Regisztráció Blogot indítok
Adatok
moaner

16 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy nagyon egyszerű, minimális angol tudást igényló és ingyenes lehetőség, hogy “házilag”készítsük el saját magunk biztonsági jeleit. Itt: http://www.online-sign.com/index.php  Pdf formátumban, jó minőségben készül és egy kis word – os…..
A munkahelyi kockázatok felméréséről elsőre az jut mindig eszembe, hogy nagyon nehéz dolog. Aztán az, hogy minden munkáltatónak kell, hogy legyen ilyenje és természetesen – mint munkalehetőség – egy fontos bevételi forrása lehet a munkavédelmi szolgáltatónak. Sokaknak…..
A foglalkozás-egészségügyi szolgálatról szóló 89/1995. (VII.14) Korm. r. 2 § (3) bekezdése alapján a munkáltató éves rendszerességgel, minden év február 15. napjáig (egyébként működése megkezdését követő két hónapon belül) köteles bejelenteni a munkavédelmi…..
moaner 2010.10.08 06:17:54
Érdekesek az új hírek a H1N1 – el kapcsolataban:  A WHO túlreagálta a dolgot és gyógyszergyártók is lobbiztak a szakértőiknél, nem is volt “igazi” világjárvány, a statisztikák szerint a szezonális influenza is pusztítóbb a H1N1 – nél stb. Most…..
1. Tájékoztattak (munka- és tűzvédelmi oktatás formájában) a munkahelyemre és a munkámra jellemző veszélyekről és kockázatokról.2. Ismerem munkavédelmi jogaimat és kötelezettségeimet. 3. Ismerem a munkavédelmi képviselőt/képviselőket (50 fő munkavállaló fölött) és…..
safetydummy Szlogen 2009.12.18 09:08:00
A szlogen jellemzően reklám/marketing eszköz valamilyen termék, szolgáltatás, vállalat stb. népszerűsítésére, jó hírnevének kialakítására alkotják. Feladata, hogy a terméket vagy szolgáltatást eladja, konkrét üzenete, mondanivalója van.Mint promóciós eszköz több…..
Mit jelent az, hogy az oktatás hatékony és eredményes volt?Mikor hatékony egyáltalán az oktatás és ezt a hatékonyságot hogyan mérjem?Környezet-, munka- és tűzvédelmi szabályok elsajátítását igazolhatom egy írásbeli vizsgával? Kell igazolnom egyáltalán?Mennyi időt szánjak…..
safetydummy A GHS/CLP RENDSZER 2009.10.18 14:19:00
Aki gyárt, értékesít, szállít vagy felhasznál vegyi anyagokat az hamarosan érintett lesz az EU 1272/2008 számú rendelete által, amely követelményei megváltoztatják a vegyi anyagok osztályozási, jelölés és csomagolási kritériumait. A rendeletben megnevezett vegyi anyagok…..
A múlt héten felvetette valaki a cégnél, hogy egy belső kampányt kellene szervezni a valószínűleg hamarosan kitörő hazai influenza járvány előtt. Megelőzés, tájékoztatás, felkészülés és megfelelő reagálás a cégen belül, ezekről legyen szó.Mit is lehet tenni?…..
Egy cél eléréséhez, egy feladat végrehajtásához szükséges tennivalókat, lépéseket, valamilyen módon követni kell, nyilván kell tartani, érdeklődők számára bemutathatóvá tenni. Ahhoz, hogy a végrehajtott lépések áttekinthetők, tervezhetők, ütemezhetők és nyomon…..
Egy nagyon egyszerű értelmezése a Munkavédelmi törvényben előírt megelőzési stratégiának.Itt: http://www.fhsebt.hu/index_4.html..
A Munkahelyi Egészségvédelem és Biztonság irányítási Rendszerének (MEBIR) bevezetése a szervezetek vezetőinek korszerű, stratégiai gondolkodásmódját bizonyítja.A MEBIR gyakorlatát a sokak által, sok helyen azonos szemléletmóddal, vagyis a szabvány szerinti felvezetéstől…..
Az alábbi történet egy komment volt, de úgy gondoltam érdemes önálló posztként is publikálni. Egy biztos, a vendéglátósok élete nem fenékig tejföl.40 éve a vendéglátásban dolgozom alkalmazottként (szakácsként), és fizetett szabadságon utoljára 1991-ben... igen, 18 éve...…..
safetydummy Kaizen + EHS 2009.08.21 13:32:00
Nem vagyok Kaizen szakértő, néhány előadáson, tréningen és workshop – on vettem részt csak tavaly szeptember óta, amikor a cég egy kifejezetten jó képességű tanácsadót bízott meg azzal, hogy „tereljen minket a Kaizen felé” és nyissa fel a valahogy a…..
Ez a post NEM arról a bizonyos paripapimpiliről szól a lakodalomban, amelyről köztudott, hogy áll! A hatékony napi mítingről szól. Állótárgyalás, ahogy azt a profik csinálják! Tegnap blog.hu találkozó volt, és egy bűbájos, igazi bloggerpólós, vérbeli vezetővel…..
The faster the speed, the bigger the messThe faster the speed, the bigger the mess compilationThe faster you go, the bigger the messElég hatásosak...
Drága bloggerek, Fantasztikusan jó hírünk van, hogy ne legyen olyan szirupos a dolog, vezessük be egy rettenetes szóviccel. Vannak nagy kérdések, amikre nem érdemes válaszolni. Mondjuk az, hogy "Ha kalapos régész, akkor hogy lehet indián a Jones?" És vannak olyanok, amikre…..
 Egy auditor mesélte: „Igazságügyi szakértőként egy munkaügyi peren vettem részt, ahol a bíró megkérdezte a felperes munkavállalót: Kapott e munkavédelmi oktatást? Ezt válaszolta: Kaptam, de nem értettem. És megnyerte a pert.”A Munkaügyi Bíróság a…..
safetydummy Fantom irányítás 2009.08.15 16:13:00
Egy környezet-, munka- és tűzvédelemmel foglalkozó embernek, aki a szakmát kezdetektől fogva az ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 irányelveivel és követelményeivel együtt tanulta és valahol ezeknek a szabványoknak megfelelő (na jó, inkább csak a két utóbbi) irányítási rendszerek…..
Örök dilemma, megtartsuk hűtlenségünk titkát, vagy mindent mondjuk el őszintén.Sziasztok!Segítsetek!Már több mint fél éve van barátom,de mellette 3 hónapig volt vkim,mikor nem voltunk olyan jól meg,tudom erre nem lehet kifogás,csak keresgélem én is,de hiába kérdeznétek meg nem…..
  Sajnos tegnap egy elég érdekes médiaélményben volt részem. A TV2-n sikerült elkapnom a rendszerváltást elmúlt húsz évének történéseit bemutató műsort Bárdos Andrással. A műsor címe nemes egyszerűséggel 20 év. Azt hogy ez felfüggesztett vagy letöltendő vagy…..
Még mielőtt elmennék megnézni az új Star Trek filmet, kiírom magamból az egész sci-fi franchise legnagyobb Zskarakterét. ( Remélem hétvégén lesz már időm rá.) Ő a hős biztonsági, akik hullanak mint a legyek, de büszkén feszítenek az aktuális kapitány mellett.…..