Regisztráció Blogot indítok
Adatok
polski rider

0 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokaknak még ma is furcsán hangzik, hogy a lányok igenis szeretnek legózni. De miért is lenne ez másként? Legfeljebb egy kicsit másként néznek a kockákra, mint mi fiúk, ha egyáltalán. Talán ezt a különbséget tartotta szem előtt a LEGO, amikor előállt a legújabb…..
Adidigaga vendégposztja. A '70-es évek közepére viharfelhők jelentek meg LEGOLAND mindig kék egén: a minfig régi változatának 1975-ös megjelenésével már három komponensnek (figura-jármű-épület) kellett volna megfelelnie az arányosság és játszhatóság kritériumainak,…..
polski rider 2011.12.01 00:09:03
Üdvözöllek benneteket!
Eddig csak olvastam a blogot kommentelés nélkül, de most valamiért be kell írnom, hogy nagyon jól sikerült ez az írás az autókról! Elő is szedtem a régi legoim közül az autóalkatrészeket, és összeraktam pár verziót a 4pötty széles klasszikus témában. Eddig ezekről a kalózok miatt megfeledkeztem...:)

Hadd osszak meg két saját gyűjteményben is meglévő kedvencet, amik kimaradtak az írásból:
1990-ből a rugós felfüggesztés megoldás egy további aranyos darabja:
www.brickset.com/detail/?Set=6672-1
És az 1994-es Hot Rod: www.brickset.com/detail/?Set=6672-1 ami megérdemelne pár szót, mert a hagyományos alapra készült, de mégsem a klasszikus forma, a szélesített tengelyek meg a "topchop" miatt mégis új. Visszaadja a kemény hotrod érzést, de az aranyos lego forma is ott van. És 3 variációt is összehoztak belőle, szerintem mind megéri a pénzét: www.brickset.com/detail/?Set=6561-1
(A 3 kemény jampeclegényről nem is beszélve.:D)
Jó idő közeledtével egyre szaporodnak a különböző autós rendezvények, amiken igyekszünk képviselni a márkát és klubot. Május első napján ismét a Közlekedési Múzeumhoz látogattunk a megszokott seregszemlére. A kapott matrica ezúttal csalódás volt és a kocsikat sem mertük…..
 Ma este megjöttek az új felnicskéim! Hát Ők lesznek az utódok!  Egyik szemem sír, másik nevet! ..
polski rider 2010.05.24 17:48:55
@csajoska1982:
Sajátomra nem igazán illene, de megfelelő stílusó Polskira miért ne? Szerintem szép lesz a ződségen.

Tutira lehet polírozni is! OGY is polírozta pl. a gyújtáselosztóját kívülről, az is ilyen durva felületű alapból. Szóval mehet neki a polír nyugodtan is.:)
Én és a Kisautóm Wellness 2010.05.16 09:32:00
Előkerült az adás-vételi szerződés...2005. 03. 31. Azaz 5 éve! A Kisautó megtette utolsó útját Marosig, majd azóta egy tapottat sem moccant saját lábán (motorral). Azóta mégis sikerült beletennem 500-600 km-t...csak épp utánfutón! :D Sőt, az enyém hamarabb járt az M60-son,…..
polski rider 2010.05.16 21:03:22
@KeMa:Egyébként gyönyörű az a szín, csak Póckinak az az egik nagy baja, hogy hiába fújod atom mutatós színűre, ha azon kívül minden gyári marad az autón. Króm lökös, szép felni, ültetés azért még hiányzik arról az autóról. De alapnak csudálatos, remélem láthatom majd nyári talin!

@csajoska1982: Amúgy krómlökös lesz rajta, ha elkészül? Várom már az összeképet. (2-3 év és egyben is lesz a gép?>):))

Amúgy szép kis segédbrigádod volt, hogyan fizettél nekik? (ördögfej). SoMa atom csini a videón!:D
polski rider 2010.05.18 17:08:49
@csajoska1982:
Szépségverseny győztes esélyes lesz heló!;):):)
Alufelnikkel mi lesz amúgy? Mondtad, hogy a húsdarálós felnik nem lesznek jók rá...:(
Nagy vonalakban emlékszem, hol hagytam abba a dolgok publikálását, szóval csak folytatólagosan. :) Felesleges szarokat továbbra is gyűjtőm, legutóbb Győrből érkezett egy csomag, melyben főleg jutányos árú forgórészek voltak, a taps pedig zozyknak jár, mert ő hozta el nekem,…..
Polski Fiat 126 felújítás 1977 2010.01.16 16:15:00
Szinte minden polszkis egyik dédelgetett álma, hogy beszerez egy szép állapotú kúpos Polskit, amit meghagy teljesen gyárinak, esetleg korhű extrákkal csinosítja. Számomra is szimpatikus dolog a veterán Polskizás, de nem sok követ mozgattam meg érte, egészen amíg használós Polski…..
polski rider 2010.01.24 19:34:53
@ogy:
2/ Mármint marad narancs, csak a gyárinak kell mennie, ha OT-t akarsz, vagy egy teljesen másik színre kell átfújni?:O
polski rider 2010.01.25 15:37:53
@ogy:
Most ezt azért nem értem, mert ha ez az autó 1977-es és gyári narancssárga, akkor volt narancs 1977-ben.:) Ezt az autót komplett átfényezték? Azt sem hiszem...
Gondolom a fehér a másik "legjobb szín", de mi a harmadik?:)
atom Kabrió Fiat 126 2008.09.11 07:00:00
Még a karneválon láttam ezt a kis piros élményautót:) Kabrióval utazni egy külön feeling, volt már párszor szerencsém hozzá, 80km/h-nál kapaszkodva egy Golf középmerevítőjébe kapaszkodva érezhettem, hogy milyen amikor bombaként csapódnak az apró bogarak az ember arcába (mint…..
Az úgy kezdődött, hogy a 13. kerületben volt dolgom. Kocsival voltam, leparkoltam, és a szemben levő oldalon az autószerelő műhelyből egyszer csak előbukkant szel-mester. Köszöntünk egymásnak, beszélgetni kezdtünk, és megkérdeztem, hogy véletlenül nem vállalnak-e…..
Polski Fiat 126 felújítás :) 2009.10.30 14:34:00
Az ígéret ismét be lett tartva, még akkor is, ha erősen kicentiztem. :) Sokáig töprengtem a műszakiztatáson, de minden verzióval volt valami baj. Fontos volt a sikeresség, a reális ár, de a legfontosabb mégis a rugalmasság volt, hiszen esőben el sem indultam volna az állomásra.…..
polski rider 2009.10.30 17:51:43
@ogy: Az a minimum, hogy ott is megmutasd a "szarodat".:):):)

Egyébként még egyszer, sokadszor, mégsem feleslegesen: minden elismerésem és gratulálok az újabb korszak-lezáráshoz!

Műszakis bácsik arcáról néhány nagytotál még elfért volna.:):):)
Losi Pityuja volt terítéken, az ő felnijei és hátsó futóművéhez tartozó alkatrészek kerültek elő. Az új gyári lengőkart homokfúvattam, a felniket gyöngyöztettem, majd megvettem mindkettőhöz a festéket, a lakkot és a fillert. Lengőkarok gyorsan meg is kapták a fillert, hogy…..
Úgy tűnik jót tesz az autó épülésének, ha mindenféle ígéretek teszek itt a blogon, ezért ismét ezen a fórumon írom le a következő tervemet. Jelenlegi körülmények közt az érvényes műszaki vizsga az elsődleges cél, amit legkésőbb október utolsó napjáig szeretnék…..
Miután már rendesen dübörgött a zene a kocsimban és túlestem az első "vegyünk egy jobb kocsit a pók helyett" fellángoláson, arra gondoltam, hogy rendbe kéne rakatni a kasznit egy kicsit. Igazából még akkor sem gondolkodtam hosszú távon, ezért csak kissebb javítgatások…..
polski rider 2009.09.09 12:28:49
@Atis126p:
Az oldalsó díszleceket én is eltűntettem lakatoláskor. Haszontalanok, csúnyák és még a kasztni is rohad alattuk, teljesen feleslegesek. Viszont a műanyag kislökös mostanában tetszik.:)
Most már, hogy a tárcsafék is üzembiztos lett, hozzá lehetett fogni a motorátépítéshez. Először is belevágtam a közepébe és elkezdtem motort keresni. Mivel tudtam, hogy úgyis rendbe akarom pakolni a motort, így szinte teljesen mindegy volt, hogy milyen állapotút veszek meg.…..
 A szervezetem mára felmondta a szolgálatot ezután a kimerítő 5 nap után, töménytelen mennyíségű energiaital és mindenféle nyamika, édesség után...:D Ami a legviccesebb, hogy az utolsó éjszakánkat egy tesco parkolóban töltöttük ( most elárultam egy eseményt), polskikban…..
    Alcím - " Mi jöhet még?!"    Életem talija!!!!!!!!  Amit megtanultam az autochesczi-n (autósbolton) és a Zlom-on (bontón) kívül ezen a kiruccanáson, az egy újabb szó: Kurvaaaaaá! :D Lengyelül annyit tesz kb. : fuck! :) Igaz a lengyel fiatalok nem…..
A harmadik nap sem unatkoztunk!!! Csak úgy forr a platz... Kár, hogy nem látszik, de Piszkor Petyának itt már fülig ér a szája! :D "Apa, húzd meg Te is!" :DDDD Ja, és külön kérés volt, hogy a Praktikeres vödör látható legyen! :) Betegek!!! :D Most az jutott…..
Én és a Kisautóm Névnapomra... 2009.08.01 22:00:00
  Névnapi ajándékaim, amit a Kisautóhoz kaptam!  Nagyon jól esett, és küzdöttem, hogy leplezzem meghatottságomat! Lehetséges, túl jól sikerült, de ezúton jelezném az ellenkezőjét!  Nagyon köszönöm!  Ami persze ezek közül a legértékesebb, a…..
Tehát az első nap képei...a végén egy videóval megspékelve!!! :D:D Egy-két hímtagunk a büszkeségükkel...:D Néhány polski a taliról... A…..
Hát idén is eljött, ott voltunk, és jól éreztük magunkat!!! :) És ami mindannyiunkat feldobott, hogy lassan már nem is országos, hanem nemzetközi találkozóvá növi ki magát ez a minden évben megrendezett Velencei Nagytalálkozó! Érkeztek Csehek, Szlovákok, Lengyelek is! És…..
polski rider 2009.07.28 16:03:17
@csajoska1982: Hát nem mintha értenék a photoshophoz, de azzal talán meg lehetne kicsit egyengetni a színeket. Majd megpróbálom.
Én és a Kisautóm Jó hír... 2009.07.24 02:29:00
Ma egy nagyon jó hír érkezett este 9 óra tájékán sms-ben az OFIK-tól!Felvettek a fősulira!!! Juppppiééééé! :D..
Én és a Kisautóm Levélke 2009.07.21 23:56:00
Még egy megtépázott, csücsök nélküli levélke is kaphat szerepet az életben...:D ..
polski rider 2009.07.23 19:29:47
@csajoska1982:
Megyek persze, de csak a szombat délelőtt érek oda, megpróbálok minél korábban. Nagy nyári haveri körös tali lesz badacsonyörsön, aztán ott is megjelenek pénteken. Remélem túl élem a péntek estét és szombaton képes leszek vezetni. Végül is balcsi parton úgy is végig 50-es van.:):):)
Ha itt laknál a szomszédban, átjárnék kicsit kaparászni, de így csak lelkiekben tudok segíteni.:(:)
Szép fotóidból minél többet!