Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nikotinegér

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tőlünk már csak egy egész kicsit nyugatabbra lévő, de hasonlóan hendikeppes civilázió a cseheké, ellenben náluk a most megszavazott új büntető törvénykönyv már képes megkülönböztetni a kemény drogokat a marihuánától, amit így 2010-től kevésbé büntetnek. A személyes…..
nikotinegér 2009.01.10 09:03:08
Nos, hát akkor vegyük az emberi tényezőt. Közhely, hogy a tiltott gyümölcs édesebb. A könnyű drogoknál maradva, ahol ugye elvileg nem fenyeget a rászokás veszélye, az előbbi megállapítás annyit tesz, hogy elvész a dolog varázsa. Ledegradálódik ugyanolyan közönséges, valószínűleg jövedéki adóval terhelt fogyasztási cikké, mint a cigi. Nem lesz kúl arc többé aki mellényzsebből előkapja a dzsangát a bulin. Hirtelen arról dumál majd mindenki, hogy xy patikában képzeld ennyivel olcsóbb stb. Eleinte teleplántálják az alföldet ültetvényekkel, hiszen először megugrik a kereslet, és a 80 éves mammer is bekóstolja a napi 5 gyógyszere mellett, mondván, hamár elslattyogott a patikába, miért ne vegyen, meg akkor már az unokáknak is. DE, és itt jön a lényeg: a társadalom egy része rá fog jönni, hogy nincs szüksége rá. Csökken a kereslet, és ugyanolyan kevesen fogják fogyasztani, mint akik ma, sőt, még azok sem akik ma még kúlságért fogyasztják dacolva a törvénnyel. Marad az ami volt, egy szubkultúra része.
Vegyük a szélsőséges eseteket, elég nehezen tudom elképzelni azt a munkáltatót, aki elnézi, hogy az alkalmazott betépve jár dolgozni, azt a rendőrt aki betépve járőrözik, azt a mérnököt, aki betépve tervez hidat, meg épületeket és azt az orvost, aki betépve veszi ki a delikvens vakbelét. Szerintem azok menekülnének először a legalizáltan drogozó országból, akik most pontosan ennek a létrehozásáért tépik a szájukat...meg tépnek...
Ezúton kívánok nekik egy ilyen országot, és hirtelen rájönnének, hogy ja, az már úgy nem fasza, ha mások is tépnek, drogoznak, főleg azokban a szakmákban, ami felelősségre és bizalomra épül (mentős, orvos, mérnök, rendőr stb.).
nikotinegér 2009.01.10 12:04:53
@Acmee:

Valóban túlzó dolgokat írtam le. DIREKT.
Igen, lehet kultúrált formában művelni ezeket a dolgokat legálisan, jól működő országban stb. pl. Hollandia.
DE, és itt visszautalnék a bejegyzésemre: az emberi tényező, pontosabban, az emberi hülyeség végtelen, és emiatt kétlem, hogy jóra vezetne a dolog.
Hollandia és Magyaro. között azért van némi kultúrális különbség...és nem az 'értelmiségi fogyasztókkal' lenne valószínűleg a probléma itthon sem...(hanem pl. a betépett kisebbséggel az éjszakai 6-oson.)
Az írásom inkább provokáció volt, kíváncsi voltam, hogy rá tud-e valaki cáfolni a dokis, mérnökös stb. érveimre, azaz a 'mindenki drogozik legális következmények nélkül, de annál súlyosabb következményekkel' című szélsőséges víziómra. Ezzel csak arra akartam rámutatni, hogy bajosak azok a fő érvek, amiket mindig hallgatok a drog legalizálása mellett, mert azt nem gondolják végig, hogy igen, ezzel megteremtődne annak a lehetősége is, hogy az orvos műhibát kövessen el a drog miatt, és ez vall igazán korlátoltságra. (megjegyezném, hogy pont a szubkultúrából indulnak ki, hiszen baromi jó ötlet addig, amíg partyzós, egészséges egyetemista fiatalokból áll az ország, sajnos a professzoros, érvedet nem tudom elfogadni, mert tekintélyromboló, és biztosan kirúgnák a mai állás szerint, ha kiderülne, hogy ilyen példát mutat a felnövő generációnak. A tanár és akár a törvény képviselete (ügyvéd), mint foglalkozás, mind a józanságot, mind a felelősségtudatot megköveteli a nap minden percében, nemcsak a katedrán, vagy a tárgyalóteremben, hiszen ők mutatnak példát.)
Úgy érzem elég stabil a pozícióm, és talán meglepődsz amikor azt mondom, igen, ha legális a drog, akkor mindenki örül. A drogos is, ez elég egyértelmű, de a nem drogos is, hiszen mennyivel könnyebb érvényesülni akkor, ha az ember azon kevesek közé tartozik, akik megőrzik a tiszta tudatállapotukat, megbízható munkaerők, felelősségteljesek, mert lássuk be, még ha legalizált is lesz, a munkahelyek, a munkamorál, vállalati kultúra stb. kevésbé rugalmasan fognak a törvénykezéshez alkalmaszkodni, preferálni fogják sokáig a konzervatív álláspontot, továbbá a munka törvénykönyve, de a te szerződésed is tartalmazza azt a kitételt, hogy munkavégzésre alkalmas állapotban kell megjelenni a munkavégzés helyszínén.
Hiszen nem épp te írtad, hogy lejöttél a szerről amikor állást vállaltál, és elkezdted az életed? Miért? Azért mert valószínűleg kirúgtak volna, ha késel amiatt, hogy füvező életmódot élsz, esetleg betépve mész be.
Gulyásdemokrácia Izrael üt 2009.01.03 22:24:32
Ha Izrael vezetőinek van egy csepp esze, akkor most egy hatékony, de a lehetőségekhez képest minél rövidebb háborúban padlóra küldik a Hamászt. Terroristákkal barátkozó szervezet ellen nyerni persze nehéz, de az esély adott. Már nincs mi van, ha, miután megindult a szárazföldi…..
nikotinegér 2009.01.04 10:58:17
Nos, személyeskedés és szubjektivitás helyett tények:

Izraelben hamarosan választások lesznek. Sajnálatos, hogy inkább kampányszaga van az offenzívának, mintsem az igazság keresése.

Egy kicsi, de katonailag erős, és természetesen kiadósan pénzelt állam kontra több százezer/millió felbőszült, mindenre elszánt arab...Vajon a mennyiség vagy a minőség lesz erősebb? Vajon Barack Obama ugyanolyan hű és kézséges támogatója ezen picinyke államnak, mint elődje? Vajon mi fog történni, ha Irán bepöccen?

És a vélemény: a sárgaveszedelem majd mindent megold. Na jó, viccen kívül: órákig el lehetne vitatkozni a kérdésen, de értelmetlen, mert egyik felet sem lehet meggyőzni. A zsidó mindigis védeni fogja szent ősi földjét, szent ősi politikusaival, zsidajaival szerte a világban, jó messze a Gázai övezettől blogolással. A másik kategória: a nem zsidó, pedig vagy robbantgat, vagy antiszemita jelszavakat köpköd, vagy a Palesztinok mellett tűntet kényelmes távolságban a hadszíntértől. Észre kéne venni, hogy a világ lakosságának kb. a fele egyáltalán nem érintett a kérdésben. Nem kéne hol északra, hol délnyugatra támadgatni értelmetlenül. És ha kiírtják a Hamas-t Gázában, akkor majd béke lesz, mi? Akkor majd jön más aki robbantgat. Kedves zsidók, hamár az ellenség között alapítok államot, akkor lenyelem a békát. Kellett nektek odamenni a bűntudattól térdre kényszerített Európából, meg persze máshonnan is.
Kedves arabok, Mohamed üzeni, hogy elfogytak az öngyilkos robbantgatóknak beígért szüzek odafenn, úgyhogy be lehet rekekeszteni az értelmetlen akcióitokat. Az európai nagyvárosokban tüntető, jórészt arab származásúaknak meg azt üzenem, hamár idetoltátok a pofátokat a jólétbe, akkor kuss legyen, és nincs csador. Miniszoknya van. Tessék alkalmaszkodni és asszimilálódni.

nikotinegér 2009.01.04 17:33:26
E-on a cikkével ugyanazt érte el, mint a média. Mindegy, hogy pro vagy contra, de mindenki a zsidókkal foglalkozik, mintahogy a dinamit-övű kollégának is az a célja, hogy felkeltse a figyelmet.
Olvastam egy-két szimpatikus, reménytkeltő bejegyzést is...mindazonáltal ne felejtsük el az Izraeli vagy zsidó policy lényegét: összetartás, nemzettudat. Azt hiszem kicsit magunkba kellene nézni, mert míg a Kaliforniai filmrendező (Steinmann vagy Rosenstein stb.) ugyanazt szajkózza, amit a Gázát lövöldöző katona, addig Magyarországon ultrakonzervatív fasiszta skinhead-nek minősül az, aki bírálja a szlovák külpolitikát, legalábbis azt az áramlatát, amit felénk fújdogál a szél. Ma már szégyen ha valaki nyilvános helyen felvonul a nemzeti ünnepekkor és hangosan meri énekelni a himnuszt. Sőt, keresztény felekezetbe tartozni sem menő. Nem szeretném a ketté szakadt ország kártyát fitogtatni, de félek a mi társadalmunknak is van egy eltiport terrorista Gázája, és egy terpeszkedő Izraele.
Trianon mögött is nagyhatalmi érdekek húzótak, Izrael életre hívása mögött is, természetesen az erőszakos és annál is tőkeerősebb lobbycsoportot nem számítva. És akkor jöhetnék a jó öreg 50 éves éra kártyával is. A történelmünk ugyanúgy tele van konfliktusokkal, mint minden más nemzeté, mégis, azt, hogy apánk, nagyapánk arcképe vagy neve a terror háza melyik falán szerepel, úgy gondolom sokáig fog még tartani kiheverni. Mintahogy a zsidók a mai napig nem heverték ki Holocaustot, nem értem miért vannak meglepve hazai szereplőik azon, hogy bizony az ország besúgott fele miért nem heverte már ki a jó öreg kommunizmust, amikor az már hú de régen, 20 éve ért véget.
nikotinegér 2009.01.04 20:30:15
@tsabeeka: látom szereted csűrni csavarni a szavakat, de igazad van, mert néhány helyen pontatlan voltam.
A menő nem menő ironizálás akart lenni. tudom, hiányzik az idézőjel. Illetve való igaz, hogy vannak elemek akik túlzásba viszik a nemzetesdit, külsőségekben, illetve valami ellenében magyarok, konzervatívok stb. és az persze sosem valódi. Az is lehet, hogy valakik csak a botfülük miatt nem éneklik a himnuszt, mert félnek, hogy hamisak lennének.
Most, hogy ebben egyetértünk, szeretném felhívni a figyelmed mondanivalóm lényegére, hiszen az nem egészen ez volt, hanem:
1. az akció célja figyelem felkeltés, kampányfogás (közelednek a választások, itt a ciklus vége)
2. ennek ellenére mégis tanulhatna a magyar kicsit több összetartozás- és nemzettudatot a zsidótól
3. a konfliktusok akkor feloldhatatlanok, ha egyik félnek sem áll érdekében annak feloldása...minden nemzet megélte a maga viharvert történelmét, és vannak dolgok, amin nehéz felülemelkedni pl. holocaust, ÉS kommunizmus, besúgások, recsk, gulag stb. stb. Míg az előbbi már már örökösen sárga lapként őrködik Európa felett, keltve a bűntudatot, könyörgöm, tanusítson az az oldal is toleranciát és hagyjon fel a kirekesztő szemléletével és próbálja megérteni a másik oldalt (azokat, akiket a kommunizmus döngölt földbe, és akkor kihagytuk az arabokat, és Kelet-Európát néztük) is egy kicsit.