Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gooseberry

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az utóbbi években karácsony táján mindig kitör a bonbonláz, nem kétlem, hogy ezen a VKF!-en is töméntelen változatban bukkanak majd fel a falatnyi, szöszmötölős édességek - még egy már se nem oszt, se nem szoroz. Amióta megkóstoltam a Keserédesben a gyulai manufaktúra…..
gooseberry 2009.12.01 17:47:28
Sütemény ennél gesztenyésebb már nem lehet. Amikor annak idején gesztenyepüré ízű süteményt kerestem, a sok, kipróbáltan nem elég gesztenyés muffin és csók közé Latsia dobta be ezt a liszt nélküli receptet karácsonyi gesztenyetorta néven. Azonmód ki is próbáltam, ám a…..
lorien Lasagne 2009.10.14 11:56:00
Újabb adósságot kell törlesztenem, lasagne még nem volt a blogon. Na, jó, volt egy spenótos, de csak egy kis adag volt, könnyed előétel gyanánt, nem a hagyományos sokréteges. Hogy miért ez a trehányság, nem értem :), évente néhány alkalommal nekiveselkedek, lévén az egyik…..
A fenti fényképet a stockholmi Lakásberendezés vásáron készítettem. Vajon miről?..
gooseberry 2009.10.07 16:15:34
Kissé elkésve és nehézkesen születik a poszt, mindennek oka pedig maga a Trinity által szervezett VKF tárgya. A késés konkrét oka az egész hétvégére elhúzódó szüret apám tanyáján, amelyről már tavaly ilyenkor született egy írás (a terminológiát lásd ott). Az idén…..
A Pew Internet Research 12 kérdésből álló tudományos kvízt publikált, mellyel megtudhatjuk, okosabbak vagyunk-e egy átlag amerikainál.   Demográfiai lebontása a válaszadóknak a július 14-i állás szerint: Nos, okosabbak vagyunk-e?..
gooseberry 2009.07.16 01:17:18
Apám születésnapi vacsorájára valami old school éttermet kerestem. Májgaluska levest, fatányérost, velővel töltött bordát, palacsintát szerettem volna az étlapon. A szadai Borostyán étteremről jó emlékeket őriztem. Sok-sok éve többször voltam ott, mindig…..
A "bolti" jelző gyakran szitokszóként funkcionál, de ez az A Recept, Amely Bejárta A Várost. Noha egyszer már publikáltatott, még mindig szeretjük, én különösen a csokiba mártott változatát. Nagyon könnyű, roppanós vajas keksz, a kakaós sablé viennois-hoz tudnám…..
 Hogy a végén kezdjem, múltkori töprenkedésem lassan talán eredményhez vezet. Lorien nagyon előzékeny volt, hogy kitette a szavazódobozt és engem is nagyon érdekelt a véleményetek. De végül kaptam leveleket, amikből kiderül, hogy ők így már nem szeretnének beszélgetni.…..
gooseberry 2009.01.20 22:06:04
lorien Disznótoros 2008.12.08 19:12:58
"Hurka, kolbász, szalonna, égig álljon halomba...". Egy régi jó mesében ez volt az állatok egyik versikéje /nem emlékszik valaki, hogy pontosan miben lehetett?/, én is szívesen szoktam mondogatni:). A disznótoros a tél egyik csalhatatlan jele, és nagyban hozzá is járul…..
Terveztem. Hogy rittyentek egy frappáns összefoglalót az elmúlt évről. De már ez a két mondat is meglehetős erőfeszítésembe került. Valószínűleg odázgatnám még az idei első posztot, de kaptam néhány nagyon kedves és aggódó emailt, ami adott némi késztetést. A…..