Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bruce E9

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belsőség Kész a Hachim. Majdnem 2009.01.04 01:43:00
Számomra idén karácsonykor nem az ünnepi hallevesben úszkáló alattomos szálka vagy a bejglimérgezés okozta a legnagyobb sokkot, hanem az, hogy Eger környékén kipróbálhattam minden idők legjobb autóját. Fülsüketítően hangos volt, a kormányát alig tudtam eltekerni, a rossz akku…..
bruce E9 2009.01.04 19:21:38
Respekta!

Gyönyörű az autó kívül-belül. Gratulálok, igényes munka!!
A motor úgy néz ki ... mintha most gyártották volna.

Érdekességképpen írom le, (többször jártam Japánban és utánaérdeklődtem) hogy , a toyota black top 4AGE kódú motorja, ami ebben a kocsiban is van, a 90-es években gyártott 1600 cm3 szívó motorok között a legerősebb volt, talán ma is az és azért hozták létre a Mitsui konszern által birtokolt Toyota-nál, hogy a Sumitomo által birtokolt Hondát az 1.6 L szívó motorok királyát (Vti, 162 Le) legyőzzék vele. A 4AGE 20V blacktop gyárilag 165 Le, de nem ritka a 180-200 Le változat sem. Turbós változata 220 Le felett volt.
A Sumitomo és a Mitsui a két legnagyobb Japán cégóriás, gyakorlatilag a japán gazdaság teljes palettáját lefedik a harmadik, kicsit kisebb Mitsubishivel. A japán cégóriások vetélkedése hozta létre ezt a motort is, ami ebben a hacsiban fog dobogni.
Aki nem ismeri a típust fogalma sincs, hogy az AE86 mit is tud. Ilyen autókkal versenypályákon aláznak Honda Type-R, Suzuki Swift II. Super 1600-t, stb.
Japánban is és a világ bármely táján óriási kultusza van a hacsinak, az egyik leghíresebb japán drift-professzornak is ez a kedvenc típusa, pedig ő aztán próbált sok újabb típust is.
Még valami: a motor nem hajlamos a meghibásodásra, nagyon-nagyon megbízható verseny körülmények között sem.

Kérdésem a tulajhoz: mennyi km volt a motorban, miket kellett cserélni rajta, kb. mennyiből van meg egy ilyen motor behozatala?

Mégegyszer gratula, remélem még hallani foguk a fejleményekről, és élőben is egyszer láthatjuk.