Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Oya

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jólmúltkorjában mutattam pár villamosos teherszállítós képet, úgyhogy most nézzük meg, hogy mi zajlott a "nagytestvér" vágányain, azaz a HÉV-nél. A fotókat ezúttal is Tomáš Dvořák készítette. A villamoshoz képest a HÉV közelebb áll a nagyvasúthoz, és nem meglepő módon a tehervonataik is…..
Bemutatkozás, magyarázat, célok Kísérleti jelleggel regisztráltam fel Facebookra egy álprofillal, nem kisebb céllal, mint feltérképezni és megfigyelni a vérfideszes egyedek közösségét, egyéni kompetenciáit, és pszichológiáját. Nem vagyok sem író, sem újságíró, sem politikus, csak egy huszonéves,…..
Oya 2018.04.13 09:00:25
@Varjas99:
Tökéletesen egyetértek, azzal a kitetellel, hogy az általad vázolt okok miatt (és látva az első körös 2/3-os ámokfutást) már masodik alkalommal nem a Fideszre szavaztam, pedig előtte mindig ezt tettem. A monopólium káros a társadalomra. A politikában ugyanúgy, mint a gazdaságban. Kontroll nélkül óhatatlanul is előfordul, hogy a legjobb szándék mellett is rossz irányba tart a szekér.
Azt kell gondolnom, hogy valószínűleg én értem félre a politikát. Számomra ez nem egy vallási hitvita, hanem a saját ertekeimnek való megfelelés. És az értékrendem nem változott 89 óta, a Fidesz pedig hatalmasat. Mára a Fidesz magasztos tényleges társadalmi tenni akarása görcsös hatalomhoz való ragaszkodássá változott. Véleményem szerint a választásokon nem a pártoknak kell(ene) nyerni, hanem a választóknak. Minden választónak. A parlamentben pedig nem egy szűk kör döntéseit kellene szavazódroidoknak szentesíteni, hanem ténylegesen az ország és a választók érdekeit és értékrendjét képviselni.

A legnagyobb bajom, hogy a választók nagy része pártállástól függetlenül egyfajta vallásként tekint a politikára, a pártok vezetőire meg mint valami szektavezérre aki képes isteni kinyilatkoztatásokat tenni. A hittel pedig nem lehet észérvekkel vitázni. Még egymással rokon vallások hívei is képesek halomra ölni egymást, pedig egyik résztvevő sem találkozott vagy beszélt közvetlenül istennel (vagy annak közvetlen apostolával, prófétájával - a nem kívánt rész törlendő) csak elhiszi amivel a saját papsága/imámja felhergeli a szomszédja ellen. A xenofobia sajnos a legerősebb és legzsigeribb emberi motivációk egyike.

Ha úgy tetszik, politikai ateista vagyok, aki számára a tényleges eredmények (értsd fuggetlen, külső források szerinti értékelés és nem a kampány alapján) nem tudták felülírni a rendszerszintű hibákat.

Érdekes, hogy pont a te józan, realista hozzászólásodra nem érkezett idáig semmilyen válasz ha jól látom.
 Jó érzés akár egy kicsit is hozzájárulni a zöldebb bolygóért. Te is képes vagy rá, és még kis sem kell menned hozzá az otthonodból. Íme néhány javaslat. Használj indukciós főzőlapot A magas frekvenciájú elektromágneses áram felmelegíti az edényedet, miközben az…..
Mai agyon elektronizált autóink közt, üdítő kivétel látni néhány már youngtimer korú autót, és azok műszaki megoldásait. Amikor még nem mindent mozgatott villanymotor, mégis finoman egyszerűen működtek a dolgok. A képen nem egy kispolszki szivató/indító kar egysége…..
Oya 2009.08.27 14:46:39
@Sam. Joe: Abban az ominózus datsunban csak a fűtés nem működött így mindíg vagy belülről kellett kaparni a jeget, vagy a lányok sikongattak hogy hideg a kezed. :-)
KREATIV Nyafi 2008.07.30 09:42:00
Már hajnali háromnegyed egy volt, amikor a gazdik ott hagyták nálunk Nyafit. A neve sem véletlen, kölyökként kapta :) gondolom nem nehéz kitalálni miért. Brit rövidszőrű csikos - fajtatiszta (whiskas - macska) Most 5 éves és babaprojekt miatt költöznie kellett, no de hová?…..
Forró teával a kezünkben elővettük a sí és snowboard katalógusokat, egyrészt hogy kinézzünk valami klassz utat - ami nem csillió pénzbe kerül, másrészt csak nézegeteni a havas képeket. Imádom a havat :))) Épp csak belelapoztam az egyikbe, és egy osztrák síparadicsom hívogató…..