Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Impish

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mayan első beküldése egyből bréking. Nem tudom, indexet ér-e beküldeni, de ez elég fájdalmas: A Race2Recoveryből hárman – Brits Justin Birchall, Lee és John Townsend Winskill – kerültek kórházba. Vajon tényleg Brits a neve? És a másik két nevet sikerült eltalálni? Nem…..
Félrefordítások Miatyánk 2010.07.13 13:07:00
Olvasóink egyre önellátóbbak, Wile E. Coyote már a feladványról is gondoskodott, amely ezúttal nem kép, hanem a poszt címe. De nézzük előbb a posztot:Szia Jakab, CSI:Miami tegnap este, CoolTV. Piti zsebtolvajt gyanusítanak gyilkossággal, kedvenc nyomozónk épp kihallgatja,…..
Impish 2010.07.13 22:32:39
Ma már kora reggel alkoholba fojtjuk a félrefordítások felett érzett bánatunkat. Q-riousnak számításaim szerint ez a kilencedik beküldése.Sajnos nem írtam fel rögtön, így már gőzöm sincs, melyik csatornán láttam pár napja ezt a gyöngyszemet. Valamelyik ismeret-félreterjesztő…..
Félrefordítások Mázlisták 2010.05.30 05:57:00
Rutinos beküldőnk, minden rövidítések birtokosa, seth greven következik egy érdekes eszmefuttatással a szerencséről és az esélyekről. Nem virtigli félrefordítás, ezért a véleményes hétvégén van a helye, de azért van benne valami.Most volt a téli olimpia megnyitója [most,…..
Impish 2010.05.30 17:59:19
Bevallom, nálunk az egész család szereti a kergemarhakórt. Dédelgetjük, simogatjuk, a család legkisebb tagja rendszeresen vele alszik, de van, hogy beviszi az iskolába is. És annak ellenére, hogy egy picit taknyos orrtól már rémüldözés van a suliban, a kergemarhakórunk ott sem okoz…..
Impish 2010.02.25 01:30:48
Már régóta kaphatóak itt:
www.bigyoshop.hu/?q=products/list/orias-mikrobak1
Egyébként elfogadnám őket. Én egy élesztőgombát, vagy egy penicillint szívesen vennék a gyereknek:) De az alga és bárányhimlő sem rossz:)
Nem hittük volna, hogy ezt megérjük, komolyan aggódtunk már szegény gyerek egészségéért, a szerkesztőség egyes tagjai pedig már fontolgatták, hogy a távolság ellenére rájuk uszítják a magyar GYIVI-t, de szerencsére, úgy tűnik, végre a Cruise házaspár elért a…..
Úgy látszik, vonzom a lufis ötleteket, ez is kipukkadós és nem túl tartós jelmez, de annál látványosabb és tuti siker.Fehér póló és leggings az alapruha, a zselés cukrok a mindenféle színű lufik, amiket egy bazi nagy, átlátszó szemetes zacskóba szuszakolunk. A gyerekre…..
Nincs mese, szinte repül a máskor csak ólomlábon cammogó idő, az adventi koszorún vasárnap óta már két gyertya lángja imbolyog, lassacskán pedig visszafelé számoljuk a napokat Karácsonyig. Persze addig van még dolgunk épp elég, szinte percenkénti kihívást jelent helyet és…..
...akkor valószínűleg zsákszámra lenne otthon a Ball Of Yarn Too oldalán talált kapucni-sál kombókból. Mindennapra lenne egy, mindennapra más színű, kicsit más kötésű, kicsit más mintázattal. Abszolút beleszeretős és ráadásul rendkívül praktikus darabok is ezek, nem csak a…..
Impish 2009.11.23 20:44:32
Gyerektrend Hasvillantó 2009.10.30 14:28:00
De nem a hagyományos, csupasz hasas értelemben. A Noppies egyik ruháját mutatnám most meg Nektek, kedves kismamák! Ékes példája annak, hogy a várandós anya hasa nem dugdosni való valami, nagyon is jól tud kinézni, ha kiemelik.Az ezüstös ruha metálos anyaga, rafinált, rakott…..
A babát tápláló placenta nálunk szülés után a kórházi gyűjtőbe kerül, ahonnan aztán vagy a kozmetikai iparban hasznosul újra, vagy megsemmisítésre kerül. A régi időkben - és az állatoknál még mindig - a placentát megetetették az anyával, hogy a szülés után mielőbb…..
Gyerekszoba Rózsaszín fájdalom 2009.09.24 10:03:00
No, ez most igazán fájdalmasan érintett, torkon kép így ritkán ragad. Amikor megláttam, kénytelen voltam azon nyomban átértékelni a giccsről alkotott elképzeléseimet, ez egész egyszerűen kategórián kívül esik. Persze, tisztában vagyok vele, hogy ha tízen aluli leányzókról…..
Impish 2009.09.24 14:15:48
:)
Igen a quellle-és tényleg szörnyű:D

Én is szeretem a naturális dolgokat, de azért a gyerek cuccok legyenek színesek, DE a jó ízlés határain belül. Amikor a gyerekszobát alakítottuk ki kijelentettem, hogy csak színes lehet, mert nem bírom az ilyen GYEREK szobákat:**
www.twinsuk.co.uk/phpmedia/6294_450.jpg
Legyen színes, mert az "stimulálja" az agyát - lehet hogy rossz a szóválasztás :) - a gyerek fejlődését az szerintem jobban segíti.
Mint pl: ez:
finishtherace.net/pics/amy-nursery.jpg
DE PERSZE NEM EZ:
www.femtalks.com/wp-content/uploads/2009/04/baby-room-nursery-design.jpg
(szerintem ez über-giccs :D)
Vagy über-über-giccs (pedig nem színes, és ha jól megnézi valaki minden fa!!!, de attól még túl csicsamicsa):
cdn-write.demandstudios.com/upload//3000/000/10/9/103019.jpg

És szinte mindig egyetértek a szerzőkkel ami a giccsességet illeti:)
Csak azért irtam mert szerintem ez bájos.
Ami a minden rózsaszín - a kiscsajok ezt szeretik ( egyébként én kifejezetten szeretem e rózsaszínt, de persze mindennek van határa. :D)

Ami a fababakocsikat illeti: nekünk ilyesmi van:
www.csupajatek.hu/files/KL-S-201.jpg
Rózsaszín babával:)

Most a konyhára gyúrok épp és fát szeretnék, mivel nálunk nincs hely a barkácsolásra, ezért próbálok a neten keríteni valami "lepukkant" babakonyhát találni, és fel szeretném újítani,
valami olyanra mint itt a gyerekszobán már láttunk - olyan szépeket csináltak az ügyes kezű szülők:):):):)

-------------
** A miénk ilyen lett, (80% állapotban) :
www.impish.hu/sites/default/files/images/080222_babaszoba_15.preview.JPG
Gyerekszoba Márványos zsírkréta 2009.09.10 14:35:00
Fantasztikus zsírkrétát találtam, hasonló a sokszínű ceruzákhoz, amiért minden normális személyiségfejlődésű 6-10 éves kiscsaj odavan. Ezzel a japán cuccal nem kell sokat bajlódni az árnyalással, majd megoldja helyettük a kréta maga, aztán a szülő meg a tanár csodálkozhat,…..
A képen látható ajándékkosár arra hivatott, hogy frissen szült anyukának adjuk. Egy hétig minden napra egy-egy számozott kis csomag van benne, amit az adott napon kinyit az anyuka, és valami kedvességet, vagy hasznos dolgot talál benne. Mint az adventi kalendáriumban a karácsonyváró…..
Gombolyag Segítsetek agyalni! 2009.02.26 13:10:00
Most a segítségeteket kérem! Gondolkozom erősen, hogy a kötögetős blogomat át kellene menteni saját, fizetős domain alá. Viszont a név kiválasztása elég kemény dió.Az alap tervem szerint hasonlítana  blogra, azzal a különbséggel, hogy idővel talán majd árusítani is…..
Impish 2009.02.27 00:19:07
Kedves Gabella!
Remélem elfogadsz egy-két jótanácsot egy szakmabelitől. :):)
(itt nem a kötést, hanem az informatikát értem:D)
Először is az ékezetes domainekről: gyorsan-felejtősek:) Van lehetőség rá, de tulajdonképpen a böngészők egy csomó karekterrel pótolják az ékezetes betűket, ami nagyon szarul néz ki, amerikában már nem tudják begépelni.
Egy példa:
www.áramár.hu. Ez egyébként jó példa arra, hogy mire való: átvisz egy másik oldalra, viszont kényelmesen magyarul be lehet gépelni.
De te ne akarj ilyet:)

A .COM, .HU, .EU, tök mindegy. Egyáltalán nem nagyképűség, és a külföldiek a .hu-t is meg tudják jegyezni.
Elárulom, hogy ezeknek a végződésnek szükségessége meg fog szünni, ugyanis nem lesz rövidesen kötött, hogy mit írsz a domain név végére. (végesek a lehetőségeink, túl sok már a domain név) Ez azt jelenti, hogy később, akár
www.gombolyag.gabella is lehet:)

Még valami, sokan emlegették, hogy a név jó legyen, hogy a kereső kidobja. Ilyen szempontból tök mindegy, mert a kereső az oldalon lévő szövegek szavaira fog találatot adni. Egy domain-névnek nem feltétlenül kell sugalni, mi van mögötte. A lényege az, hogy könnyen megjegyezhető legyen, és rövidnek sem kell lennie, nagyrész úgysem begépelni, hanem rákattintani fognak. Ha meg valaki begépeli, akkor az a lényeg, hogy "fülbemászó" legyen.
pl.: www.meska.hu semmi nem utal arra, hogy mi van a név mögött, mégis könnyen megjegyezhető.
Nagyon javalott, valami "fantázianév", dehát van is neked egy:
www.gabella.hu tökéletes:) (mellesleg nem foglalt: www.domain.hu itt ellenőrizheted )


www.kototu.hu - ez egyértelműen nem jó:)
www.gombolyag.hu - foglalt...
www.kötőtű.hu ---------
www.gombolyag.com -szerintem, valahogy nem passzol hozzád, inkább rövidáru nagykereskedés érzete van:)
www.gabella-gombolyag.hu - nem rossz, de nem könnyű megjegyezni
www.knitting.hu - sztem a knitting szó nem jó, ne használd, ennél már csak a crochet a rosszabban hangzó magyarul:)

www.1sima1forditott.hu - ez sztem naaagyon jóóó, könnyen megjegyezhető, és a számok és dögösek benne:)

Hajrá!!!
Impish 2009.02.28 22:53:20