Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nikk Pál

21 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Részlet Orbán Viktor legutóbbi "évértékelő"-nek álcázott népszavazási kampánybeszédéből: "Először is, bátran jelentsük ki, hogy van pénz, csak nem oda teszik, nem oda juttatják, ahova kellene. Ha Önök összeadják az elmúlt években hirdetésekre,…..
  T. Legfőbb Ügyészség!T. Legfőbb Ügyész Úr!Tárgy: Feltehető, hogy a Fidesz honlapján megjelent írás a Magyar Köztársaság kormánya elleni agresszióra való szándékos felbújtást tartalmaz. A szöveg tartalmáért elsősorban a szerző, Bogár László, másodsorban…..
Nikk Pál 2008.01.08 19:15:16
Kedves dróóótkefe!

Email-ben küldtem el a fenti levelemet az
info@mku.hu email-címre, amely a Legfőbb Ügyészség hivatalos email-címe.

Meg kellett kapniuk, ugyanis nem jött vissza hibajelzés, de választ nem kaptam. Ma ismét írtam erre az email-címre, és kértem, hogy legalább küldjenek nekem egy visszaigazolást a levél beérkezéséről. Válasz még nem jött.

Nikk Pál
w A programozó magányossága 2007.12.03 06:30:00
Történelmi szombat hajnala ez a hétfő. Jön, jön, jön! Navracsics Tibor presents: Program of the Fidesz. December 8-tól a mozikban. Az elmúlt másfél évben a Fidesz háza tájáról a legmókásabb magyarázkodások keltek szárnyra arról, hogy miért is nincs nekik programjuk. Azt egy…..
Nikk Pál 2007.12.06 07:01:57
Szia Árpi!

Látom, ismét belehúztál, egy ideig nem olvastalak, részben időhiány miatt, részben amiatt, mert egy időben kissé ellaposodtak a topikjaid. Persze, lehet, hogy csupán a közélet laposodott el, és nem akadtál igazán izgalmas témára.

Most ismét beleolvastam a legutóbbi topikjaidba, és ismét a régi tótawével találtam szembe magam: kibaszott jól tudod megfogalmazni a lényeget (és az igazságot! ami persze ma már nem tartozik a főbb emberi kategóriák közé: akik hivatkoznak rá, többnyire azok hazudják a legnagyobbakat), ugyanakkor irtózatosan frappánsan, sokszor gyilkosan célbataláló tőmondatokban veted oda a pőre valóságot a bárgyúságban szenvedő pórnépnek.

Gratula. (én is így szeretnék írni, ha tudnék...:-)))

Nikk Pál
nikkp.blog.hu

(ui. azért megköszönném, ha benéznél a blogomba, és hozzászólnál egy-két témához. találsz azért ott is "muníciót"!
Leginkább az Orbán-Stumpf-Horváth-Pozsgay-Antall családi összefonódás máig ható meztelen valóságát ajánlom szíves figyelmedbe! Nagyon-nagyon nem fogta még fel eddig senki ebben az országban, hogy jórészt mindaz, ahol ma tartunk, ennek a családi klikkcsoportnak a manipulációira vezethető vissza, amelynek szellemi vezére Pozsgay, és bár Antallnak egy idő után sikerült önállósítania magát, de már nem sok ideje volt hátra... Orbán Viktornak, és általa a Fidesz vezérkarának, valamint Stumpf Istvánnak a teljes retorikai tárházában Pozsgay szellemisége nyilvánul meg. Pontosan ugyanaz a szellemiség, amivel Pozsgay 30 éven át hülyíteni tudta az akkori pártelitet, miközben baromi jól megélt belőle, luxusvillában, az akkori luxuskörülmények között, végig a magyar "kommunizmus" kádári korszakában. Orbán tökéles pártfogoltja, neveltje, és követője a kaméleon Pozsgaynak.)
"A Sebészeti Szakmai Kollégium szerint Horváth Ágnes egészségügyi miniszter nemrégiben tett kijelentése, miszerint a betegek egynegyedét félrekezelik, téves - közölte a grémium elnöke, Jakab Ferenc." Idézett forrás: NOL Tipikus példája e sebészkollégiumi…..
Bencze József vezérőrnagy, az új országos rendőrfőkapitány még előző munkahelyén, a Vám és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságán háromszor is pénzjutalomban részesítette barátnőjét, Gy. Kittyt.A hírre a jobboldali média és az internetes fórumok jobboldali vérebei…..
 Egy palack 6 puttonyos Tokaji Aszú, díszdobozban, internetes online megrendeléssel, szállítási költség nélkül, ÁFÁ-val: 22.300,- FtMegrendelhető e hétköznapi plebejus fogyasztási cikk a tokaji Patrícius Borháztól.Orbán Viktor kifejezetten ajánlja a plebejusoknak a…..
Az egy héttel ezelőtti Fidesz-kongresszuson elhangzott Orbániádából, annak kesze-kuszasága miatt, mára szinte semmi érdemlegeset nem tudnék felidézni. Egy dolog azonban elgondolkodtatott: Orbán azt fejtegette, hogy ez a mai Magyarország nem is hasonlít arra, amilyent ő 20 évvel…..
.NSZ: - Végül egy személyes kérdés: rá bír-e még nézni a tojásból és paradicsomból készült ételekre, mondjuk így szezon előtt a lecsóra?  Gyurcsány Ferenc: - Szeretem a lecsót, állítólag jól is készítem. Persze értem a kérdést. Engem nem ingat meg, hogy eljön…..
Éppen egy hét telt el Húsvét óta.Tudjátok, az az ünnep, amelyben a világ keresztényei azt ünneplik, hogy egy keresztrefeszítéssel kivégzett zsidó fiatalember a halála után feltámadt, lévén Isten fia. Milliárdnyi ember ünnepli a Húsvétot világszerte. Magyarországon is…..
Lázár János hódmezővásárhelyi fideszes polgármester legutóbbi politikai ámokfutása újfajta központi szerepet vívhat ki Hódmezővásárhely számára: a helyi kórház hamarosan az orvosi béljóslás országos központjává avanzsálhat.  Kép: boncolás 1300…..
Húsvét és a Feltámadás ünnepe alkalmából az ember elgondolkodik néhány nagyívű eszmén, valláson, hagyományon. Így tettem én is. Így történt, hogy arra ébredtem rá, hogy ha Jézus történetesen nem zsidónak született volna, és netán a magyaroknak lett volna egy olyan…..
Orbán újból kitalálta magát.Habár egy minimálisan művelt ember számára ez az új "plebejus" imázs nem más, mint tömény képzavar, Orbánt ez csöppet sem zavarja, mert az "új többség" vevőnek tűnik a szavaira. Akármit is mond, akkor is. Így keveredhet az…..
w Szabadság! 2007.04.04 06:00:00
Ha nem lett volna rendszerváltás, ha nem lett volna Gorbacsov, akkor ma nagy ünnep lenne: a felszabadulásé. Április négyről szóljon az ének, csilingelnék az úttörők vidáman. A Parlament előtt díszszemlén vonulna el mind a tizenöt tankunk. Hazánkba látogatna az SZKP első…..
w Kénkő újratöltve 2007.03.30 02:52:00
Erre nemhogy a betegágyból, de a ravatalról is felkapnám a fejem. Sőt onnan pláne. Van pokol! A pokol egy valós hely, ahol azok égnek, akiknek nem sikerült elhinni, hogy ez tényleg így van. Benedek pápa kifejezetten cáfolja azt a gyanús modern állítást, hogy ez a mese igazából…..
Nagy jövőt jósolok Rogán Antalnak.Olyannyira nagyot, hogy esélyes jelöltnek látom a budapesti főpolgármesteri tisztségre 2010-ben.Rogán Antalt sokáig a baloldal és a liberálisok csak "Arrogán" becenéven emlegették. Azonban amióta Rogán Antal az V. kerületi…..
Úgy tűnik, hogy a "ki legitim? ki nem?" c. csatájához új frontot nyitott a FIDESZ.Immár Gyurcsány Ferenc, az MSZP és az SZDSZ után nagyobb falat után néztek: Schöpflin György ma reggel az Info-rádióban azt nyilatkozta, hogy az Európai Unió vezetőségének hiányzik a…..
Ködcsákány KÖDCSÁKÁNY 2007.03.24 18:43:00
A nejlonköd lassacskán már foszladozóban volt, amikor egyszercsak harsány rigófütty kandikált ki a petrencésrúd bíborszínű homályba vesző vége felől.- Ejha! - gondolta ekkor az öregember valahol egy távoli világ valamely szegletében, aminek ugye nyílvánvalóan semmiféle…..
A ma reggeli napTV műsorának láttán elemi szükségét éreztem annak, hogy megírjam a műsor szerkesztőinek a lesújtó véleményemet.Az alábbiakban a szerkesztőségnek címzett levelemet olvashatjátok:2007 március 7.T. Szerkesztőség! Erősen összeszorult a gyomrom ma reggel a…..
Nikk Pál 2007.03.08 09:14:43
Válaszom Asszem-nek:

sok tekintetben egyetértek a hozzászólásoddal.

de az a benyomásom, hogy túlságosan is egyenlőségjelet teszel a bal- és a jobboldali reagálások közé, és ezáltal elmosódik a valódi felelősség.

nem igaz az, hogy a baloldal számára jól jön ez az árpádsávos ügy. lehet, hogy formailag ezt így is lehet szemlélni, csakhogy a baloldal jó részének a tiltakozása a zászló miatt nem alapvetően politikai természetű, haenm elemi emberi érzésből fakadó szorongás, és felháborodás. ez a felháborodás pedig teljesen jogos, hiszen az égvilágon semmi nem támasztja alá azt, hogy miért éppen ma és éppen ezt a zászlót kell elővenni a magyarság történelmi identitásának kifejezésére.

Túl a zászlót lengetők szándékán, és túl a sértettek felháborodásán, létezik egy teljesen objektív megközelítése a krdésnek, és én a témafelvetésemben éppen ezt a megközelítést szerettem volna középpontba állítani:

választás előtt vannak az emberek. vagy az árpádsávos zászlót választják (amit egy szabad országban megtehetnek), vagy pedig a szeretet és a nemzeti összefogás gondolatát hirdetik. a kettő együtt nyilvánvalóan lehetetlenség, hiszen azok, akik az árpádsávos zászlót lengetik - ha megfelelő módon erről a közmédiákból tájékoztatást kapnak - akkor tudják, hogy ezzel egyes honfitársaikban szorongást keltenek, tehát lehetetlenség az ilyen embert a szeretet őszinte hívének tekinteni.

Ehhez viszont arra lenne szükség, hogy a közmédiumokban hátrébbszoruljon az a teljesen parttalan vita, hogy hány csík van rajta, meg mikor és hol, és főképpen közérdekű tájékoztatásként kellene az emberek tudomására hozni, hogy "nézzék emberek, önök szabadon lobogtathatják ezt a zászlót, de tudatában kell lenniük annak, hogy ezzel sok-sok honfitársuk érzékenységét megsértik, szorongást keltenek bennük. ezt mérlegelve döntse el ki-ki, hogy ennek ellenére fontos-e neki annyira ennek a zászlónak a lobogtatása, hogy az ilyen következményekkel jár."

És ezt nem politikai műsorokban, hanem KÖZÉRDEKŰ TÁJÉKOZTATÁS formájában lehetne és kellene közzétenni TV-ben és rádióban ill. a sajtóban, egyéb médiafelületeken.

Ez ugyanis nem megvitatandó kérdés, hanem egy olyan tény, amiről az embereket informálni szükséges. Egy ilyen tájékoztatási kampány után többé senki sem hivatkozhatna arra, hogy ő ártatlanul csupán a nemzeti történelmi szimbólumot vitte az utcára, és fogalma sem volt azzal, hogy ezzel másoknak sérelmet okoz. Aki kimegy vele, az mindenki számára nyilvánvalóan felvállalja azt is, hogy ezzel bizony sérelmet, szorongást kelt sok-sok honfitársában. És akkor mindjárt nem hivatkozhat arra egy ilyen zászlóvivő, hogy ő a nemzet összefogásáért és a szeretetért demonstrál.

Nikk Pál