Regisztráció Blogot indítok
Adatok
madame_ambrascet

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Praxis A méhem tele volt vérrel 2010.04.16 08:33:00
Sziasztok! Megosztanám én is a történetemet – egyet a sajnos nagyon sok közül –, ami két évvel ezelőtt történt. Miért éppen ezt? Mert az eset óta félek kórház és orvos közelébe menni, tűfóbiám van, pedig sosem voltam félős. Rossz citológiai eredmény miatt…..
madame_ambrascet 2010.04.16 19:29:59
@punciuspilatus: Nem csak, hogy nem illik, etikai vétség is, amit szigorúan büntet a Kamara Etikai Bizottsága.
Abban a "szerencsében" volt részem, hogy a pár éve kipróbálhattam a finn állami egészségügyi ellátást. A különbségek közte és a magyar között:Magyar: Gyógyszer és fertőtlenítő szagú rendelőintézet. Emberek ülnek egymás pofájában, ha addig nem is volt…..
madame_ambrascet 2010.04.11 10:24:08
@Káin: Marhára nem értem ezt a fizetős diszkriminációt :) Én fizetősre jártam, és egy fokkal nem voltak velem engedékenyebbek, mint az államisokkal, szerintem ha tudták volna, se érdekli őket.

Más: lehetne az orvos emberségesebb, de amilyen orvosellenesség van ma Magyarországon, én nem csodálom, hogy ennyire kiégett a szakma jó része. Ha se emberi, se anyagi megbecsülést nem kap az ember (és ezalatt a bejelentett, tisztességes fizetést értem, nem a sutyiban dugdosott pénzt, mert az mindkét félnek megalázó), akkor nem lehet tőle elvárni, hogy a hivatása szépségeiért végezze a szakmáját.
Praxis A szemem láttára halt meg 2010.04.11 06:59:00
2010 03 18 Édesanyám lement a körzeti orvoshoz. Bal bokáján három ujjnyi átmérőjű kékes lilás duzzanat amit kb egy hete fájlalt. A duzzanat közepén lencsényi-borsónyi fekete kitüremkedés ami nyomásra nagyon fájdalmas volt. A folt alatt a boka megduzzadt.A folt tapintásra forró…..
'napot Röviden a sztori. Édesanyám általános iskolai tanárnő kb. 30 éve. Számtalan generáció hagyta már el a kezét, a tanítványai közül sokat mai napig ismerek és elég jó emlékeket őriznek róla. Megadta a szükséges alapokat neki, mert anno meg volt a lehetősége rendesen…..
madame_ambrascet 2010.03.26 07:00:20
@miriamele: Irigylem a türelmedet, remélem, szeptembertől is sikerrel jársz.

Mikor én jártam gimibe, volt egy srác (mellesleg az igazgatóhelyettes fiacskája), akit senki, semmiféle módon nem bírt megfegyelmezni. Aki beszélni akart volna vele, azt kiröhögte, egyetlen emberbaráti közeledést sem vett komolyan, amíg a rajztanárunk meg nem unta az órai baromkodásait és két óriási sallert le nem kevert neki jobbról-balról. Nem mondom, hogy muszáj verni a gyereket a fegyelmezésért - mindenesetre azután nagyjából béke volt vele. Érdekes módon, még az igazgatóhelyettes sem pampogott.

A posztoló anyukáját nagyon sajnálom, ez egy ilyen világ. A sztori legnagyobb lúzerei amúgy a kisgyerek kedves szülei. Sikerrel fognak felnevelni egy újabb felelősségtudatmentes, buta gyereket.
madame_ambrascet 2010.03.26 07:05:53
@nyíregyházi betti: Azért eltúlozni nem kell a helyzetet. A legtöbb tanár nem pofoz napi (sőt, több évi) gyakorisággal se.

És igen, az lenne csak szép világ, ha a bunkó vásárlót is fejbe lehetne csapni egy öntözőkannával :P De minimum helyreutasítani, retorziók nélkül.
Ez olyan gyönyörű, mintha a Homár kedvéért találták volna ki. Olvasóinkat, egy debreceni családot egyszerre, egy időben a következő figyelmességekkel halmozta el kábelszolgáltatójuk, a Digi Kft: - minden értesítés nélkül kikötötték a rendben befizetett internetet és…..
madame_ambrascet 2010.03.25 07:01:50
@tony zionist: A helyedben megnézném, nincs-e túl sok vegyszer a reggeli kakaómban.
madame_ambrascet 2010.03.25 07:04:47
@Peti817172M: Bejelentkezéshez vagy tulajdoni lap kell, vagy lakásbérleti szerződés. Egyértelműen a Digi szúrta el a dolgokat.

Drága Posztíró! Ha úgysem válaszolnak, a kiküldött számlákra nyugodtan fütyülhettek, elvégre nem veletek kötötték, nincs miért betartanotok.
Volt egy albérlőm még évekkel ezelőtt, aki, miután kiköltözött, kedvesen elfelejtette lemondani a netszolgáltatást, tehát ugyanúgy jöttek a címemre a számlák, csak az ő nevére. Engem ugyan nem érdekelt, mekkora adósságot sóznak épp a nyakába, közöltem, hogy elköltözött, nem is zaklattak utána tovább.
T. lekéste a tárgyfelvételt a Zsigmond Király Főiskolán, ami Tiborcot lepipáló panaszáradatot váltott ki belőle. T. hiányolja, hogy nem kapott értesítést, és az iskoláját egyáltalán nem tartja hallgatóbarátnak. T. méltányosnak tartaná, ha a tárgyfelvételről lekésőknek…..
madame_ambrascet 2010.03.24 20:43:29
@tokomtelevan: Jelezném, a kommunikáció szakon végzettek SZINTE SOHA nem maradnak állás nélkül.

A posztolónak meg üzenném: LANKADATLAN ÉBERSÉG!

(Igen, szándékosan kiabáltam:))
madame_ambrascet 2010.03.24 20:45:17
@tokomtelevan: "ha kiderül, hogy ilyen alacsony ismeretszintet nyújtó iskolában szerezte a diplomát"

Honnan derül ki? Jártál oda? Ismered a leadott anyagminőséget/mennyiséget?
1 és fél évig voltam munkanélküli. Diplomás vagyok, 1 felnőtt gyerek anyja. Van férjem is. 23 év munkaviszony, ebből 3 év gyes a többit ledolgoztam. Képzettségnek megfelelő és nem megfelelő munkakörökben. Naponta több helyre elküldtem önéletrajzomat, nem válogatva a…..
madame_ambrascet 2010.03.21 21:21:10
@Animacs: Don't feed the troll. :)
Tisztelt Üzemeltetők! Hetek óta rágódom azon, hogy történetemet, kálváriámat nyilvánosság elé tárjam-e, azt megosszam-e másokkal. Végül - végső elkeseredésemben - úgy döntöttem, hogy szélesebb közönség elé viszem megaláztatásom történetét, azzal a szándékkal,…..
  Az én történetem úgy kezdődött hogy középiskola után elmentem főiskolára műszaki informatikára ahol a második évben nem sikerült az egyik tárgyam, így vége lett. Az itt eltöltött időszak alatt egy dolgot kitaláltam, mégpedig hogy mit szeretnék csinálni az életben.…..
madame_ambrascet 2010.03.13 20:44:50
@Rékuc: Ne haragudj, nem sértegető szándékkal mondom, de az ilyen, segítségnek szánt kérdések nem segítenek, hanem még rúgnak is egy jó nagyot az emberbe. A gyerek hasonló cipőben jár, mint én; nekem is fizette anyuci-apuci azt a pár évet, amíg elvégeztem az angol szakot az egyetemen, mert marhára nem tudtam, mit is kéne magammal kezdeni. Megvolt a szülői háttér, nem is néztem körbe, mi lesz később. Most aztán ezerszeresen is szívok, épp elég nagy bűntudatom van anélkül is, hogy az orrom alá dörgölnék, hány évig lógtam a szüleim nyakán. Szerintem a posztoló is rájött magától, hogy ez így nem mehet tovább; ilyenkor inkább gyakorlati tanácsokkal kellene segíteni.

Nekem ordas nagy mázlim van, hogy most felvettek egy munkahelyre, ahol többé-kevésbé csinálhatom, amit szeretek (ti. kreatív írás), verem is a seggem örömömben a földhöz. :P Más viszont lehet, hogy évekig nem fut bele egy hasonló lehetőségbe.
Egyik olvasónkkal, Józsival (ez nem AZ a Józsi) ijesztően egy rugóra jár az agyunk: szinte egyszerre készültünk el mindketten a felsőoktatás kritikusait megörökítő írással. Itt van az övé: Divat lett szidni a magyar felsőoktatást, tízmillió oktatási miniszter országa…..
madame_ambrascet 2010.03.09 11:33:48
@Püspök utcai gombaszedő: te se jártál még kommunikációra, látszik :P

Néha szinte megbánom, hogy nem oda mentem, komolyan. Amelyik kedves évfolyamtársnő elég törtető és gátlástalan ehhez a szakmához, az már mind benn van vezető tévécsatornáknál, szép pénzért. És ami azt illeti, szopott is érte eleget. (Meglepő módon a sajtótörténet szórótárgy az első évben, egész sokakat kihajítottak róla.)

A poszt meg nagyon találó, de hiányolom a felsőbbrendű jogászt :)
madame_ambrascet 2010.03.09 11:35:03
@madame_ambrascet: Jah, a "szopott is érte eleget" nem szó szerint értendő. (Bár ki tudja.)
Lezajlott az ötödk HangSúly díjátadó (igaz, csak virtuálisan), amiben online rockmagazinok szavazták meg kik legyenek a nyertesek az olyan kategóriákban, mint az év albuma, az év koncertzenekara, az év stúdióprodukciója, az év debütalbuma és az év borítója. A jelöltek közé…..
madame_ambrascet 2010.03.09 11:04:57
@kispista: És a népszerűség mégis mióta garancia a minőségre?

Tény, ami tény, nagyobb bázis, több szavazat, de hogy a Dalriada fényévekre alázza le zeneileg a Hungaricát, az ziher. Mellesleg ami azt illeti, őszinteségben is magasról veri.