Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lucus51

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sorban állnak a bloggerek Gyurcsány Ferenc politikai temetésére. Egyre-másra jelennek meg a posztok arról, hogy „ha beigazolódna a gyanú”, akkor minek kéne történnie, mekkora béna, balfasz, szemétláda lenne a volt miniszterelnök, és mindenki, aki körülötte van.…..
  Az elmúlt hetekben a közvélemény egy részében  vita bontakozott ki arról, hogy a Corvinus Egyetem szervezésében megrendezett Tárcatükör rendezvénysorozaton kormánypárti politikusok ülnek le a Jobbik képviselőivel, ráadásul teszik mindezt a kiegyensúlyozottságáról ismert…..
lucus51 2012.03.13 13:18:17
A Jobbikot valóban nem lehet ignorálni, már csak azért sem, mert mára a második legerősebb politikai párt lett, és támogatottsága folymatosan nő. Népszerűségének egyik titka, hogy nem törődik az illemtannal, és olyan kérdéseket vet fel, melyeket "jobb körökben" illetlenség megemlíteni. Nem szeretnék terminológia vitába bocsátkozni, de európai liberálisok és szocialisták Orbánra sütik a szélsőjobb bélyegét - tehát vagy ők hazudnak, vagy a Jobbik nem szélsőjobb. Magam inkább hajlok a Jobbikkal kapcsolatban a "radikális jobboldali", vagy a "nemzeti radikális" minősítésre.
A cigánytáborokról, meg az iráni stratégiai partnerségről szerintem nincs mit beszélni. Annál töb bet kéne viszont arról értekeznünk, hogy miként könnyíthetünk az ország eladósodottságán - egyáltalán nem ördögtől való az adósság átütemezésének felvetése. Számos nemzetközi tapasztalat mutatja, hogy ez lehetséges. Inkább az a kérdés, hogy hitelezőink ki akarnak-e engedni bennünket az adósságcsapdából, vagy sem? A Jobbik válasza az, hogy nem. Valóban ez lenne az egyetlen helyes válasz? Valóban nem lehetne elviselhető szintre csökkenteni az adósságterheinket? Kinek az érdeke a forint bedöntése? Kinek az érdeke a kohéziós alapok megvonása? Ki a felelős azért, hogy az elmúlt két évtizedben egy centivel sem kerültünk közelebb Európához?
Nem elfutnunk kéne a kérdések elől, hanem újra kéne gondolni a válaszainkat - a mai helyzet már semmiben sem hasonlít a húsz évvel ezelőttire. Az akkor helyes válaszok mára semmit sem érnek már.
lucus51 2012.03.13 19:32:42
Kedves Gábor!
Vegyük példának a mai napot. Az ECOFIN símán elmeszelte Magyarországot - hangsúlyozom: nem az Orbán-kormányt, hanem Magyarországot - azzal, hogy félmilliárd euróval csökkentette a jövő évi kohéziós alapunkat. Tette mindezt legnagyobb nemzeti ünnepünk előestéjén. (Micsoda politikai barmok gyülekezete ez a gittegylet, édes Istenem!)
Liberális és globalista "barátaink" az Európai Unió örve alatt az Európai Egyesült Államok létrehozásán fáradozik - ehhez azonban semmiféle felhatalmazással nem rendelkeznek. Számukra a nemzetállam túlhaladott, megvetendő és üldözendő. Épp ezért tekintik Orbánt szélsőjobbosnak a Jobbikot pedig egyenesen fasisztának. A Te témaválasztásod is sima elterelés ebben a kontextusban, kedves barátom. A kérdés ugyanis nem az, hogy mit tegyünk a Jobbikkal, hanem az, hogy mit tegyünk az Európai Unióval. Tény, hogy ez az EU már nem az, amelyikbe 2004-ben beléptünk. A Jobbik az egyetlen párt ma Magyarországon, amelyik nyiltan beszél az EU-val kapcsolatos problémákról. Ami ma történt, az még a szocialistáknál is kiverte a biztosítékot (lásd Tabajdi nyilatkozatát), a mi európai liberális és globalista "barátaink" viszont dagonyáznak a kárörömben. Most minden magyarnak - Neked is!!!!! - minden kapcsolatát igénybevéve tiltakoznia kéne az ECOFIN döntése ellen! Tartok tőle, hogy nem fogod megtenni. Okozz nekem (nekünk, akik bízunk Benned) csalódást, és írj egy blogbejegyzést arról, hogy elítéled a kohéziós alapok korlátozását, mert az az országunkra mért igazságtalan csapás! Ha nem teszed meg, ugyanolyan hazug leszel, mint a kárörvendő kozmopolita bagázs - és ezzel kiírod magad a hazai politikából. Ugye nem így lesz? Ugye lesz bátorságod elítélni az Európai Uniót? (Ha mi nem tesszük meg, megteszi a Jobbik. Figyeld csak meg: minden március 15-i beszédük erről fog szólni - és igazuk lesz.)
lucus51 2012.03.13 19:54:55
@eloi: Igen, pont erről van szó! :-(
w Eljövendő szép napok 2009.01.05 19:50:00
  Nincs buék, ez nem lesz boldog új év. Don-kanyar lesz...
lucus51 2009.01.06 12:17:19
@Tóta W. Árpád: Szia Árpi! A Wikit felejtsd el! Köpül = TEJFÖLBŐL v. TEJSZÍNBŐL keveréssel, rázással vajat készít. (Magyar értelmező kéziszótár, 776.o.), Vaj = TEJSZÍNBŐL köpült zsiradék (Uo. 1454.o.) Vagyis amit a Te békád köpült, az vagy nem tejföl, vagy ha az, akkor BIZTOSAN NEM tejből készült. A gyakorlatról nem is beszélve. Akik még köpültek valaha, azok biztosan nem olvasnak Téged a neten. Én gyerekkoromban nagyon gyakran láttam köpülést a szomszédban, meg is próbáltam, de nagyon nehéz fizikai munka. Nem tejből, hanem tejszínből. A tőgyforró tejet lefölözzük, és abból készül a vaj.
Egyáltalán nem mellesleg: jó kis cikk, gratulálok! Hagyd a köpülést (meg a dagadt ruhát) másra!
lucus51 2009.01.06 12:34:33
@Tóta W. Árpád: Hogy a miniszterelnök kivételes képességű ember lenne? Ugyan mitől? Kanalt hajlít?
Tartok tőle, hogy a politikai vezetők ilyen tömjénezése vezet a szolgalelkűséghez. Nem jellemző Rád ez az istenítés. Most miért csinálod?
Ha egy országban nincsenek tucatjával férfiak és nők, akik nyugadtan bármely, épp regnáló miniszterelnök helyébe léphetnének, akkor az az ország meghalt. Egy miniszterelnöknek ne kivételes képességei legyenk, hanem miniszterelnöki képességei! Ha az MSZP-ben, a FIDESZ-ben nincs legalább egy-egy tucat alkalmas ember a főszolgai posztra, akkor szét kell zavarni ezeket a gittegyleteket. Nem kivételes képességű Gyurcsány, sem Orbán, sem Antall, sem más. Csak EGY a sok (?) alkalmas közül. A körülmények lehetnek kivételesek, melyek alkalmatlan embereket magas köztisztségbe juttatnak. Ám az inga előbb-utóbb visszalendül, és a kivételes helyzetek is normalizálódnak. Vagy nem.