Regisztráció Blogot indítok
Adatok
UNgaaragh

29 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A jórészt katonák, tűzoltók és titkosszolgák képzését folytató Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem hallgatóit sarcolta meg a Penny Market. A probléma gyökere onnan ered, hogy Budapest X. kerületében a Hős utca, Zách utca és Hungária körút által határolt , 10 hektáros…..
UNgaaragh 2010.11.13 20:53:15
@Vili bácsi: "Egyébként is a nemzetvédelmiseknek kell a törvényt, betartatni, ezért azután ők törvényen kívülinek képzelik magukat és magasról tesznek arra, hogy azt betartsák."

Igen? Elég nagy szarban lennénk, ha a katonáknak vagy az ott tanuló civileknek kellene betartatnia a rendet, de szerencsére olyan országban élünk, ahol a rendőrség és a katonaság külön van választva :)
Fegyveres rablást úszott meg a Brazil Nagydíj helyszínétől nem messze a világbajnok. Jenson Button, apja, John, és fizioterapeutája szombaton hoteljükbe tartottak a Sao Paulo melletti pályáról, amikor a forgalomban araszolva megtámadták őket. "Épp egy szegénynegyedben…..
8ker Ki a hülye? 2010.08.12 08:25:00
 A tervező vagy a kivitelező? A kép a fél éve készülő Mária utca Krúdy Gyula felőli részén található:Most nézd meg: itt van a régóta vágyott kerékpár tároló, de a bal oldali mellett ott egy oszlop. Normális esetben egy ilyen P betűhöz simán mindkét oldalról oda…..
UNgaaragh 2010.08.12 13:48:52
@kacsa65: meg a gyalogosok között is vannak, akik a kerékpárút+járda teljes szélességében egymás mellett haladnak és a világért sem állnának félre, csak amikor már jól le kellett lassítani az ő sebességükre. Hahh, várjunk csak, a 3 csoportból mindháromban vannak barmok. Hm, de érdekes, ugye?
Mi más lenne az első lépés egy építkezésen, mint a bontás? Korábban már írtam arról, hogy a belvárosban egy meglehetősen ambiciózus beruházás indult a Deák Ferenc és a Harmincad utca között. A beruházás ahhoz a Csipak Péterhez köthető, akinek a Fashion streetet is…..
Úgy látszik, a kánikula többekből is kihozza az állatot. Az biztosan valami fatális véletlen, hogy Károly levelének negatív főszereplője egy BMW X6-ost hajt, de itt a bizonyíték, hogy nem kell feltétlenül sok ész ahhoz, hogy valaki mocskosul gazdag legyen. Persze az is lehet, hogy…..
Rendőr büntet biciklist a Margit hídon a pénteken a Pesti Side-on megjelent fotó tanúsága szerint, az azonban nem derül ki, hogy a biciklis mit követett el. Másra nem is tudunk tippelni, mint hogy nem szállt le a bicikliről. A hídfőknél egyébként nem egyértelmű, hogy pontosan mi…..
UNgaaragh 2010.07.17 09:23:48
@arnyjaro:
eszerint nem tilos a zebrán kerékpározni, csak nem lesz elsőbbséged: "Megjegyzés: zebrán az els ı
bbség csak a gyalogosokra vonatkozik. Tehát biciklisekre csak akkor,
ha a zebránál leszállnak és tolják a biciklit. Ha kerékpárral az egyik járdáról a másikra kelünk át a
zebrán, akkor ezt csak megfelel ı
körültekintéssel, és lassan tegyük. Az autósok ugyanis csak
gyalogosokra számítanak ott, száguldozó biciklisekre nem!"
Forrás: plasma.szfki.kfki.hu/~csillag/kerekpar_kresz/Kerekpar_KRESZ.pdf

Most akkor mi az igazság, engem érdekelne, mert sokat bicajozom ^^
UNgaaragh 2010.07.17 09:34:18
@gabesz:: Ez ok, általában ezt teszem, ha nem látom, hogy teljesen üres az út, akkor simán átmegyek. A kérdés, hogy mi a szabályos? Elsőbbséget adni, majd utána ahogy akarok, áttekerni akár? Nehogy már ilyenért büntessenek meg :D
Négy évet is kaphatott volna, de szabadon távozhatott a bíróságról Patrick Pogan, korábbi New York-i rendőr, aki egy youtube-os videó miatt lett közismert, főleg a biciklisek nemzetközi világában. A rendőr 2008-ban szándékosan és durván fellökte a Critical Mass egyik…..
UNgaaragh 2010.07.16 19:33:58
@dukeekud: "New York-i rendőrségtől kirúgott Pogan ügyében."

"az exrendőr ügyvédje is úgy gondolta,"
Alliance CoCLE 2010.07.16 17:56:00
Az Alkotmányos Törvények Végrehajtásának Tanácsa köszönti a Föld összes emberét. Célunk egy állam létrehozása, ahol minden olyan ember otthon érezheti magát, aki a nyugati civilizáció értékeivel azonosulni tud!Célunk, hogy békés módszerekkel szüntessünk meg mindenféle…..
A mai napon megkezdi működését a Alkotmányos Törvények Végrehajtásának Tanácsa (Council of Constitutional Law Enforcement - CoCLE), a Föderáció legmagasabb irányító szervezete. A CoCLE a kezdetekben minden vezetési és irányítási feladatot ellát, amiket majd fokozatosan…..
Statisztikáztunk már egy alaposat, most nézzük meg, hogy miért mi menetelünk majd be a 16 közé, és nem a japánok.1. Mert jobbak vagyunk.2. Mert a japánok döntetlenre fognak játszani.3. Mert van egy bombaformában lévő, meccset eldönteni képes játékosunk, Rommedahl, aki nagyon jól…..
Alliance Folytatódik 2010.06.19 10:41:09
Nah, az egy-két napos csúszásból majdnem egy éves csúszás lett. De ez nem végleges. Folytatás következik, a tervek szerint új külsővel, gyorsabb haladással!..
Ha segíteni szeretnél bármilyen módon, kattints ide! Hamarosan útnak indulunk, folytatás itt! [2010. június 7., 9:32] Elképzelhető, hogy az adományok átvevőit csak nehezen, vagy csak munkaidő után fogjátok elérni, mert aki nem tudott szabadságot kivenni, annak muszáj dolgoznia. Én…..
Május 24-én tüzifává apríttatott egy köztéri faszobrot Pécs egyik kulturális csúcsmenedzsere, Bozóky Anita. Helló Pécs, Helló EKF, Kultúra! UPDATE! A kultúrblogszféra Bodoky Tamásának érezhettem magam egy pillanatra, hisz cikk is született ezen blogbejegyzésem…..
A hétfői híreket megelőzve küldte el nekünk Zoli az idős rokonával történt esetet, akitől  magukat CIB-esnek kiadó szélhámosok sikerrel csaltak ki nyolcszázerer forintot, nem is egyszerű módon: banki összeomlást hazudva elkísérték egy fiókba, utána szegény néni saját…..
Olvasom, hogy mekkora zűrt okozott egy bit a Voyager-2 irányításában, meg azt is, hogy a remények szerint sikerült jó útra terelni a Földtől 13 fényórára igyekvő szondát.          A NASA úton lévő szondái közül a Voyager 1 jár…..
UNgaaragh 2010.05.22 00:26:42
@bastian: nem értek egyet. Szerintem fontos költeni az űrutazásra, az élő emberesre is, biztos vagyok benne, hogy nagyon sok tapasztalatot szereznek, amit később, ha meglesz a hosszú távú űrutazásra is a tudományos és technikai háttér, akkor fel fognak tudni használni.
A nyomornak meg nem abban látom a megoldását, hogy több pénzt lökjenek be oda. Egyszerűen kevesebb gyereket kéne szülni és mérlegelni kellene, hogy az orvostudomány kit ment meg (és itt főleg az örökölhető betegségeket hordozókra gondolok, szóval ne gyertek fajelmélettel:) ). Durván hangzik, de nekemez a véleményem, ha nem változtatunk a hozzáállásunkon, akkor nagyon meg fogjuk szívni.
Áttértünk a háborús időszámításra, a híradások szerint szombat reggelre, a bangkoki háború harmadik napjára a halottak száma elérte 17-et, a sebesülteké pedig a 141-et. Természetesen mire ezt leírom a számok már nem igazak, egyrészt a harcok folyamatosan zajlanak szombaton is…..
Alliance Csúszás 2009.09.02 22:47:03
A végső fázisban felvetődött egy-két kisebb probléma, szóval egy két napot csúszik a dolog...
Alliance Határidő 2009.08.01 20:36:00
Közeledik az első határidő, pontosan egy hónap múlva kell elkezdeni az előkészítő munkát.Az előzetes elképzelésekhez képest történtek változások. Ezekről később fogunk írni...
Sci-fi Biztpol 002 - Japán 2009.07.22 23:10:15
Ahogy az előző bejegyzésben írtam, a japán védelmi miniszter azt mondta, hogy nem zárható ki földönkívüli életformák létezése, ezért fel kell készülnünk arra is, ha találkozunk velük. Bármennyire kicsi az esély erre.A teljes cikk itt...
Halihó!Első éves biztonság- és védelempolitika szakos hallgatókén az az elképzelésem, hogy a világűrből érkező fenyegetésekkel foglalkozzak. Ezen persze sokan csak nevetnek...Egyelőre két nagy témakört találtam magamnak, de csak most kezdem a kutakodást.Az első az űrből…..
A Fark.com-on találtam ezt a videót, illetve ott jelezték, hogy annak idején a Fülöp-szigeteken is készült egy Batman-adaptáció, a DC Comics engedélye nélkül nyilván, de ez semmit nem von le a készítők érdemeiből, mert az, aki kamionos baseball-sapkába öltözteti Batmant…..
Huhh, nem friss az élmény, de azért jó volt: napok, sőt hetek óta nem aludtam ki magamat rendesen, gondoltam péntekre virradó éjszakán alszom egy jót. El is mentem aludni jó korán, már éjjel 1-kor ágyban voltam, telefont se nagyon állítottam be, hogy ébresszen. (Megjegyzem annyira…..
Na hali!Szóval az lenne a blog lényege, hogy kibeszéljük a csoportot, civilek egy katonai egyetemen. Érdekes emberek (haha...) egy érdekes helyszínen, csupa fura sztori forrása.Mai pletykánk pedig az lenne, hogy Ms Frog a forrásaink szerint zsírleszívásra jár.Úgy bizony,…..