vásárolni - szűrtük le a tanulságot Warrennel a váci utcai üzlet előtt álldogálva. A Rolex ugyanis nem csak nem akart válaszolni egyetlen kérdésünkre, de egyenesen rémesen éreztük magunkat abban a nagyjából 40…..
Filosz 2010.10.02 21:20:45
Belsőség Lowrider König 2010.09.21 16:02:00
Fotó: depalmaclothing.comAz egy dolog, hogy Danny Trejo arcáról könyvet lehetne írni. Az pedig egy másik, hogy végre kapott egy saját filmet, ami - szerintem - Rodriguez eddigi legjobb alkotása. Ami mégis a legszimpatikusabb, hogy kimászott a ganéból, amibe annak idején került, ahogy…..
A Kutyostat egy fős, reprezentatív mintán végzett felmérése szerint a lakosság döntő többsége örömmel venné, ha a Margit-szigetet leúsztatnánk a Parlament elé. Ezért mi így fogunk tenni. Úgy tudjuk, más pártok gyárak, hulladéklerakók, és mindenféle egyéb ronda hátterek…..
Bár az eltiltást megúszta, az még egyáltalán nem lefutott ügy, hogy a füvezésen ért über-mega-csodabajnok Michael Phelpsnek nem dől-e össze a következő álma. Ez ugyanis az lett volna, hogy a pekingi nyolc arany után laza 100 millió dollárt kalapozzon össze a szponzori dealekből…..