Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vital tanácsadó

28 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mikor alakul ki a stria?     A stria nagyon sok nőnek okoz bosszúságot, annál is inkább, mert ha már egyszer kialakult, ott éktelenkedik a legrosszabb helyen, és egyből megcsappan az érintett önbizalma.   Pubertás korban gyakran a hirtelen növekedés vagy hízás…..
Vital tanácsadó 2013.09.14 19:20:40
@MeLiNdA: Kedves Melinda!
Nem tudom mennyibe kerül egy ilyen kezelés, de az biztos, hogy az életmód nagyon fontos. Az olajok biztosan segítenek, de én a helyedben szednék valamilyen természetes táplálékkiegészítőt is, pl: algát. De ezek a csíkok később maguktól is halványodnak. A bőr erősítése, rugalmasságának fokozása, nemcsak kívülről, belülről is fontos.
A táplálék kiegészítők palettája napjainkban rendkívül szélessé vált. Mik a legfontosabb szempontok, amelyeket feltétlenül tudnod kell, ha a legjobb készítményt szeretnéd kiválasztani. Aki egy kicsit is törődik az egészségével, mostanra már rájött, hogy a táplálék…..
A táplálék kiegészítők legelterjedtebb fajtái: Ha szervezetünk a létfontosságú tápanyagokból hiányt szenved, és a méreganyagok felhalmozódnak a szervezetünkben, akkor számos kellemetlen tünet jelentkezhet. Ilyen pl.: a fáradékonyság, fejfájás, emésztési zavar,…..
Vitathatatlan tény, hogy szépségünk és egészségünk megőrzéséhez táplálék kiegészítőkre van szükségünk. De honnan tudhatjuk, hogy melyik a legjobb? Az étrend kiegészítők vagy táplálék kiegészítők a napi étrend kiegészítését szolgálják. Vitaminok, ásványi…..
 Vízhányos bőr tulajdonságai:   Mélyrétegi vízhiányos bőrnél a hámrétegen kívül az irhában és a bőraljában is vízhiány alakul ki. Általában felszíni vízhiánnyal kombinálódik. Szűk pórusaiban fonalszerű mitesszerek képződhetnek. Színe fakó, sápadt és…..
Vital tanácsadó 2013.09.14 20:15:36
@Zena_93: 15- 20 percig elég.
Az alipikus bőr jellemzése:   A zsírhiányos bőrt könnyen össze lehet keverni a vízhiányos bőrrel. Hogyan ismerhetjük fel, hogy a bőrünk ebbe a típusba tartozik-e?   Az alipikus bőr (száraz bőr)  púderszerűen hámlik, matt fényű, kissé érdes tapintású. Gyakran…..
Vital tanácsadó 2013.09.14 20:12:16
@jyve25: Köszönjük a tippet. :-)
 A kézápolás praktikái, körömápolás ...   Az arc mellett a kéz a másik testrészünk, amely leginkább ki van téve az időjárás viszontagságainak, a napsütésnek, a környezet szárazságának, a szennyeződéseknek és mások fürkésző pillantásainak.  A kéz…..
  A jó megjelenéshez, a pozitív önképhez hozzátartozik a sima és bársonyos bőr látványa. A bőrünk kiemeli szépségünket, ezért mi nők, különösen nagy figyelmet szentelünk bőrünk állapotának. Ha sokáig szeretnénk megőrizni bőrünk szépségét, már fiatalkorban…..
Az emberi testben milliónyi kémiai folyamat játszódik le. Egészségünket és szépségünket megőrizhetjük mindaddig, amíg ezek a folyamatok egyensúlyban állnak. Szervezetünk egyre nagyobb környezeti terhelésnek van kitéve, akaratlanul is egészségromboló anyagok tömkelegét…..
Az elsavasodás okai, következményei A túlsavasodás az egyik legveszélyesebb civilizációs megbetegedés, mert az egészség közvetlenül függ a test sav-bázis egyensúlyától. A legtöbb betegség alapja a túlsavasodás, és a test alapos savtalanítása és ásványianyag-készleteinek…..
Mitől alakul ki a narancsbőr? A narancsbőr (cellulit) ugyan nem okoz egészségügyi panaszokat, mégis nagyon terhes lehet az érintett nők számára, elsősorban akkor, ha nem érzik jól magukat a bőrükben, sőt talán idegennek is érzik a testüket. Három feltétel alapján…..
Egyszerű szabályok a szép és egészséges bőrért! A szépség és egészség szempontjából tudjuk, hogy nagyon fontos az egészséges táplálkozás. Viszont tudnunk kell, hogy melyek a legfontosabb tápanyagok, és ételeink mennyit tartalmaznak ezekből. A fehérjék nagyon fontos…..
Vital tanácsadó 2009.11.28 16:26:35
@szöszkehölgy: Teljesen igazad van, minden csak szokás kérdése, általában az emberek akkor kezdenek el figyelni ezekre a dolgokra, amikor már Pl.: allergiások, emésztési problémájuk van, és muszáj tenni valamit. Sok múlik egyébként az ételek kombinálásán is, mivel ha fehérjéket szénhidrátokkal eszünk Pl.: húst burgonyával vagy rizzsel, akkor rendkívül megterheljük a gyomrunkat, és akár 6 óra hossza is kell mire megemésztjük ezeket. Ez nagyon megterhelő a szervezetnek.
  Kézápolási tippek, receptek     Ahhoz, hogy kézbőrünk finom és rugalmas legyen, masszírozzuk minden este egy evőkanál mézzel.   A paradicsomlé nagyszerű színtelenítő szer a kéz tisztításánál. Vágjunk ketté két paradicsomot, húzzuk le a héját…..
Miért fontos a szemápolás?  Karikás szem:   A szem és a szemkörnyék rendszeres ápolásának elmulasztása számos szépséghiba kialakulásához vezethet. Sok kellemetlen elváltozást kerülhetünk el, ha mindennapi kozmetikánk során szemünket is gondos ápolásban…..
 Tudtad, hogy az arcmasszázs nem csak a kényeztetésre szolgál, hanem rengeteg hasznos hatása is van?  Semmi sem ér fel egy jó masszázzsal, amit a kozmetikusunktól kapunk, de a naponta vagy heti rendszerességgel végzett önmasszírozás is felpezsdíti a vért, és stimulálja a…..
Miért kell már 25 éves kor után az öregedésgátlásra fektetni a hangsúlyt?   Ha elmúltál 25 éves, akkor bőröd különleges ápolást igényel. Az öregedésgátlásra egyre jobban oda kell figyelni, mert ilyenkor már egyre csökken a bőr rugalmasságáért és feszességéért…..
Vital tanácsadó 2009.05.06 19:08:30
@Colway Joli: Így van, nagyon nem mindegy, hogy milyen készítményt használunk, idősődő bőrnél a legfontosabb a minőség, ha eredményeket akarunk elérni, akkor bizony nem vehetünk meg akármilyen készítményt, igaz az ára is borsosabb. De szerintem megéri. Vannak olyan termékek, amelyeknél a kollagén, elasztin tartalom nagyon jó reklámfogás, ezért ezekkel vigyázni kell, de szívesen veszem, ha leírod, hogy neked melyik az a készítmény, ami bevált, biztos mást is érdekel. Köszi :)
Hogyan tegyünk szert formás mellekre?   A mell megereszkedésének több oka is lehet, a hirtelen súlyváltozás, vagy a szülés utáni szoptatás időszaka alatt csökken leginkább a mell feszessége. De lehet alkati tulajdonság is.   A mell kötőszövete nehezen viseli az…..
Arcápolási szerek fajtái, fontosságuk  Napjaink szépségápolási szerei késleltetik az öregedés folyamatait, és olykor látványosan megváltoztatják a bőr állapotát. A mindennapos tisztálkodási szerek fontosak, a bőr egészségének megőrzése szempontjából, és mivel…..
Szeretnél néhány félelmetesen hatásos pakolást kipróbálni?    Otthon te is tudsz nagyon egyszerűen készíteni pakolást saját bőrtípusodnak megfelelően. De nem mindegy, hogy miből, pl.: boltban kapható gyümölcsléből nem javaslom, mert tele van tartósítószerrel.…..
A zsíros bőr jellemzői   A zsíros bőr a tinédzser korban a legjellemzőbb, hiszen ekkor nagymértékű hormonális változások zajlanak le a szervezetben, de felnőtt korban is könnyen előfordulhat. Ha te kinőttél a tinédzser korból és mégis csúnya pattanások díszelegnek az…..
A normál bőr jellemzése: Akinek normál bőre van, sokat tartózkodik a friss levegőn, táplálkozása változatos, megfelelő a folyadékfogyasztása, és nincs káros szenvedélye.   A normál bőr olyan bársonyos, mint a hamvas őszibarack, rugalmas, megfelelően hidratált, zsír-…..
Mi a hatékony arcápolás feltététele? Fontos! Ne vegyél meg akármilyen kozmetikumot, mert lehet, hogy többet ártasz, mint használsz. Figyelj a minőségre, ugyanis sok kencefice egészségre káros anyagokat tartalmaz.  Az arcbőr megfelelő ápolásának alapfeltétele, hogy…..
Miért fontos a 2-3 l víz elfogyasztása naponta?   Ez egy nagyon fontos dolog. Ugye elég sokszor halljuk a figyelmeztetést, de legtöbbünk nem nagyon foglalkozik vele, vagy azt mondja, hogy: „Én nem tudok ennyi vizet meginni.”   Testünk minden funkciójához…..