Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Valaki a tömegből

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azoknak, akik egy napfényes biciklibarát városban élnek, azoknak kapásból az első tény: az Eurovelo 6-os európai biciklis főközlekedési útvonal budai rakparton vezetett szakasza a Batthyány tértől az Erzsébet hídig gyászos képet mutat. A legszélesebb részén is maximum 4 méter…..
Valaki a tömegből 2009.07.31 09:37:23
@Perillustris: ha megnézed az idei évi összesítőt, ott ez az arány lazán 10%-felett van és ha figyelembe veszed a gépjármű-gyalogos találkozások (gyalogos átmegy az úton), valamint az autós-autós találkozások számát (pl. sávváltás), akkor ez igenis magas, ez azt jelenti, hogy 200-an léptek le figyelmetlenül, azaz féktávolságon belül (és ilyenkor már lassított az autó, különben az autóst meszelik el). És ez egy kicsit azt is mutatja, hogy vigyázhat az autós, ha a gyalogos nem vigyáz magára.

Ez nagyon sok és számomra ez azt is jelenti, hogy a gyalogosok sem figyelnek a közlekedőkre, pedig nekik a legnagyobb érdekük, hiszen ők a legsérükényebbek...

sajnos nincs lebontva a táblázat a gyalogok-autós balesetekre, mert az mutatna igazán érdekes információkat...de megpróbálom megszerezni...
Valaki a tömegből 2009.07.31 10:05:32
@Perillustris: tök mindegy, hogy mit veszünk alapnak ez a kétszáz körüli szám, szerintem azt mutatja, hogy azért mindenkinek sok tennivalója van a normális, balesetmentes közlekedés megteremtéséért, függetlenül attól, hogy gyalog megy vagy járművel...
Valaki a tömegből 2009.07.31 12:27:32
@Perillustris: jó neked, hogy látod a halvány jelét:-) én csak azt látom, hogy a civil szervezetek mozognak és a politika nagy ívben....rájuk, kizárva őket a lokális politizálásból (politika nem egyenlő párt politika)
Roppantul felelősségteljes életet élő apukával hozta össze a sors Tamást és a történet többi szereplőjét, akik együttes odafigyelése és gyors reakcióideje előzte csak meg a tömegbalesetet. Ma egy suzuki akart engem összetörni, a köztünk lévő motorost pedig megölni. A…..
Valaki a tömegből 2009.03.22 14:30:18
autózz! Meg akart ölni a furgonos 2009.03.21 12:11:00
Nem tudom, Péter miért is szeretné megtalálni a furgos sofőrjét, aki halálosan megfenyegette, én örülnék, hogy élek és mindenki ment a dolgára az affér után. Lehet, hogy egy kávé mellett szeretné megbeszélni a félreértést. Gondolom. Mert mi mást is akarhatna? Szeretném a…..
Szép kis sztorit küldött nekünk Tamás. Azt tudjuk, hogy sok olyan ember vezet autót, akinek nem volna szabad, hiába van rá jogosítványa. Esőben ezek az emberek méginkább megzavarodnak és hatványozottan hülyén és ésszerűtlenül viselkednek. Reggel eléggé zuhogott az eső,…..
Felelősségteljes szülők nevelik az új nemzedéket, megnyugtató ez a jövőre nézve. Tamás az óvodában próbálta egy reggel lepasszolni növésben lévő utódját, amikor beleboltott egy agybajnokkal, aki a gyerekek füle hallatára szórta a szebbnél is szebb szitkokat.Nálunk divat…..
Valaki a tömegből 2009.01.10 22:57:35
@odanézz: A gyalogos az úttestre akkor léphet, ha meggyőződött annak veszélytelenségéről. Az úttestre váratlanul nem léphet, köteles az úttesten késedelem nélkül átmenni és tartózkodni minden olyan magatartástól, amely a járművek vezetőit megzavarhatja vagy megtévesztheti.

(7) A kijelölt gyalogosátkelőhelyen áthaladó gyalogosnak a járművekkel szemben elsőbbsége van. Ugyancsak elsőbbsége van - kijelölt gyalogosátkelőhely hiányában is - az útkereszteződésnél áthaladó gyalogosnak azokkal a járművekkel szemben, amelyek arra az útra kanyarodnak be, amelyen a gyalogos áthalad. A megkülönböztető jelzéseket használó gépjárművekkel szemben azonban a gyalogosnak elsőbbsége ezeken a helyeken sincs.

(8) A gyalogos olyan helyen, ahol a járművekkel szemben elsőbbsége nincs, mielőtt az úttestre lép, köteles meggyőződni arról, hogy áthaladásával a járműforgalmat nem zavarja. Nem léphet az úttestre, ha a jármű olyan közel van, hogy annak zavarása nélkül az úttesten átmenni nem tud.
@nyuszy: pontosítok, mindig elsőbbséget kell adni a gyalogosnak, amikor a fenti paragrafusok alapján neki jár és lelépett az úttestre
Valaki a tömegből 2009.01.10 20:43:06
@beci57: @szaGértő: ezek szerint ti vagytok azok az autósok, akik mindig csak a KRESZ betűi szerint közlekedtek és az udvariasság eszetekbe sem jut. Amúgy ha a gyalogos lelép, akkor meg kell állni és át kell engedni.
Az anyuka meg szerintem félt, hogy nem állnak meg időben vagy ledudálják, mert ez ma a divat...
Ja és tudok gyorsan olvasni:-)mert jártam iskolába és megtanultam udvariasan és toleránsan viselkedni is:-)))
Valaki a tömegből 2009.01.10 21:06:01
@beci57: nagyjából egy a gondolatmenetünk, csak más aspektusból néztük a témát. Én is szeretném,ha a gyalogosok is betartanák a szabályokat, de ha nem teszik, akkor az autósoknak kellene egy kicsit toleránsabbnak lenni és nem elcsapni, megijeszteni őket, bár tudom, hogy ez hosszú távon gond lehet, de tőlünk nyugatabbra már működik...
@odanézz: ne csak olvass, érts is, amit írtnak mások: mi értelme lenne behúzódni az autó mögé? Ha jó oldalon lenne, akkor nem behúzódna, hanem arra menne el...Ajánlom a figyelmedbe a KRESZ-t, mert nem csak gyalogátkelőhelyen van elsőbbsége a gyalogosnak, hanem majdnem minden szituációban (pontosabban egyben nincs).
A Zugügyvéd  arra kiváncsi leginkább az alábbi eset kapcsán, hogy a 10 méter lekapart nullájából hogyan lett 5 méter.Tisztelt Zugügyvéd!Azzal a kérdéssel fordulok önhöz,hogy a rendőrségtől kaptam egy 30000e ft-os csekket tilosban parkolásért.Ugyanis a megállni tilos…..