Regisztráció Blogot indítok
Adatok
discretio

0 bejegyzést írt és 281 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Közleményben tiltakozik az Egyház három püspöke "a jelenlegi fékevesztett zűrzavar" ellen, amelyet szerintük az Amoris Laetitia liberális (mostanra már hivatalos pápai) értelmezése indított el. A három püspök szerint az apostoli buzdítás pápai értelmezése a katolikus hittől "idegen", az általa…..
discretio 2018.01.03 12:49:51
@na__most__akkor:
Azért gondolom hallottál már olyan esetről, hogy egy kérdésben a meglehetősen botrányos álláspontot hirdető vezető elleni véleményt nem a " riválisai ", hanem egy jelentéktelennek tűnő minoritás képviselői fogalmaznak meg.
Nem olyan régen a Határátkelő megkért, hogy írjak 10 dolgot, amiért érdemes/jó itt lakni vagy élni. Akkor én csípőből azt válaszoltam neki, hogy ilyet nem tudok írni, maximum olyat, hogy miért nem jó itt élni. Azonban - mint általában mindenhol - nem ennyire fekete vagy fehér a teljes kép. Ebben a…..
Ebben a posztban szeretném veletek megosztani egy hosszú hétvége élményeit. Mert ugyan az eredeti terv a napfogyatkozás megtekintése volt, de voltunk olyan szerencsések, hogy ellátogathattunk két nagyvárosba is. Tervezés A tervezés ünnepélyes alapkőletétele már egy-két évvel ezelőtt megtörtént,…..
Kevés megosztóbb város van Nápolynál. A lelkendezők áradoznak hangulatáról, mely legtöbbjüknek a száradó lepedők látványát jelenti; a fújolók szidják a mocskot, a bűzt és a hangzavart. Mindenkinek igaza van. Ez a város azonban jóval több ennél. De nem való mindenkinek. Szigorúan szubjektív…..
discretio 2017.11.04 17:37:48
@tomcsicsi: Mi az idén nyáron jártunk Nápolyban. Elég utazgatós család vagyunk, sokfelé jártunk már nyaranta. Mi is olyannak éreztük, ahogy írod. Életszagú. :)
Az ember felkészül, hogy nagyon koszos lesz és nem biztonságos stb. Mi az archelogiai múzeum mellett laktunk , hat éjszakát töltöttunk ott, mászkáltunk későn is, de nem éreztük veszélyesnek és koszos sem volt a környék.
Nem elegáns város, de érdekes. Örülök, hogy jártunk arra.
Mi a szerelem? És a vonzalom? Hogyan képes egyáltalán kialakulni ez a mindennél erősebb kötődés egy addig teljesen ismeretlen ember iránt egyik pillanatról a másikra? Kémia? Vagy összeillés? Netán épp az ellenkezője, merthogy az ellentétek elvileg vonzzák egymást? Ezekre a kérdésekre nem egy…..
discretio 2017.09.14 10:40:39
@Mountain Dew: Nagyon szívfájdító amit írsz. Igazi csapdahelyzet. De gondolom tudod, hogy a gyerekeket nem lehet becsapni, érzik ők a valóságot.
Kivülállóként csak együtt érezni tudok veled. A tapasztalatom az , hogyha az ember kilátástalan helyzetbe kerül, akkor a szívből jövő, őszinte megbocsátás mindenért, amit amit egy másik ember (ek ) okozott , valahogy kiutat eredményez, megoldást hoz az elviselhetetlennek tűnő állapotok rendezésére.
Őszinte szívvel kívánom, hogy rálelj erre az útra, hogy a gyerekeid érzelmi biztonságban növekedhessenek , ne az áldozatok áldozataiként.
Az uralkodó gondolkodás időnként "hamis könyörületet" ajánl, olyat, ami abban hisz, hogy az abortuszokat támogatni a nőknek segítségnyújtást jelent; hogy eutanáziát igénybevenni méltóságteljes cselekedet; hogy tudományos áttörés gyermeket "gyártani", és úgy tekinteni rá, mint jogra, és nem mint…..
discretio 2017.09.08 16:36:06
@Klára478: Tudod mit, gyere el hozzánk, van egy 18 éves gyerekem, aki lombikbaba volt. Ismerd meg és mondd a szemébe, hogy bűnben fogant.

A hozzászólásodból az látszik, hogy fogalmad sincs milyen módon és eséllyel lehet elhagyott, azaz örökbe fogadható gyereket nevelni. Aki végül sikeres lombikprogram után ajándékba kap egy kisbababát, még ha beteg is, nagy valószínűséggel felneveli. Miért jobb egy elhagyott, de egészséges gyerek ?
discretio 2017.09.08 16:43:25
@Yakk: Köszönöm a szavaid.
Szerintem ennek a lombikbaba " cirkusznak " az lesz a következménye, hogy a katolikus házaspárok még jobban fogják titkolni, ha a kezelést választják, hogy ne ítélkezzenek fölöttük a kedves hittestvéreik. Még több fusztráció, magukra hagyottság, még több fájdalom .
Aki Jézus követőnek valja magát , nem akarhatja ezt, úgyhogy meg kellene gondolni, mit beszélnek, legyen az püspök, legyen az kommentelő.
A minap Facebook értesített róla, hogy 5 éve költöztem fel északra. Mivel a közelgő érettségi találkozó miatt amúgyis meg kell gyónnom, hogy mi minden történt velem azután, hogy beköltöztem a tamperei loft szobámba, gondoltam megnézem már mi a helyzet az étkezés terén is. Igazából a budapesti…..
Magyarország ugyan leszavazta a menekültkvótákat, de így is életbe lép az áthelyezési rendszer. Összesen 120 ezer migráns szétosztásának a tervét fogadták, nekünk is be kell fogadni nagyjából 2000 embert két év alatt. Közben tovább dübörög a kiutasításgyár, a magyar…..
discretio 2015.09.23 13:44:41
@Kivlov: Nekem még ötletem sincs, hogy mit tudnának ezért tenni, de mindenkinek az lenne ( lett volna ) a legjobb.
discretio 2015.09.23 14:27:45
@Balt: Nekem is eszembe jutott, mikor Merkel asszony azt találta mondani, hogy jöhetnek a több nyelven beszélő, képzett migránsok, hogy senki nem akadt fent ezen a kirekesztő, elitista "kiszóláson " a fent említett lapok publicistái közül senki. Gondolom nem érte el az ingerküszöbüket.
Az Összezárva Friderikusszal első blikkre egy olyan műsor, amiben két ember egymás lelkében vájkál, miközben egy napot töltenek együtt, együtt esznek, alszanak, és mivel nincs hova menni, jobb híján akkor is beszélgetnek egymással, amikor kurvára semmi kedvük nincsen hozzá. A…..
Van itt egy népszavazási kezdeményezés.  Tizenkilenc kérdéssel akarják megbuktatni Orbán Viktort. Köztük ilyenekkel: "Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés határozat elfogadásával kötelezze a Kormányt arra, hogy az Európai Unió Működéséről Szóló Szerződés 86.…..
törökgáborelemez 515. Nekrológ 2015.03.15 23:08:48
A politikai elemzés halott. Megölték. Megöltük. S még az sem biztos, hogy sajnálni kell ezért.  Az első érdem a pártoké. Ahogy egy nagyon fontos politikus nem is olyan régen egy háttérbeszélgetésen mondta: „igen, mi csináltuk, beküldtük az embereinket, akiknek a nevét sem…..
Madárjós LENDVAI ILONA: RINGATÓ 2014.12.23 09:50:16
Aludj el kislányom, Gyönyörű virágom, Éjszínű szemeden Kopogtat az álom. Egy csillag, két csillag, Szívemmel ringatlak, Öt csillag, hat csillag, Soha el nem hagylak!..
A minap egy amerikai cégnél zsűritagként vettem részt egy főzőversenyen, amit a helyi munkaerőnek szerveztek. Négy szempontot vettünk alapul a kóstolás során, amit igyekeztünk szigorún betartani és objektíven megítélni. Az ételeknek szezonálisnak, egészségesnek, innovatívnak…..
discretio 2013.12.03 09:32:28
Jakab Attila vendégbejegyzése   XVI. Benedek pápa lemondása óta – ami a pápaság modernkori történetében egy példátlan helyzetet teremtett –, Erdő Péter esztergom-budapesti bíboros-érsek neve időközönként esélyes pápajelöltként merül fel – mindenekelőtt az…..
discretio 2013.02.26 22:54:56
@Mikrobi: Sajnos nem ilyen egyszerű a helyzet a pécsi egyházmegye ügyében.
Bár valóban megtörtént az előző gazdasági vezető törvénytelenségeinek vizsgálata, nem látszik, hogy bármi történt volna a tekintetben, hogy ez ne ismétlődhessen meg újra.
A mostani gazdasági vezető pl. családi építőipari vállalkozásban érdekelt. Az egyházmegye pedig komoly pályázati pénzeket nyert, amit épületfelújításra fognak fordítani. Nincs összeférhetetlenség egy ilyen esetben ? Törődik ezzel valaki ? Különösen annak fényében, hogy az új vezető egyik első dolga volt, hogy felmentse az egyházmegyei főépítészt és átszervezte a rendszert .
discretio 2013.02.26 23:28:56
@Mikrobi: Hogy ellopkodja-e valaki, arról nekem sincs fogalmam . Egyszerűen arra akartam felhívni a figyelmet, hogy annak ellenére, hogy hatalmas összeg tűnt el kézen közön, nem látszik, hogy a rendszer ami megengedte ezt, bármit változott volna. Nem átlátható, nyilvánosság nincs csak hárítás. Azt gondolom, hogy Erdő Péternek is érdeke lenne, hogy hasonló botrányok ne tépázzák meg az egyház hírnevét, neki is van köze ahhoz , hogy mi történik azzal a pénzzel, amit a katolikus egyház kap. Lehet, hogy "jogos ", ha mindenre azt mondjuk, hogy szervezetileg nem az ő hatásköre, ami más egyházmegyében történik , de az, hogy felelőssége sincs az ügyben ami az általa irányított "szervezetben " történik, én ezt nehezményezem.
Udvardy püspök jó ember, de ő is Esztergonban "szocializálódott". Vezetőként nagy neki ez a kabát, szerintem , ahogy Erdőnek is nagy lenne az , amire esélyesnek hirdetik.
Gyurcsány Ferenc plágiumgyanús szakdolgozatával kapcsolatban épeszű és éplelkű embernek nem nagyon lehet más véleménye, mint Schmitt Pál másolt doktori értekezésével kapcsolatban volt. Ha a feltételezést nem tudja hitelt érdemlően megcáfolni a volt miniszterelnök, pontosan…..
discretio 2012.04.30 19:01:35
@Mária: Ha hiszed, ha nem Gyurcsánynak még államvizsgája sem lehetne. Ugyanis nem csinált zárótanítást, nem ment el bokros teendői miatt ! Egy pécsi "bányász" városnegyed egyik iskolájában kellett volna megtennie , de ő fölötte állt efféle követelményeknek. Igy aztán a meg sem tartott zárótanítására kapott egy négyest.
E nélkül nem mehetett volna államvizsgázni, így diplomája sem lehetne .
Gondolom ezek a jegyzőkönyvek végképp nem állnak már rendelkezésre.
Megszülettek a parlamenten kívüli ellenzék új sztárjai – írja közömbösnek biztosan nem, lelkesnek annál inkább nevezhető tudósításában az Index újságírója a mai tüntetésről. Árok Kornél és Kónya Péter neve mára valóban politikai jelentőséget kapott, ők ugyanis…..
Házkutatás, őrizetbe vétel, bilincs, szabadlábra helyezés. Sok ilyenről olvastunk már az elmúlt években, az ingerküszöbünk egyre feljebb és feljebb került. Most mégis érdemes megállnunk, mert példátlannak látszik az eset: a történet középpontjában (egyelőre) egy volt…..
Anyone4tennis? Nem, nem és nem! 2011.06.27 20:55:00
Nem szeretem ezt a szót: nem. Nem jó, mert alapvetően meghatározza a mondandóm hangulatát, mert mi másként reagálhat a Kedves Olvasó, mint azonnali ellenreakcióval, védekezéssel, itt kérem valami rossz fog történni! Hát az.  De ez a cikk most erről a fránya nemről fog…..
Végre elmúltak a Roland Garros által okozott gyötrelmek és szépen lassan kiheverem a csalódást, amit a torna (ismét) okozott. És hangsúlyozom, nem fáj Nadal győzelme. Nem fáj Djokovics veresége az elődöntőben. Nem fáj, hogy Federer végül, és tényleg végül újra elbukott a…..
discretio 2011.06.17 21:04:50
@becefix: Szerintem is jól Ír a blogger. nem sűrűn, de velősen. Jó olvasni.

Egyet értek avval is, hogy Fed a spanyol ellen nem és nem tud nerni. Annyi ki-ki meccsük volt és szinte mindet Nadal nyerte. Ezt én egyszerűen nem értem, úgy szeretném tudni, hogy mi ehet az oka, de biztos hogy nincs egyszerű magyarázat.

Én azt hittem, hogy Annacone fel tudja szabadítani Rogert az önmaga által felépíett mumus nyomása alól, de most már egyre kevésbé remélem.
Anyone4tennis? Mikor lesz a most? 2011.05.16 13:09:00
Távol álljon tőlem, hogy jelen cikk eredetét korunk bármely aktív játékosára vezessem vissza, mi több, ha mégis lenne ilyen jellegű gyökere a történetnek, szívem szerint inkább egyfajta védőbeszéd érzetét kelteném.Látom a közelmúlt remek teniszezőit szenvedni, erőlködni,…..
Anyone4tennis? El Classico 2.0 2011.05.01 11:01:00
Madridban párhuzamosan folynak a WTA és az ATP küzdelmek, a hölgyeknél Premier, a férfiaknál pedig Masters névvel illetik az immár megváltozott dátummal, borítással és körülményekkel bíró vegyes tenisztornát. Emlékezhetünk, anno, az év második felében, fedett pályán,…..
discretio 2011.05.06 22:08:30
@laciii79: Remélem, hogy Delpo esetében azért a taktika nagyobb szerepet játszik, mint a komoly sérülés...
Még megy a Djokovics-Ferrer meccs, de Djokot elnézve nadal jobban tenné, ha hoplnap kikapna Rogertől, mert Djoko szerintem megint elkeni.
discretio 2011.05.11 09:33:13
@laciii79: Igen , ebben az értelemben lehet nadalt olyan valakinek nevezni, aki mást hozott a teniszbe. Én azért ózkodom őt korszakosnak nevezni, mert úgy értékelem, hogy általa bár atlétikusabb, ugyanakkor valahogy "primitívebb " is lett a játék. Talán azzal tudnám érzékeltetni, hogy a három döntő, amit elvesztett Djoko ellen nagyon harcos volt, nagy fizikai teljesítmény amit cssináltak, de a játék lényegében unalmas, taktikai elemeket nélkülöző volt. Űzték egymást, mint két pankrátor, aki tovább bírta, nyert. ( vagy jobb red bullja van :) )
Ez a régi idézet bukott felszínre bennem, amikor megláttam Roger Federer nyilatkozatát, illetve nevezzük inkább reakciónak a nem kevésbé legendás Martina Navratilova bírálatára. Minden idők talán legnagyobb női teniszezője ugyanis igencsak őszinte és egyenes véleményt…..