Regisztráció Blogot indítok
Adatok
H00ligan

154 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nehezen találok szavakat. Na nem feltétlen a meglepetéstől, nem. Abban ugyanis – sajnos vagy nem sajnos – már nem nagyon van meglepő, hogy egyik vagy másik, hatalmon lévő politikai oldal a saját malmára akarja hajtani a vizet. Ha nem így lenne, akkor a Népszabadság tele…..
Sajnos a címben felvetett kérdés koránt sem költői. Feledkezzünk meg egy pillanatra hazánk belpolitikájáról, a poszt sem erről fog szólni. A helyzet ugyanis az, hogy jelenleg olyan történelmi időszakot élünk át, ami a mi, de még az elkövetkező generációk életét is jócskán…..
Orbán Viktor a mai napon ismét értékelte az országot, s az idei sorrendben már a tizenharmadik ilyen alkalom volt. Szép hagyományt teremetett az évről évre megtartott beszédeivel, ám nem ez az egyetlen pont, ami állandóságot mutat. Bizony, a tartalom is vissza-visszatérő elemeket…..
Olvastam egy posztot. Mondjuk ez önmagában nem olyan nagy újdonság, viszont az a helyzet, hogy ez az írás (pontosabban az, amiről szól), elindította a brainstorming-ot, egy olyan gondolatot, ami már régóta fogalmazódott bennem, de valahogy mindig a fiók mélyére került. Így igen…..
Megtörtént végre az, aminek meg kellett történnie. Orbán Viktor ma ismertette a magyar soros elnökség programját az EP előtt, ami hazánk számára történelmi jelentőségűnek mondható, ha más nem, hát azért, mert hosszú-hosszú idő után tölthet be Magyarország ilyen fontos…..
(Köz)szempont Valami változott 2011.01.15 11:53:04
Tízezer ember. Hozzávetőlegesen ennyien voltak kint a Kossuth téren péntek este, hogy voksukat letegyék a sajtószabadság mellett, a médiatörvény ellenében. Tízezer ember. Legalább ennyien vannak ma Magyarországon, akik úgy gondolják, a Kormány rossz döntést hozott és egy olyan…..
A hazai oktatás reformja, a tanulmányok utáni elhelyezkedés lehetősége és tandíj csupa olyan témák, amelyeket a politikusok évről évre, választásról választásra előtérbe helyeznek, azt a látszatot keltvén, hogy most valami hatalmas dolog fog történni, bekövetkezik a…..
(Köz)szempont Beszólt az iwiw 2011.01.12 00:29:00
Az iwiw elfészbúkosodása megújulása óta a mai az első alkalom, hogy karbantartás miatt nem érhető el az oldal. Ez rendben is van, nyilván ezt is meg kell csinálni. Az éjszakai időzítés, pedig az ilyen munkák elvégzésére a legalkalmasabb, hiszen ilyenkor veszítik a legkevesebb…..
Nem cserélnék most Fellegi Tamással. Nem csak azért, mert politikus, hanem azért sem, mert a nevét gyorsabban ismerte meg az európai sajtó, mint a médiatörvény pozitív oldalát. A pénteki EU-elnökség miatt szervezett sajtóvacsorán ugyanis az ő szájából hangzott el a…..
(Köz)szempont Itt a lé a tét... 2011.01.07 20:33:00
Nemigen hiszem, hogy bárkinek is nagy meglepetést okozott volna azzal a Médiahatóság, hogy az első eljárást pont az RTL Klub ellen indították el. Az okokat, vagy inkább csak a sejteni vélhető indítékokat nagyjából ismerjük is, sokszor rálépett már a jobboldal tyúkszemére a…..
A mai napon bukkantunk arra a jegyzőkönyvre, melyet egy hajléktalanszálló csoportos foglalkozásán rögzítettek.„Drága hajléktalan barátaim, hadd meséljek el egy rövid történetet. Egyik alkalommal békésen üldögéltem az aluljáró lépcsőjének tövében, amikor – bár…..
Újabb razziát tartott a rendőrség a minap, a „célközönség” ezúttal is a 18 év alatti diákok csoportja volt. Az akció összehangoltan, országos szinten zajlott le, melynek elsődleges célja az volt, hogy kiszűrjék azokat az általános és középiskolás tanulókat, akik…..
(Köz)szempont Tákolmány 2010.10.28 01:15:00
Az országgyűlési választások második fordulója előtt nem véletlen, hogy annyit vitatkoztak arról, vajon jó-e ha a kormányzó párt kétharmados többséget szerez magának? Érvek voltak pro és kontra: mellette szólt, hogy végre olyan egység jöhet létre, amely dinamikusan képes…..
Az, hogy a baloldal halott, az egy dolog. Ahogyan az is, hogy nem tesznek ellene semmit. Nagyjából abban sincs vita, hogy az elmúlt 4 évben aki csak tehette, vagy 2 perce a publikum elé állt egy nyilatkozattal, az rúgott az MSZP-n és Gyurcsányon egy nagyot. Az viszont, hogy a volt…..
(Köz)szempont Neked is megjött? 2010.10.14 22:13:44
Orbán Viktor szerdai bejelentésével megérkezett a második akcióterv is. Koncepcióját tekintve nem sokban különbözik az elsőtől, s mivel ennek a neve az, hogy második, nem pedig az, hogy végső, így gyanítani lehet, hogy legalább még egy követni fogja majd. S bár nagyon sok a…..
(Köz)szempont Otthon szül. És? 2010.10.11 23:39:00
Nincs annál szebb, mint amikor egy új élet jön a világra. Ez eddig rendben van. Az ember akarata pedig szabad. Mondjuk még ez is oké. Amit azonban minden eszközzel kordában kellene tartani, az nem más, mint az emberi hülyeség. Az ugyanis még 2010-ben sem ismer határokat, ráadásul…..
(Köz)szempont Esztergomi látkép 2010.10.07 00:06:47
Meggyes Tamás egy idióta. Nem azért mert Fideszes, és nem csak azért mert politikus. Egész egyszerűen azért, mert képtelen méltósággal veszíteni. Esztergom ugyanis 10 év után új polgármestert választott magának, amire a reakció azonnal a már jól bevált „választási…..
Azt kell, hogy mondjam, osztom Orbán Viktor gondolatait. Az elmúlt 1 év kommunikációjában többször is hangsúlyozták, Magyarország most történelmi lehetőség előtt áll. Egyrészt az egységes szavazói vélemény, másrészt annak következménye miatt, vagyis hogy egyetlen erős,…..
Nyugatról indult, majd szép lassan hazánk politikai életében is felütötte fejét az a divat, hogy a fontosabb pártrendezvényeken és a kampányokban nem csak maga a politikus, hanem egy-egy előadóművész, színész, sztár vagy celeb is megjelenik, határozottan letéve a voksát az…..
(Köz)szempont 16-ra lapot húzni 2010.09.27 20:02:14
Az embernek szinte összefut a nyál a szájában, ha meghallja az egykulcsos adórendszer kifejezést. Főleg most, hogy Matolcsy és Szíjjártó is kijelentette, 2011. január 1-től ez az adózási forma lép majd életbe. Nedvesednek a bugyik, pirulnak az arcok, a távolban pedig felsejlik a…..
Elzavarták Mészáros Antóniát. Persze várható volt, hogy előbb-utóbb szúrja majd valaki szemét a riporternő, aki Az Este című műsor egyik legjobb házigazdája volt. Ha a jobboldal lett volna eddig hatalmon és most a baloldal kormányozna, a helyzet minden bizonnyal ugyan ez lenne. A…..
Nem mindig értem a politikusokat. Na nem azért, mert olyan nagyon bonyolult állatfaj lenne az övék, egyszerűen csak nem értem. Olyan helyzetben például, amikor meghatározzák egy párton belül, hogy akkor mindenki azt nyomja, hogy igen, vagy azt hogy nem. Mert persze a pártérdek fontos…..
Úgy tűnik, a kormány egyelőre nem tud mit kezdeni az internettel. A közeljövőben megszülető médiaalkotmány ugyan tartalmaz majd olyan részeket is, amely a világhálóra vonatkozik, ám hogy pontosan mi lesz benne, az egyelőre még csak sejthető. Az már valószínűnek látszik, hogy…..
(Köz)szempont Közlekedik a tömeg 2010.09.20 23:30:00
Elmondom. Van ugye egyszer az, amire még az óvodában megtanítják a gyereket: menzára, fogmosáshoz, kézmosáshoz kettesével sorakozó, kézen fogva indulás, miegymás. Ezt a szokást még sikerül átmenteni az általános iskola alsó tagozatára, majd magát a kettes oszlopban vonulást…..