Regisztráció Blogot indítok
Adatok
La_Moustache

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w A sztrájktörő köszöntése 2010.01.15 07:13:00
Hülyeországban a BKV-sztrájk a kormány elleni felkelés, tehát a sztrájkolók aranyosak, szépek és hazafiasak, míg a sztrájktörők és a sztrájkot ellenzők viszont büdös kommunisták. A valóságban viszont az egyik legnagyobb sztrájktörő nem más, mint Széles Gábor, a Magyar…..
A feministák előkelő helyen szokták emlegetni a Bibliát és a zsidókeresztény hagyományt, amikor a nők évezredes elnyomásának kulturális gyökereit firtatják. Olykor, keresztény teológusokat, lelkészeket hallva még hangsúlyosabban felvetődhet a kérdés: mennyire van…..
La_Moustache 2009.11.24 13:23:47
A cikkíró nem elég hogy nincs tisztában bizonyos bibliai helyekkel, hanem még önkényesen ki is emel bibliai részeket a nézetét alátámasztandó.
A Biblia abszolut különbséget tesz a két nem között! A teremtéstörténetben két rész is foglalkozik a nő teremtésével. A második a férfi bordájából való teremtését írja le, és ez egyértelműen kronológiai eltérést vázol a két nem között. Ezen lehet megbotránkozni, de nem szabad kihagyni, mert böki a csőrünket.
Jézus bánásmódja mindenkivel rendhagyó volt, de nem öncélúan felforgató. Tegyük hozzá, Jézusnak női tanított nőknek is, hiszen hallgatták nők is a beszédeit, de szűkebb értelemben tanítványai, nők nem voltak. Apostolok között nem találunk nőket. Amire a cikkíró utalhat, ott a Bibliában Jézus "női követői" vannak említve. Nem ugyanaz.
Pál apostollal előhozakodni pedig, ráadásul ilyen egyoldalúan ebben a témában, számomra érthetetlen. Pált női teológusok nem is szeretik nagyon, pont azért mert a kendőviseletet előírta a gyülekezetben a nőknek (és nem társadalmi, meg kulturális okokra, hanem teológiai okokra hivatkozva- tehát a kultura érv kilőve), ill. megtíltotta hogy szóljanak, ill. tanítsanak. Pál szavai konkrétan így hangzanak: " a tanítást nem engedem meg nekik". Itt nem arról van szó, hogy adott esetben nem prófétálhatnak, vagy Isten nem közölhet rajtuk keresztül valamit, de az intézményesített női tanítást Pál megtíltotta.
Szóval, jobban, alaposabban kéne olvasni a Bibliát, és nem egyéni "hermeneutikát" felhasználva kiragadni részeket!
Erdősi Róbert tűzoltó olvasónktól, bajusztársunktól kaptuk az alábbi képeket és levelet. Csak annyit mondunk: megnyugtató, hogy ilyen férfiak vigyáznak otthonaink és családjaink biztonságára.Sikerült nekünk is megzavarodni, két tűzoltás között bajuszt növesztünk. Mi…..