Regisztráció Blogot indítok
Adatok
görény G

4 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
trogerinoesterreich Edelwei& 2013.09.18 16:24:48
Volt egy munkatársam Tirolban, aki minden alkalommal, amikor teherautóval kiszerelős melóra mentünk, magával hozta saját CD-re kiírt útizene-összeállítását. Ki ne ismerné az érzést most, a XXI-ik században, ki az, aki nem pakol össze egy fasza soundtrack-et a hosszú útra? Neki…..
Tegnapi hír: Ausztria Niederösterreich tartományában (Alsó-Ausztria, itt tolom az ipart) egy orvvadész lelőtt három rendőrt és egy mentőst, aztán elbarikádozta magát a parasztházában. Puskákkal, éjjellátó irányzékkal, ezzel-azzal. Tegnap még gránátokat is emlegettek, meg…..
trogerinoesterreich Tróger inside 2013.09.18 13:47:37
..
trogerinoesterreich Muss Gas geben! 2013.09.18 12:57:08
Gázt kell adni! Ez itt, Ausztriában, egészen mást jelent most, 2013 őszén, mint anno a XX. század '40-es éveiben. Speed up! - mondja az amerikai, Pörögj föl! Ez az alapállás. Angolul kicsit más. Ez a blog azoknak szól, akik külföldön, német nyelvterületen dolgoznak,…..
nagoya, hotel. nem néztek minket véletlenül se hülyének a recepciósok. A kép a rendhagyó duo koncert után készült. maga a koncert tartott 10 percig és egy híd alatt volt megtartva. előttünk az előbbi posztban szereplő úr adta elő magát, utánunk meg egy  zseniális pop…..
görény G 2010.11.14 10:09:51
Geekblog The Washing Machine 2010.11.13 10:57:00
Magyar horror! - részben. 1993-ban két koprodukciós giallo készült, Argento olasz-amerikai Traumaja, és az olasz-magyar The Washing Machine Ruggero Deodatotól. Lehet vitatkozni azon, hogy a Trauma mennyire el van amerikanizálva, Deodato filmjénél a kulturális keveredés nem is kérdés:…..
Belsőség Nem védem 2010.10.02 08:00:00
Az autószalonokon egyre kisebb súllyal jelenik meg a Mercedes oldalhajtása, az über-luxuswageneket gyártó Maybach. Idén Párizsban annak ellenére ilyen könnyen áttekinthető volt a stand, hogy az előző S osztály alapjára épített 57-es és 62-es típus megújult. Eláruljam, mit…..
görény G 2010.10.02 11:39:46
Fuck To The Music ma koncert! 2010.04.08 16:30:00
igényes szórakozás estére :-)..
Burzum – Belus (Byelobog Productions) Ha van black metal, amit nem lehet kiröhögni, akkor az a Burzum. Varg Vikernesen csak fenntartásokkal lehet viccelődni, ő ugyanis nem azzal foglalkozott a kilencvenes évek elején, hogy minél félelmetesebbre sminkelje magát, hanem, hogy miként…..
görény G 2010.03.19 09:11:39
@zöld dani: Örültem az idézetnek.
Egyébként, meglepetés volt nekem, hogy Norvégiában járva, kevert német-angol nyelvű társalgásainkban a Burzumot következetesen Bürzümnek ejtették a helyi fiatalok. Illetve, hát, nagyjából így hangzik norvégül.
A norvég nyelvben például a "förtelem" az valami felemelő, fontos dolgot jelenthet. Minden harmadik szavuk hasonló ugyanis. Egyébként meg a legnyugodtabb emberek a világon.
Filmvilág blog Gyémántvadászok 2010.03.09 19:39:00
Gyémántvadászok (The Mercenaries AKA Dark Of The Sun) - brit-amerikai, 1968. Rendezte: Jack Cardiff. Írta: Wilbur Smith regényéből Ranald MacDougall, Adrian Spies. Kép: Jack Cardiff, Edward Scaife. Zene: Jacques Loussier. Szereplők: Rod Taylor (Curry kapitány), Yvette Mimieux (Claire), Jim…..
Olvasom a Filmdroidon az egyik legjobb posztot amit valaha ott láttam. (Gratula Koimbra.) És eszembe jutott, hogy talán a blog indulása óta megy a vita azon, hogy mi ZS és mi nem ZS. Mert Schwarzenegger minden műveltsége és humora ellenére szerintem egy ZSsztár, kultikus és tényleg…..
görény G 2009.10.10 15:28:27
Na, visszanéztem egy picit.

Szerintem az a legnagyobb különbség kettőjük közt, hogy Schwarzenegger inkább az a karrierista alkat színészként és a magánéletében egyaránt, míg Stallone amolyan elhivatott, kicsit idealista típus. Ezt jól jellemezted azzal, hogy Arnoldnak "jobb a marketingje", de itt szerintem kicsit többről van szó.

Ha végignézzük az életét, nagyon keményen érződik a tudatosság. Testépítés: cél a Mister Ez meg Az címek elnyerése, addig gyúr és kokszol, amíg meg nem lesz. Amerika, film: nyilván tisztában van a saját színészi korlátaival, ezért nem ő alkalmazkodik az adott szerepekhez, hanem rá épül egy műfaj. Addig csinálja, amíg működik. Közben nyilván már ki-ki kacsingat, újabb meghódítandó területeket keres. És ott sem kispályázik: az Egyesült Államok elnöke akar lenni. Elveszi a Kennedy klánhoz tartozó Marikát, és megint egy csavar: vállaltan republikánusként kerül be az ősdemokrata családba. De bejön neki ez is. Most épp kormányzó, és lesz még tovább is, amennyire ismerjük. (Most ilyen apróságok, hogy amikor - nyilván volt egy pici imidzsápolás is benne - elkezdett Hummerrel furikázni, akkor az összes köcsögnek, aki még a tolatóradarral se bírt beparkolni rendesen a mozgássérült parkolóba, egyből ilyen kellett. Bár már évek óta forgalmazták, Arni azért nagyot lendített az eladási mutatókon. Én ezt sosem fogom megbocsátani neki.)

www.wreckedexotics.com/h2/h2_20070310_001.shtml

Stallone viszont abszolút a film világában nyomul, és ha jobban belegondolunk, kevés olyan populáris műfaj van, amiben ő ne próbálta volna ki magát. Talán amolyan igazi horrort nem tudnék mondani, szörnyeset, zombisat.

Ő ebben alkot, kísérletezik, nekem bőven belefér az is, ha az aktuális trendhez idomul, és hát mégiscsak 63 éves. Illetve még csak 63. Ha Clint Eastwoodra gondolok, ő ennyi idősen éppen túl volt a western műfajt leporoló, újrafényező Nincs bocsánaton. Ja, hát Stallone westernben sem volt, bár a magányos hősös akciófilm műfaj alapkliséi a westernből jönnek.

Egy szó, mint száz: mindketten méltán lettek azok, akik, és ha egy ilyen közhely még kevés lenne, azt mondanám, hogy míg Arnold szerethetőbb, Sly tiszteletreméltóbb számomra.

Egyébként a Predator nekem is nagy kedvencem.
görény G 2009.10.10 15:31:54
@Winston007: Az előző ismét neked ment, de ígérem, befejezem, csak jólesett most ez a délutáni nosztalgiázás.
A Spiritus Mortis úgy játszik unalmas zenét, hogy mégsem az. Brody Dalle, a Queens of the Stone Age-es Josh Homme neje megint punkoskodik a Spinnerette-tel. A Duckworth Lewis Method a krikettről írt lemezt. A Scarlett Johansson-Pete Yorn páros a Serge Gainsbourg-Brigitte Bardot pároshoz…..
Folyékony Kenyér Bodzás borzalom 2009.09.03 16:00:00
Ok, itt volt előttem, hát kibontottam, pláne, hogy többen is erősködtek, hogy ez nem olyan rossz, mint az aszpartam sújtotta citromos Radler, és hajlottam is rá, hogy elhiggyem: annál roszabb tényleg nem jöhet.Már annak is tudok örülni, hogy nincs traubiszaga. Ehelyett bodzaszörp…..
görény G 2009.09.04 09:04:01
@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: Én is az Almradlerre esküszöm, de amikor itt a közeli éjjel-nappaliban féláron szabadultak meg a bodzás Radlertől, én bevásároltam belőle, és nem öntöttem ki.

Egyébként, ha már ilyen etikai szempontból megkérdőjelezhető bejegyzés jelent meg a blogon, akkor én is megengedek magamnak egy offot. Az osztrákoknál van az úgynevezett "Tiroler", ami azt jelenti, hogy fehérbort kevernek Almdudlerrel, fröccs arányban (nagyban fele-fele). Na, az az igazi jóféle innivaló, sörmennyiséget fogyasztva kellemesen üt is.
Arctic Monkeys - Humbug (Domino) A kánon szerint a harmadik lemez vízválasztó, és a kánon ez esetben nem téved. Az Arctic Monkeys például a fontos harmadik lemezt megírt zenekar tipikus esete. Volt nekik egy gigasikeres bemutatkozó albumuk, rajta sok azonnal ütő dallal, és a tagok…..
addict A legviccesebb nevű boltok 2009.08.18 10:40:00
Ahogy a fenti példák is mutatják angoloknak illetve amerikaiaknak sem kell a szomszédba menniük, ha fárasztó szóvicceket kell elsütni egy bolt névadásakor. A bestweekever oldal most például összegyűjtötte a szerintük 50 legjobb angol nyelvű boltnevet, amelyek között tényleg sok…..
Ezt az új-zélandi filmet rendező Lee Tamahori később komoly karriert futott be Hollywoodban, ennyire erős filmet eddig mégsem tudott letenni még egyszer az asztalra. Ebben az erős rajtban nagyrészt nyilván személyes érintettsége játszhatott közre, hiszen ha az ember maorinak…..
görény G 2009.06.28 11:03:03
Ha azt mondom möbius egyesek felfedni vélik emlékeikben a hurokelméletet, de senki sem asszociál a hazai underground egy régóta szétesett zenekarára a Másfélre. Pedig tehetné. A 2002-ben végérvényesen pihenőpályára küldött eredeti felállás néhány tagja tovább vitte a nevet,…..
Az Exit fesztivál 2000-ben még a Milosevicsi diktatúra valamiféle ellensúlyozására jött létre, hogy legyen valami más is. Aztán hét év alatt, azaz 2007-re, kis helyi megmozdulásból az „Európa legjobb fesztiválja" címig jutott, de ez nem volt egyszerű menet. Nemcsak…..
Június 11-én rendezik meg New Yorkban a YIVO Institute for Jewish Research épületében azt az előadást, amin zsidó származású egykori punkok mondják el tapasztalatukat arról, hogy annak idején hogyan is vitték bele zsidóságukat a zenéjükbe. Négy punkrock legenda beszél majd az…..
görény G 2009.05.22 18:07:21
Egy angol focistának a vicces dolgait olvashatjátok: • Alig egy órával egy angol válogatott mérkőzés után már két ivócimborájával sörözött egy hampsteadi kocsmában – abban a felszerelésben, amelyben a pályán volt, még a stoplis cipő is a lábán volt. • Az…..
Tovább bővült az Azfeszt külföldi fellépőinek listája. Valószínűleg sokan örülnek majd az „elvis-metal“ élcsapatának, a Volbeatnek, akik sokak szemében az elmúlt évek egyik legnagyobb durranása voltak, mára pedig Dánia egyik vezető csapatává nőtték ki…..