Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kb. kognitív disszonancia

0 bejegyzést írt és 143 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Éppen most megy a mozikban az év scifije. Az Érkezés valami teljesen újat, egyedülálló élményt nyújt a földönkívüliekkel való kapcsolatfelvétel témakörén belül, pedig ezt a műfaji sablont már rengetegszer feldolgozták a filmtörténelem során. Denis Villeneuve viszont megmutatja, hogy van még miről…..
Jön a karácsony, amit egyes országokban előszeretettel ünnepelnek különlegesen ronda pulóverekben az emberek. E szokás bizonyára a házilag kötött karácsonyi pulóverek ajándékozási szokásához vezethető vissza, mert milyen már, ha a nagyi által gondosan elkészített és becsomagolt pulóvert még az…..
Elsőként 2010-ben, az Avatar menetelésekor született meg eme hiánypótló és box office-os értekezéseink egy sarokkövét képező cikk, majd a nagy sikerek 3D-s újrázásait megelőzően, 2012 elején vettük elő ismét. Annak is több mint négy éve már, nevezett 3D-s újrák megtették a hatásukat, s nem is…..
kb. kognitív disszonancia 2016.07.03 11:06:00
@gyokkkettto: talán mert ezek családi mozik?
Ha anyád téged is elvitt volna, akkor lehet, hogy most nem bazzegeznél meg gyökereznél, mert lett volna gyerekkorod.
Semmi kétség afelől, hogy lefogyni és fitté válni csodálatos teljesítmény. Hónapok és évek hosszú küzdelme után, majd egy nap felkelsz és elégedetten nézel a tükörbe, csodásan érzed magad a bőrödben és eddig nem látott teljesítményre leszel képes. Elérted a kitűzött…..
4 év latin és 3 év angol után berobbant a régi középiskolám tantervébe a német oktatás és vele együtt megtelt az osztályterem, a szőke, göndör hajú, kosztümének épségére tökéletesen ügyelő, egy 16 éves fiú számára a nőideál csimborasszóját megtestesítő…..
Alternatíva Worms Armageddon 2012.07.29 09:37:30
Eltöltöttem kis időt Velencében, Kelet-Ausztriában, laktam pár hónapot Londonban. Külföldi tartózkodásom alkalmával végig vendégként éreztem magam, befogadásomért hálásnak. Ügyeltem arra, hogy egy sárfoltot se hagyjak magam után, igyekeztem nemcsak jó benyomást kelteni,…..
kb. kognitív disszonancia 2012.07.29 18:28:19
@Col_Napalm:
Azt a fizetős cuccot úgy értetted, hogy mi kapjuk a pénzt, a kommentekért, mert még a zsidónácis beszólások is többet érnek, mint ez a paranoiás baromság? Na jó, üsse kő.
A határátkelés egy némileg szokatlan módját választotta Dirk, aki munkájából adódóan rengeteget utazik, jellemzően hét közben külföldön van, hétvégén pedig Magyarországon. Az azért lejön az írásából, hogy ő is tudja: a végtelenségig ezt így nem lehet…..
kb. kognitív disszonancia 2012.07.29 17:22:54
@mokkaczuka:
Ööö, te adsz tanácsokat gyereknevelésre, aki szerint a család ellenség? Hiteles.

Te se attól lettél ilyen keserű, helyenként rosszindulatú és becstelen, mert Magyarországon nőttél fel (az csak rátett/tehetett egy lapáttal). Mehettél volna a Holdra is, ha nem szeretve és odafigyelve nevelnek fel.
Egy gyerek nem attól lesz kiegyensúlyozott felnőtt, mert sok a lé, hanem mert gondját viselik.
Fotó: graff.blog.hu Épp az Urbanista kürtölte világgá, hogy nagy átalakulások elé néz a Filatorigát környéke. Lesz ugye új Árkád, meg Budai Promenád, esetleg drága lakóingatlanok, gyalogoskapcsolat a Duna-felé, sőt még akár a HÉV is föld alá kerülhet Óbudán. Ennek egy…..
kb. kognitív disszonancia 2012.07.21 22:19:21
@Nervus: ööö, legális?
Egyébiránt, még ha az is lenne (de nem az, aligha kérdezte meg a sok "művész" (????) a tulajt, hogy vajon mit gondol a faláról), sajnos az a helyzet, hogy a graffitik 99,99(...) százaléka értéktelen x@r, 99,99(...) százaléka más vagy a köz tulajdonának pofátlan és sajnos megtorlatlan rongálása, a két halmaz metszete (ti. az értékes graffiti a saját tulajdonon) meg olyan ritka, hogy inkább kivétel, ami erősíti a szabályt.
Megtalálták Bándy Kata gyilkosát, vallomást tett. Egyes szélsőjobboldali portálokon már terjed a hír: cigány a gyilkos. Pedig nem a cigányság ölte meg Bándy Katát, hanem egy ember, aki remélhetőleg jó sokáig fog a börtönben rohadni. Ki lehet persze mondani, hogy cigány a…..
kb. kognitív disszonancia 2012.07.16 15:41:53
@puffatag: édes fiam, hülye vagy, ülj le. Te épp olyan rasszista vagy, mint a másik, amikor kijelented, hogy 9 millió rasszista van az országban. És azért is, (mármint azért is vagy egy orbitális hülye), mert nem veszed észre, hogy nem a bőrszínnel, hanem a szocializálódás módjával van a baj. Valamint különösen nagy-nagy nagy barom vagy, mert a hozzád hasonló idióta pöcsök miatt nem lehet felemelni a cigányokat, hiszen minek, ők szerencsétlenek a körülmények áldozatai, ha valaki pénzosztáson kívül mást szeretne (például bentlakásos iskolákat, hogy használhatóbb életmodellt tanuljanak), azt egyből lenácizod. Közben arra nem veszed a fáradtságot, hogy beszélj egy cigánnyal (na persze nem a véglény formával), hogy ő mit gondol erről.
kb. kognitív disszonancia 2012.07.16 16:12:05
@puffatag: a tautológiát/impertinenciát még csak értem, hogy mit keres itt, próbálod betagozni magad az "értelmiségbe", a bökkenő csak az, hogy az álláspontod már nem az értelmiségé, hanem a megdumálható, "leszarom a tényeket, ha szemben állnak az elméletemmel (->kognitív disszonancia)" idejét múlt és a cigányok számára is rendkívül kártékony, agyhalott, lassan kisebbségé.

Ezt a "magyarázatot ad törpekirályod regnálására is" meg "magyarfehérbiká"-t viszont nem értem. Mit keres itt, hogy jön ide?
kb. kognitív disszonancia 2012.07.16 16:39:04
@puffatag: látod, csinálsz egy csúnya logikai bakit (hu.wikipedia.org/wiki/Kateg%C3%B3ria:%C3%89rvel%C3%A9si_hib%C3%A1k), de nem az van, hogy oké, ez csak úgy becsúszott, bocs vagy nem bocs, hanem latinozol itt nekem, amiből megint csak az jön át, hogy bizony te egy idióta vagy (de legalább tudod, hogy engem rasszistázni kár).
A többit passzolom a kurva anyázósaknak, velük jobban megvan a közös hang, úgy látom.
Ne gondoljon most a kedves olvasó, valami új, technikai csodára, a kétéltű, szárnyas kamionra még kicsit várni kell. A mellékelt videón a forgószél kapott fel egy kamiont, majd ejtette le, a távoli Texasban, még a múlt héten. Texasról nekem két dolog jut eszembe: a bólogató…..
A Nívó blog felmérése szerint 30 napos próbaidőt, és elhelyezkedésig járó munkanélküli segélyt szeretnénk. Az LMP-s demagógiát sikerült legyőzni egy még nagyobb demagógiával. Több ezer válasz érkezett online felmérésünk kérdéseire, amely bár nem reprezentatív, az…..
Az említett PHP alapú ingyenes tartalomkezelő rendszer igen népszerű szerte a világon, ám most számos helyen a hamis antivírus áldozata lett. A kártevő terjesztők egy sebezhetőség kihasználásával tömegesen támadták a WordPress alapú weboldalakat. A Websense kutatói figyeltek…..
kb. kognitív disszonancia 2012.03.10 00:01:30
@al kotmány aláiro álamfö - alias másolo gépp:
Ennyi erővel lekapcsolhatná a gépét is. Ott miért tud rendszeresen frissíteni,nem balfax módon telepítgetni?

Ahogy írják, megint a felhasználó a szűk keresztmetszet, a cms-eket is ugyanúgy frissíteni kell. Ennyi. Vagy kell egy blaster mindenkinek, hogy megtanulja?
Immár néhány napja tart az LMP aláírásgyűjtése a lángoló tekintetű Vágó Gábor vezényletével. Egy hónap alatt mindösszesen 330.000 aláírást szeretnének összeszedni a 4+1 népszavazási kérdésüket támogatandó. Mihez is adjuk nevünket, címünket, aláírásunkat…..
kb. kognitív disszonancia 2012.03.08 13:31:02
@Komikaze:
Igen, legutóbb egy álláskereső tréningen, komoly volt ;).
És igen, sajnos. Nagy motivációs erő a lejárat, már nem akarsz egy cégkonglomerátum vezérigazgatója lenni, elmész adminisztrátornak is (saját tapasztalat).

A nagy emberbaráti nekiiramodásod - felteszem annak szólnak a kérdéseid - sajnos nem segít elfedni azt a két aprócska közgazdasági törvényszerűséget, hogy
a, adni csak úgy lehet, ha valahonnan elveszünk
b, potyautasok vagyunk (potyautas magatartás -> google), ami általános emberi tulajdonság, ha másért nem, hát azért, mert a szeretteid vagy a köz közül mindig az előbbit választod. Te is, és minden egészséges ember.

Szóval hagyjuk a felebarátságot, mert nagyon gyorsan a közlegelőn találjuk magunkat (közlegelők tragédiája -> google), és azt vesszük észre, hogy miközben segíteni akarunk másokon, jól kik@r@nk mindenkivel.
kb. kognitív disszonancia 2012.03.08 13:40:56
@Earendil:
Igaz, milyen szerencse, hogy a svéd és francia gazdasággal versenyzünk és nem a románnal, meg a bangladesivel. Ezért van, hogy a munkaerőpiacunkat nyugodtan alakíthatjuk a svédhez, franciához.

de most tényleg, a svéd az úgy működik, hogy a bennszülöttet eltartja a vendégmunkás, meg a multicég, aki a nyeresége, és így az adója nagy részét a fejlődőkben termelTETi meg, ebből futja a sok szociális extrára.

Ha a magyar ipar hatékonysága svédi, és ha a magyar multinacionális cégek annyi pénzt lapátolnak haza, akkor oké, azonnal vezessük be a 10 órás munkahetet, 10 év minimálbérx10 mn járulékkal.
Ha viszont nem, akkor marad Banglades, lapítsunk és tekerjünk.
Szerintem ez van.
kb. kognitív disszonancia 2012.03.08 14:03:13
@EU-t és törvényt sért a nyugdíjtörvény, bukik is!:
Ehehe, megérkezett a 40 éves kisnyugdíjas.:)
Barátom, ez ám a kognitív disszonancia, mintha lófaxról se beszélgettünk volna fentebb. Csak az LMP (Fidesz, MSZP tök mindegy), mer' az valaki ellen van.
A TASZ jelenti A boszorkánymázsa 2012.03.03 07:44:00
Oudewater – hollandul annyit tesz, mint Öregvíz. Ez az Utrecht tartományban fekvő kisváros nagy jelentőséggel bír a türelmen (gedogen) alapuló holland közpolitikában. A jelentőségét egy öreg mázsaház adja. Akinek beindult volna a fantáziája, annak elárulom, hogy nem…..
 A Haza és Haladás Közpolitikai Alapítvány 2011 tavaszán kutatási programba kezdett, amelynek célja a magyarországi szegénység vizsgálata és új szakpolitikai eszközök kidolgozása volt a mélyszegénység csökkentésének céljából. A kutatási projekt nem akart átfogó…..
kb. kognitív disszonancia 2012.03.01 10:45:02
Mátyássy Áron az egyik legtehetségesebb fiatal filmrendezőnk. Elsőfilmesként megnyerte a 40. Filmszemle fődíját, az Utolsó Idők c. alkotásával, de ő jegyzi az Átok című sorozatot is. Közéleti megszólalásai eleddig nem voltak, a Geréb Ágnes ügy kapcsán mégis úgy érezte,…..
kb. kognitív disszonancia 2012.02.27 22:00:31
@nonote:
ehehe, te csak úgy döntöd a "tényeket"
kb. kognitív disszonancia 2012.02.27 22:05:40
@Never:
ja, nem is írtam, mit gondolok, de a lényeg nálad
Tiszta szívből, őszintén gratulálok a Citroennek 2011-es magyarországi piacvezető pozíciójához az elektromos autók szegmensében! Azért kell nyomatékkal hangsúlyozni, hogy "tiszta szívből" és őszintén", mert a 2011-es magyarországi villanyautó-piac első helyének…..
kb. kognitív disszonancia 2012.02.26 11:01:26
@Gera:
@kermi:
@sieg:
...legyintett a parasztbácsi, amikor először elcsörömpölt mellette egy automobil. Bizony az ő lova mennyivel olcsóbb/gazdaságosabb, üzemanyag töltő állomás se kell hozzá, környezetbarátabb mint ez a csörömpölő úri hunczutság és még csak nem is rozsdásodik.

Aztán megfogadta, hogy mostantól kevesebb pálinkát iszik, oszt nem gondol ilyen zagyvaságokat, hogy aszongya üzemanyagtöltő állomás.
kb. kognitív disszonancia 2012.02.26 11:30:49
@Gera:
Nem azt akarom, hogy vegyél (nekem meg nem futja). Csak mesélem, hogy pontosan ugyanazt mondod, amit akkor mondtak.

Kezdetben így járt az autó, a számítógép, a villamos hálózat is, kevés vevővel, kurv@ drágán, nem volt értelme megtérülést számolni, ma meg látod...

(De még ha rossz is az irány, akkor is legalább megyünk valamerre. Edison egyenáramú hálózata is tévedés volt, de nem hiábavaló)
Ha nem látom a képernyőn megjelenni, el sem hittem volna a legújabb húzást.A hvg.hu hozta le a hírt:http://hvg.hu/hvgfriss/2012.07/201207_religious_freedom_szektaceg Religious Freedom: szektacég?Central-European Religious Freedom Institute Nonprofit Kft. néven új társaságot hozott…..
kb. kognitív disszonancia 2012.02.21 09:28:35
@triarius:
[4 millió ember tagja valamilyen egyháznak]
Nem, te mutass hiteles forrást.

Alig várom azt a népszámlálási eredményt, még akkor is, ha csúnyán manipulált.

(Mondd, hogy fér meg a te fejedben a sok pedofil csuhás, az elszámolatlan milliárdok, a pénzért árult "szolgáltatások" (temetés, keresztelő stb.), a lenyúlt jogászképző keret stb. stb. Jézus tanításaival?
Ez az igazi kognitív disszonancia ;) )
A világ gazdagjai csak 275 darabon osztozhatnak a nemzetközi kerékpárpiac luxus kategóriájának ma elérhető egyik legszofisztikáltabb és legdrágább elektromos bringájából. Közülük volt már olyan, aki a Veyronja mellé látatlanban, interneten rendelt, de azért a 7-8 milliós…..
 Az oktatási rendszer „reformja” kapcsán nem általában egyetemfoglalásra van szükség, hanem a részvétel lehetőségének megteremtésére, mint amilyen a tegnapi Hallgatói Fórum volt.  Egyetemfoglalás vagy Hallgatói Fórum?Egyre szaporodtak az…..
kb. kognitív disszonancia 2012.02.18 10:22:39
Hát... nem is tudom, mit mondjak, nem gondoltam volna, hogy vannak profik által készített, önmagukat komolyan vevő hasonló videók a neten. A londoni Graffiti Kings csoport neve által fémjelzett "tutorial" videókra bukkantam, amelyek többek közt bemutatják, hogy hogyan kell…..
A Fővárosi Ítélőtábla 2012. február 10-én súlyosbította a Fővárosi Bíróság ítéletét Geréb Ágnes ügyében. A bábát öt helyett tíz évre tiltották el a szülész-nőgyógyász, valamint a szülésznői tevékenység gyakorlásától, és helyben hagyták a két év…..
kb. kognitív disszonancia 2012.02.13 18:28:55
@nexialista:
Igen, eldöntik, mivel önmagad nem vagy képes mérlegelni.
kb. kognitív disszonancia 2012.02.15 14:14:38
@nexialista:
Én babák túlélési esélyéről, egészségéről, te szuverenitásról, hatalomról beszélsz. Nem tudok mást mondani, agymosott idióta vagy, kár minden szó.
kb. kognitív disszonancia 2012.02.15 14:43:09
@Szerpentina:
Menjünk sorban:
1, "Vajon Cindy Crawford, Owen Wilsonék, [...] is beletartoznak az általad roppant intelligensen skatulyázott körbe?"
Nem, mivel valószínűleg otthon jobb felszerelésük volt/ jobban felkészültek, mint itthon a legjobban felszerelt állami kórház.

2,"ostobaságokat mondasz olyan dolgokról, amikről lövésed sincs."
Az igazi ostobaság (és sunyiság) az, amikor ezekkel a sztárokkal jössz, mivel egyrészt tudod, hogy az ő lehetőségeik mások, másrészt maga az érvelés hibás:
hu.wikipedia.org/wiki/Argumentum_ad_verecundiam

3, "Nincs kultúránk. Sem szülési/születési..."
Nahát, ebben egyet értünk.

4, "Az otthonszülés nem valamiféle hóbort"
És jé, megint egyet értünk. (Csak az nem mindegy, hogy milyen keretek között történik.)

5, "legyen ott is evidens, hogy szeretettel és tisztelettel fogadják a nőt, a gyermeket"
Á, a végén még teljesen összezavarsz, mert ebben is egyetértünk. Tessék egy cél, amiért érdemes keményen dolgozni, és nem kell senkinek meghalnia miatta.

6,".nektek harcolta ki anno az apás szüléseket, és még egy sor aprócskának tűnő dolgot,"
Aztán minden a helyére kerül, mégis hülye vagy lányom, ülj le.
Milyen érv ez megint? Ha xy valami jót csinál, akkor csinálhat rosszat is? Ha én megmentem egy ember életét egy balesetben, utána elmehetek bankot rabolni, és a bíróságon egy hülye majd erősködni fog, hogy de hát bíró úr, nézze meg eddig mennyi jót csinált. Ne már!

Részemről ennyi, többet nem strapálnám magam, neked viszont a figyelmedbe ajánlom ezt:
hu.wikipedia.org/wiki/%C3%89rvel%C3%A9si_hiba
Mindenkinek (saját magadnak, nekem, a pasidnak/csajodnak, kutyádnak, macskádnak) könnyebb dolga lenne, ha kicsit alapoznál.
 A canterburyi érsek a Lordok Házábanchurchofengland.orgSZEMLEA jóléti kiadások lefaragása sehol sem konfliktusmentes, és még egy elhúzódó gazdasági válság idején is vannak akik kiállnak a magas jóléti transzferek mellett. Meglepő lehet elsőre, hogy egy tradicionálisan…..
kb. kognitív disszonancia 2012.02.11 20:16:22
@dr. birca max:
Nem. Azt jelenti, hogy olvasol, értelmezel:
"és nem úgy válaszolnál,
a, ahogy másoktól hallottad,"
Köszi.

Bakker, nem hiszem, hogy nem érted, hogy a cipőknek, etiópoknak semmi köze ahhoz, hogy mennyi pénzt költünk egy egyházra/eszmére.
kb. kognitív disszonancia 2012.02.11 20:21:26
@dr. birca max:
Én se szeretnék látni. Ha pontosan annyit költene az állam cipőre, mint egyházra (0! forintot), nem is lenne.