Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bernese mountain dog

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olasz fórum Fülöp atya 2009.05.27 10:30:00
Tegnap volt Néri Szent Fülöp napja, ugyanis a Legyetek jók, ha tudtok című filmből is ismert Fülöp atya május 26-án halt meg, még 1595-ben.A lényeg, Fülöp atya nem csak a filmben volt az a vicces, jókedvű ember, hanem a róla fennmaradt történetek is ezt mondatják. A filmben csak…..
Először mikor meglepődtem – de nagyon – egy angol szón az olaszban, pontosabban annak használatán, az a killeraggio volt: mégpedig a killeraggio giornalistico (újságírói killerség), vagyis amikor egy újság, vagy a média – utasításra, vagy sem – célkeresztjét egy személy…..
Zsengén indul a tanítás, de nagyon-nagyon belelendülnek: színesek lesznek, eredetik, ötletesek. Jön a nyár, Olaszországba kell menni, szóval meg kellene tanulni a zalapokat.A sienai tünemény lelkesen irányítja csapatát és közben bemutatják a nyelvi minimumot és…..
Olasz fórum Többet Abruzzóról 2009.04.11 09:50:00
Abruzzóról most már nagyon hosszú ideig a földrengés, a róla készült fényképek fognak eszünkbe jutni. A Rómával átellenben lévő tartományról ezen kívül keveset tudni, úgy általában.Nem törekszek arra, hogy a tartományról mindent leírjak, amit össze lehet gyűjteni,…..
Azon töröm a fejem, hogy van-e Magyarországon ismertebb család Mézgáéknál. Elsőre nem jut eszembe – ciki, ha mégis eszembe jut, mert akkor újra kellene írni mindent. Azt pedig nem szeretjük.Az olasz dvd-változat borítójaJó kis rajzfilm volt, hiszen mindenki – túlzás,…..
 Az hogy ez a focaccia a mbemba főz rovatba kerül az egy orbitális hazugság. Ott voltam, ahol készült! És ez sem teljesen igaz. Lényeg: a lisztet (másfél kiló) szépen átszitáltuk – itt még aktív voltam. Aztán só került a liszthez, három evőkanállal. Cukor is…..