Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Semese

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
Semese 2012.08.23 22:32:11
@Fenimore: Nem valószínű. :)
A kellemesnek nem mondható betegszabim alatt nekem is elkövettek pár baromságot, ami miatt aztán tarthattam a hátam az ügyfelek előtt. De kit érdekel? Az állandó 18 fok megmaradt!
Onnan már évekkel ezelőtt eljöttem és hála az égnek, kompromisszum képes kollégákkal áldott meg a sors. Senki sem fázik és senkinek sincs melege, senki nem barmolja össze más munkáját :)
Különösen perverz szórakozást eszelt ki a MÁV, amikor a nyár közepén az értelmetlenség határát súroló 3 kocsis vonattal indult Fehérvárról a déli partra a fiatalság halálra préselésése. Péter videóra rögzítette az eseményt: Én már nem hiszek a szavak erejében,…..
Semese 2012.08.01 13:57:30
@KecskeDotyi: Nem az a bajom, hogy nem azonnal tájékoztattak. Azért egy húsz perc után a kallernek is tudnia kell, mi történt, és azért minden mezei ember tudja, nem áll minden állomáson készenlétben egy mozdony. A bajom az, hogy az utasok nem tájékoztatása nem csak a mostani esetre érvényes, hanem rendszeresen előfordul, ha valami miatt nem közlekedik tovább a vonat. A pofavágás sem túl szimpatikus, amit kap az utas, ha egy egyszerű dolgot szeretne megkérdezni. Tesóm, pl. pár éve utazott Veszprémbe télen, havazáskor óriási káosz. Agárdnál megállt a vonat, akkor nem mondtak nekik semmit mire számíthatnak. K. két órája állt a vonat, mire kiderült, hogy közel egy órája a kaller leszállt a vonatról, mert lejárt a műszakja és várták a váltótársat. Egy másik alkalommal, meg a fehérvári pályaudvar előtt úgy 500 méterrel, egyik télen, leszállították az utasokat, mondván, a havazás miatt a vonat nem közlekedik tovább. Pótlóbuszokat persze nem biztosítottak.
Tehát röviden összefoglalva: az alapvető szolgáltatásokat nem képes normálisan biztosítani a MÁV.
Semese 2012.08.01 14:15:12
@Iza Béla:
""a fehérvári pályaudvar előtt úgy 500 méterrel""
"Megerőltetve 10 perc gyalog."
Ezek szerint Te szeretsz havazásban a sínek között botorkálni.

"" K. két órája állt a vonat, mire kiderült, hogy közel egy órája a kaller leszállt a vonatról, mert lejárt a műszakja és várták a váltótársat.""
"...és mi történt volna, ha ez kiderül? Nem mehet tovább személyzet nélkül, meg kell várni a személyzetet. A kallert meg meglincselik. Jobb úgy?"
Bármilyen hihetetlen, ha az utasokat tájékoztatják, talán kisebb lett volna a lincshangulat, mint miután kiderült, hogy a kaller rég nincs a vonaton, aki 0 információval látta el az utasokat.

""Azért egy húsz perc után a kallernek is tudnia kell, mi történt""
"Tévedés, nincs hivatalosan semmilyen információja."
Azt azért nem mond, hogy a mozdonyvezető nem tudja mi baja van a mozdonynak, és nem tudja elmondani a kallernak!

""Tehát röviden összefoglalva: az alapvető szolgáltatásokat nem képes normálisan biztosítani a MÁV. ""
"Nem kell igénybe venni."
És akkor ugyan mivel utazzon az ember lánya ha nincs kocsija? Igaz, utazhattam volna busszal, átszállással, kb. öt órát, vagy meg is tanulhattam volna repülni.

Sokat utaztam eddigi életemben vonattal, de állandóan azt veszem észre, hogy folyamatosan romlik a színvonal és az nem csak a személy és gyorsvonatokra, hanem az IC-kre is érvényes.

A kommentjeidből nem tudok másra következtetni, mint hogy máv-os vagy. Nem értem, mi bajod van azzal, ha a pénzemért nem csak azt várom el, hogy A pontból eljuthassak B pontba, hanem tájékoztatva legyek és ne kelljen a kosztól és bűztől végig szenvednem az utat.
Semese 2012.08.01 14:22:08
@Ernoke: Nem tudom merre utaztál rail-el, nekem akkor sikerül oda-vissza egy szuper vonatot kifognom, kedves személyzettel. :) Nem fáztam, a monitorokon folyamatosan tájékoztattak bennünket, merre járunk, mekkora a sebesség(!), hol állunk, meddig és miért....
Elismerem, hogy a Railjet sem lehet tökéletes, de nekem jók voltak a tapasztalataim.
Március 9-én mutatták be a múlt hónapban öngyilkosságot elkövető tervező zseni, Alexander McQueen utolsó kollekcióját Párizsban. A brit tervező a bizánci világot idéző ruhák 80 százalékát még maga tervezte, a maradékot munkatársai fejezték be. A sors fintora, hogy a…..
Év eleje óta jöttek itt sorban a hírek, hogy kik lépnek fel a nagy európai fesztiválokon, egyedül a mi legnagyobb bulinkról, a Szigetről nem tudtunk semmit, csak pletykákat. Most viszont már itt van az első hivatalos hír a fellépőkről, amik közül hirtelen nem is tudjuk…..
Társbérlő Vécépapír 2009.02.21 13:02:00
 Megfigyeltem, hogy az albérlet egyik legfájóbb pontja a retyópapír. Ha elfogy, akkor nincs, és kész. Ha én nem veszek, akkor soha többé nem lesz. Mártírkodom, igen. Próbáltam a "mindenkinek saját vécépapírja van" módszert, de ott volt nagyon ciki, amikor az…..
Semese 2009.02.21 19:24:15
Ja! És a számlák kifizetése. Hát az nagy mutatvány volt. Én diktáltam az óraállást, én szedtem be a lakótársaktól az albérleti díjat és utaltam a tulajnak, én jártam postára csekkeket fizetni. Persze vessek magamra, mert amikor a lányka beköltözött, én mondtam, hogy majd intézem a dolgokat, mert olyan ártatlan, anyuci szoknyája mellől elszakadt feje volt. De gondoltam, felnőtt ember lévén, azért veszi néha a fáradtságot és elmegy a postára befizetni a csekkeket. Azt még egy 10 éves gyerek is meg tudja csinálni. Ezért szépen kikészítettem a fizetendő csekkeket az asztalra, minden hónapban pontosan kiszámoltam, kinek mennyit kell beadni a rezsibe. Egyszer nem jutott eszébe bármit is elintézni. Persze a Tesómra is úgy kellett párszor rászólni, hogy tolja már el a verdát a postára, vagy a bankba, mert már mitt'om én hány napja nem volt időm semmit elintézni. A pohár ott telt be, amikor szokás szerint kiszámoltam mindent és jön a szobámba lobogtatva az elszámolást:"Miért ilyen sok a rezsi?" Gondoltam: "Anyádért!" Mondtam nézze má' meg a csekkeket. Jön vissza:"Azért olyan sok a gázszámla, mert tél van?" Gondoltam:"Nem b>.*eg! Azért, mert hülye vagy" Ez ment másfél évig. Egyszer betelt a pohár, és este közöltem a kis csajjal, intézze ő a csekk befizetéseket. Persze, ha van időnk, akkor Tesóm is meg én is szívesen elvisszük a csekkeket. Erre másnak közli velem iwiw-en, hogy nem vállalja át a dolgot, mert pl. nem utalt még soha. Nem tudja hogy kell. Hozzáteszem a csaj 25 éves volt akkor. Este meg már azzal jött, így nem akar velünk lakni, felmondja az albérletet. Jó mi?
Semese 2009.02.21 19:52:01
@Bésanyi: Hát igen! Nem egy munkahelyen kellett használati utasítást kirakni a wc papírt-, kefét-, intim zacskót-, és kukát illetően. Ja! És persze a légfrissítőt sem ismeri mindenki.
Semese 2009.02.21 20:01:56
@Bésanyi: És a japcsik? Nem használnak zsepit orrfújáshoz, hanem szépen odakenik a slozi falára a mellékterméket.
Miközben mi a Sztárok a fejükre esteket ekéztük ezerrel, aközben csöndesen meghúzódott egy műsor az ATV-n, amely tényleg Afrikáról, meg úgy általában a harmadik világ gondjairól szól. A Jaksity Kata-féle A világ arcai néha viccesen amatőr műsor, néha viszont kimondottan…..